AfterDawn: IT-alan uutiset

Televisiopiratismi kukoistaa Ruotsissa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 6.4.2007 13:09 Kommentteja (50)

Televisiopiratismi kukoistaa Ruotsissa Uusimman tutkimuksen mukaan 16-30-vuotiaista ruotsalaisesta kaksi viidesosaa katsoo säännöllisesti laittomista lähteistä ladattuja televisiosarjoja.
Televisiosarjat tulevat jaettavaksi verkkoon lähes välittömästi sen jälkeen, kun ne esitetään ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa. Tämä, sekä valinnanvapaus sarjan ja katsomisajan suhteen ovat pääsyyt piraattisarjojen suureen suosioon.

Ruotsalaisen mediatutkimuslaitoksen, MMS:n, julkaiseman "Moving Pictures 2007" -raportin mukaan ruotsalaisnuoret viettävät noin tunnin viikossa netistä ladattujen televisiosarjojen parissa. Prison Break (Pako) on suosituin ladatuista sarjoista. Tutkimuksen mukaan 35 prosenttia ihmisistä, jotka olivat katsoneet Prison Break -sarjaa kuluneen kuukauden aikana, eivät olleet seuranneet sarjaa televisiosta, mutta olivat ladanneet jaksoja P2P-verkoista.

Viimeisen seitsemän vuoden aikana ruotsalaisnuorison television edessä käyttämä aika ei ole juurikaan kasvanut. Muiden ikäryhmien katseluaika on kuitenkin lisääntynyt dramaattisesti. Tästä voidaankin vetää johtopäätös, että televisioyhtiöt ovat menettäneet potentiaalisia katsojia verkossa liikkuville sarjoille. Ilmiö ei todennäköisesti rajoitu vain Ruotsiin, suosittuja sarjoja ladataankin vertaisverkoista satojatuhansia kertoja maailmanlaajuisesti joka viikko.

"Luultavasti ruotsalaisnuoret jatkavat laittomien televisiosarjojen latausta, vaikka heille tarjotaankin hyviä vaihtoehtoja", sanoo projektipäällikkö Sorosh Tavakoli.

"Televisioteollisuudelle ongelma on erittäin tärkeä, seuraammekin tiiviisti asian kehittymistä", kertoo MMS:n toimitusjohtaja Pontus Bergdahl.

Raportissa tutkittiin myös suurimpia massapiratismiin ajaneita syitä. Suurimpana syynä pidettiin sitä, että ihmiset haluavat vapauden katsoa suosikkisarjojaan milloin ja missä heille parhaiten sopii. Toisena pääsyynä pidettiin odotusaikaa. Ihmiset eivät jaksa odottaa suosikkisarjansa esittämisajankohtaa, koska verkosta uusimmat jaksot saa vaivatta ja ilmaiseksi. Useasti jopa teräväpiirtotarkkuudella, josta meillä Pohjoismaissa vasta haaveillaan. Paikallisella televisiokanavalla saattaa mennä jopa useampi vuosi ottaa suosittu amerikkalaissarja omalle esityslistalleen.


Lähteet:
TorrentFreak

Edellinen Seuraava  

50 kommenttia

16.4.2007 13:19

Vois TV-yhtiöt alkaa jakaa torrentteja niiden omilla sivuillaan. Semsii misä on sen sarjoja.

26.4.2007 13:31

Lainaus:
Uusimman tutkimuksen mukaan 16-30-vuotiaista ruotsalaisesta kaksi viidesosaa katsoo säännöllisesti laittomista lähteistä ladattuja televisiosarjoja.
Niin se varmaan on täällä suomessakin =)

36.4.2007 13:35
jmpk
Inactive

Lainaus:
Luultavasti ruotsalaisnuoret jatkavat laittomien televisiosarjojen latausta, vaikka heille tarjotaankin hyviä vaihtoehtoja
No tämä lataaminen on hyvä vaihtoehto, kun ei ole vielä parempaakaan vaihtoehtoa esim. (mainos)vapaata, kevyttä ja mukautuvaa ohjelmaa kaikille käyttöjärjestelmäalustoille, joilla voisi katsoa sarjat ilmaiseksi hyvällä tarkkuudella ilman nykimistä verkon yli milloin haluaa. Lisäksi vielä sarjojen tallennusmahdollisuus levyille.

Lainaus:
Raportissa tutkittiin myös suurimpia massapiratismiin ajaneita syitä. Suurimpana syynä pidettiin sitä, että ihmiset haluavat vapauden katsoa suosikkisarjojaan milloin ja missä heille parhaiten sopii. Toisena pääsyynä pidettiin odotusaikaa. Ihmiset eivät jaksa odottaa suosikkisarjansa esittämisajankohtaa, koska verkosta uusimmat jaksot saa vaivatta ja ilmaiseksi. Useasti jopa teräväpiirtotarkkuudella, josta meillä Pohjoismaissa vasta haaveillaan. Paikallisella televisiokanavalla saattaa mennä jopa useampi vuosi ottaa suosittu amerikkalaissarja omalle esityslistalleen.

Ja "ongelma" vielä tunnistetaan, mutta sille ei tehdä mitään, vaan valitetaan.

Kaikesta huolimattamitä väärää on ladata sarjoja internetistä, jos kerta maksaa tv-lupamaksun, joka ei edes mene yhtiöille, jotka näyttävät suosituimpia sarjoja? Tätä minä en voi käsittää

46.4.2007 14:06

Minkäs teet, kun sarjat tulee täälläkin auttamattomasti myöhässä, jos tulee ollenkaan. Taisteluplaneetta Galacticaa Nelonen näyttää omalla ihmeaikataululla ja nyt mennään vasta toisessa tuotantokaudessa. Jenkeissä kolmas kausi jo loppunut ja neljännen alkua joudutaankin odottamaan pidemmän aikaa.

Muutkin loistosarjat kuten Heroes, Dexter jne. eivät edes tänne ole kerinneet, kun jo merten takana saavuttaneet suursuosion. Saavat itseään syyttää televisioyhtiöt, kun ei katsojia ole. Jos joskus käykin tuuri ja hyvä sarja otetaan ohjelmistoon, niin lähetysajankohta useimmiten aivan käsittämätön tyyliin puolenyön jälkeen.

56.4.2007 14:44

Lainaus:
kun ei ole vielä parempaakaan vaihtoehtoa esim. (mainos)vapaata, kevyttä ja mukautuvaa ohjelmaa kaikille käyttöjärjestelmäalustoille, joilla voisi katsoa sarjat ilmaiseksi hyvällä tarkkuudella ilman nykimistä verkon yli milloin haluaa.
No tuollainen järjestelmä on väkisinkin aina laiton koska ei niitä sarjoja koskaan täysin ilman mainostuloja kukaan halua levittää.

66.4.2007 14:55

Itsekin katson uudet jenkkisarjat juuri tuohon malliin. Onhan se tavallaan vähän väärin, mutta minkäs teet. Ei tuosta voi syyttää kuin kotimaisia TV-yhtiöitä.
1) Tuollaiset sarjat näytetään vähintään vuoden viiveellä
2) Ne tulee aina joskus iltamyöhällä, joten ainakaan päivätyössä käyvä ei niitä oikein voi suorana katsoa. Näyttäisivät ne vaikka siinä 18-21 välillä, mutta ei, silloin tulee kaikenmaailman kauniitajarohkeita ja salattujaelämiä.
3) Joskus käy niin, että TV-yhtiön mielestä ei jo aloitetulle sarjalle olekaan tarpeeksi katsojia ja koko sarjan näyttäminen lopetetaan kesken kaiken.
Ja tuo uutisessa mainittu teräväpiirtomateriaali vaikuttaa tottakai. Miksi odottaa vuoden verran normilaatuista kun voit saada HDTV-materiaalia muutaman tunnin odottelulla.

76.4.2007 15:51

Melko tuttua hommaa parin sarjan kohdalla.

86.4.2007 15:55
lala2m
Inactive

heroes ja dexter kyl näkyy suomessaki,mut canalin kautta ja siitä pitää maksaa.

96.4.2007 16:34

tästäkään hommasta tv-yhtiöt eivät voi muuta kuin syyttää itseään jos suurin osa kattottavista sarjoista lähetetään keskellä yötä 3vuotta myöhässä niin turha on valitta jotta ihmiset latailevat netistä. Mielestäni ainut oikea ratkaisu olisi jotta sarjat näytettäisiin täälä samalla aikataululla kun muuallakin ja esittämisen jälkeen jaksot olisivat ladattavissa tv-yhtiön sivuilta ja tämä tv lupa touhu on mielestäni sieltä ja syvältä katson vuodessa n.5h ylen kanavia ja silti pitäisi maksaa yli 200€ vuosi ylelle esim katson 0h vuodessa canalin kanavia ja maksan siitä 0€

106.4.2007 16:35

On se hienoa tässä vaiheessa huomata tuo kun ei ole TV:tä ollut itsellä seitsemään vuoteen. On se hienoa että edes joskus... Pakkohan siihen on jokin laiton syy miksi ihmisiä ei kiinnosta eikös? Vaikka todellinen syy on ehkä vakava ajasta jälkeen jääminen. Kuten Bill Gates totesi, TV tulee siirtymään historiaan pääasiallisena esityskanavana pian, todennäköisesti tavalla jota emme vielä edes arvaa.

On se vaan helvetin hankalaa saada päättävissä elimissä olevat ihmiset tajuamaan että maailma ei ole sama kuin 90-luvulla. Ja se muuttuu nyt vielä nopeammin kuin silloin. No omaa hautaansa kaikki vaan kaivaa.

Tuntuu aivan hassulta katsoa joskus telkkaria kun semmoista ei itse ole omistanut aikoihin. Miten ihmiset jaksavat vaivata itseään niin hankalalla systeemillä?

116.4.2007 17:48

Itse en lataa sarjoja netistä, mutta usein sapettaa kun oma maku on jotain muuta kuin 24/Lost/kyttäsarjat/kohuelokuvat eikä niitä hyviä juttuja näe sitten oikein missään...netistä koitin tilata paria leffaa ja arvatkaas, mitä tuli vastaukseksi? "Sorry, we don't deliver to your area"!! Niin että sopii tekijänoikeuksista riehuvien miettiä, miksi niin moni hakee ne sarjansa netistä...aina ei ole kyse pelkästä kärsimättömyydestä.

126.4.2007 18:59

Oma mielipide olisi, että näitä sarjoja alettaisiin myymään silloin, kun Amerikaaneissakin alkaa ko. sarja. Eli esim justiinsa Pako, niin kun siellä tulee jakso, niin se tulee jonnekin iTunes Shoppiin myytäväksi. Voi olla, että nuoriso ostaisi, ja rahaa taas saataisiin ^^

136.4.2007 19:06

Tuleehan niitä jaksoja ladattua =/

Yksi vaihtoehto olisi saada DVD-kausiboksit myyntiin mahdollisimman nopeasti tänne pohjolaankin suomitekstein varustettuna... viimeisin täysi kausi hintaan 30euroa ja kaupat tulisi. Mutta ei, tuotakin pitää odottaa ½-2vuotta... jos tulee myyntiin vielä sittenkään.

146.4.2007 19:28

Allekirjoitan täysin...

Lisäksi myös suomentajien teksit esim DivxFin:ssä tai XvidSub:ssa ovat runsaasti parempia kuin mtv3:n vastaavat.

Lisäksi netistä ladattujen kanssa saa valita mitä tekstejä käyttää, vai käyttääkö. Kielitaito kehittyy ja samalla saa seurata suosikkisarjaansa täysin omassa aikataulussa.

156.4.2007 19:51

Miksei tv yhtiöt julkaisu itse tv sarjoja jakoon torrentteina mainosten kera?

167.4.2007 4:18

Lainaus:
Miksei tv yhtiöt julkaisu itse tv sarjoja jakoon torrentteina mainosten kera?
Ne mainokset kelattas vaan ohi

177.4.2007 5:03

varmaan on suomessa ihan sama juttu,, kyllä täälläkin ladataan paljon tv sarjoja,,

187.4.2007 9:40

Mitenkä paljon tämä tv-sarjojen nettilataaminen muka maksaa tekijöille/tv-kanavilla? Todennäköisestihän valtaosa latauksista on näitä hittisarjoja jotka pyörii meilläkin... tekijät ovat saaneet rahansa suomalaisilta kanavilta, kanavat saavat rahansa mainostajilta. Joten mitä haittaa on, jos esim. 5000 ihmistä lataa jaksot etukäteen, jos sarjoja katsoo TVeestä vielä 100000> taloutta.

Entä jos jotain sarjaa ei aiota hankkia Suomeen koskaan (TV/DVD)... kenen pussista se muka on pois jos muutama tuhat henkilöä katsoo sarjan P2P verkkojen välityksellä.

Tässä on taas tehty kärpäsestä kaksi härkästä =/

197.4.2007 10:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teme565:
Miksi odottaa vuoden verran normilaatuista kun voit saada HDTV-materiaalia muutaman tunnin odottelulla.
Juuri näin.

Kyllähän sarjoja tulee töllöstäkin katsottua. Mutta ei sitä jaksa odottaa viikko tolkulla jaksoja, kun netistä on saatavilla jo seuraavan tuotantokauden jaksojakin.. näin esimerkiksi. Jos ei nyt ihan reaaliajassa tule sarjat suomeen niin voisivat edes hieman yrittää nopeuttaa tuota ohjelmien hankkimista suomen televisoon. Itsellä ei ainakaan ole pienintkään omantunnon tuskaa katsoa netistä ladattuja jaksoja tietäen, että tätä ei ehkä vuoteen näe näiltä kotimaan kanavilta.. :P Saavat mennä päättäjät taas itseensä.

207.4.2007 14:28

Sarjat tulevat suomeen vaan sen takia myöhässä, että suomen markkinat ovat sen verran pienet. Ja mitä kauemmin odottelee sitä halvemmalla oikeudet lähtee.

Itse en ole jaksanut odotella paon jaksojen tuloa maikkarilta.

217.4.2007 15:14

Yks 'hyvä' esimerkki näistä kesken jätetyistä sarjoista on: Tähtiportti (Stargate SG-1). Amerikan maalla 10 kauteen päättynyt sarja tuli Suomessa parhaimmillaan 22.30, mutta siirrettiin myöhemmäksi 23.30. Varmaa kattelen puol yhteen asti sarjaa, jos pitäs aamulla herätä kuuden aikoihin, etä pääsee kouluun.

Tuostakin loistosarjasta esitettiin ainakin 3 tai 4 kertaa 5 kauden jaksot, ja aina lupailtiin uusia jaksoja.
Sitten kun ne jaksot lopulta tuli 2 vuoden odotuksen ja uusintojen tuijotuksen jälkeen, maikkari esitti 7 jaksoa, että saatiin 5 kausi loppuun. Sen jälkeen ei ole Sg-1 tv:ssä näkynyt. Virallinen syy oli se ettei saanu tarpeeksi katsojia, mutta ihmekkös tuo kun esitysaika oli lähes keskiyöllä.

Aikani odotettuani päätin hakea jaksot netistä, ja hyvään kohtaan loppu ;P

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.4.2007 @ 15:18

227.4.2007 16:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Mitenkä paljon tämä tv-sarjojen nettilataaminen muka maksaa tekijöille/tv-kanavilla? Todennäköisestihän valtaosa latauksista on näitä hittisarjoja jotka pyörii meilläkin... tekijät ovat saaneet rahansa suomalaisilta kanavilta, kanavat saavat rahansa mainostajilta.

Kannattaisi vähän ajatella pidemmällä. Jos kaikki lataisivat TV-sarjat netistä eikä kukaan katselisi niitä televisiosta niin mainostajat eivät rahoittaisi niitä. Näin ollen TV-kanava ei saisi mainostuloja. Kun ei olisi mainostuloja niin ei olisi rahaa millä ostaa TV-sarjoja. Ja jos TV-kanavat ei ostasi TV-sarjoja niin TV-studiot eivät tekisi TV-sarjoja.

Ei luulisi tällaisen matematiikan olevan kovin vaikeaa.

Toisin sanoen pitää toivoa että suurin osa ihmisistä katsoo TV-sarjat TV-kanavilta jotta muutama tuhat warettajaa voi sitten katsella ilman mainoksia verkosta laittomia kopioita TV katsojien kustannuksella.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Entä jos jotain sarjaa ei aiota hankkia Suomeen koskaan (TV/DVD)... kenen pussista se muka on pois jos muutama tuhat henkilöä katsoo sarjan P2P verkkojen välityksellä.

No silloin sillä nyt ei olekaan mitään merkitystä. Silloin TV-studio ei saisi rahaa muutenkaan. Mutta tämäkin johtuu siitä ettei sillä ole ollut tarpeeksi katsojia suomessa. Jos kaikki suomalaiset rupeisivat lataamaan TV-ohjelmia niin tulos olisikin juurikin tämä.

Jokainen voisi itse miettiä miten oikein tai väärin noiden TV-sarjojen latailu on. Aina ei tarvitse ajatella "kaikki mulle ja heti" mentaliteetilla.

Samoin on aika tyhmä ajatella että TV-kanavat ovat tähän syyllisiä. Alussa TV-sarjat maksavat maltaita joten suomalaisten mainostajien mainostuloilla ei noita huippusarjoja ostella. Ongelma on rahan puute joka ei korjaannut warettajien ilmaiset nettilataukset, päin vastoin se vain pahentaa tilannetta. Eli niistä TV-sarjoista pitäisi toisin sanoen maksaa nykyistä enemmän. Olisiko monikin sitten valmis ostamaan noita TV-sarjoja jos niitä olisi olemassa? Tuskin olisi kun ne joka tapauksessa olisi saatavilla ilmaiseksi. Näin ainakin moni warettaja ajattelisi. Todellinen ratkaisu siihen olisi että jollakin maksukanavalla olisi paljon maksavia asiakkaita jotka haluaisivat katsella kyseisiä sarjoja ennen kuin niitä esitetään mainosrajoitteisilla kanavilla. Luulenpa että moni tässä vaiheessa (kun pitäisi maksaa jotakin) moni luistaa ja palaa latailemaan laittomasti TV-sarjoja. Joten turha tässä on suomalaisia TV-yhtiöitä syyttää jos nuo sarjat ovat vain liian kalliita heti ostettavaksi/esitettäväksi.

237.4.2007 17:08

Aika sama syytetäänkö tv-firmoja vai ei tarjonnan puutteesta. Kun sitä ei ole niin ei ole katsojiakaan. Minua ei haittaa mainoksien katselu hyvien sarjojen aikana, pääsee vaikka kuselle. Mutta eniten ärsyttää/häiritsee se käsittämättömät lähetysajat ja sarjojen pilaaminen kummallisilla kausien katkomisilla.

Stargate SG-1 on täydellinen esimerkki miten MTV3 pilasi koko katselunautinnon sen kohdalla. Seurasin innolla kaikki jaksot mitä tuli vaikka siirtyikin myöhempään ajankohtaa. Koulu siitä vain kärsi, kun aamulla heräsi ihan koomassa.

Sitten yhtäkkiä pätkäistiin sarjan näyttäminen todella jännittävään kohtaan ja tuli vain ilmoitus "sarja loppuu." Joskus tuli sitten jatkoa, mutta ei enää kiinnostanut, kun oli unohtunut kaikki siitä.

Että terveisiä perseestä vaan Maikkarille. *katkeraa kalkkia*

Tämä vain yksi esimerkki.

edit* Ylelle pointsit siitä, että heillä sarjojen esittämisessä usein jonkinsortin johdonmukaisuus taustalla. Esitetään kokonaan tai sitten pätkäistään vain järkevässä kohdassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.4.2007 @ 18:35

247.4.2007 18:27

Internet-tv:stä olen katsonut kaikki katsomisen arvoiset sarjat jo pitkästi yli 4 vuotta. Saapahan katsoa silloin, kun itselle sopii. Normi töllöä ei ole aikaa kytätä, eikä sieltä mitään katsomisen arvoista ikinä tulekaan. Pölyä vaan kerää mokoma paskaloota.

258.4.2007 6:13

Lainaus:

Jos kaikki lataisivat TV-sarjat netistä eikä kukaan katselisi niitä televisiosta... Kun ei olisi mainostuloja niin ei olisi rahaa millä ostaa TV-sarjoja. Ja jos TV-kanavat ei ostasi TV-sarjoja niin TV-studiot eivät tekisi TV-sarjoja.


Mutta kun kaikki eivät lataa ohjelmia netistä. Valtaosalla ihmisistä (toisin kuin minulla) on elämä ja he katsovat ohjelmansa telkusta. Myös tekstitysten puute rajaa valtaosan suomalaisista pois netti-TVeen äärestä.

Lainaus:

Toisin sanoen pitää toivoa että suurin osa ihmisistä katsoo TV-sarjat TV-kanavilta jotta muutama tuhat warettajaa voi sitten katsella ilman mainoksia verkosta laittomia kopioita TV katsojien kustannuksella.


Älä turhaan toivo... asia on kunnossa ja tulee olemaankin. Enemmistö sarjojen katsojista on hällä´väliä tv-kanava surffareita jotka katsovat mitä millonkin sattuu tulemaan.

Lainaus:

Samoin on aika tyhmä ajatella että TV-kanavat ovat tähän syyllisiä. Alussa TV-sarjat maksavat maltaita joten suomalaisten mainostajien mainostuloilla ei noita huippusarjoja ostella.


Osittain totta... nyt kun tarkemmin ajattelen, pääsyyllinen nettilatauksiin on sarjoja tuottavat yhtiöt. Hintaa alas päin ja sarjat tv-yhtiöille jakoon pikin'miten ympäri maailmaa. Nettilatauksiin ei ehkä vaikuta hirveästi, mutta TV-katsojia tulisi varmasti lisää.

Lainaus:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:

Entä jos jotain sarjaa ei aiota hankkia Suomeen koskaan (TV/DVD)... kenen pussista se muka on pois jos muutama tuhat henkilöä katsoo sarjan P2P verkkojen välityksellä.


No silloin sillä nyt ei olekaan mitään merkitystä. Silloin TV-studio ei saisi rahaa muutenkaan. Mutta tämäkin johtuu siitä ettei sillä ole ollut tarpeeksi katsojia suomessa. Jos kaikki suomalaiset rupeisivat lataamaan TV-ohjelmia niin tulos olisikin juurikin tämä.


Tästä voidaan syyttää vain kotimaisia tv-yhtiöitä. Otan esimerkiksi loistavan sarjan Drew Carey Show. Kyseinen sarja hakkaa Frendit yms mennen tullen, mutta MTV3n nerot keksivät antaa tällä ohjelmapaikaksi klo 24.00 sunnuntaina. Siis haloo!! kohdeyleisö on tuolloin jo nukkumassa. Noh, ei riittänyt katsojamäärät ja sarjan esittäminen lopetettiin toisen kauden puolessa välin... ja tätäkin sarjaa on tehty 9 tuotantokautta... ja mikä *ittumaisinta: sarjaa ei saa DVDeenä eikä sitä löydy edes netistä kuin yhden tuotantokauden verran ;(

Lainaus:

Jokainen voisi itse miettiä miten oikein tai väärin noiden TV-sarjojen latailu on. Aina ei tarvitse ajatella "kaikki mulle ja heti" mentaliteetilla.


Itse en näe tekeväni mitään väärin... tuottavat tahot saavat minulta rahansa DVD myynnin kautta sillä ostan lempisarjani niiden ilmestyttyä DVD-kiekoille. Mitä tulee tuohon ajattelutapaan, niin se on melkein oikein: "Kaikki kaikille ja HETI!!"...elämmehän sentään Supernopean Elisa Laajakaistan aikakautta ;)

Lainaus:

Olisiko monikin sitten valmis ostamaan noita TV-sarjoja jos niitä olisi olemassa? Tuskin olisi kun ne joka tapauksessa olisi saatavilla ilmaiseksi. Näin ainakin moni warettaja ajattelisi.

Varmasti jos hinta ei olisi 50-60e/tuotantokausi. Nyt tosin alkaa pikkuhiljaa nuo hinnat tulla alaspäin. Enää pitää nopeuttaa sarjaboksien suomijulkaisujen ilmestymistahtia.
Ja totta, warettajat (nuoriso) ei varmaankaan osta noita paljoa enempää. Mutta kun he vanhenevat, huomaavat hekin, että jotkut sarjat on kiva omistaa ihan originaalina... näin kävi minulle (hyllyssä yli 60 boksia).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.4.2007 @ 06:15

268.4.2007 18:12
viltsu29
Inactive

Lainaus:
Luultavasti ruotsalaisnuoret jatkavat laittomien televisiosarjojen latausta, vaikka heille tarjotaankin hyviä vaihtoehtoja
Lainaus:
No tämä lataaminen on hyvä vaihtoehto, kun ei ole vielä parempaakaan vaihtoehtoa esim. (mainos)vapaata, kevyttä ja mukautuvaa ohjelmaa kaikille käyttöjärjestelmäalustoille, joilla voisi katsoa sarjat ilmaiseksi hyvällä tarkkuudella ilman nykimistä verkon yli milloin haluaa. Lisäksi vielä sarjojen tallennusmahdollisuus levyille.
Samaa mieltä :D

279.4.2007 11:37
pirk
Inactive

Ruotsalaiset ne warettaa 10 mbit kaistoillansa siellä.... tuplasti pahempia kuin suomalaiset!

2810.4.2007 11:16

syynä viiveelle on myös se että tekstejä ei myöskään ole olemassa, enkä kyllä tiedä kauhean montaa sarjaa jotka suomen kanavilta tulee ilman tekstejä (jos on ollenkaan).
mutta ammattilaisille viikkokin olisi ihan riittävä aika vaikkakin suomessa nämä subi groupit duunaa tekstit parhaimmillaan samanpäivän aikana. tässä on iso haaste televisiokanaville saada tarjonta yhtä nopeaksi ja laadukkaaksi kuin tällähetkellä on vertaisverkossa tarjolla eli teräväpiirto kuvaa sekä nopeat tulevat tekstitykset.

2910.4.2007 12:37

Lainaus:

...syynä viiveelle on myös se että tekstejä ei myöskään ole olemassa, enkä kyllä tiedä kauhean montaa sarjaa jotka suomen kanavilta tulee ilman tekstejä (jos on ollenkaan).


Öö... ei suomessa esitetä tietääkseni mitään ulkomaalaista ohjelmaa ilman tekstitystä =/

Tosin mehän elämme digiaikaa. Eikö voisi perustaa maksukanavaa, jossa esitettäisiin uusimpia uutussarjoja heti kun mahdollista ILMAN tekstitystä. Jos TV-sarja "piratismi" on todellakin niin suuri kuin väitetään, tässä voisi olla yksi ratkaisu ongelmaan.


Lainaus:

...subi groupit duunaa tekstit parhaimmillaan samanpäivän aikana. tässä on iso haaste televisiokanaville saada tarjonta yhtä nopeaksi ja laadukkaaksi...


Olisiko se nyt niin iso asia TV-yhtiöiden palkata omat groupit tekemään tekstejä uusille jaksoilla... varmasti tälläkin hetkellä on Suomessa työttömiä englannin kielen hallitsevia henkilöitä, jotka olisivat valmiita tekemään tekstityksiä työkseen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2007 @ 12:39

3010.4.2007 13:25

en usko että pieni joukko freelancer toimittajia jonkun tv-talon budjettia kaataa, mutta epäilisin noiden lisenssi maksujen olevan sitten jo ihan toinen juttu.

jos jokainen ohjelma näkyisi kaikilla niitä haluavilla kanavilla ilmaiseksi, niin tuotantoyhtiöt lopettaisivat toimintansa ja tv:stä alkaisi tulemaan vaan Blair Witch Project tyyppistä omakustanne skeidaa.

en todellakaan ole sitä vastaan että jollain suomalaisella kanavalla näytettäisiin kaikki hyvät sarjat heti ensiesitysten jälkeen mutta järkevästi ajateltuna tämä ei ole rahallisesti mahdollista kenellekkään.

3110.4.2007 14:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hallitus:
...järkevästi ajateltuna tämä ei ole rahallisesti mahdollista kenellekkään.

Ei tämän hetkisillä systeemeillä. Eli TV-studioiden yms olisi aika ruveta kehittämään toimivampaa ohjelmalevitys systeemiä/hinnastoa jotta "piratismille" saataisiin laillinen kilpailija.
Jotenkin hölmöä valittaa oletettujen "piratismista" aiheutuvista tappioista, kun eivät edes yritä muuttaa toimintatapojaan ajanmukaisiksi.


Lainaus:
Blair Witch Project tyyppistä omakustanne skeidaa

Noh noh... BWP on loistava esimerkki onnistuneesta halppistuotannosta. Todella toivon että kaikki chatit ja muut täyte ohjelmat korvattaisiin edes puoleksi niin hyvällä laadulla...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2007 @ 14:26

3210.4.2007 15:52

Lainaus:
Jotenkin hölmöä valittaa oletettujen "piratismista" aiheutuvista tappioista, kun eivät edes yritä muuttaa toimintatapojaan ajanmukaisiksi.
Erittäin osuva kommenntti. Sama koskee musiikki kauppoja (netissä siis), tosin siellä ollaan menossa oikeaan suuntaan.

3314.4.2007 13:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Mitenkä paljon tämä tv-sarjojen nettilataaminen muka maksaa tekijöille/tv-kanavilla? Todennäköisestihän valtaosa latauksista on näitä hittisarjoja jotka pyörii meilläkin... tekijät ovat saaneet rahansa suomalaisilta kanavilta, kanavat saavat rahansa mainostajilta. Joten mitä haittaa on, jos esim. 5000 ihmistä lataa jaksot etukäteen, jos sarjoja katsoo TVeestä vielä 100000> taloutta.

Entä jos jotain sarjaa ei aiota hankkia Suomeen koskaan (TV/DVD)... kenen pussista se muka on pois jos muutama tuhat henkilöä katsoo sarjan P2P verkkojen välityksellä.

Tässä on taas tehty kärpäsestä kaksi härkästä =/
Jep. Da vinci code:n suomi-tekstitkin on ladattu vai 40000 kertaa...eli saman verran imuroitu leffaa netistä..

3414.6.2007 1:24

ja dvd-boxeista puhuttaessa ne tulevat välillä jopa aikaisemmin kun kyseinen sarja edes suomen televisioon koska sarjat näytetään ruotsissa aikaisemmin televisiosta ja boxit ovat scandinaviaan suunnattuja joten niissä on myös suomi tekstit mukana.

3516.7.2007 9:30

Netistä ladataan sarjoja ja leffoja joita Suomessa ei ole saatavissa. En oikein ymmärrä, ketä tämä vahingoittaa? Voisin maksaa leffoista ja sarjojan jaksoista, jos ne saisi laillisesti ladattua, mutta maksutapana pitäisi olla joku muu kun luottokortti ja hinnan kohtuullinen.

3616.7.2007 12:32

Mythbustereitakin on lähes pakko ladata P2P-verkosta, kun ei missään suomalaisessa nettikaupassa myydä edes juuri tv:stä näytettyä kolmoskautta. Olisin ollut valmis laittamaan sen 30-50€/per kausi, jos vain saisi, muttakun ei niin ei.

3717.7.2007 3:10

Mun omatunto sanoo että helppo on helppoo vaikea on vaikeaa eikä mitään hyötyä tvkortista kun ei sieltä tvstä mitään tule ajallaan kun kerkeis kattomaan.

3817.7.2007 10:55

- Ketä kiinnostaa tuleeko jokin sarja vuoden tai kaksi myöhässä televisiosta, itse ehdin katsoa sen sitten kun se esitetään täällä Suomessa.

- Turha valittaa että televisiosta ei tule mitään, jos on jo kaiken ladannut vuosia ennen netistä.

- Jos mainokset häiritsee, niin nauhoittakaa ohjelmat boxin/PC:n kovolle ja kelatkaa ne yli.

- Hyvät sarjat ovat hyviä, katsoopa ne vuoden tai kaksi myöhässä. Paskaa ei vihti ladata netistä, eikä katsoa telkkaristakaan.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Mun omatunto sanoo että helppo on helppoo vaikea on vaikeaa eikä mitään hyötyä tvkortista kun ei sieltä tvstä mitään tule ajallaan kun kerkeis kattomaan.
No sehän hyöty siitä tv-kortista on, että sillä voi tallentaa ne ohjelmat kovalevylle, ja katsoa silloin kun jaksaa/ehtii.

3917.7.2007 13:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Mun omatunto sanoo että helppo on helppoo vaikea on vaikeaa eikä mitään hyötyä tvkortista kun ei sieltä tvstä mitään tule ajallaan kun kerkeis kattomaan.
No sehän hyöty siitä tv-kortista on, että sillä voi tallentaa ne ohjelmat kovalevylle, ja katsoa silloin kun jaksaa/ehtii.

Mutta mitä järkeä on ruveta nauhottelemaan ohjelmia kovolle/digille, kun joku on sen homman tehnyt, pätkinyt mainokset ja pistänyt nettiin. Tartte koneeseen muuta kun nettiyhteyden....

4017.7.2007 14:59

Niinpä. Tuohan on ihan sama, nauhoittaako sen itse vai lataako muitten nauhoittaman.


AMD Athlon 3200+ | Asus A7V8X-LA | 1024MB (512MB x2) | 7600gs core 500mhz mem. 400mhz | 160Gt + 250Gt

4117.7.2007 15:20
stokker
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
Niinpä. Tuohan on ihan sama, nauhoittaako sen itse vai lataako muitten nauhoittaman.

Ei ole, sillä nauhoittaminen on laillista mutta muitten nauhottamien lataaminen on laitonta.

4217.7.2007 15:21

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
Niinpä. Tuohan on ihan sama, nauhoittaako sen itse vai lataako muitten nauhoittaman.

Ei ole, sillä nauhoittaminen on laillista mutta muitten nauhottamien lataaminen on laitonta.
Mikä on sinällään aika älytöntä...

4317.7.2007 17:25

Lainaus:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sebu92:
Niinpä. Tuohan on ihan sama, nauhoittaako sen itse vai lataako muitten nauhoittaman.

Ei ole, sillä nauhoittaminen on laillista mutta muitten nauhottamien lataaminen on laitonta.
Mikä on sinällään aika älytöntä...
Mitä käytännön merkitystä sillä on? Omatunto?

4418.7.2007 3:41

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 375H&H:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Mun omatunto sanoo että helppo on helppoo vaikea on vaikeaa eikä mitään hyötyä tvkortista kun ei sieltä tvstä mitään tule ajallaan kun kerkeis kattomaan.
No sehän hyöty siitä tv-kortista on, että sillä voi tallentaa ne ohjelmat kovalevylle, ja katsoa silloin kun jaksaa/ehtii.

Mutta mitä järkeä on ruveta nauhottelemaan ohjelmia kovolle/digille, kun joku on sen homman tehnyt, pätkinyt mainokset ja pistänyt nettiin. Tartte koneeseen muuta kun nettiyhteyden....
No se järki:

- että voi nauhoittaa ne ohjelmat jotka haluaa itse katsoa silloin kun haluaa, ja joita ei löydä netistä (tai ei ole seedejä)

- Yritäppä löytää vaikka Yle Teeman esittämiä vanhoja musiikkidokkareita netistä, et taida löytää... eli on JÄRKEÄ nekin nauhoittaa, jos haluaa ne katsoa milloin haluaa.

- Uutus elokuvat saa netsitä nopesti/helposti, mutta vanhempia leffoja on vaikeampi löytää, joten jos haluat katsoa vanhan leffan silloin kun itse haluaa on JÄRKEÄ nauhoittaa se.

- Ei sen tv-kortin tarvitse olla VAIHTOEHTO nettipiratismille, EI TARVITSE valita kumpaa käyttää, jos voi käyttää molempia.

4518.7.2007 5:22
AfterDawn Addict

Lainaus:
Yritäppä löytää vaikka Yle Teeman esittämiä vanhoja musiikkidokkareita netistä, et taida löytää... eli on JÄRKEÄ nekin nauhoittaa, jos haluaa ne katsoa milloin haluaa.
Yle Areena!


4618.7.2007 5:29

Jep.

Niinpä tietenkin Areena minulta unohtui täysin (-:

4715.10.2007 18:06

piratismi ei tule ikinä loppumaan.

4815.10.2007 19:09

"Mikä vika muka nykyisessä televisiomallissa on?"

No jaa, mikähän se lie.. Mikäs tässä katsellessa maikkaria. Syöt sipsuja ja nautit leffasta/sarjasta, ja kappas vain. JUURI KRIITTISELLÄ hetkellä rävähtää filmi poikki ja se saatanan kotipizzan mainos. Silloin kaukosäädin lentää ja televisiolupa tekisi mieli tunkea päättäjän koloon ja syvälle. Ja ei tässä vielä kaikki; odota viikko ja saat saman nautinnon uudelleen! Ja ihmiset miettivät miksi telkkaripiratismi rehottaa.

Tämä on tietysti oma mielipiteeni etenkin maikkarin toiminnasta. Saisivat palaa helvetissä tai antaa kenkää johtoryhmälle. Joko lataan sarjan tai paremmassa tapauksessa ostan boxin jos on saatavilla. Nykyisin kun leipä on leveämpää niin voi huoletta tilata parikin boxia.

4916.10.2007 9:11

Noita piratismin muotoja on aika paljon. Radiopiratismi, televisiopiratismi, musiikkipiratismi, elokuvapiratismi, tietokonepiratismi, ohjelmistopiratismi, pelipiratismi, tv-sarjapiratismi, internetpiratismi, p2p-piratismi, nettipiratismi...
Eli piratismi on muotia :)

5016.10.2007 10:14

poistettu

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.11.2009 @ 00:44

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto