AfterDawn: IT-alan uutiset

Klipit.fi on Nelosen uusi videopalvelu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.4.2007 17:17 Kommentteja (10)

Klipit.fi on Nelosen uusi videopalvelu YouTuben tapaiset videopalvelut ovat yleisiä maailmalla, mutta Suomessa vastaavien palveluiden määrä on ainakin toistaiseksi ollut vähäinen. Tilannetta paikkaa uusi Klipit.fi, jossa videoiden ohella voi myös esitellä valokuvia. Muista videopalveluista tuttu yhteisöllisyys on mukana myös Klipit.fi:ssä, joten käyttäjät voivat arvostella ja kommentoida muiden käyttäjien laittamaa sisältöä palvelun avulla.
Yksi asia mikä erottaa palvelun muista vastaavista on Nelonen, joka esittää palvelun suosituimpia videoita myös televisiossa. Käyttäjältä kysytään kuitenkin lupa videon esittämiseen televisiossa, joten käyttäjät voivat laittaa videoita palveluun ilman pelkoa 15 minuutin TV-julkisuudesta.

Mahdollisiin tekijänoikeusrikkomuksiin tullaan suhtautumaan vakavasti ja tekijänoikeuksia loukkaavat tai muuten sopimatonta materiaalia sisältävät videot poistetaan palvelusta. Tällä hetkellä palveluun voi lähettää maksimissaan 10 minuuttia kestäviä videoita, joiden koko on maksimissaan 100 megatavua. Samat rajoitukset ovat käytössä myös YouTubessa. Videoiden ilmestyminen palveluun voi kuitenkin kestää YouTubea kauemmin, sillä Klipit.fi:n resurssit eivät toistaiseksi riitä ympärivuorokautiseen palveluun ja jokainen video tarkistetaan ennen sen laittamista palveluun kaikkien katsottavaksi.

Palveluun on tulossa myöhemmin Maailmalta-osio, johon tulee suosituimpia videopätkiä maailman eri kolkista. Samoin mahdollisuus liittää palvelun videoita esim. omaan blogiin tai webbisivuille pitäisi onnistua myöhemmin. Vielä ei ole tietoa siitä tuleeko Nelonen mainostamaan omaa ohjelmistoaan palvelun kautta.

Lähteet:
Digitoday
Tietokone

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

15.4.2007 17:49

En tiiä mitä mieltä muut on mutta minusta jokseenkin turha tempaus neloselta.

25.4.2007 18:05

Aivan älytön palvelu, kun tärkein pointti heillä on kunnioittaa kaikkia tekijänoikeuksia pilkulleen.

Kuka viittii kattoa tai lada videoitaan sinne, jos niissä ei voida käyttää mitään taustamusiikkia... pah.

YuoTube rulettaa, koska videot saavat tärkeän jutun hittimusasta taustalla.

... ei tueta ei!

35.4.2007 19:31

Tämäkin kaatuu suurimmaksi osaksi juuri tekijänoikeuksiin...

Tuo

Lainaus:
Nelonen esittää palvelun suosituimpia videoita myös televisiossa
On palvelun ainoa valoisa puoli niille, jotka haluavat julkisuutta. Toivottavasti suomalaisilta tulee jotain hauskaa materiaalia tuonne... Hauskojen kotivideoiden suomalaisvideot ovat nimittäin säälittävän huonoja.

45.4.2007 19:47

Jep, mutta media on nyt unohtanut Bubblare.fi:n joka on ollut Suomessa jo syyskuusta 2006.

Joten, ei tämä mikään youtuben eturivin haastaja ole. Mutta hyvä että tarjonta lisääntyy markkinoilla :)

56.4.2007 7:41

Lainaus:
Lähettämällä materiaalin Neloselle luovutan samalla Neloselle (ilman korvausta) vapaan, ikuisen ja rajoittamattoman oikeuden (edelleenluovutus- ja muunteluoikeus mukaan luettuna) käyttää lähettämääni materiaalia valmistamalla siitä kappaleita ja saattamalla sen yleisön saataviin parhaaksi katsomallaan tavalla tunnetuilla ja toistaiseksi tuntemattomilla liiketoiminnan alueilla, jakeluteillä ja -tavoilla nyt ja tulevaisuudessa.

Ymmärrän, että Nelonen voi käyttää materiaalia parhaaksi katsomallaan tavalla eri palveluissa ja jakeluteissä (esimerkiksi välittää materiaalin yleisölle www-palvelussa tai televisiossa) sellaisenaan tai muokattuna ja Nelonen voi luovuttaa materiaalin yhteistyökumppanilleen, joka voi käyttää ja muokata sitä parhaaksi katsomallaan tavalla ja/tai luovuttaa materiaalin edelleen vastaavin ehdoin.
varsin mielenkiintoista

66.4.2007 8:03

Kaikki linkit eivät toimi sivuilla. Mutta muuten näyttää ihan ok palvelulta.,

76.4.2007 8:37

Iha jees että tämmösiä suomalaisiaki videojuttuja tulee. Tuolla klipitissä aianki oli iha hauskoja videoita :D

86.4.2007 9:48

Tänne ei sitten voi edes kotimuusikot laittaa omia veisujaan tai "soitan tämän biisin taitavasti midin säestyksellä", koska kaikki taustamusiikki on kielletty. Tuhoon tuomittu palvelu.

96.4.2007 11:15

saa niissä pätkissä toki olla musiikkia jos se on täysin omaa materiaalia ja luovuttaa oikeudet neloselle (ja yhteistyökumppaneille)

106.4.2007 14:21

Tietokone:

Lainaus:
Nelonen Median kehityspäällikkö Kaapo Seppänen kertoo, että videoissa ei sallita edes taustamusiikkia, koska musiikin mahdolliset tekijänoikeudet olisi hyvin työlästä tarkistaa.
Ymmärsin kyllä tuon perusteella, ettei mitään musiikkia sallita, oli omaa tai ei, koska "tekijänoikeudet olisi hyvin työlästä tarkistaa."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto