AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo Wii myyntitykki Japanissa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 4.4.2007 20:39 Kommentteja (13)

Nintendo Wii myyntitykki Japanissa Nintendo Wii -pelikonsoli myy uusimpien japanilaisten lähteiden mukaan edelleen reilusti paremmin kuin Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli. Nintendo on myynyt Japanin markkinoilla konsoliaan jopa yli kaksi kertaa enemmän, kuin Sony omaansa.
Nintendon Wii-konsoli on löytänyt aikavälillä 2.12.2006 - 25.3.2007 tiensä noin 1,95 miljoonaan japanilaiseen kotiin. Sonyn PlayStation 3:a on puolestaan myyty aikavälillä 11.11.2006 - 25.3.2007 noin 812 000 kappaletta. Tilastot perustuvat tokiolaisen tutkimusfirma Enterbrainin antamiin tietoihin. Wii tuli myyntiin Japanissa 2. joulukuuta 2006 ja PS3 11. marraskuuta 2006, joten numerotiedot sisältävät kaikki Japanissa myydyt konsolit. Julkaistut myyntitilastot eivät sisältäneet Microsoftin Xbox 360 -konsolin myyntimääriä.

Sonyn PS3:n edullisesta hinnasta (60Gt versio 378 euroa sekä 20Gt versio 315 euroa) huolimatta Wiin myynti on ollut rajumpaa. Wiin vieläkin alhaisempi hinta (noin 157 euroa) sekä uniikki ohjaustapa ovatkin siivittäneet konsolin reiluun johtoon. Aikaisempien tietojen mukaan tammikuun viimeisellä viikolla myytiin Wiitä jopa neljä kappaletta yhtä PS3:a kohden. Ero saattaakin siis olla kaventumassa, mutta Sonyn kannalta näkymät eivät ole kuitenkaan kovin valoisat. Microsoftin Xbox 360:n kalliimman version saa Japanissa omakseen noin 250 eurolla.


Lähteet:
Bloomberg
GamesIndustry.biz

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

14.4.2007 23:53

On se kyllä aika väärin etä japanissa pleikkari 3 saa niin halvalla. Luulis että se olis paljon kallimpaa kuin eurooppassa, japani on sentään yks kalleimpia maita maailmassa. Kyll pitäsi nauraa, kun sony sanoi että eurooppa on niille aikaa tärkeä markkina alue, mut ne kehtaa laittaa korkea hinta lappu pleikkariin.

25.4.2007 3:28

Xboxin kallein versio 250€, ostaisin jos olisi täälläkin tuon hintainen.

35.4.2007 3:54

Varsinkin suomessa hintaan vaikuttaa parin hassun maahantuojan etukäteen sopimat törkeät hinnat... Monopoli jee!!!

45.4.2007 4:32

Tämä oli täysin ennustettua...

55.4.2007 5:44

no tilatkaa japanista yksityiseltä henkilöltä? pyydätte myyjää vain merkitsemään arvoksi jotain 30$ lähettäessään niin ei jumitu tulliin.

65.4.2007 7:14

Lainaus:
pyydätte myyjää vain merkitsemään arvoksi jotain 30$ lähettäessään niin ei jumitu tulliin.
Hahaha, hyvä vitsi. :D Kyllä ne paketit menee tullin läpi kun EUn ulkopuolelta tilaat ja yhtään konsolia et saa menemään läpi tuohon hintaan.

75.4.2007 7:53

Lainaus:
pyydätte myyjää vain merkitsemään arvoksi jotain 30$ lähettäessään niin ei jumitu tulliin.
Lainaus:
Hahaha, hyvä vitsi. :D Kyllä ne paketit menee tullin läpi kun EUn ulkopuolelta tilaat ja yhtään konsolia et saa menemään läpi tuohon hintaan.
no jaa, veikkaan ettei keskiverto tullivirkailija ala selvittää muovimöhkäleen todellista arvoa, jos lähettäjä on arvon merkinnyt erikseen (ja tulli edes päättää paketin seuloa). läpi varmasti konsoli tulee, ei siitä olekkaan kyse. ETA-alueen ulkopuoleltahan on tämä vapaatuontirajoitus, jota muistaakseni nostettiin hiljattain jonkin verran, en muista kyllä euromäärää, vähän se on joka tapauksessa yhä ja jos tullissa aletaan ynnäillä maksuja ja veroja niin kalliiksi tulee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.4.2007 @ 07:57

85.4.2007 7:55

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.4.2007 @ 07:57

95.4.2007 8:33

Lainaus:
no jaa, veikkaan ettei keskiverto tullivirkailija ala selvittää muovimöhkäleen todellista arvoa, jos lähettäjä on arvon merkinnyt erikseen (ja tulli edes päättää paketin seuloa).
Käykäähän tullissa niin paljastuu hieman toisenlainen totuus. Kyllä ne konsolien ja muiden arvokkaiden tavaroiden hinta selvitetään tavalla tai toisella ja se on asiakas joka siinä vaiheessa odottaa. Näin ainakin helsinki-vantaalla. Niistä myyjien antamista arvoista ei pahemmin välitetä. Tottakai etenkin uudet tuotteet saattavat joskus päästä läpi, mutta näiden uutuuskonsolien kanssa kannattaa jättää kokeilematta.

105.4.2007 9:03

Lainaus:
no jaa, veikkaan ettei keskiverto tullivirkailija ala selvittää muovimöhkäleen todellista arvoa, jos lähettäjä on arvon merkinnyt erikseen (ja tulli edes päättää paketin seuloa).
Lainaus:
Käykäähän tullissa niin paljastuu hieman toisenlainen totuus. Kyllä ne konsolien ja muiden arvokkaiden tavaroiden hinta selvitetään tavalla tai toisella ja se on asiakas joka siinä vaiheessa odottaa. Näin ainakin helsinki-vantaalla. Niistä myyjien antamista arvoista ei pahemmin välitetä. Tottakai etenkin uudet tuotteet saattavat joskus päästä läpi, mutta näiden uutuuskonsolien kanssa kannattaa jättää kokeilematta.
veikkaus ja totuus ovat toki eri asia.. ;-) vanhemmat konsolit ja lisälaitteet ovat tulleet kaikki läpi ETA-alueen ulkopuoleltakin, saturn taitaa olla uusin laite minkä olen itse ostanut (jonka arvo oli toki aivan muuta kuin lähetyslistaan merkitty).

ilman muuta kannattaa olla tarkkana jos kuulee tietoa että uusien konsolien kanssa on ollut ongelmaa, itsellä on jumittunut jopa 3 kappaletta jenkeistä tulleita t-paitoja tulliin, kun lähettäjä oli laskenut paketin arvoon yltiörehellisesti lähetyskulutkin. paitojen hinta nousi kaksinkertaiseksi tullissa ja harmittihan se.

ps. tuplaquottaaminen ei näköjään toimi tällä uudella lankulla? ei ole tullut aikoihin käytettyä niin tuli yllätyksenä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.4.2007 @ 09:09

115.4.2007 10:41

Eipä japanissakaan Wii pelit Wii Playta ja Sportsia lukuunottamatta ole kummoisia myynyt.

125.4.2007 13:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuure2:
Eipä japanissakaan Wii pelit Wii Playta ja Sportsia lukuunottamatta ole kummoisia myynyt.

mistähän ton tiedon oot keksiny, ounastelisin vähän että zelda ois sielä aika kärjessä ainakin...

136.4.2007 4:13

No entäpä jos väittää laitetta vielä vialliseksi? "Varaosiksi tilasin japaniasta." Taitavat tullissa laittaa konsolin seinään ja kuluttaa kahvitunnin mukavasti? Ja vielä pidemmälle voi menetelmää muokata ja pyytää lähettäjää irrottamaan konsolin sisältä sulakkeen, jolloin menee tullisedilläkin jo hankalaksi. :D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto