AfterDawn: IT-alan uutiset

Kitaranuotit jaettavaksi tänä kesänä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.4.2007 16:20 Kommentteja (11)

Kitaranuotit jaettavaksi tänä kesänä Viime vuonna musiikkiteollisuus jahtasi internet-sivustoja, joiden tarkoituksena oli levittää tekijänoikeudella suojattuja kitaranuotteja eli tabulatuureja. Music Publishers Association (MPA) ja Harry Fox Agency onnistuivatkin sulkemaan monia yhdysvaltalaisia sivustoja uhkaamalla niitä oikeustoimilla, mutta samalla ne loivat suuren kysynnän laillisille kitaranuoteille. Tähän tilaan kiilaa Musicnotes MXTabs.net -palvelullaan, jonka kautta käyttäjät voivat jakaa kitaranuotteja laillisesti. Musicnotesin ja Harry Fox Agencyn välinen sopimus takaa sivuston laillisuuden ja korvauksena Harry Fox Agency saa osan sivuston mainostuloista.
MXTabs.net ei ole uusi sivusto vaan Musicnotes osti sen viime viikolla. MXTabs.net oli yksi niistä sivustoista, jonka toiminta loppui viime vuonna kun musiikkiteollisuus uhkasi sivustoa oikeusjutulla. Sivustolla vieraili päivittäin noin 200 000 ihmistä ennen sen sulkemista, joten Musicnotes odottaa ihmisten palaavan sivustolle kun se avataan uudelleen kesän aikana. Vastaavasti Musicnotesin oma verkkokauppa kerää tällä hetkellä noin 70 000 kävijää päivittäin, joten Musicnotes toivoo että MXTabs.net tuo vetoapu myös sille.

MXTabs.netin toiminta ei kuitenkaan ala aivan mutkattomasti, sillä Musicnotesin on kysyttävä erikseen jokaiselta tekijänoikeuden omistajalta saako kappaleen kitaranuotteja laittaa palveluun. Tämän on myös todennäköisesti se syy miksei palvelua avata välittömästi, sillä lupien kysyminen tuhansilta artisteilta ottaa oman aikansa. Palveluun tulee olemassa olevien kitaranuottien lisäksi mahdollisuus lisätä omia kitaranuottejaan ja Web 2.0 -hengen mukaisesti työkalut, joiden avulla käyttäjät voivat kommunikoida keskenään ja jakaa omia tuotoksiaan muiden kanssa.

Lähteet:
Ars Technica
PC Pro

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

13.4.2007 16:26
nokandu
Inactive

Huh huh... ennen pelättiin vapaamuurareita ja illuminatia, nyt päättäjien naruja taitaa vedellä musiikkiteollisuus. Ei taida kenenään leipää lisätä eikä vähentää jos yksityinen henkilö saa soitella lempipändin iskusävelmiä kotona ja jopa ILMAISEKSI. Kohta ei saa varmasti julkisesti hyräillä ja rummutella tai syyllistyy laittomaan levitykseen.

23.4.2007 16:48

Ei tule tuo paikka menestymään. Hintaa tulee 1.50e/taulu, joten se siitä....

33.4.2007 17:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Ei tule tuo paikka menestymään. Hintaa tulee 1.50e/taulu, joten se siitä....
no ei varmana tule olemaan niin korkea hinta, enemmän todennäköistä että tulee kiinteä kuukausimaksu

43.4.2007 17:08

Enkö mä osaa lukea vai onko kahella viimesellä kommentoijalla vaikuksia?

"Musicnotesin ja Harry Fox Agencyn välinen sopimus takaa sivuston laillisuuden ja korvauksena Harry Fox Agency saa osan sivuston mainostuloista."

Eli nuotit ovat _ILMAISIA_ Musicnotesin verkkokauppa on aivan eri asia ja kyllä se kai jotenki menestyy jos 70 000 kävijää päivässä.

53.4.2007 17:09

Lainaus:
Huh huh... ennen pelättiin vapaamuurareita ja illuminatia, nyt päättäjien naruja taitaa vedellä musiikkiteollisuus. Ei taida kenenään leipää lisätä eikä vähentää jos yksityinen henkilö saa soitella lempipändin iskusävelmiä kotona ja jopa ILMAISEKSI. Kohta ei saa varmasti julkisesti hyräillä ja rummutella tai syyllistyy laittomaan levitykseen.
Asian kantaan. MPAA:sta ja RIAA:sta muodostuu tulevaisuuden inkvisitio, joka taistelee ihmisten "harhaoppeja" eli kulttuurin leviämistä vastaan.

63.4.2007 17:12

Käsitin ainakin ite niin että, harry fox agency saa osan mainostuloista ja samalla antaa luvan jakaa tekijänoikeudella suojattuja tabulatuureja, mutta vain sellaisia mihin MXtabs saa artisteilta luvan.

73.4.2007 17:30

Eli tämä varmisti viimeistään sen, ettei Mysongbook palaa linjoille enää ikinä.

83.4.2007 17:51

Kuka tarvii MSB:tä kun on GProTabs? Löytyy kaikki vanhat MSB:n tabit ja uusia tulee jatkuvasti.

93.4.2007 18:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti klanh:
Enkö mä osaa lukea vai onko kahella viimesellä kommentoijalla vaikuksia?

"Musicnotesin ja Harry Fox Agencyn välinen sopimus takaa sivuston laillisuuden ja korvauksena Harry Fox Agency saa osan sivuston mainostuloista."

Eli nuotit ovat _ILMAISIA_ Musicnotesin verkkokauppa on aivan eri asia ja kyllä se kai jotenki menestyy jos 70 000 kävijää päivässä.
noo... sen siitä saa kun lukee melkein vain otsikon ja kommentin :D

103.4.2007 18:32

Yhdysvallat pilaa kulttuuriaan. Kukaan ei voi hyötyä tabulatuureista rahallisesti eikä niitä vielä voi kutsua musiikiksi.

Kuinkahan monia rock- ja heavy- kitaristeja sivustot ovat auttaneet ja tehneet heistä taitavia ilman kallista opetusta. Uskoisin että lähes kaikkia, useimpia erittäin paljon! Mutta jos kitaramusiikin tukeminen halutaan kieltää, niin kai se on Usa:ssa mahdollista täten.

114.4.2007 7:05

MPAA ja RIAA eivät taaskaan tajua, että ilmaista mainostahan se on kun joku opetellaan soittamaan jo olemassa olevia teoksia ja kuitenkin tosimiehet kuitenkin käyttävät soittajan tärkeintä työvälinettä, eli omia korviaan eivätkä luota muiden korviin näissä asioissa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto