AfterDawn: IT-alan uutiset

EFFI pitää kopiosuojauksia uhkana kotimaisille verkon sisältöpalveluille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.4.2007 20:25 Kommentteja (9)

EFFI pitää kopiosuojauksia uhkana kotimaisille verkon sisältöpalveluille EMI:n ja Applen eilinen ilmoitus myydä musiikkia ilman DRM-suojauksia on saanut myös EFFI:n liikkeelle. EFFI haluaa vastaavia toimenpiteitä myös Suomeen ja EFFI:ltä todetaan etteivät kopiosuojaukset ole pakollisia verkon sisältöbisneksessä.
"Nyt tehty päätös osoittaa lopullisesti oikeaksi EFFI:n kannan siitä, että kopiosuojaukset eivät ole välttämättömiä verkon sisältöbisneksessä. Opetusministeriö ja ÄKT ry ovat tähän asti lähinnä nauraneet meille, mutta onneksi maailmalla ymmärretään liiketoiminta ja tekniikka vähän paremmin." kommentoi EFFI:n varapuheenjohtaja Ville Oksanen EMI:n ja Applen ilmoitusta. "Nyt verkosta myytävä musiikki on vihdoin teknisesti saman tasoista kuin CD-levyiltä saatava musiikki niin yhteensopivuuden kuin äänenlaadun osalta. Tämä tarkoittaa, että laillinen verkkomusiikki on tulossa oikeasti kilpailukykyiseksi fyysisten tuotteiden kanssa." jatkaa Oksanen.

EFFI:n puheenjohtaja Tapani Tarvainen on samoilla linjoilla ja moittii suomalaisia musiikin verkkokauppoja mm. Apple- ja Linux-käyttäjien syrjimisestä. "Toivomme, että suomalaiset musiikin verkkokaupat tajuavat mistä tuuli puhaltaa ja alkavat käyttää rahansa kopiosuojausten rakentamisen sijaan asiakkaita palvelevien toimintojen toteuttamiseen. Tässä todellakin riittäisi työtä tehtäväksi, sillä kyseiset palvelut eivät toimi lainkaan esimerkiksi Apple- tai Linux-käyttäjille." Tarvainen uskoo että jos tilanteeseen ei tule muutosta, siirtyvät suomalaiset käyttäjät ulkomaisiin verkkokauppoihin. "Jollei muutosta tule, jatkossa asiakkaat etsivät palvelunsa niistä globaaleista palveluista, jotka eivät kohtele asiakkaittaan riesana tai rikollisina."

Verkkokauppojen lisäksi EFFI vaatii myös YLE:ä luopumaan kopiosuojauksien käytöstä. "EFFI vaatii myös, että YLE luopuu käyttämästä yhteen valmistajaan sitovia kopiosuojauksia verkkomateriaaleissaan. Kuten Apple ja EMI toivat lehdistötilaisuudessaan esiin, kopiosuojaukset eivät toimi ja haittaavat vain laillisesti materiaaleja käyttäviä kuluttajia. Asiasta tulee linjata ensi viikolla kirjoitettavassa tulevan hallituksen ohjelmassa." sanoo Tarvainen.

Lähteet:
ITviikko
EFFI (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

13.4.2007 20:52

Olisiko noin että vihdoinkin aletaan menemään oikeaan suuntaan? Eihän kansakaan ole tätä huutanut kuin siitä lähtien kun DRM jne. kopiosuojaukset tulivat.

Noh, mitä isot edellä, sitä pienet perässä. Saa nähdä ryhtyykö Microsoft samaan paineen alla. Epäilen kyllä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.4.2007 @ 20:53

24.4.2007 3:39

Ostin joskus aikoja sitten jonkun biisin nettikaupasta, jossa oli tuollainen suojaus. Todellakin rahoille vastinetta; kappale ei soinut ennenkuin annoin soittimen tarkistaa joka kerta jotain netistä ja vaikka kauppaan kuului 3 siirtokertaa ja 5 polttokertaa, kappale ei koskaan toiminut poltettuna eikä esim. ämppärissäni!! >=(
Joten jatkossa kiitos ei.

34.4.2007 4:02

DRM=rahat alas pöntöstä...saman suuntaisia kokemuksia kuin Chi:llä, minä en osta yhtään ainoaa cd:tä ennen kuin drm-poistuu ja hinta on vähän alhaisempi kuin nyt eli tossa 6€ hujakoilla.

44.4.2007 4:06

Jää multakin musiikki netistä ostamatta jos tuota DRM-kuraa siihen tunkevat. Oletan että jos maksan biisistä, niin voin kuunnella sitä ihan millä tykkään, eikä siitä aiheudu mitään lisäkustannuksia tai säätöjä.

54.4.2007 6:11

Hyvä että maailmalla joillakin järki vielä pelaa. Suomessa tuota on turha odottaa ennen kuin ruåtsalaiset sen tekevät. Muutenkin täällä aina matkitaan mitä ne tekee ensin.
Myynti luvut tulevat taatusti nousemaan kun suojaukset poistuvat ja laatu paranee. On ollut todella outoa seurata kuinka piratismin varjolla on heikennetty musiikiin kuuntelu laatua merkittävästi. Nooh, toivottavasti tässä olisi uusi suuntaus.

64.4.2007 7:23
Alterdu
Inactive

Helevettiin vaan nuo kaikki NS kopio suojaus hässäkät, eihän niistä kuitenkaan ole muutakuin harmia.

74.4.2007 13:06

UPEAAA!!!!!!

84.4.2007 15:23

Noi kopiosuojaukset eli kuuntelun estot ei poistu ennen kuin EU rätkäsee kunnon sakot levy-yhtiöille ja Aplelle. Onneksi muualta löytyy niitä, jotka puolustavat kuluttajan oikeuksia. Suomesta sellaisia ei löydy.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.4.2007 @ 15:24

95.4.2007 10:07

Heh,heh. Siinä menee Liedeksen ja kumppaneiden "elämäntyö" wc-pöntöstä alas, niin että kohisee ja kohta ei kenenkään enää tarvitse miettiä kiertääkö kopioidessaan tehokkaan teknisen toimenpiteen, koska kohta ei enää ole tehokkaita teknisiä toimenpiteitä, jos niitä nyt on ollut tähän astikaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto