AfterDawn: IT-alan uutiset

Helsingin koulut siirtyvät IPTV:hen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.3.2007 12:38 Kommentteja (10)

Helsingin koulut siirtyvät IPTV:hen Helsingin koulut eivät hanki lainkaan digibokseja, kun analogiset lähetykset loppuvat tämän vuoden syksyllä, vaan Helsingin kaupungin opetusvirasto on päätynyt Welhon PCTV-palveluun, jossa digitaalinen televisiotarjonta toimitetaan kouluihin internetin kautta. Digitaaliset TV-ohjelmat siirretään siis tietokoneelle, jonka avulla ohjelmia voi sitten toistaa mm. videotykin, erillisen isomman näytön tai taulutelevision kautta.
Opetusvirasto on tilannut Welholta kaikki maanpäällisessä verkossa tarjottavat maksuttomat valtakunnalliset digikanavat. Itse ohjelmien kuvan- ja äänenlaadun parantumisen lisäksi myös muut digi-TV:n ominaisuudet kuten ohjelmien tekstitykset, ohjelmaopas, teksti-tv ja useat ääniraidat ovat käytettävissä myös PCTV-palvelussa. Palvelun katsomiseen käytettävä ohjelma on räätälöity käyttöliittymän osalta opetusviraston toiveiden mukaiseksi. Opetusvirastolla on tällä hetkellä noin 11 000 PC:tä, joiden avulla televisio-ohjelmia on tarkoitus tarjota noin 79 000 koululaiselle ja opiskelijalle.

"Saamamme palautteen perusteella palvelulle on selkeä tilaus, eikä Helsingin kouluille ja oppilaitoksille pääsääntöisesti enää hankita erillisiä digibokseja. PCTV:n kaltaisten sovellusten avulla voidaan hyödyntää opetusviraston jo olemassa olevaan kuiturunkoverkkoon tekemiä investointeja – ilman uusia investointihankkeita ja ylläpitokustannuksia. PCTV maksaa itsensä nopeasti takaisin", kertoo Helsingin opetusviraston tietohallintopäällikkö Hannu Suoniemi.

Vaikka digibokseja tai -virittimiä ei kouluille tule, joutuvat koulut silti maksamaan TV-maksua.

Lähteet:
ITviikko
Welho (lehdistötiedote)

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

131.3.2007 13:06
henkettu
Inactive

Lainaus:
Vaikka digibokseja tai -virittimiä ei kouluille tule, joutuvat koulut silti maksamaan TV-maksua.
Mut siis eiks yks koulu joudu maksamaan vaan yhden tvlupamaksun, eli n. 260 e? Eihän se nyt voi mitään merkata..

231.3.2007 13:32

Lainaus:
[quote]Vaikka digibokseja tai -virittimiä ei kouluille tule, joutuvat koulut silti maksamaan TV-maksua.
Mut siis eiks yks koulu joudu maksamaan vaan yhden tvlupamaksun, eli n. 260 e? Eihän se nyt voi mitään merkata..[/quote]joutuu se tuostakin maksaa tvluvan mutta ei tarvi hankkimaan erikseen digi boxeja
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.3.2007 @ 13:34

Kaikki on paskaa paitsi kusi!!!!

Emolevy:Asus P5Q-pro
Prossu-q9650+Noctua
Näytönohjain:Club3d hd4870x2 2048mb
Kotelo:Antec P182
Näyttö:Benq 24"

331.3.2007 13:41

hyvä ratkaisu ompahan syy nopeampiin nettiyhteyksiin

431.3.2007 15:39

pyh.helsingiläiset.tekisivät niinkuin fiksummat turkulaiset eli jätetään digiboxit ostamatta siinä säästä rahaa aika ja vaivaa.voi tietysti olla että turku urhaa arvokasta rahaa ja ostaa kouluihun yhden digi boxsin ja sitä sitten raahataan mukaan jos sattuu tarvitsemaan.

531.3.2007 16:11
henkettu
Inactive

Miksei ihmiset vaan haki sitä digiboksia?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.3.2007 @ 17:25

631.3.2007 17:16

Minullakaan ei ole dgiboxia enkä hanki, tosin sateliitti on hd-valmiuksin....kun analogiset sammuu niin katselen pc:llä netti tv:tä.

71.4.2007 11:52

Itseasiassa, mihin koulu tarvitsee televisiota ylipäätään? Itse olen ala-asteen ensimmäisellä ja toisella luokalla koulussa TV:tä katsonut korkeintaan 5 kertaa yhteensä ja sen opetuksellinen merkitys ei muistaakseni ollut suuri. Videoita koulussa on tullut katseltua, mutta siihenhän ei digiboksia tarvita. Eniten säästää kun joko jättää TV:t pois tai laittaa pari TV:tä auditoriomaisiin luokkiin, jotka sitten varataan vain TV:n käyttöä varten. Eiköhän sekin toimi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.4.2007 @ 11:52

81.4.2007 16:13
henkettu
Inactive

Totta..

92.4.2007 11:25

no hyvä että helsinki tekee noi digi systeemit edes aika järkevästi kun esimerkiksi espoo meni ostamaan (ilmeisesti) joka kouluun useamman kappaleen lg merkkisiä digi kovalevy tallentimia joissa on vielä polttava dvd. Ja vielä kaiken lisäksi laite on aivan buginen ja muutenkin huono nimittäin laitteen käytöstä on tullut jo aika paljon kokemusta

103.4.2007 13:14

Eikös juuri tullut YLEltä päätös, että digitaalisen signaalin saa muuttaa analogiseksi ja näin ei tarvitse joka televisiolle omaa sovitinta ostaa..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto