AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonylta Blu-ray-soitin Eurooppaan

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 30.3.2007 15:24 Kommentteja (18)

Sonylta Blu-ray-soitin Eurooppaan Sony on tuomassa ensimmäistä Blu-ray-soitintansa Euroopan markkinoille.
Kesällä 2007 saataville tuleva uusi BDP-S1E tukee 24 True Cinemaa, joka mahdollistaa elokuvien näyttämisen täsmälleen niiden alkuperäisellä kuvausnopeudella. Näyttölaitteen on tietysti myös tuettava ominaisuutta.

Elokuvat toistuvat täydellä 1080p-resoluutiolla. Myös DVD-elokuvat skaalataan 1080p-resoluutioon. HDMI-ulostulosta saa syötettyä useita äänivaihtoehtoja, esimerkkeinä Dolby Digital Plus sekä jopa kahdeksankanavainen pakkaamaton PCM. Video on myös vaihtoehtoisesti mahdollista ottaa ulos soittimesta komponenttiulostulojen kautta (1080i).

Vaikka soittimet vyöryisivät markkinoille jo kesällä, voi olla järkevää odottaa vielä ainakin 31.10.2007 asti, koska Blu-ray Disc Associationin mukaan tämän päivämäärän jälkeen julkaistavien soittimien on oltava täysin yhteensopivia Blu-ray-levyjen interaktiivisen sisällön kanssa (BD-J).

Hintatietoja ei ole vielä saatavilla, mutta huhujen mukaan soitin irtoaisi kaupasta noin tuhannella punnalla (lähes 1500 euroa).


Lähteet:
GadgetCentre
iTnews

Edellinen Seuraava  

18 kommenttia

130.3.2007 15:25

Eli PS3 pysyy halvimpana soittimena...

230.3.2007 16:01

On vaan tollakin aika suolanen hinta, milloinkohan alkaa noissa oleen hinnat sellasella järkevällä tasolla.

330.3.2007 16:22
henkettu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuure2:
Eli PS3 pysyy halvimpana soittimena...
Mutta ei varmaankaan ole todellakaan noin hyvä.. Ei noi Pelikone soittimet ole koskaan ollu mitään hyviä..

430.3.2007 16:43

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tuure2:
Eli PS3 pysyy halvimpana soittimena...
Mutta ei varmaankaan ole todellakaan noin hyvä.. Ei noi Pelikone soittimet ole koskaan ollu mitään hyviä..
Itse asiassa se soitin mikä on Ps3:ssa on tietääkseni erittäin hyvä ja vertailussa voittanut näitä markkinoilla olevia varsinaisia bluray soittimia.

530.3.2007 16:55
henkettu
Inactive

No niinhän PS2 DVD soitinkin piti olla..

630.3.2007 17:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti henkettu:
No niinhän PS2 DVD soitinkin piti olla..
Niin sen piti, mutta testauksien mukaan PS3:sen soitin on oikeasti laadukas.

730.3.2007 17:43

niin vertailussa 1st generation laitteiden kanssa

830.3.2007 18:23
henkettu
Inactive

aha?

930.3.2007 18:44

Toi pleikkarin hypettäminen on kyllä melko turhaa. Se on yksinkertaisesti ylihintainen tekchnofriikin lelu, jossa nyt sattuu olemaan välttävä BD-pyöritin. Vielä on turha kinata soittimien laadusta, kun niitä soittimia on julkaissut vain muutama pesukonevalmistaja. Sitten kun oikeat hifilaatuun satsaavat yritykset saavat soittimia markkinoille, saadaan myös jonkin sortin referenssi siihne millainen sen soittimen tulee olla.

Niin ja pleikkarista vielä. Kyllä on sitten idioottimaista mennä maksamaan moisesta 700e vielä kun pelit maksaa sen 70e/kpl. Osta tuo ja 4-5 peliä niin saisit jo loistavan PC:n milla pelaa vielä parin vuoden päästäkin ja netti pullollaan ilmaisia pelejä. Ei tarttis Sonyn sikoja elättää...

1030.3.2007 20:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti myung:
Toi pleikkarin hypettäminen on kyllä melko turhaa. Se on yksinkertaisesti ylihintainen tekchnofriikin lelu, jossa nyt sattuu olemaan välttävä BD-pyöritin. Vielä on turha kinata soittimien laadusta, kun niitä soittimia on julkaissut vain muutama pesukonevalmistaja. Sitten kun oikeat hifilaatuun satsaavat yritykset saavat soittimia markkinoille, saadaan myös jonkin sortin referenssi siihne millainen sen soittimen tulee olla.

Niin ja pleikkarista vielä. Kyllä on sitten idioottimaista mennä maksamaan moisesta 700e vielä kun pelit maksaa sen 70e/kpl. Osta tuo ja 4-5 peliä niin saisit jo loistavan PC:n milla pelaa vielä parin vuoden päästäkin ja netti pullollaan ilmaisia pelejä. Ei tarttis Sonyn sikoja elättää...

Niin pari vuotta, kun tuolla pleikkarilla pelailet sen seuraavat 6 vuotta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.3.2007 @ 20:23

1131.3.2007 4:30

Ja harvemmin saat mitään kunnollisia pelejä paljoa netistä ilmaiseksi. Siis laillisesti. Ja mitähän vikaa tuossa ps3:n blu-ray soittimessa on? Itse en ainakaan käytä dvd-soitinta sen kummemmin kuin vhs-soitinta, näin kärjistettynä.

1231.3.2007 4:54

Lainaus:
Ja harvemmin saat mitään kunnollisia pelejä paljoa netistä ilmaiseksi. Siis laillisesti. Ja mitähän vikaa tuossa ps3:n blu-ray soittimessa on? Itse en ainakaan käytä dvd-soitinta sen kummemmin kuin vhs-soitinta, näin kärjistettynä.
No se on sitten ihan sitä mitä mielletään lailliseksi. Itse en koe tekeväni väärin jakamlla muiden kanssa kulttuurielämyksen oli sitten kyse musiikista, elokuvista tai peleistä. LAissa voi toistaiseksi lukea muuta.

Ja PS3:sta eilen kaupassa hiplanneena: sen käyttötuntuma on kaikkea muuta kuin mitä voidaan 700e laitteelta odottaa. Ja kun nyt odotellaan hetki noiden pelien _puolueettomia_ arvosteluja niin nähdään ettei nekään ole kuin korkeintaan parin kympin arvoisia...

1331.3.2007 6:02

Miten niin mikä mielletään lailliseksi? Itsehän jo vastasit, että se on laitonta sen mukaan, mitä laissa lukee. Ei minulla ole mitään warettamista vastaan, itsellänikin suunnilleen ykkösharrastuksena. :D

1431.3.2007 13:24

huoh,aivan turhaa väitellä kumpi on parempi, tietokone vai konsolit. Itse len pelaamisessa konsoleiden kannalla ( xbox 360 rox rox) mutta noilla konsoleilal ei oikein voi muuta tehä kun pelata. Ja kyllä naurataa tuo ps3 tilanne, jso nimitääin blue ray floppa :)

1531.3.2007 13:33
henkettu
Inactive

Munki mielestä konsoleilla on parempi pelata..

1631.3.2007 19:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti thejammy:
huoh,aivan turhaa väitellä kumpi on parempi, tietokone vai konsolit. Itse len pelaamisessa konsoleiden kannalla ( xbox 360 rox rox) mutta noilla konsoleilal ei oikein voi muuta tehä kun pelata. Ja kyllä naurataa tuo ps3 tilanne, jso nimitääin blue ray floppa :)
Ei Blu-ray tule vain yht'äkki' floppaamaan, vaikka häviäväksi formaatiksi jäisikin.

Sen verran isot valmistajat ovat kyseessä ja panokset on hieman suuremmant kuin betamax VHS aikoihin. Siittä ei pitäisi olla huolta, että kun ps3:sen ostaa, niin sisältö loppuu kesken ainakaan 5-10 vuoteen.

Veikkaukseni on että molemmat formaatit elävät voimmissaan hamaan loppuuun asti (Kun n. 5-10 vuoden päästä tulee next-generation). Microsoft ja Sony eivät näet ole luovuttajia.

Ja vielä se, että multi-soittimet/kirjoittajat ovat myydyimpiä, jahka hinnat laskeutuu kuluttajille sopiviksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.3.2007 @ 19:52

1731.3.2007 20:28

Jep, tuossa voisi näin kärjistettynä käydä suunnilleen samaan tapaan kuin dvd - ja +. :D Paitsi, että on eri valmistajat/tukijat.

1831.3.2007 20:29

Jep, tuossa voisi näin kärjistettynä käydä suunnilleen samaan tapaan kuin dvd - ja +. :D Paitsi, että on eri valmistajat/tukijat.

Edit:Niin siis polttavina medioina.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto