AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo taistelee Wiin mod-piirejä vastaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.3.2007 20:17 Kommentteja (5)

Nintendo taistelee Wiin mod-piirejä vastaan Vaikka Nintendo ei ole yleensä erikoisemmin hankaloittanut mod-piirien käyttöä pelikonsoleissaan on Wiin kanssa lähdetty toisenlaiselle linjalle. Nintendo on tehnyt muutoksia uudempien Wii-pelikonsoleiden piirilevyille, joiden on tarkoitus hankaloittaa nykyisten ja tulevien mod-piirien asennusta. Uudella piirilevyllä mod-piiri pitää juottaa suoraan erään piirilevyn piirin jalkaan ja piirin muut jalat ovat vain noin yhden millimetrin etäisyydellä juotettavasta kohdasta. Tämä hankaloittaa huomattavasti varsinkin aloittelijoiden mod-piirin asentamista ja pahimmassa tapauksessa piirin juottaminen väärin saattaa tehdä konsolista käyttökelvottoman.
WiiKey mod-piirille on jo julkaistu päivitetyt asennusohjeet ja vastaavat asennustoimenpiteet pitää tehdä kaikille mod-piireille, jotka aikoo asentaa uudella piirilevyllä varustettuun pelikonsoliin.

Nintendo on lähtenyt mukaan kissa ja hiiri -leikkiin modaajien kanssa varovaisin ottein, sillä Wiin modaamista voisi vaikeuttaa entisestään muuttamalla piirien kotelointia, jolloin johtojen juottaminen piirien jalkoihin vaikeutuisi entisestään. Myös piirien piilottaminen epoksilla hankaloittaisi mod-piirien asentamista. Nykyinen piirilevy tuskin jää viimeiseksi ja muiden konsolien tavoin piirilevyä ja itse konsolia tullaan myös tulevaisuudessa muokkaamaan alempien valmistuskustannuksien toivossa.

Lähteet:
Texyt
TechSpot

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

129.3.2007 3:18

Ihan turhaa pokkurointia. Edellinen konsolisukupolvi todisti, että modaus onnistuu lopulta vaikka kuinka muuteltaisiin emolevyjä. Tietysti jos he tosiaan koteloisivat kaikki tärkeät alueet epoksilla, mutta kuinka kallista ja hankalaa se sitten olisi tuotannon kannalta.

229.3.2007 10:08

"mutta kuinka kallista ja hankalaa se sitten olisi tuotannon kannalta."

Eipä tuo niin kauhia projekti olisi. Kymppi pari hintaa lisää per laite ja sil viissii. Toivottavasti eivät vaan rupea siihen, koska modi saadaan aina tavalla tai toisella ja väittäisin että vähentäisi koneen myyntiä jonkun verran ja sitä kautta myös pelien myyntiä. Vaikka olisi modattu konsoli (kuten itsellä eräs aiemman konsolisodan yksilö), tulee siihen joka tapauksessa myös ostettua pelejä (alelaarista ainakin jos ei muuten)... Hyvät ja testatut ykköspelit(omasta mielestä) on tullu ostettua alustasta riippumatta.

329.3.2007 12:50

"kymppi pari" miljoonassa laitteessa se tekee 10-20 miljoonaa... ehkä tuo raha halutaan firmaan eikä hassata modauksen estoihin vai mitä luulet? Laitteiden hintaa kun ei voi nostaa. Jos voisi niin sen voisi nostaa ilman tuotannon kulujen kasvuakin ja taas tehtäisi lisää rahaa.

Ja sitäpaitsi aika turha niitä on mihinkään epoksiin tai mönjään piilotta, jossain sen jalan folio piirilevyllä aina kulkee pinnassa tai läpiviennissä. Siihen sitten piuha kiinni.

429.3.2007 22:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peppi_:
"kymppi pari" miljoonassa laitteessa se tekee 10-20 miljoonaa...
Joku epoksimössö nyt toisi tyyliin pari senttiä lisää kustannuksia. Tokihan sekin on aina menoja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Peppi_:
Ja sitäpaitsi aika turha niitä on mihinkään epoksiin tai mönjään piilotta, jossain sen jalan folio piirilevyllä aina kulkee pinnassa tai läpiviennissä. Siihen sitten piuha kiinni.
Niin, Wiin tapauksessa kyse on piirin sarjaväylästä, jonka kautta modi hakkeroi suoraan muistissa olevaa softaa. Eli ne foliot sun muut kontaktipinnat on varmaan uudessa versiossa jätetty kokonaan pois, koska ne ovat hyödyttömät.

Noin muuten asiaan kommentoiden olin vähän jo pelästynyt mitä se Nintendo on keksinytkään. Mutta kun kerta kyse on vain tuollaisesta "estosta", niin eipä haittaa itseäni tippaakaan. Pleikkareissa on saanut tollasiin piirien jalkoihin juotella alusta asti johtoja ja niitä on sentään ollut enempi kuin Wiin modien vaatimat kolme.

526.5.2008 14:07

Itse olen mielummin ilman konsolia kuin ostan konsolin jota ei voi modata. Tästä huolimatta ostan pelejä, en vain niitä joita jaksaa pelata sen tasan yhden kerran. Sama pätee esim. elokuviin, minulla on kohtuu laaja dvd kirjasto, joista lähes kaikki ovat hyviä elokuvia. Tämän on mahdollistanut vain piratismi(levyt ovat siis alkuperäisiä, mutta suurimman osan leffoista olen katsonut jo ennen ostamista).

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto