AfterDawn: IT-alan uutiset

Linux pyörii Xbox 360 -pelikonsolissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.3.2007 20:24 Kommentteja (5)

Linux pyörii Xbox 360 -pelikonsolissa Microsoftin Xbox 360 -pelikonsoli on uusin tulokasta niiden laitteiden joukossa, joissa toimii Linux-käyttöjärjestelmä. Cpasjuste ja stonersmurf nimimerkeillä tunnetut henkilöt ovat laittaneet videoita ja kuvankaappauksia internetiin, joissa näkyy kuinka Ubuntu Linux-jakelu käynnistyy pelikonsolissa ja kuinka Xbox 360 tunnistuu käyttöjärjestelmälle.


Linuxin käyttäminen Xbox 360:ssa on kuitenkin hankalaa, sillä Xbox 360:ssa pitää olla käytössä 4532 tai 4548 version kernel, joka rajoittaa laitekantaa, sillä lähiaikoina Xbox Livessä vierailleet konsolit sisältävät jo uudemman kernelin, jonka päivittäminen vanhemmaksi versioksi ei ainakaan tällä hetkellä onnistu. Tämän lisäksi konsolin DVD-aseman firmware täytyy korvata muokatulla versiolla, että varmuuskopioiden käyttäminen onnistuu ja pelikonsoliin täytyy kolvata vielä sarjakaapeli, jotta Xell-lataimen saa siirrettyä konsolin muistiin.

Ohjelmistopuolella tarvitaan Xellin lisäksi muokattu versio King kong -pelistä ja toimiva Linux-käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone, jonka avulla voidaan luoda Xbox 360:lla toimiva versio Linuxista, koska tällä hetkellä toimivaa käyttöjärjestelmää ei löydy valmiina, vaan se on käännettävä itse.

Asennusoperaation hankaluus pitänee Linux ja Xbox 360 yhdistelmän vielä harvinaisena, mutta ainakin ensimmäinen rajapyykki on saavutettu. Aivan täydellistä tukea Xbox 360:lle Linuxissa ei vielä ole, sillä äänet eivät toistaiseksi toimi ja grafiikan suhteen laitteistokiihdytys ei ole tuettuna, joten parantamisen varaa löytyy.

Lähteet:
Xbox-Scene.com
Engadget
XboxHacker

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

127.3.2007 3:48
Vihtori_
Inactive

Kohta ton boxin saa jo hyötykäytöön, mutta tuota kolvaus juttua en uskalla mennä tekemään.

227.3.2007 9:21

Kuhan tästä saadaan kaikki irti vähemmillä toimen piteillä, tulee mahdolliseksi hankkia erittäin halpa ja tehokas media pc.

327.3.2007 14:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Kuhan tästä saadaan kaikki irti vähemmillä toimen piteillä, tulee mahdolliseksi hankkia erittäin halpa ja tehokas media pc.
Kyllä, mutta mikäli 'hurina' kysesen videon taustalta kuului boxin jäähdytysjärjestelmästä, enpä itse ainakaan kyseistä laatikkoa olohuoneeseeni huolisi. Hulluksihan tuommosta kuunneltaessa tulee :)

428.3.2007 15:02

kyllhä noi boxit o aina vähä hurissu ja saahan sen äänettömäkskii jos näkee vähäsen vaivaa :) Vähempi nuo hurisee ku tykit!

514.8.2007 14:22

jos haluu laittaa ton linuxin joskus niin ei kanna asentaa tota päivitystä tosta Colin McRae DIRT CLONE pelistä eli et voi myöskään pelata sitä. siinä asentuu 4552 version kernel.. eli liian tuore!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto