AfterDawn: IT-alan uutiset

CyberLink CeBIT:issä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2007 08:02 Kommentteja (3)

CyberLink CeBIT:issä AfterDawn oli paikalla CyberLinkin tuote-esittelyssä, jossa CyberLinkin edustaja kertoi yrityksen nykyisestä tilanteesta ja valotti myös hieman tulevaa.
CyberLink on suurimmalle osalle tuttu PowerDVD -ohjelmistosta. CyberLink tekee kuitenkin muitakin videoihin ja mediaan liittyviä ohjelmia, kuten PowerDirector ja PowerProducer. Suurin osa ohjelmista menee OEM-valmistajille, joiden osuus CyberLinkin myynnistä on yli 80 prosenttia. Tämä on myös yrityksen strategia kansainvälisillä markkinoilla, sillä OEM-valmistajien kautta on helpointa tavoittaa tavalliset kuluttajat.

CyberLinkin yksi kohde on Windows Media Center, jota CyberLink parantelee omilla lisäyksillään. Media Deluxe Pro paketti tuo mukanaan MagicDirector, PowerDV, Media Server, SoftDMA, MakeDisc ja MagicSports lisäykset.

MagicDirectorilla voi helposti editoida omia videoitaan suoraan Windows Media Centerissä.PowerDV:n avulla onnistuu DV ja HDV materiaalin tallennus kamerasta, joko kiintolevylle tai DVD-levylle.Media Serverin avulla tietokoneella olevia tiedostoja voi jakaa lähiverkkoon, josta niitä voi katsella SoftDMA ohjelmalla.
MakeDiscin avulla onnistuu sekä CD-audio että DVD-Video levyjen luominen omista mediatiedostoista.MagicSportsin avulla voi nopeasti etsiä urheilutapahtumien parhaat hetket. MagicSport analysoi mm. ääniraitaa ja etsii sieltä muutoksia, joita kuuluu kun yleisö reagoi peliin. Tekniikka ei tietenkään toimi kaikissa urheilulajeissa, mutta ainakin jalkapallon kohdalla se näytti toimivan hyvin.CyberLink esitteli myös uutta CyberLink Live palveluaan joka tosin julkaistaan virallisesti vasta myöhemmin. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa omia mediatiedostojaan internetin ylitse, joko itselleen tai kavereilleen. Myös tietokoneessa olevan TV-kortin kuvaa voi lähettää reaaliajassa verkon ylitse. Katselu onnistuu tietokoneella selaimessa, jossa on Flash-laajennos. Myöhemmin palvelu tuodaan myös mobiililaitteille.

CyberLink aikoo tulevaisuudessa tukea myös maksullisten TV-kanavien katsomista tietokoneella ja kömpelöiden CI/CAM/SmartCard moduulien tilalle oli luvassa jotain pienempää. Valitettavasti aikataulu ei antanut periksi tuote-esittelyyn, mutta todennäköisesti kyse on USB-dongelista, jossa iso maksukortti on korvattu SIM-kortin tapaisella ratkaisulla.

AACS:n suhteen CyberLinkin edustaja ei voinut paljastaa tulevaisuudesta mitään, sillä häntä sitoo salassapitosopimus AACS LA:n kanssa. Jotain on kuitenkin luvassa ja AACS:n Title Keyt tullaan vaihtamaan 18-kuukauden välein. Myös PowerDVD Ultrasta on tulossa uusi versio, tarkempi julkaisupäivä jäi kuitenkin paljastamatta, mutta päivitykset tulevat olemaan kuluttajille maksuttomia.

CyberLink uskoo pitävänsä nykyisen markkina-asemansa, eikä yrityksessä uskota että uudet pelurit kuten Nero voisivat muuttaa tilannetta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

119.3.2007 13:57
henkettu
Inactive

Mitään tietoa hinnnoista?

219.3.2007 14:36

Tuskin, jos ne vasta esiteltiin... luultavasti menee aikaa ennekuin tuo tulee myyntiin?

319.3.2007 15:45
henkettu
Inactive

Mut niinko suuruusluokassA. 50? 30? 100?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto