AfterDawn: IT-alan uutiset

CyberLink CeBIT:issä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2007 08:02 Kommentteja (3)

CyberLink CeBIT:issä AfterDawn oli paikalla CyberLinkin tuote-esittelyssä, jossa CyberLinkin edustaja kertoi yrityksen nykyisestä tilanteesta ja valotti myös hieman tulevaa.
CyberLink on suurimmalle osalle tuttu PowerDVD -ohjelmistosta. CyberLink tekee kuitenkin muitakin videoihin ja mediaan liittyviä ohjelmia, kuten PowerDirector ja PowerProducer. Suurin osa ohjelmista menee OEM-valmistajille, joiden osuus CyberLinkin myynnistä on yli 80 prosenttia. Tämä on myös yrityksen strategia kansainvälisillä markkinoilla, sillä OEM-valmistajien kautta on helpointa tavoittaa tavalliset kuluttajat.

CyberLinkin yksi kohde on Windows Media Center, jota CyberLink parantelee omilla lisäyksillään. Media Deluxe Pro paketti tuo mukanaan MagicDirector, PowerDV, Media Server, SoftDMA, MakeDisc ja MagicSports lisäykset.

MagicDirectorilla voi helposti editoida omia videoitaan suoraan Windows Media Centerissä.PowerDV:n avulla onnistuu DV ja HDV materiaalin tallennus kamerasta, joko kiintolevylle tai DVD-levylle.Media Serverin avulla tietokoneella olevia tiedostoja voi jakaa lähiverkkoon, josta niitä voi katsella SoftDMA ohjelmalla.
MakeDiscin avulla onnistuu sekä CD-audio että DVD-Video levyjen luominen omista mediatiedostoista.MagicSportsin avulla voi nopeasti etsiä urheilutapahtumien parhaat hetket. MagicSport analysoi mm. ääniraitaa ja etsii sieltä muutoksia, joita kuuluu kun yleisö reagoi peliin. Tekniikka ei tietenkään toimi kaikissa urheilulajeissa, mutta ainakin jalkapallon kohdalla se näytti toimivan hyvin.CyberLink esitteli myös uutta CyberLink Live palveluaan joka tosin julkaistaan virallisesti vasta myöhemmin. Sen avulla käyttäjät voivat jakaa omia mediatiedostojaan internetin ylitse, joko itselleen tai kavereilleen. Myös tietokoneessa olevan TV-kortin kuvaa voi lähettää reaaliajassa verkon ylitse. Katselu onnistuu tietokoneella selaimessa, jossa on Flash-laajennos. Myöhemmin palvelu tuodaan myös mobiililaitteille.

CyberLink aikoo tulevaisuudessa tukea myös maksullisten TV-kanavien katsomista tietokoneella ja kömpelöiden CI/CAM/SmartCard moduulien tilalle oli luvassa jotain pienempää. Valitettavasti aikataulu ei antanut periksi tuote-esittelyyn, mutta todennäköisesti kyse on USB-dongelista, jossa iso maksukortti on korvattu SIM-kortin tapaisella ratkaisulla.

AACS:n suhteen CyberLinkin edustaja ei voinut paljastaa tulevaisuudesta mitään, sillä häntä sitoo salassapitosopimus AACS LA:n kanssa. Jotain on kuitenkin luvassa ja AACS:n Title Keyt tullaan vaihtamaan 18-kuukauden välein. Myös PowerDVD Ultrasta on tulossa uusi versio, tarkempi julkaisupäivä jäi kuitenkin paljastamatta, mutta päivitykset tulevat olemaan kuluttajille maksuttomia.

CyberLink uskoo pitävänsä nykyisen markkina-asemansa, eikä yrityksessä uskota että uudet pelurit kuten Nero voisivat muuttaa tilannetta.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

119.3.2007 13:57
henkettu
Inactive

Mitään tietoa hinnnoista?

219.3.2007 14:36

Tuskin, jos ne vasta esiteltiin... luultavasti menee aikaa ennekuin tuo tulee myyntiin?

319.3.2007 15:45
henkettu
Inactive

Mut niinko suuruusluokassA. 50? 30? 100?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto