AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony PSP myy Japanissa kolme kertaa vastustajaansa vähemmän

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 15.3.2007 14:33 Kommentteja (2)

Sony PSP myy Japanissa kolme kertaa vastustajaansa vähemmän Sonyn PlayStation Portable (PSP) -kämmenpelikonsoli on tavoittanut Japanissa viiden miljoonan myydyn tuotteen rajan. Maaginen raja täyttyi tiettävästi helmikuun loppupuolella.
Vaikka luku saattaa kuulostaa isolta, Nintendon vastaavan kilpailevan DS-pelikonsolin myyntiluvut ovat vielä jotain aivan muuta. Nintendo DS:ää on myyty samassa ajassa noin 15 miljoonaa kappaletta. PSP ja DS tulivat kummatkin Japanin markkinoille 2004-vuoden lopulla, joten myyntiluvut ovat suoraan verrannollisia keskenään. Nintendon pelikonsolin myynti onkin ollut aika tarkkaan 3:1 verrattuna Sonyn vastaavan myyntiin.

Sony uskoo kuitenkin, ettei PSP-pelikonsoli ole vielä saavuttanut suosionsa huippua, vaan suosion odotetaan vielä kasvavan. Konsolin myyntilukuja verrastetaankin alkuperäisen 100 miljoonaa myyneen PlayStation-pelikonsolin menekkiin.

Sonylta on tulevaisuudessa tulossa aiemmin uutisoitu PSP-konsolin päivitetty "pienempi ja kevyempi" versio.


Lähteet:
PSX Extreme
GamesIndustry.biz

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

115.3.2007 15:00

Vaikka tuloja osoittava mittari varmasti näyttää Sonyn puolella tässä vaiheessa pakkasta, niin tuskin kuitenkaan PSP:n myyntiluvut negatiivisia ovat. 15 miljoonasta DS:stä kolme kertaa vähemmän on -30 miljoonaa PSP:tä.

215.3.2007 18:23

Totta. Sori lapsuksesta otsikossa, mutta asia varmaankin tuli kuitenkin selväksi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto