AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTubelle miljardihaaste

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 13.3.2007 22:20 Kommentteja (8)

YouTubelle miljardihaaste Viacom on haastanut YouTube-videopalvelun oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista. Korvausvaateena on huimat miljardi dollaria. Viacomin televisiokanavatarjontaan kuuluu muun muassa Music Television sekä Comedy Central.
Viacom väittää YouTubessa olevan lähes 160 000 laittomasti jaettua videopätkää. Poimintona voitaisiin mainita esimerkiksi "The Daily Show with John Stewart" sekä lastenohjelma "SpongeBob SquarePants", joiden videoklippejä on katsottu YouTuben kautta yli 1,5 miljardia kertaa.

Televisiokanavajätin mukaan YouTube käyttää mainostulojen hankkimiseen hyväksi luvattomasti jaossa olevaa sisältöä. Viacom ilmoittaa tiedotteessaan mallin olevan laiton ja ristiriidassa tekijänoikeuslakien kanssa.

"Luotamme siihen, että YouTube on kunnioittanut tekijänoikeuksien haltioiden oikeuksia ja uskomme oikeudenkin päätyvän samaan tulokseen. Emme todellakaan anna tämän haasteen vaikuttaa häiritsevästi YouTuben toimintakykyyn tai kasvuun", YouTuben omistava Google julisti tiedotteessaan.

Monet televisioyhtiöt ovat jo sopineet sisältönsä näyttämisestä YouTuben kanssa. Ellei Viacom pääse sopuun jaetun materiaalin tekijänoikeuksista Googlen omistaman videosivuston kanssa, saattaa tämä merkitä muutoksia koko YouTubelle.


Lähteet:
Reuters

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

114.3.2007 1:10

Voihan sitä noinkin tienata rahaa...

214.3.2007 2:15

Ja taas...rupeaa tuntuun että muuta tulonlähdettä ei enää jenkeissä ole kuin oikeuteen haastaminen.

314.3.2007 3:59

Itse näen Googlen tienaavan rahaa warettamisella, mikä on mielestäni huomattavasti enemmän väärin, kuin moni torrent trakkeri tai koti warez saitti.

Jos linjassa mentäisiin Google pitäisi tuomita menettämään kaikki tuotto , antaa sille mega uber sakot ja laittaa päätekijät istumaan kakkua. Lain pitäisi olla sama koti torrent saitille ja Googlelle...

Ideaali mailmassa torrent trakkeriäkään ei rangaistaisi, mutta koska rangaistaan niin isoa yritystäkin pitää myös ragaista varsinkin kuin rikos on mielestäni selkeästi isompi ja räikeämpi!

414.3.2007 11:21

rahastuksen makua, lottoamaan niitten pitäisi mennä ei haastaa koko aikaa jotain firmaa oikeuteen

514.3.2007 12:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akisal:
Itse näen Googlen tienaavan rahaa warettamisella, mikä on mielestäni huomattavasti enemmän väärin, kuin moni torrent trakkeri tai koti warez saitti.

Jos linjassa mentäisiin Google pitäisi tuomita menettämään kaikki tuotto , antaa sille mega uber sakot ja laittaa päätekijät istumaan kakkua. Lain pitäisi olla sama koti torrent saitille ja Googlelle...

Ideaali mailmassa torrent trakkeriäkään ei rangaistaisi, mutta koska rangaistaan niin isoa yritystäkin pitää myös ragaista varsinkin kuin rikos on mielestäni selkeästi isompi ja räikeämpi!
Eihän google tuossa mitään wareta? Ja käyttäjät sen sisällön sinne tunkevat, tosin googlella on velvollisuus poistaa tek. oik. suojattu materiaali. En ymmärrä, miksi vertaat googlea torrent-saittiin, ne ovat kaksi eri asiaa.

614.3.2007 13:07

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akisal:
Itse näen Googlen tienaavan rahaa warettamisella, mikä on mielestäni huomattavasti enemmän väärin, kuin moni torrent trakkeri tai koti warez saitti.

Jos linjassa mentäisiin Google pitäisi tuomita menettämään kaikki tuotto , antaa sille mega uber sakot ja laittaa päätekijät istumaan kakkua. Lain pitäisi olla sama koti torrent saitille ja Googlelle...

Ideaali mailmassa torrent trakkeriäkään ei rangaistaisi, mutta koska rangaistaan niin isoa yritystäkin pitää myös ragaista varsinkin kuin rikos on mielestäni selkeästi isompi ja räikeämpi!
Eihän google tuossa mitään wareta? Ja käyttäjät sen sisällön sinne tunkevat, tosin googlella on velvollisuus poistaa tek. oik. suojattu materiaali. En ymmärrä, miksi vertaat googlea torrent-saittiin, ne ovat kaksi eri asiaa.
Ymmärrän molempia näkemyksiä. Eihän trackereidenkään pitäjät sivustollekkaan mitään laita, vaan käyttäjät laittavat linkkejä latauksiin, joka on vielä vähemmän väärin kuin itse tiedostojen hallussapito.

714.3.2007 17:22

Mutta missä vaiheessa se Google on warettamisen aloittanut. Joillain termit sekaisin.

Itse uutiseen, mielestäni Youtubea on turha rangaista käyttäjien teoista, jotka se on valmis korjaamaan. Jos Youtube taas tekisi "piratebayt" ja lähettäisi videoiden poistopyyntöihin viestejä "F*ck You!", ymmärtäisin Viacomin kannan täysin. Youtube on kuitenkin selkeästi tarkoitettu omille videoille ja vapaasti levitettäville pätkille, toisin kuin monet P2P ohjelmat ja torrent-trackerit.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2007 @ 17:23

818.3.2007 14:17

Olisi mahtava juttu mikäli Google pystyisi suodattamaan You Tubesta kaiken tekijänoikeuksilla suojatun materiaalin sillä sehän merkitsisi Viacomin kaltaisten ahneiden paskiaisten loppua!

Jokainen voi vain miettiä kuinka paljon You Tube on tehnyt promootiota esimerkiksi jo aikoja sitten unohdettujen artistien puolesta ja nyt ne tahot joiden olisi pitänyt hoitaa itse kyseinen homma haastavat oikeuteen sen joka on tehnyt kaiken työn!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto