AfterDawn: IT-alan uutiset

Yahoo! China oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.3.2007 12:17 Kommentteja (8)

Yahoo! China oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksista IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) on vahvistanut väitteen, että 11 yritystä olisi haastanut Yahoo! Chinan nettiportaalin oikeuteen 5,5 miljoonasta juanista (n. 540 000 euroa). Yhtiöt epäilevät Yahoo Inc:n Kiinan divisioonaa piratismista ja tekijänoikeuksien rikkomisesta.
IFPI on syyttänyt jo kuukausien ajan Yahoo! Chinaa musiikin laittomasta levityksestä. He ovat tarjonneet IFPI:n mukaan peittelemättä linkkejä, joiden kautta musiikkia on voinut kopioida maksutta.

Yahoo! Chinan lisäksi epäiltynä on ollut myös Kiinan suurin hakukoneyhtiö Baidu.com. Tapaus on kuitenkin vain pieni osa todellisuutta, sillä IFPI arvioi Kiinassa tapahtuvasta musiikin nettikopioinnista jopa 85 prosentin olevan laitonta.

Yahoo! China kertoo kunnioittavansa ja tukevansa piratisminvastaista taistelua ja huomauttaa myös, ettei ennenkään ole todettu web-hotellien omistajien olevan tilivelvollisia asiakkaidensa jakamasta materiaalista.


Lähteet:
BetaNews

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

18.3.2007 12:37

No voi voi ku harmittaa.Kiinassa noin 200 miljoonaa ihmistä näkee nälkää ja niitä ei paljon jaksa kiinnostaa.

28.3.2007 13:04

Lainaus:
IFPI arvioi Kiinassa tapahtuvasta musiikin nettikopioinnista jopa 85 prosentin olevan laitonta.
uuh olipa yllätys

joo kyllä olisi noilla päätäjillä tärkeämpikin asioita huodettavana mutta tää piratismi on nyt ykkös aihe kaikkialla

38.3.2007 14:38

Kiinalaisten tulisi perustaa IFPI:n vastainen kansanliike, jos eivät halua TO mafiaa sinnekin...

48.3.2007 16:03

Luulempa että kiinalaiset eivät maksa, ja viittaavat kintaalla..

58.3.2007 16:26

Supon sanoin: taitaa siellä asenne olla evvk

68.3.2007 16:32

lol, Jos IFPI rupeaa vinkumaan, saavat ydinkärjen/punakaartin peräänsä

heh heh :P

78.3.2007 19:22

on ihan pakko heittää tylsää faktaa mikäli HS voi uskoa

Kiina ilmoitti väkiluvun kasvaneen seitsemällä miljoonalla viime vuonna

Kiinan väkiluku oli vuoden 2006 lopussa 1 314 480 000 ihmistä, eli reilut 1,3 miljardia sen päivän haluaisin nähdä kun kaikki piratismi rikoksiin syylistyneet pistetään vankilaan :) eli suomeks tai millätahansa kielellä mahdotonta eli ainut mitä teosto ym tahot voivat tehdä on hyökätä serverin ylläpitäjiä vastaan tosin niitäkin taitaa olla kiinassa enemmän kun kaikkien maiden teoston työtekijät yhteensä sempä takia aasian maat yleesä saavat olla rahassa eikä venäjälläkään kovin ahkerasti mesota vaikka siitä ollut pari kertaa uutisissa verrattuna suomen tai jenkkien melkein noita vainoa muistutavaan piratismi jahtiin

piratismi on tullut pysyäkseen kuten viina,tupakka,naiset piip piip laki ja teosto voi hieman hillitä\rajoitta mutta sitä ei saa kokonaan pois niin kauankun on jotakin tekijän oikeudellista materiaalia kuten leffoja musaa ym juttuja olemassa

810.3.2007 2:02

On siinä kiinan poliseilla työmaata ja ei saada koskaan kuriin kaiketi mutta onhan siellä vastaavasti sitten niitä poliiseja, sinne sekin leviää tai onhan se jo siellä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto