AfterDawn: IT-alan uutiset

Meksikossa valtavia piraattitakavarikkoja

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 8.3.2007 11:27 Kommentteja (29)

Meksikossa valtavia piraattitakavarikkoja Viimeisen kahden viikon aikana Meksikossa on tehty useita suuria piraattitakavarikkoja. Ratsiat järjesti yhteistyössä Meksikon oikeusministeriö, Meksikon yleinen turvallisuuspalvelu sekä paikallinen poliisi.
  • "Operaatio Rolex" käsitti 16 varaston sekä yhdeksän monistuskeskuksen ratsaukset Mexico Cityn lähellä Tepiton kaupunginosassa. Saaliiksi saatiin 232 polttavaa asemaa, 130 tuhatta CD-levyä sekä 200 tuhatta levyn kantta. Operaatio työllisti yhteensä 350 poliisia sekä 20 syyttäjää.

  • Pahamaineisella "La Cuchilla" -myyntipaikalla Pueblan osavaltiossa suoritettiin ratsiat yhteensä 232 myyntipisteeseen saaliina noin 1,4 miljoonaa CD-R -levyä, 1,2 miljoonaa elokuvaa, 300 tuhatta peliä sekä 144 käytössä olevaa polttavaa asemaa. Tämä operaatio työllisti 500 poliisia ja 13 syyttäjää.

  • Guadalajaran kaupungin viranomaiset tekivät yllätystarkastuksen "San Juan de Dios" -markkinapaikkaan ratsaten yhteensä 95 varastoa sekä viisi kopiointipäämajaa. 150 poliisia ja viisi syyttäjää työllistäneen ratsian saaliina oli tällä kertaa 395 tuhatta CD-levyä, 102 polttavaa sekä melkein miljoona kappaletta levyn kansia.

  • Toinen myöhempi ratsia Tepiton kaupunginosassa käsitti 160 varastoa ja kolme monistuskeskusta tuottaen saaliiksi 149 tuhatta CD-levyä, 160 polttavaa asemaa sekä viisi miljoonaa kappaletta levyn kansia. Saaliiksi saatiin myös kaksi kotitekoista CD-levyjen monistuskonetta. Operaatio työllisti 250 poliisia sekä 10 syyttäjää.

  • Viimeisessä etsinnässä Matamoros Plaza -nimisellä alueella lähellä Tepitoa löydettiin 125 tuhatta CD-levyä, kuusi miljoonaa levyn kantta sekä 83 polttavaa asemaan. 400 poliisia ja 14 syyttäjää työllistäneessä operaatiossa ratsattiin 52 varastoa sekä yksi monistuskeskus.


IFPI kertoo toimien olevan osa uutta ohjelmaa, missä yritetään paljastaa musiikin, elokuvien sekä pelien piraattimyynnistä vastaavat järjestöt. Erittäin suuret määrät takavarikoitua tavaraa tuottaneet etsinnät auttavatkin virkavaltaa pääsemään syvemmälle sisälle järjestäytyneiden rikollisryhmien rakenteeseen.

"Uskomme, että näillä järjestetyillä ratsioilla olemme vaikuttaneet piraattimarkkinoita hallitseviin tahoihin ja pystyneet näyttämään kuvan Meksikossa tapahtuvan musiikki- ja elokuvapiratismin laajuudesta", kertoo Meksikon musiikkiteollisuuden yhdistyksen johtaja Fernando Hernandez.


Lähteet:
IFPI

Edellinen Seuraava  

29 kommenttia

18.3.2007 11:36

Aika iso saalishan tuo on... =)

28.3.2007 11:41

Hehe, ihan niinku Meksikossa ei ois muita pahiksia..

38.3.2007 11:42

tässäpä on oikeaa piratistmintorjuntaa.. ei mitään yksityisen henkilön turhaa uhkailua ja häirintää, vaan kuten djmushu sanoi: kunnon saalis.

48.3.2007 11:42

Tuo on sitä oikeata piratismin kitkemistä.
Laittomat cd-levyt, pelit ja leffat pois katukaupasta.

58.3.2007 11:51

Nopeet laskutoimitukset ja kokonaismäärät: 2.269milj CD-levyä, 577 asemaa, 12.2milj levynkantta, 1.2milj leffaa, 0.3milj peliä ja tietenkin 2 kappaletta CD:n monistuskonetta.

Tähän tarvittiin 1650 poliisia ja 62 syyttäjää.

Nämä ovat tru-piraatteja, eivät sunnuntaiwareejat.

68.3.2007 11:54

Saisivat jatkossakin hätistellä näitä oikeita rikollisia :)

78.3.2007 12:23

Hienoa, Malagant, kirjoitusasu on parantunut erittäin paljon, kiitoksia tästä :)

Juuri tätä pitäisi piratismin kitkeminen olla, eipä paljon muuta voi sanoa.

88.3.2007 12:24

Oikeaa toimintaa. Kun kerran myydään tavaraa niin ei muuta kuin "polliissit perrään".

98.3.2007 12:35

Ei tule vaikuttamaan yhtään piraatti myyntiin.Jo pelkät voitot mitä tuon tason toiminnassa pyörii on mittavat.Kuukauden päästä homma pyörii täysillä jälleen.Meksiko on niin köyhä maa ,että siellä riittää työvoimaa tekemään riskaabeli hommia.Maailman huumekauppa jatkaa kasvua, vaikka melkein kaikki maailman maat taistelevat sitäkin vastaan.Näin tulee myös käymään piratismin vastaisessa taistelussa maailmassa.Turhaa hommaa ja tuollakin vain Meksiko pesi kätensä hommasta ja voi sanoa ainakin yrittäneensä.Mitä jollakin köyhällä ihmisellä on menetettävää,sakkoja ei ole varaa maksaa ja linnassa saa ruokaa.

108.3.2007 12:42

Milloinkahan tallinnan satamassa tehdään samanlainen ratsia? Kait sieltäkin parisataa levyä ja muita piraattikamoja sais takavarikoitua.

No joo, ei se piratismi siellä kuitenkaan ihan tuolla tavalla kuitenkaan rehota.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2007 @ 12:43

118.3.2007 14:23

juuri noin etteivät hyökkää yksittäisiin sunnuntai wareejien kimppuun vaan noihin joilla oikeasti on jotain merkitystä.

128.3.2007 14:24
jmpk
Inactive

hmm.. Oikeita otteita. Voisivat täälläpäin ottaa poliisit rekan, pompata itärajan yli muutaman kilometrin ja käydä hakemassa se rekka täyteen piraattitallenteita ja samalla tietysti tulisi rekka tankattua halvalla(eikä saa unohtaa perinteisiä tuomisia).... Kaikki olisi iloisia..... No ainut että venäjällä ei taideta tykätä että suomalaiset käy niiden kauppoja tyhjentämässä.

Venäjällä maksavat levyt noin 2€ kpl (viimeviikonlopun hintakatsauksen perusteella)jos olisi uutisen ratsia tehty siellä, niin olisihan se jo 5 miljoonaan €:n tappiot kauppiaille jo pelkästä musiikista.

ps. en ostanut yhtään levyä rajan takaa...

138.3.2007 14:29

minne nää miljoonat levyt ja tuhannet polttavat asemat viiää?

säilöökö poliisi ne myöhempää käyttöä varten?
poliisi huutokauppa? :D
kaatopaikka?

tos on kuitenki paljo tavaraa..

148.3.2007 14:41

Johan on. Piratismia piratismin jälkeen. eiks maailmassa enää muuta oo? Mutta eiks meksikossa oo niin kuuma ettei kukaan jaksa liikkuu tietokoneen äärestä?! :D heh heh. "sillälailla poikaat".

158.3.2007 15:58

No johan on tavaraa :-p, no noi saakin jäädä kiini kun kuitenkin niitä myyvätkin. Tavallinen kaduntallaajan kopiointi itelle on aika pientä tuohon verrattuna.

168.3.2007 16:24

Eikös ne katujyrällä niitä tuhoa. Ainakin Kiinassa ja muuallakin maailmalla tuntuu olevan weapon of choice. Siltikin tulee aivan älytön määrä jätettä. Muutaman tuollaisen polttavan aseman voisin ottaa itselleni, niin ei tarvitsisi ostaa muutamaan vuoteen :)

178.3.2007 17:59
djcovered
Inactive

tuo on viellä pientä.. mutta hyvä saalis sinänsä, pitäisi piraatti ihmisten pitää varansa :D

188.3.2007 18:16

Arvatkaa ketkä on näitten jälkeen seuraavia...

198.3.2007 18:19

Voi tosiaan miettiä, että eikö Mexikossa ole mitään tähdellisempää rikollisuutta, mutta tuntien tämän hetken rikosten torjunta prioriteetit on todettava, että ainakin oikeaan paikkaan keskittivät voimavaransa.

208.3.2007 19:31

Lainaus:
4 miljoonaa CD-R -levyä, 1,2 miljoonaa elokuvaa, 300 tuhatta peliä sekä 144 käytössä olevaa polttavaa asemaa
no on ollut poltavat asemat kovassa käytössä tostahan CD ja DVD aseman myyjät sasivat hyvää mainosta että meidän asemalla voi poltaa näin monta dvd levyä

218.3.2007 23:59
Gagadu
Inactive

Täyttä Fuulaa tuollainen meksikon väite,,

ei niiden porukoilla tehdä tuollaisia ratsioita ei koskaan.

mutta saavathan annettua mukamas (oikean ) kuvan toiminnasta
mikä on edelleenkin täyttä FUULAA.

Ja te uskotte tuollaiseen,pa,,,,n hyvä niin.

229.3.2007 8:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gagadu:
Täyttä Fuulaa tuollainen meksikon väite,,

ei niiden porukoilla tehdä tuollaisia ratsioita ei koskaan.

mutta saavathan annettua mukamas (oikean ) kuvan toiminnasta
mikä on edelleenkin täyttä FUULAA.

Ja te uskotte tuollaiseen,pa,,,,n hyvä niin.
Valitettavasti joudun osittain yhtymään mielipiteeseesi. Mexico on niin korruptoitunut paikka että nuokin takavarikoidut tavarat päätyvät varmaan myyntiin piakkoin.

239.3.2007 8:41

Lainaus:
Pahamaineisella "La Cuchilla" -myyntipaikalla Pueblan osavaltiossa suoritettiin ratsiat yhteensä 232 myyntipisteeseen saaliina noin 1,4 miljoonaa CD-R -levyä, 1,2 miljoonaa elokuvaa, 300 tuhatta peliä sekä 144 käytössä olevaa polttavaa asemaa. Tämä operaatio työllisti 500 poliisia ja 13 syyttäjää.
No jo on ollu Zembalot... :D Jäätäviä lukuja!!

249.3.2007 9:47
RIVER2
Inactive

Joo. Katoin samat uutiset BBC worldilta. kantoivat ihan kunnolla noita levyja pois. Ihan ok juttu. Ei ainakaan samanlaista pelleilya kuin TTKV:lla (mika nyt onkaan). (sori huono Suomi kirjotin psp:lla)

259.3.2007 14:53

Parisen vuotta sitten Mexico Cityssä käyneenä voin todeta, että takavarikointi on aika simppeliä. Esim. Lazaros Gardenas -kadulla oli pari kilsaa kaupustelijoita, jotka estotta kauppasivat kaikkea mahdollista piraattikamaa, kun vaan ajatella saattaa. Ajattelin vaan, että ei voi olla totta :D Mexico nyt sentään kuuluu isoihin maailmankauppajärjestöihin.

Mutta annas olla, kun kävelit piraattikojujen välissä kaljatölkki kädessä: hetipä oli polliisi koputtelemassa gringon olalle :))


When the going gets weird, the weird turn pro..

269.3.2007 21:48

Noniin hyökätkääpä niitten warettajien kimppuun kun kumminki mexico yksi suurimmista huumeidenkin tuottaja maista. Miksi niihin ei tehdä mitään näin mittavaa operatio vaikka ehkä olisi enemmän järkeä?

2710.3.2007 12:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juhls:
Noniin hyökätkääpä niitten warettajien kimppuun kun kumminki mexico yksi suurimmista huumeidenkin tuottaja maista. Miksi niihin ei tehdä mitään näin mittavaa operatio vaikka ehkä olisi enemmän järkeä?

Koska piratismihan on tunnetusti paljon vakavampaa, kuin huumeiden tuottaminen. Siitähän koituu tappiota tekijänoikeusjärjestöille.

2811.3.2007 13:44

Niin suomessakin piraattitouhuista saa huomattavasti suuremmat sanktiot kuin, monista väkivalta ja huumerikoksista! repikääpä siitä sitten huumoria.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.3.2007 @ 13:44

2911.3.2007 15:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kkuula:
Niin suomessakin piraattitouhuista saa huomattavasti suuremmat sanktiot kuin, monista väkivalta ja huumerikoksista! repikääpä siitä sitten huumoria.
juuh, jasit sakot saa joku 18v penska millä on elämä edessä. Vitun lex karpela:)

Joo mut @ topic:

Niin tämäkin ratsia on luultavasti tehty USAn painostuksella
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.3.2007 @ 15:29

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto