AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple päivitti iTunesin ja QuickTimen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 6.3.2007 07:06 Kommentteja (10)

Apple päivitti iTunesin ja QuickTimen Apple on julkaissut uudet versiot iTunes ja QuickTime ohjelmista. iTunesin uudessa versiossa on keskitytty korjaamaan yhteensopivuusongelmia Windows Vista -käyttöjärjestelmän kanssa. Aivan kaikkia yhteensopivuusongelmia ei kuitenkaan ole vielä korjattu uudessa 7.1 versiossa, joten lisää päivityksiä on odotettavissa myöhemmin. iPodin muisti voi vieläkin korruptoitua jos soittimen poistaa Windows Vistan oman Safely Remove Hardware/Poista laite turvallisesti -valinnan avulla, joten Vistaa ja iPodia käyttäessä kannattaa olla tarkkana. Applen mukaan 64-bittiset Windowsit eivät myöskään ole virallisesti tuettuina.
Ongelmien korjaamisen lisäksi iTunesin uusin versio tukee Applen uutta Apple TV:tä, joten laitteen julkaisu pysyy toivottavasti aikataulussa ja laite saadaan markkinoille vielä tämän kuun aikana. iTunesin uuden version voi ladata täältä.

QuickTimen päivityksessä on keskitytty korjaamaan ohjelmasta löytyneitä tietoturva-aukkoja, jotka koskivat sekä Windows että Mac OS X -käyttöjärjestelmiä. Haavoittuvuuksien avulla hyökkääjän on mahdollista kaataa QuickTime ja mahdollisesti ajaa haitallista koodia tietokoneessa, jos käyttäjä avaa muokatun mediatiedoston QuickTimessa. Haitalliset tiedostot voivat olla midi-, mov-, pict- tai qtif-tyyppisiä. QuickTimen uuden version voi ladata täältä.

Lähteet:
Digitoday (iTunes)
Digitoday
(QuickTime)

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

16.3.2007 10:02
Kalzu90
Inactive

siis aivan mahtava uutinen! ehkä yhtä sadasta kiinnostaa, kummatkin ohjelmistot ovat aivan kauheita.

26.3.2007 10:20

Quiktime on ehkä yksi maailman turhimmista mediasoittimista. :P

Lainaus:
iPodin muisti voi vieläkin korruptoitua jos soittimen poistaa Windows Vistan oman Safely Remove Hardware/Poista laite turvallisesti -valinnan avulla
Hahah, kyllä muuten repesin. Näin se laitteen turvallisesti poistaminen tapahtuu. Ehkä tyydyn jatkossakin repimään kaikki irtomuistit ilman sen enempiä varottelematta.

36.3.2007 11:16

Mitä, quictime ftw :D!

46.3.2007 11:36

Ja Quicktime Alternativen voi ladata täältä.

56.3.2007 11:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Finnisher:
Ja Quicktime Alternativen voi ladata täältä.
Niin mistä? Tarvitsisin kyllä substituutin Quicktimelle, se kun aina kaappaa kaikki tiedostot itselleen ja pitää ne itsellään, vaikka tekisi mitä. Rasittava laitos, kun se kaappaa latauksetkin ja alkaa avaamaan niitä.

66.3.2007 12:31

Täältä, eli Afterdawnin Ohjelmat-osastolta.

76.3.2007 14:05

Huh, vaikka Mac kuulemma on niin "intuitiivinen", niin iTunesiin hermostuu melkein heti ja lopullisesti kun se ei ole "intuitiivinen", ei ainakaan minulle, joka joka päivä nautin Media Center 10.0:astani ( http://www.jrmediacenter.com/ )vaikka olen jopa joutunut maksamaan siitä. Joka päivä löydän siitä uusia ominaisuuksia. Suosittelen lämpimästi!

86.3.2007 14:07

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Finnisher:
Ja Quicktime Alternativen voi ladata täältä.

Niin mistä? Tarvitsisin kyllä substituutin Quicktimelle, se kun aina kaappaa kaikki tiedostot itselleen ja pitää ne itsellään, vaikka tekisi mitä. Rasittava laitos, kun se kaappaa latauksetkin ja alkaa avaamaan niitä.

QuickTimen Preferences-valikosta saa valittua kaikki tiedostomuodot, jotka avataan QuickTimella, ja saa ne myös Windowsin työkaluilla määritettyä, millä ohjelmalla mikäkin tiedostomuoto avataan.

96.3.2007 14:24

Lainaus:
QuickTimen Preferences-valikosta saa valittua kaikki tiedostomuodot, jotka avataan QuickTimella, ja saa ne myös Windowsin työkaluilla määritettyä, millä ohjelmalla mikäkin tiedostomuoto avataan.
Jep, tiedetään. Mutta silti se monesti vaikeuttaa videoiden/ämpäreiden lataamisen joiltakin nettisivuilta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto