AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.3.2007 07:04 Kommentteja (8)

Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta Doom9-foorumin jäsenet ovat löytäneet jälleen uuden aukon AACS-kopiointisuojauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien suojauksena. jx6bpm -nimimerkkiä käyttävä henkilö paljasti eilen PowerDVD 7 -ohjelman salausavaimen, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat PowerDVD 7 -ohjelmalla. Tämä löytö ei ole kuitenkaan kovin merkittävä, sillä huhujen mukaan Slysoftin AnyDVD HD -ohjelmassa on tämä sama avain käytössä, joka tarkoittaa sitä että Slysoftin työntekijät olivat löytäneet avaimen jo aikaisemmin.
Löytö varmistaa kuitenkin sen että CyberLinkin PowerDVD ja InterVideon WinDVD ohjelmien suojaukset on kierretty ja tämän takia kaikkien tällä hetkellä myynnissä olevien HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojaukset voi kiertää käyttäen ohjelmien salausavaimia. Molemmista ohjelmista on tulossa uudemmat versiot, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole julkaistu elokuvaa, joka ei toimisi kyseisten ohjelmien kanssa, joten päivittämisellä ei ainakaan toistaiseksi ole kiirettä käyttäjien kannalta.

Slysoft on myös julkaissut uuden beta-version AnyDVD HD -ohjelmasta ja uuden version tärkein uudistus on tuki Blu-ray-elokuville. AACS-suojauksen ohella AnyDVD HD poistaa Blu-ray-elokuvista myös aluekoodit (Region codes), joten muidenkin kuin oman markkina-alueen elokuvien katselu ja kopiointi onnistuu nyt tietokoneella helposti.

AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.

Lähteet:
Doom9
Engadget

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

15.3.2007 7:33

No niin taas mennään.

Ja kuten tuolta vaatimuksia-linkistä voi lukea, niin ko. softia, eli PowerDVD:tä ja AnyDVD:tä ei saa edes pois levityksestä, koska ne ovat sinällään täysin laillisia, sillä suojauksen murtaminenhan perustuu käyttäjän valmiiseen ohjelmaan erikseen syöttämästä salauksen purkuavaimesta, joten tuo AACS:n vaatimuskin on yhtä tyhjän kanssa.

25.3.2007 8:29

Niimpä niin..

35.3.2007 8:35

Lainaus:

AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.

Voi herranjestas, kyllä nyt varmasti tapahtuu juuri vaatimusten mukaisesti ja AACS:n porukoille lähetetään vielä kukkapuska pahoittelukortin kanssa. Kyllähän tuon periaatteessa ymmärtää, kyllähän se toisaalta koodareita syö kun tulos on täysi susi (tosin paljonko ovat itse auttaneet asiaa jää aina kysymysmerkiksi :)). Olisivat kuitenkin onnellisia, koska kun asiakkaat ovat täysiä idiootteja niin eihän heiltä työt lopu (toisin kuin olisi mahdollisuus käydä normaalissa softateollisuudessa). Kunhan päivittelevät tuotakin silloin tällöin niin mediamafian pässeillä säilyy usko 100 sukupolven suojauksilla saavutettavaan maailmanherruuteen ja koodattavaa siis riittää.

45.3.2007 10:26

heh heh, Eikös tän pitänyt olla murtumaton

':D

55.3.2007 12:31

"AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville."

minä puolestani vaadin, että moiset avaimet poistetaan ja kielletään lailla!

..aijaa, ei tehonnut vaatimus vai?

66.3.2007 17:12

Tämä tuulimyllyjä vastaan taisteleminen ko.tahoilta alkaa saamaan saippuaoopperamaisia piirteitä. Itseä ilahduttaa niin maan ***keleesti lukea näistä murtamisista, koska aina sen uuden suojauksen piti olla "murtamaton."

715.3.2007 22:21

suojaukset+konsolit+pelit+pct+nettipelaamisen maksullisuus=
rahastus kiihtyy=
monopoli kelle?

89.5.2007 15:15
Henull
Inactive

En tiiä sit miten nää purkuhommat toimii, mut jos pitää jotain bruteforce keinoa käyttää, ni kannattais näitte murtajien laittaa joku tämmönen Seti@Home tyylinen homma :) Varmasti osallistuis ihmiset auttamaan siinä ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
2 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto