AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.3.2007 07:04 Kommentteja (8)

Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta Doom9-foorumin jäsenet ovat löytäneet jälleen uuden aukon AACS-kopiointisuojauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien suojauksena. jx6bpm -nimimerkkiä käyttävä henkilö paljasti eilen PowerDVD 7 -ohjelman salausavaimen, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat PowerDVD 7 -ohjelmalla. Tämä löytö ei ole kuitenkaan kovin merkittävä, sillä huhujen mukaan Slysoftin AnyDVD HD -ohjelmassa on tämä sama avain käytössä, joka tarkoittaa sitä että Slysoftin työntekijät olivat löytäneet avaimen jo aikaisemmin.
Löytö varmistaa kuitenkin sen että CyberLinkin PowerDVD ja InterVideon WinDVD ohjelmien suojaukset on kierretty ja tämän takia kaikkien tällä hetkellä myynnissä olevien HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojaukset voi kiertää käyttäen ohjelmien salausavaimia. Molemmista ohjelmista on tulossa uudemmat versiot, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole julkaistu elokuvaa, joka ei toimisi kyseisten ohjelmien kanssa, joten päivittämisellä ei ainakaan toistaiseksi ole kiirettä käyttäjien kannalta.

Slysoft on myös julkaissut uuden beta-version AnyDVD HD -ohjelmasta ja uuden version tärkein uudistus on tuki Blu-ray-elokuville. AACS-suojauksen ohella AnyDVD HD poistaa Blu-ray-elokuvista myös aluekoodit (Region codes), joten muidenkin kuin oman markkina-alueen elokuvien katselu ja kopiointi onnistuu nyt tietokoneella helposti.

AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.

Lähteet:
Doom9
Engadget

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

15.3.2007 7:33

No niin taas mennään.

Ja kuten tuolta vaatimuksia-linkistä voi lukea, niin ko. softia, eli PowerDVD:tä ja AnyDVD:tä ei saa edes pois levityksestä, koska ne ovat sinällään täysin laillisia, sillä suojauksen murtaminenhan perustuu käyttäjän valmiiseen ohjelmaan erikseen syöttämästä salauksen purkuavaimesta, joten tuo AACS:n vaatimuskin on yhtä tyhjän kanssa.

25.3.2007 8:29

Niimpä niin..

35.3.2007 8:35

Lainaus:

AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.

Voi herranjestas, kyllä nyt varmasti tapahtuu juuri vaatimusten mukaisesti ja AACS:n porukoille lähetetään vielä kukkapuska pahoittelukortin kanssa. Kyllähän tuon periaatteessa ymmärtää, kyllähän se toisaalta koodareita syö kun tulos on täysi susi (tosin paljonko ovat itse auttaneet asiaa jää aina kysymysmerkiksi :)). Olisivat kuitenkin onnellisia, koska kun asiakkaat ovat täysiä idiootteja niin eihän heiltä työt lopu (toisin kuin olisi mahdollisuus käydä normaalissa softateollisuudessa). Kunhan päivittelevät tuotakin silloin tällöin niin mediamafian pässeillä säilyy usko 100 sukupolven suojauksilla saavutettavaan maailmanherruuteen ja koodattavaa siis riittää.

45.3.2007 10:26

heh heh, Eikös tän pitänyt olla murtumaton

':D

55.3.2007 12:31

"AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville."

minä puolestani vaadin, että moiset avaimet poistetaan ja kielletään lailla!

..aijaa, ei tehonnut vaatimus vai?

66.3.2007 17:12

Tämä tuulimyllyjä vastaan taisteleminen ko.tahoilta alkaa saamaan saippuaoopperamaisia piirteitä. Itseä ilahduttaa niin maan ***keleesti lukea näistä murtamisista, koska aina sen uuden suojauksen piti olla "murtamaton."

715.3.2007 22:21

suojaukset+konsolit+pelit+pct+nettipelaamisen maksullisuus=
rahastus kiihtyy=
monopoli kelle?

89.5.2007 15:15
Henull
Inactive

En tiiä sit miten nää purkuhommat toimii, mut jos pitää jotain bruteforce keinoa käyttää, ni kannattais näitte murtajien laittaa joku tämmönen Seti@Home tyylinen homma :) Varmasti osallistuis ihmiset auttamaan siinä ;)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa EU:n villi ehdotus – Ehdottaa laajaa digiveroa (21.3.2018 17:25)
EU-komissio ehdottaa tänään julkistetussa tiedotteessa uudenlaista digiveroa, jolla pyritään suitsimaan monikansallisten Internet-jättien verokikkailua Euroopassa. Esimerkiksi Facebook, Google ....
Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....

Uutisarkisto