AfterDawn: IT-alan uutiset

Xbox 360 -konsolista löydetty uusi haavoittuvuus

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 28.2.2007 12:27 Kommentteja (2)

Xbox 360 -konsolista löydetty uusi haavoittuvuus Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolille ei tunnetusti ole ollut vielä saatavilla muita kuin pelien varmuuskopioiden pelaamisen mahdollistavia DVD-aseman firmware-päivityksiä. Tämä voi kuitenkin muuttua, koska konsolista on tiettävästi löytynyt uusi haavoittuvuus, joka mahdollistaisi homebrew-ohjelmien ajamisen.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että haavoittuvuuden ansiosta konsolilla olisi mahdollista käyttää kolmannen osapuolen ohjelmia. Ensimmäisen Xboxin ostajathan ovat saaneet pienellä vaivalla konsolistaan kodin viihdekeskuksen, jopa edes avaamatta koko laitetta. Erinomaista olisikin, jos Xbox 360:n käyttäjätkin pääsisivät nauttimaan näistä ominaisuuksista.

Haavoittuvuutta pystyy Engadgetin mukaan hyödyntämään kerneleissä 4532 ja 4548. Microsoft on kuitenkin myös ollut varpaillaan haavoittuvuuden suhteen, ja se onkin paikattu uusimmassa 4552:ssa. Tämä taas vaikeuttaa asiaa, koska 4552:n palautus vanhoihin versioihin ei enää onnistukaan, ainakaan tällä hetkellä. Uusin päivitys on julkaistu 9.1.2007, joten ainakin suurin osa Xbox Liven käyttäjistä on jo saanut päivityksen konsoleihinsa.

Vaikka juuri tätä haavoittovuutta ei päästäisikään hyödyntämään vielä täysimittaisesti, tuo se kuitenkin jotain toivoa tällekin rintamalle.


Lähteet:
Engadget
Xbox-Scene

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

128.2.2007 13:16

Eipä harmita yhtään, etten ole ehtinyt laittaa poksiani vielä nettiin:^)

228.2.2007 14:01

Loistava uutinen. Toimiva softamodi olisi herkkua konsolin omistajille.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto