AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony kommentoi PS3-konsolin yhteensopivuusongelmakohua

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 28.2.2007 14:22 Kommentteja (10)

Sony kommentoi PS3-konsolin yhteensopivuusongelmakohua Noin viikko sitten uutisoimme PlayStation 3:n Euroopan version yhteensopivuusongelmista vanhojen PS2-pelien kanssa. Euroopassa maaliskuun 23. päivänä myyntiin tulevasta uutuuskonsolista on poistettu piirit, joilla vanhojen pelien taaksepäin yhteensopivuus oli toteutettu. PlayStation 2 -konsolin pelien yhteensopivuus onkin toteutettu täysin ohjelmallisesti. Nyt Sonylta on saatu viimeinkin vastauksia yhteensopivuusongelmista heränneeseen kohuun.
"Olemme määrittämässä yhteensopivien tuotteiden lukumäärää, ja jatkammekin tätä edelleen. On kuitenkin mahdotonta tarjota tarkkaa listaa yhteensopivista peleistä tässä vaiheessa, mutta lähempänä julkaisupäivämäärää kuluttajilla on mahdollisuus tarkistaa mitkä pelit ovat yhteensopivia ja mitkä eivät.", kertoi Sonyn Euroopan edustaja.

Keskustelua on ollut myös Euroopassa julkaistavan konsolin huonommuudesta verrattuna muualla julkaistuihin malleihin. Tähän Sonyn edustaja toteaa vain Euroopan julkaisun olevan kaikin puolin yhtä tehokas kuin Pohjois-Amerikan ja Japaninkin julkaisut.

Oikean yhteensopivuuden määrän ja laadun näkeekin vasta ensimmäisten konsolien saapuessa markkinoille. Sony ei kuitenkaan lupaa keskittävänsä paljoa resurssejaan yhteensopivuusongelmiin, vaan aikoo pitää pääpainon uusien pelien ja viihdeominaisuuksien kehittämisessä. Firmware-päivityksiä tullaan kuitenkin julkaisemaan ja yhteensopivien pelien listaa kasvattamaan.


Lähteet:
Techshout.com

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

128.2.2007 15:32

Mielestäni aikas hataraa touhua isolta firmalta kikkailla noin, että joissain versioissa toimii ja joissain ei. Onko ne ei toimivat sitten halpamalleja??? vai piratismiako yrittävät estää?

Ois se metkaa ku autojaki myytäs eri maihin ja toisiin maihin olis vaihteita poistettu... tai toisissa maissa ei sais vanhemmalla kortilla ajaa. njäh... män vähä ott..

pointti tais olla ettei taida tulla ps3 masiinaa tän perhee hyllyyn.

228.2.2007 15:50

ihan turha kapistus.

sanottaisiinko vuoden floppi konsolimarkkinoilla.

328.2.2007 16:26

Ymmärrän kyllä, että Sony yrittää minimoida jo nyt valtaviksi nousseita tappioitaan poistamalla vanhan konsolin tekniikkaa uudestan, mutta miksi aina meitä eurooppalaisia rangaistaan? Japanissa myydään puolet halvemmalla kuin Suomessa, mutta silti me saamme nämä rampautetut versiot. Alan tässä vaiheessa jo toivoa Sonylle totaalista floppia tämän osalta. Keskittyisivät niihin taulutöllöttimiin.

428.2.2007 16:38

No ostajistahan se on kiinni,jättäkää paskat kauppaan ,niin eiköhän politiikka muutu.

52.3.2007 12:00
RIVER2
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti bchief:
ihan turha kapistus.

sanottaisiinko vuoden floppi konsolimarkkinoilla.
Tässä on asennetta! :D

62.3.2007 14:39

Tosa konsolis on aika paljo turhaa "tavaraa" esim. toi BluRay-asema, jota monikaan ei tarvii ja senkin ku ottais pois nii hinta putoisi vaan. Ei taida tulla tämänkään perheen hyllyyn.

73.3.2007 6:12

Ihan loistavasti toimittu. En ymmärrä alkuunkaan kukaa haluaa pelata DigDuggia tänhetken viimesellä hardwarella. ..Ttuun vaan koko alaspäin sopivuus ja keskitetään nekin resurssit ihan muuhun. Ja Blue ray asemasta sen verran että kerran kun katsot HD leffan kunnon tykillä isolta kankaalta ei dvdt enään niin kauheesti innosta. No tottakai aseman pois pudottamalla sais hintaa laskettua ja potentiaalisia ostajia lisää, mutta taas vuosi eteenpäin sen aseman valmistus ei paljon normi dvd asemaa kalliimpaa ole. ,,,ja vielä palatakseni siihen yhteensopivuus ongelmaan. Ne jotka sitä haluaa niillä luultavasti on jo ps2nen, miks ei pelaa sillä niitä hikisen vanhoja pelejä ?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2007 @ 06:13

83.3.2007 14:19
mijuve
Inactive

Lainaus:
Ihan loistavasti toimittu. En ymmärrä alkuunkaan kukaa haluaa pelata DigDuggia tänhetken viimesellä hardwarella. ..Ttuun vaan koko alaspäin sopivuus ja keskitetään nekin resurssit ihan muuhun. Ja Blue ray asemasta sen verran että kerran kun katsot HD leffan kunnon tykillä isolta kankaalta ei dvdt enään niin kauheesti innosta. No tottakai aseman pois pudottamalla sais hintaa laskettua ja potentiaalisia ostajia lisää, mutta taas vuosi eteenpäin sen aseman valmistus ei paljon normi dvd asemaa kalliimpaa ole. ,,,ja vielä palatakseni siihen yhteensopivuus ongelmaan. Ne jotka sitä haluaa niillä luultavasti on jo ps2nen, miks ei pelaa sillä niitä hikisen vanhoja pelejä ?
Samaa mieltä. Rahatki on jo keräilty. ei muuta ku kauppaan 23.3

94.3.2007 14:42

Ja eikös moni ps3 peli käytä blue rayn cd koko kapasitettia?

104.3.2007 15:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Ja eikös moni ps3 peli käytä blue rayn cd koko kapasitettia?
Ja sama suomeks ?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto