AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 27.2.2007 13:33 Kommentteja (4)

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa Sonyn taisteluinto ei ole vähentynyt teräväpiirtosoittimien saralla. Tästä todisteena ennen kesää markkinoille tuleva, juuri julkaistu Blu-Ray –soitin, BDP-S300. HD DVD –soittimia onkin ollut jo saatavilla jonkin aikaa, ja mikä tärkeintä, edullisemmin. Julkaistu uutuus kuitenkin kirii eroa umpeen 599 dollarin hinnallaan.
Sonyn nykyiseen teräväpiirtosoitinten lippulaivaan, BDP-S1:een verrattuna uutuuslaitteessa ei ole dramaattisia eroja. Se on kuitenkin pienempi, lähempänä tavallisten DVD-soittimien kokoluokkaa, ja se soittaa perinteisiä CD-levyjä. 599 dollarin hinta ei ole kuitenkaan mikään huippuedullinen siinä mielessä, että myös Blu-Ray –asemalla varustetun, edullisemman version Playstation 3 –konsolista, saa 499 dollarilla.

Soittimesta löytyy HDMI-liitäntä ja ulos saa 1080p-videokuvaa 24 kuvan sekuntinopeudella. Myös analoginen komponenttiliitäntä 1080i-ulostulolla löytyy. Tavallisten DVD-elokuvien skaalaus täyteen 1080p-tarkkuuteen tehdään jo soittimessa, joten vanhoistakin elokuvista saadaan kaikki irti. Tarkempia tietoja löytyy juuri ulostulleesta Sonyn lehdistötiedotteesta.Lähteet:
Sony
Ars Technica
Yahoo! News

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.2.2007 13:57

Itse odottelen vielä ainakin vuoden pari, ennenkö rupean tuollaista hankkimaan...

Silloin tietää varmasti kumpi formaatti on voittanut. Ei tuossa sonyssäkään näyttänyt olevan tukea molemmille formaateille.

Tosin, parin vuoden päästä on varmasti uudet entistä kalliimmat formaatit joka ikiseltä valmistajalta

227.2.2007 14:04

Kyllä on kuromistakin, kun HD-DVD leirillä on jo nyt 500€ maksava soitin. Toki halvimmallahan Windows XP PC:n/x360:n omistajat pääsevät teräväpiirto kuvan pariin ostamalla X360:lle tehdyn HD-DVD-aseman.

327.2.2007 14:34

On tuo jo huomattava parannus, sillä jos tuossa on kuvalaatu kunnossa (sekä normaaliprosessointi, että skaalaus luokkaa Panan soitin) niin tuohon hintaan tuo on jo useamman hankittavissa. Kuitenkin tuo + vaikkapa Toshiba HD-XE1 irtoaa kaupasta jo likimain pelkän Pansun nykyhinnalla ja tuossa setissä on sitten herttaisen yksi ja hailea kumpiko formaatti sodan "voittaisi". Itse veikkaan, että kumpikin formaatti tulee pysymään pinnalla pitkään, joten kaksi soitinta/molempia soittavat kompot tulleevat olemaan paras ratkaisu leffojen ystävälle. Hinnan puolesta tilanne lienee myös tässä kohtaa aika se ja sama, koska sitten kun tuplaformaattisoittimia viimeinkin markkinoille saadaan veikkaan niiden hinnan olevan suunnilleen sama kuin kahden erillisen. Ainakin jos lisenssipolitiikka pitää kutinsa tulevaisuudessakin.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.2.2007 @ 14:35

home cooking is killing the restaurant industry

427.2.2007 15:41

599 dollarissa vieläki yksi "9" liikaa... hinta sais tippua 59 dollariin(tai vähintään sinne 100 dollarin luokkaan) sit se olis järkevä hintainen. Blu-ray soittimissa ja asemissa on aika paljon sitä ilmaa hinnassa....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin Huaweiltakin reikänäytöllä varustettu puhelin (17.12.2018 12:43)
Huawei esitteli Honor-brändillä alla markkinoitavaa View 20 -puhelinta viime viikolla. Erikoista siinä oli uudenlainen näyttö, jonka vasemaan yläkulmaan on puhkaistu pieni reikä etukameraa varten. ....
Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna Apple tuottaa Jaska Jokusesta uutta sisältöä – Suoratoistopalvelu käynnistyy ensi vuonna (17.12.2018 11:25)
Yhdysvaltalaisten sarjakuvien klassikkoihin kuuluva Tenavat on heräämässä uudelleen eloon, sillä Apple on hankkinut oikeudet uuden sisällön tuottamiseen. Lähitulevaisuudessa Jaska Jokusen ja ....
Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen Kasvojentunnistuksessa puutteita Android-puhelimissa – 3D-malli riittää huijaukseen (17.12.2018 09:38)
Kasvojentunnistusalgoritmit ovat moninaisia ja niiden tietoturvakin vaihtelee paljon. Vanha kikka kasvojentunnistuksen huijaamiseen on näyttää kameran edessä tunnistetusta henkilöstä otettua ....
1 kommentti
Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas Jailbreak-harrastukselle kolaus – Cydiaa ajetaan alas (17.12.2018 09:08)
iPhonen taipaleen alkuvuosina jailbreaking oli suosittu harrastus, jolla tavoiteltiin etupäässä Apple asettamien rajoitteiden kiertämistä. Harrastuksen suuri voimanlähde oli epävirallinen Cydia-sovell....
Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat Facebookin bugi paljasti miljoonien privaattikuvat (16.12.2018 18:21)
Facebook on julkaissut virallisessa kehittäjäblogissa tietoja bugista, joka on johtanut luvattomaan pääsyyn miljoonien käyttäjien kuvien privaattikuviin. Ongelma on paljastunut sovelluksen ....
2 kommenttia

Uutisarkisto