AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa

Kirjoittaja Lauri Jämsä @ 27.2.2007 13:33 Kommentteja (4)

Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa Sonyn taisteluinto ei ole vähentynyt teräväpiirtosoittimien saralla. Tästä todisteena ennen kesää markkinoille tuleva, juuri julkaistu Blu-Ray –soitin, BDP-S300. HD DVD –soittimia onkin ollut jo saatavilla jonkin aikaa, ja mikä tärkeintä, edullisemmin. Julkaistu uutuus kuitenkin kirii eroa umpeen 599 dollarin hinnallaan.
Sonyn nykyiseen teräväpiirtosoitinten lippulaivaan, BDP-S1:een verrattuna uutuuslaitteessa ei ole dramaattisia eroja. Se on kuitenkin pienempi, lähempänä tavallisten DVD-soittimien kokoluokkaa, ja se soittaa perinteisiä CD-levyjä. 599 dollarin hinta ei ole kuitenkaan mikään huippuedullinen siinä mielessä, että myös Blu-Ray –asemalla varustetun, edullisemman version Playstation 3 –konsolista, saa 499 dollarilla.

Soittimesta löytyy HDMI-liitäntä ja ulos saa 1080p-videokuvaa 24 kuvan sekuntinopeudella. Myös analoginen komponenttiliitäntä 1080i-ulostulolla löytyy. Tavallisten DVD-elokuvien skaalaus täyteen 1080p-tarkkuuteen tehdään jo soittimessa, joten vanhoistakin elokuvista saadaan kaikki irti. Tarkempia tietoja löytyy juuri ulostulleesta Sonyn lehdistötiedotteesta.Lähteet:
Sony
Ars Technica
Yahoo! News

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.2.2007 13:57

Itse odottelen vielä ainakin vuoden pari, ennenkö rupean tuollaista hankkimaan...

Silloin tietää varmasti kumpi formaatti on voittanut. Ei tuossa sonyssäkään näyttänyt olevan tukea molemmille formaateille.

Tosin, parin vuoden päästä on varmasti uudet entistä kalliimmat formaatit joka ikiseltä valmistajalta

227.2.2007 14:04

Kyllä on kuromistakin, kun HD-DVD leirillä on jo nyt 500€ maksava soitin. Toki halvimmallahan Windows XP PC:n/x360:n omistajat pääsevät teräväpiirto kuvan pariin ostamalla X360:lle tehdyn HD-DVD-aseman.

327.2.2007 14:34

On tuo jo huomattava parannus, sillä jos tuossa on kuvalaatu kunnossa (sekä normaaliprosessointi, että skaalaus luokkaa Panan soitin) niin tuohon hintaan tuo on jo useamman hankittavissa. Kuitenkin tuo + vaikkapa Toshiba HD-XE1 irtoaa kaupasta jo likimain pelkän Pansun nykyhinnalla ja tuossa setissä on sitten herttaisen yksi ja hailea kumpiko formaatti sodan "voittaisi". Itse veikkaan, että kumpikin formaatti tulee pysymään pinnalla pitkään, joten kaksi soitinta/molempia soittavat kompot tulleevat olemaan paras ratkaisu leffojen ystävälle. Hinnan puolesta tilanne lienee myös tässä kohtaa aika se ja sama, koska sitten kun tuplaformaattisoittimia viimeinkin markkinoille saadaan veikkaan niiden hinnan olevan suunnilleen sama kuin kahden erillisen. Ainakin jos lisenssipolitiikka pitää kutinsa tulevaisuudessakin.

*EDIT:typo*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.2.2007 @ 14:35

home cooking is killing the restaurant industry

427.2.2007 15:41

599 dollarissa vieläki yksi "9" liikaa... hinta sais tippua 59 dollariin(tai vähintään sinne 100 dollarin luokkaan) sit se olis järkevä hintainen. Blu-ray soittimissa ja asemissa on aika paljon sitä ilmaa hinnassa....

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto