AfterDawn: IT-alan uutiset

WinDVD 8:n AACS-salausavain löydetty

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 25.2.2007 20:20 Kommentteja (7)

WinDVD 8:n AACS-salausavain löydetty Doom9-foorumin jäsenet ovat jälleen löytäneet uuden aukon AACS-salauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojauksena. ATARI Vampire -nimimerkin taakse kätkeytyvä henkilö julkaisi eilen yhden WinDVD 8 -ohjelman salausavaimista, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat WinDVD 8 -ohjelmalla.
Uudesta avaimesta ei ainakaan toistaiseksi ole mitään erikoista hyötyä sillä aiemmin löydetty ns. processing key pystyy purkamaan nämä samat elokuvat. Käytännössä löytö pakottaa kuitenkin InterVideon julkaisemaan uuden version WinDVD 8 -ohjelmasta, sillä nyt löydetyn avaimen käyttäminen uusilla Blu-ray ja HD DVD -elokuvilla tullaan estämään. Todennäköisesti uusi versio WinDVD:stä on ollut kehityksen alla siitä lähtien kun ensimmäiset elokuvakohtaiset AACS-salausavaimet julkaistiin, mutta löydön avulla InterVideo pystyy paikkaamaan ainakin yhden tunnetun tietoturva-aukon ohjelmastaan. CyberLinkin PowerDVD -ohjelma on myös todennäköisesti altis samanlaiselle hyökkäykselle, jossa mediasoittimen käyttämä AACS-salausavain etsitään soittimen käyttämästä muistista.

AACS LA ei ole ainakaan toistaiseksi ilmoittanut mistään toimenpiteistä nykyisen tilanteen korjaamiseksi vaikka ensimmäiset keinot AACS-salauksen kiertämiseen julkaistiin yli kuukausi sitten.

Lähteet:
Doom9
Engadget HD
Slashdot

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

125.2.2007 21:00

ens kerralla voisivat panostaa sisältöön eikä suojauksiin :)

225.2.2007 22:13

On hieman hankalaa yrittää suojata pc:n muistia lukemiselta, käytännössä itseasiassa mahdotonta ...

325.2.2007 22:22

Vaikee varmaa tehä suojaus jonka voi purkamatta kattoa eikös nii oo et se ohjelma tarvii avainta että se voi lukee sitä levyä? joten luulis et jokatapaukses sen avaimen saa jotenki selville? kannattaa varmaa laittaa lisää rahaa tähän suojaukseen ja laittaa kuluttajat maksumiehiks... ja sitte menee työpaikkoja

426.2.2007 6:20

Lainaus:

On hieman hankalaa yrittää suojata pc:n muistia lukemiselta, käytännössä itseasiassa mahdotonta ...
Eikös tuossa Vistassa ole juuri mahdollisuus "kryptata" muisti?

526.2.2007 6:32

Lainaus:
Eikös tuossa Vistassa ole juuri mahdollisuus "kryptata" muisti?
Onhan siinä Vistassa tuota muistinlukuasiaa yritetty korjata ja se saattaa tehdä tuosta muistin lukemista hankalampaa, mutta ei mahdotonta.

Ja Vista onkin Vista. Mitä luulet käyvän jos softanvalmistajat alkavat tehdä ohjelmia joilla HD-DVD ja Bluray levyjä voidaa lukea ainoastaan Vistassa? Maukkaperusjätkien - eli suurimman ostajaryhmän - laitteet alkavat vanhentua vasta 3-5 vuoden päästä. Ja jos nyt homma toimii XP:llä ja nykyisellä vehkeellä, niin miksi ostaa joku uus härveli jotta saa tuon HD-DVD/Bluray tuen? Varmasti osa ostaa, mutta osa ei. Tämä olisi taas yksi riippakivi uusien formaattien yleistymisessä.

Samaa mieltä olen kyllä oxygenolin kanssa, panostaisivat sisältöön niin saattaisi kauppa käydä paremmin :)

626.2.2007 17:35

Eikös Slysoft ole tehnyt softan noiden hd-dvd:n kopiointia varten. Siinähän ei tarvita noita salausavaimia. Se kiertää sen jollakin muulla tapaa ja poistaa salauksen.

Kissa ja Hiiri leikki on jo taasen alkanut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.2.2007 @ 17:38

726.2.2007 22:55

Mitä tulee "Vitsan" muistin kryptaukseen, niin se samalla lailla ohjelmallisesti disabloitavissa/hakkeroitavissa oleva asia, kuin kaikki muutkin ohjelmat ja sama pätee TPM-modulia käyttäviin emoihin; ne kaikki tekevät juuri niin kuin ohjelmoija käskee ...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto