AfterDawn: IT-alan uutiset

Puretracks poisti DRM-suojaukset itsenäisten levy-yhtiöiden kappaleista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.2.2007 09:57 Kommentteja (8)

Puretracks poisti DRM-suojaukset itsenäisten levy-yhtiöiden kappaleista Kanadalainen musiikkia latauksina myyvä Puretracks-verkkokauppa on päättänyt luopua DRM-suojauksen käytöstä independent-levy-yhtiöiden kohdalla. Levy-yhtiöiden kuten Nettwerk Music Group, Independent Online Distribution Alliance ja Beggar's Banquet musiikkia saa jatkossa ostettua verkkokaupasta tavallisina MP3-tiedostoina.
Tarjolla on kappaleita mm. The Barenaked Ladiesilta, Sarah McLachlanilta ja Broken Social Scenelta alkaen hintaan 0,79 Kanadan dollaria. Aluksi DRM-vapaita musiikkikappaleita on tarjolla 50 000 kappaletta koko verkkokaupan 1,3 miljoonan kappaleen valikoimista ja määrän pitäisi kasvaa viikoittain. Myös tunnetumpien levy-yhtiöiden kappaleita on luvattu myytäväksi MP3-muodossa tulevaisuudessa, mutta tarkempia tietoja levy-yhtiöistä tai artisteista ei ole annettu.

"Asiaan ei ole olemassa mitään yhtenäistä ratkaisua, joka sopisi kaikille. Artisteilla ja tekijänoikeuden omistajilla on erilaisia näkemyksiä siitä kuinka heidän musiikkiaan tulisi jaella internetin kautta" sanoi Puretracksin toimitusjohtaja Alistair Mitchell. "Me emme tarjoaisi tätä vaihtoehto, ellemme olisi varmoja siitä että tämä kasvattaa meidän liikevaihtoamme. Autamme yhteistyökumppaneitamme myymään enemmän musiikkia tämän uuden vaihtoehdon avulla" jatkoi Mitchell.

Puretracksin päätös tuli vain pari viikkoa sen jälkeen kun Applen Steve Jobs julkaisi avoimen kirjeen, jossa hän pyysi levy-yhtiöitä luopumaan DRM-suojauksien käytöstä. Tämän kirjeen jälkeen DRM-suojauksien käyttö on herättänyt kiivasta keskustelua sekä puolesta että vastaan. Puretracksin sisältö on valitettavasti rajoitettu yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten kuluttajien saataville, joten suomalaisille kuluttajille Puretracks tarjoaa vain hitusen toivoa DRM-vapaasta huomisesta.

Puretracksin ohella DRM-vapaata musiikkia tarjoava eMusic on suosittu Kanadassa, mutta molempien yhtiöiden myynti on vain murto-osa verrattuna Applen iTunes-verkkokaupan myyntiin. Nettwerk Musicin johtaja Ric Arboit uskoo kuitenkin että Puretracksin päätös kasvattaa sekä Puretracksin että Nettwerk Musicin myyntiä seuraavan 45 päivän aikana.

Lähteet:
National Post
VNU eMedia

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

123.2.2007 10:09

Veikkaampa, että tää ei toimi kauaa...

223.2.2007 11:12

Minä taas veikkaan, että tämä lisää hyvin vettä DRM myllyyn. Arvelisin myynnin nousevan ja asiakas tyytyväisyyden paranevan.

Hieno ratkaisu...olikohan Jobsin kirjeellä jotain painoarvoa päätöksessä.

323.2.2007 16:29

Laiva kääntyy hitaasti...

424.2.2007 5:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LaLLi80:
Minä taas veikkaan, että tämä lisää hyvin vettä DRM myllyyn. Arvelisin myynnin nousevan ja asiakas tyytyväisyyden paranevan.

Hieno ratkaisu...olikohan Jobsin kirjeellä jotain painoarvoa päätöksessä.
En nyt oikeen ymmärrä tätä Jobsin kirjeen mukaan vetämistä koko asiaan. Eikös siinä kirjeessä nimenomaan sanottu, että drm:stä luopuminen on vaikeaa, koska levy-yhtiöt ei halua drm:stä luopua ja tavallaan työnnettiin koko drm jupakka levy-yhtiöiden piikkiin?

Miten musiikin latauskaupan päätös luopua ainakin osittain drm:stä liittyy Jobsin kirjeeseen?

524.2.2007 6:22

Lainaus:
Miten musiikin latauskaupan päätös luopua ainakin osittain drm:stä liittyy Jobsin kirjeeseen?
Meinaatko, että DRM:stä luopumiseen ei tarvita lainkaan levy-yhteiön hyväksyntää?

624.2.2007 9:58

Suunta on oikea, volyymi vieläkin väärä. Taas muutama pikkulevy-yhtiö ja useimmille tuntemattomia artisteja. Kunhan saadaan yksi ISO firma tähän mukaan niin sitten voidaan oikeasti puhua netissä myytävästä musiikista...

726.2.2007 5:49

Lainaus:
Puretracksin sisältö on valitettavasti rajoitettu yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten kuluttajien saataville, joten suomalaisille kuluttajille Puretracks tarjoaa vain hitusen toivoa DRM-vapaasta huomisesta.

Ja onneksi meillä täällä Suomessa on (Teoston mukaan) hyvät mahdollisuudet ostaa vaikka netanttilasta kilo paskaa..

826.2.2007 11:57

Lainaus:
[quote]
Meinaatko, että DRM:stä luopumiseen ei tarvita lainkaan levy-yhteiön hyväksyntää?
Tottakai levy-yhtiön hyväksyntää tarvitaan, mutta en ymmärrä, miten Jobsin kirje liittyy asiaan. Tilanne kuitenkin edelleen on se, että yksi kappaleiden myyjä lopettaa osittain drm:n käytön, mutta Applen Itunes pitää vanhaan malliin drm:n kaikissa kappaleissaan

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto