AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK vaatii miestä poistamaan videoita YouTubesta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 22.2.2007 07:50 Kommentteja (39)

TTVK vaatii miestä poistamaan videoita YouTubesta Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on vaatinut vaasalaista Kenneth Nymania poistamaan hänen YouTubeen laittamansa videot. Kenneth Nyman tunnetaan YouTubessa kentsu99-nimimerkillä ja hänen sivuiltaan löytyy kotimaisten ja ulkomaisten artistien kuten Scorpionsin, Olavi Uusivirran, Viikatteen ja Sir Elwoodin videoita, joissa on yksi still-kuva yhtyeestä tai artistista ja tämän musiikkia taustalla. Nyman ei näe itse toiminnassaan mitään väärää vaan hän uskoo vakaasti musiikkivideoiden auttavan artisteja promotoimaan musiikkiaan. Nyman lupaa kuitenkin poistaa videot sivuiltaan, jos artistit pyytävät sitä.
Nymanin YouTube-sivu on ollut erittäin suosittu sillä sen kautta on katsottu yli 350 000 videota, joten videoiden ohella myös musiikki tuntuu kiinnostavan YouTuben käyttäjiä. TTVK ei näe asiaa yhtä positiivisesti, joten TTVK uhkaileekin juristinsa välityksellä Nymania mahdollisesta rangaistuksesta, joka voi maksimissaan olla kaksi vuotta vankeutta ja sakkoja. Tämä ei kuitenkaan pelota Nymania, joka on varma että hänen toimintansa on moraalisesti oikeutettua. "Olen valmis vaikka sakkoihin ja vankeusrangaistukseen, jos asia menee niin pitkälle" toteaa Nyman. "Olen vakuuttunut siitä, että YouTubeen lataamani videot saavat aikaan enemmän hyvää kuin pahaa" jatkaa Nyman, joka on ilmaissut kantansa myös YouTubeen laittamassaan videossa.

Asian puinti tuskin jää kuitenkaan tähän vaan TTVK joko haastaa Nymanin oikeuteen tai todennäköisemmin pyytää YouTubea poistamaan tekijänoikeutta rikkovat videot palvelusta.

Lähteet:
Piraattiliitto
Digitoday

Edellinen Seuraava  

39 kommenttia

122.2.2007 7:58

yks sana: ÄIJJJÄ :) oikein!

222.2.2007 8:08

Lainaus:
Nyman lupaa kuitenkin poistaa videot sivuiltaan, jos artistit pyytävät sitä.

näinhän sen pitääkin mennä että artisti itse pyytää poistamaan videot eikä joku TTVK

322.2.2007 8:19

Lainaus:
Nyman lupaa kuitenkin poistaa videot sivuiltaan, jos artistit pyytävät sitä.

Lainaus:
näinhän sen pitääkin mennä että artisti itse pyytää poistamaan videot eikä joku TTVK
Ei vaan tällainen ry on siksi, ettei jokaisen artistin ja elokuvantekijän tarvise kuluttaa 24h vuorokaudessa selaten läpi kaikkia maailman medioita valvoakseen omia oikeuksiaan.
Tämän järjestön tehtävänä on tehdä se artistien puolesta.
Vai mikä on käsityksesi tämän järjestön toiminnasta ja tarkoituksesta?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2007 @ 08:20

422.2.2007 8:33

Taas on TTVK ihan hukassa. Uskoisin, että musiikkivideo YouTubessa lisää artistin näkyvyyttä eikä varmasti vähennä tuloja. Tietysti TO-järjestöt ajattelee "**ttu noi kato missää netis meiän videoit...MTV maksaa paljon rahaa videoista". YouTube videot on laadulta aika kuraa ja kelpaavat juuri ehkä esikatseluvideoksi.

522.2.2007 8:41

Aikas rohkea äijä... :D
Katsoin että hänellä on yhteensä 964 videota. Jos ne kaikki on videota jossa näkyy vain kuva paikallaan ja musiikki soi taustalla niin se on jo mielestäni väärin. Koska tälläinen määrä musiikkia on aikas paljon. Jos olisi kokonaisia musiikkivideoita niin se olisi mielestäni okei tai no okei ja okei mutta kuitenkin helpommin sulavaaa...

Ja olen tässä samaa mieltä

Lainaus:
Ei vaan tällainen ry on siksi, ettei jokaisen artistin ja elokuvantekijän tarvise kuluttaa 24h vuorokaudessa selaten läpi kaikkia maailman medioita valvoakseen omia oikeuksiaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2007 @ 08:42

622.2.2007 8:48

Ketä kiinnostaa joku tubessa soiva pas*alaatunen biisi ilman videoo? last.fm on ehkä hieman parempi tollasten promobiisien esittämiseen. Kokonaiset musavideot kyllä sopivat tubeen.

722.2.2007 9:18

Noniin johan täältä perähikiätä (eurooppalaisittain) löytyy vastaan panijoita siis julkisesti...

822.2.2007 9:35

Ihan mielenkiintoista seurata miten käy. To-mafian röyhkeys kasvaa päivä päivältä.

922.2.2007 9:38

No jaahas, taas on TTVK vauhdissa, säälittävää toimintaa...

1022.2.2007 9:47

Itseäni ihmetyttää, kun youtubesta on poistettu paljon vanhoja musiikkivideoita tekijänoikeus syistä. Mistähän niitä voisi sitten nykyään nähdä tai ostaa mieluiten ilman DRM suojauksia tietysti ja kuka niistä enää oikeasti rahaa saisi. Televisiosta niitä ei enää näe.

Mielestäni nykyään musiikkivideot ovat artistien mainoksia. Ei teoksia millä on tarkoitus tienata rahaa. Tämän vuoksi on aika älytöntä jahdata niiden levittäjiä.

1122.2.2007 10:35

Helmi...

Kuten emagdnimn sanoi, jätkä on äijä.
Pidä vaan ne videot kunnes YouTube pyytää poistamaan ne.

1222.2.2007 11:36

No ohan se nyt selvä että ei tolla äijällä mitään oikeutta oo niitä biisejä nettiin levitellä, vaikka kuinka artistin hyvää ajattelisikin (ja varmaan tekeekin vain hyvää artistille). Työtäänhän TTVK vain tässäkin tekee, ja ihan oikein perustein.

1322.2.2007 11:48

Voi lol. Vetäis tuo TTVK ny vit*n päähänsä... Tuommonen syytös on niiku nii turha että huhhuh. Siis miten ne voi vetää kentsu99:n tosta oikeutee? Ei mitenkää. Siellä on suomen pahimmat latvakakkoset kerääntynyt yhtee ja perustanu TTVK:n.

1422.2.2007 12:18

mieleeni juolahti ajatus. jos annettaisiin vuoden ajan kopioida mediaa yksityiskäyttöön sekä laittaa sitä esille tuubin kaltaisiin palveluihin ja sitten palkattaisiin joku puolueeton taho valvomaan kuinka paljon tappioita median tuottajille jne. oikeasti kertyy. olisi mieluisaa tietää..
tämä oli tietysti aivan kuvitteellinen miete joka ei ikinä päivänä tulisi onnistumaan.

1522.2.2007 12:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mufasalol:
No ohan se nyt selvä että ei tolla äijällä mitään oikeutta oo niitä biisejä nettiin levitellä, vaikka kuinka artistin hyvää ajattelisikin (ja varmaan tekeekin vain hyvää artistille). Työtäänhän TTVK vain tässäkin tekee, ja ihan oikein perustein.
Oikein perustein, LOL!, Älä jauha baskaa !

1622.2.2007 13:29

Lainaus:

Oikein perustein, LOL!, Älä jauha baskaa !

Niin oliko jotain oikeetakin asiaa?

1722.2.2007 13:40

Tämä on taas tätä...

Miehellä on "seurauseettinen" tuki puolella, TTVK:lla normatiivinen

sori, jos on liian vaikeita "sivistyssanoja" :)

1822.2.2007 13:52

Ei voi sanoa ku että "voi lol!" Huh huh, mutta hyvä, että on rohkea ÄIJJJÄ.

1922.2.2007 14:18

Lainaus:
mediataide00com (5 hours ago)
Tekijänoikeuksien kanssa liitytään monesti hämärän rajamailla. Kyllähän nämä youtuben videot lähinnä ovat mainosta tekijöilleen. Ei monoäänellä varustetusta max. vhs-laatuisesta videosta ole oikein piraattituotteeksi. :D - lainaus http://www.youtube.com/watch?v=KRf6uWtVqhk
Täysin samaa mieltä. Oikeasti kuka vit.. alkaa selaa jotain youtubea ja siis aina kun haluaa kuulla jonkin tietyn biisin, että saa kuunnella jotain kökkölaatuisia musavideoita? En ainakaan minä... LOL

Hyvä kentsu99
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2007 @ 14:22

2022.2.2007 14:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mufasalol:
No ohan se nyt selvä että ei tolla äijällä mitään oikeutta oo niitä biisejä nettiin levitellä, vaikka kuinka artistin hyvää ajattelisikin (ja varmaan tekeekin vain hyvää artistille). Työtäänhän TTVK vain tässäkin tekee, ja ihan oikein perustein.
Tuossa olet oikeassa kyllä, mutta oletko ajatellut vaikka näin asiaa, laitat nettisivullesi autosi kuvan/logon (esim: nissan) niin oletko kysynyt lupaa nissanin maahantuojalta siihen? toden näköisesti et koska omistat auton, mutta et sitä logoa...se on nissannin omistuksessa...jolloin teet juuri niin kuin tässä uutisessa toiminut henkilö.

2122.2.2007 15:28

Lainaus:
Tuossa olet oikeassa kyllä, mutta oletko ajatellut vaikka näin asiaa, laitat nettisivullesi autosi kuvan/logon (esim: nissan) niin oletko kysynyt lupaa nissanin maahantuojalta siihen? toden näköisesti et koska omistat auton, mutta et sitä logoa...se on nissannin omistuksessa...jolloin teet juuri niin kuin tässä uutisessa toiminut henkilö.
Ottamatta kantaa miehen toiminnan oikeellisuuteen, on tässä mielestäni kysymys eri asiasta. Onhan kuvallakin tekijänoikeudet jne., mutta on kumminkin eroa siinä, voiko kuunnella jonkin biisin vai nähdä auton kuvan/logon.

Huom. en nyt ota kantaa näihin tekijänoikeusasioihin suuntaan tahi toiseen.

2222.2.2007 15:36

Kyllä se on karmea piraatti tuo Nyman kun julkeaa tuolla tavalla videoita laitella muiden katseltaviksi. Jokainen minuutti kun videot ovat ties minkälaisten kieroutuneiden varkaiden ilmaseksi katseltavina, köyhät, rehelliset ja pyyteettömät viihdeteollisuuden edustajat menettävät ainakin 100 miljoonaa dollaria. Kyllä poliisin pitäisi ampua tuollaiset, jotta kuolonuhreilta vältyttäisiin.

Oikeasti, katsokaahan nyt jokainen sitten tarkkaan ketä äänestätte vaaleissa. Lafka minkä ainut funktio on jahdata tavallisia ihmisiä, jotka eivät todistetusti aiheuta hallaa kenellekkään saa poliisivaltuuksia, jotta voi harrastaa sekoilujaan entistä suuremmissa määrin kavereidensa (gramexin ihanat miehet, teoston poijaat,jne) kanssa. Ja syy? Liikaa Vienon/Karpela/Saareloita eduskunnassa.

2322.2.2007 15:42

Lainaus:

Tuossa olet oikeassa kyllä, mutta oletko ajatellut vaikka näin asiaa, laitat nettisivullesi autosi kuvan/logon (esim: nissan) niin oletko kysynyt lupaa nissanin maahantuojalta siihen? toden näköisesti et koska omistat auton, mutta et sitä logoa...se on nissannin omistuksessa...jolloin teet juuri niin kuin tässä uutisessa toiminut henkilö.

Oon melko varma ettei kuitenkaan ole sama asia.

2422.2.2007 16:28

Lainaus:
Nyman ei näe itse toiminnassaan mitään väärää
Voi mikä idiootti. Mies ei näe mitään väärä laittaessaan nettiin jakoon tekijänoikeuksien alaisia kappaleita. Toivottovasti rikolliseen toimintaan osallistuvat henkilöt tuomitaan oikeuslaitoksen toimesta eduskunnan säätämällä tavalla.

Ja jos levy-yhtiöt ja/tai artistit haluaisivat kappaleensa internettiin, niin varmaankin he osaisivat laittaa ne itsekkin jakoon. Ei siinä näitä "sankareita" tarvittaisi.

Ja luuleko Nyman tosissaan, että jokaisen artistin pitäisi pyytä häneltä erikseen henkilökohtaisesti, että laiton materiaali poistettaisiin netistä. Sitä vartenhan juuri TTVK on olemassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2007 @ 16:35

2522.2.2007 17:11
AfterDawn Addict

Tämä on nyt taas näitä moraalikysymyksiä, itse en laittaisi mutta mutta... En tiedä onko tuo ihan okei kuitenkaan. Ymmärrän kyllä miksi tästä vaahdotaan, ainakaan mitään tuomiota ei kaverille pitäisi laittaa siitä olen ainakin samaa mieltä.

2622.2.2007 17:42

onhan tuo lain mukaan väärin laittaa esille materiaalia, mutta kiinnostavinta asiassa on se, kuinka mahdolliset korvaukset tai rangaistukset perustellaan. Onko suttuisen kuvan katsominen ja biisin kuunteleminen varastamista, minkä vuoksi ihminen voidaan laittaa telkien taakse?

2722.2.2007 17:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ylke:
Tämä on nyt taas näitä moraalikysymyksiä, itse en laittaisi mutta mutta... En tiedä onko tuo ihan okei kuitenkaan. Ymmärrän kyllä miksi tästä vaahdotaan, ainakaan mitään tuomiota ei kaverille pitäisi laittaa siitä olen ainakin samaa mieltä.
Aivan, samaa minäkin ajoin tuolla auto-jutulla. Asian tekee mutkikkaaksi se että olet ostanut auton itsellesi, mutta et tekijän- oikeutta jolloin et PERIAATTEESTA saisi levittää sen kuvaa, mutta taas tulee kuvan osto-oikeus ja mitä se oikeus sitten tuo tulleessaan. Saatko kopioida rauhassa ilman seuraamuksia vai et. Minun milestäni hän on tavallaan oikeassa koska ne pätkät "avittavat artistia" ja sitten eivät juuri tekijänoikeuden vuoksi, kumpi on sitten se oikea? Vaikea sanoa. Eli tuomio pitäisi olla vain että poistata videot. Ja sen käskyn pitäisi antaa juuri itse artistin, jolloin hän tietää silloin olevansa väärässä/tekeneensä väärin jolloin poistaa videot oma-aloitteisesti. Kiristisoin vain tapaa jolla TTVK asiaa hoitaa, sen on mielestäni väärin. Pisteet kuitenkin Nymanille siitä että uskaltaa ottaa kantaa selvästi ja tarpeeksi jämäkästi.

2823.2.2007 4:18
noobster
Inactive

Taitaa TTVK hemmoilla olla paskat puntissa kun joku on ministeriöstä kysellyt katetta veronmaksajien 10 miljoonalle, nyt pitää sitten hätäpäissään koittaa keksiä katetta rahoitukselle! On tainnut nekin ryypätä ja saunoa koko potin... Tänäpäivänähän on muotia siirtää tuotantoa kolmansiin maihin, UM voisi vaikka ulkoistaa koreaan tuon TTVK:n tai kysyä piipolta neuvoja missä on halvempaa PERKELE!
(perjantai päivän purkaus)

PS. Täytyy varmaan itsekkin ulkoistaa itseni jonnekkin muualle kuin suomeen...

2923.2.2007 5:38

Minkäs sille mahtaa jos tekijänoikeuslain taustalla on ollut mediamafian etu. Minulla on semmoinen kuva että nykyinen TO-laki on rahalla ostettu, vääristellyihin "jos 10 ihmistä imuttaa levyn, se maksaa levy-yhtiölle 10x 20 euroa" -tutkimuksiin perustuva sekä hyvin suppealla ja suoraviivaisella taloudellisella ajatuksella toteutettu laki. Harmi että mediamafian jurpot (ja opetusministeriö lain laatijana) eivät osannet katsoa muuta kuin taalan ($) ja euron (€) kuvia raporteissaan.

Lainaus:
Ei vaan tällainen ry on siksi, ettei jokaisen artistin ja elokuvantekijän tarvise kuluttaa 24h vuorokaudessa selaten läpi kaikkia maailman medioita valvoakseen omia oikeuksiaan.
Totta tämäkin. Mutta enemmän mediamafian edustajat tuosta hyötyvät, rahallisesti, kuin itse teosten oikeuksien haltijat. TTVK:ta perustettaessa mediamafian herrat ovat taas tuijotelleet puhtaasti taalan ja euronkuvia kun ovat laskeneet paljonko olevinaan menettävät jos joku näkee pätkän videota yourtubessa. Kerran eivät osaa ajatella nenäänsä pidemmälle niin eipä siinä, se on heidän virheensä.

Turha mediamafian jannujen on itkeä jos levymyynti laskee: itsehän he eliminoivat tehokkaimman promootiokeinon ("puskaradion") pois uhkailemalla. Toisaalta, kun tehokkaampi promokeino tapetaan pois rahan voimalla ja menetettyyn rahaan vedoten, niin artistin/musiikintekijän pitää ostaa levy-yhtiöiden promootiopalveluita, jolloin levy-yhtiöt saavat jälleen kerran isomman siivun levymyynistä. Eipä siinä, pisnes on pisnestä.

On hassua miten itsekkäissä ajatuksissa ja toimissa asiat tuppaavat kääntymään aina itseään vastaan. Tässäkin tapauksessa TTVK/mediamafia nakertaa omaa uskottavuuttaan.

Jos mediamafia kerran haluaa materiaalin pois eetteristä, niin kiltisti pyytämällä varmasti tässäkin tapauksessa "videot" olisi poistettu. Uutisessa oleva jannu saa minulta pari papukaijamerkkiä, kun hänellä on kanttia lähteä kokeilemaan "rahalla ostetun" lain moraalia.

It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.

3023.2.2007 6:56

Lainaus:
Jos mediamafia kerran haluaa materiaalin pois eetteristä, niin kiltisti pyytämällä varmasti tässäkin tapauksessa "videot" olisi poistettu.
- Ja huomenna olisi kiltisti pyydetty samaa nimimerkiltä TeenN00b91
- Ylihuomenna wareEntertainer78:lta
- Sitten pitäisi kysyä nimimerkiltä RoBinH0uster87
- Jne Jne Jne
--> Kierre olisi loputun ilman tuomioita

- Jos artistit haluasisivat materiaaliaan jakoon:
--> He laittaisisivat sen itse (osa laittaakin)

Edit: Typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.2.2007 @ 07:04

3123.2.2007 8:07

Mun mielestäni hemmo rikkoo lakia selkeästi ja siitä kuuluu rangaista. Tosin rikos on mielestäni merkittävästi vähäisempi, kuin ryöstö, raiskaus yms. Vaikka vastustelu lisääkin asian törkeyttä. Sakko ja korvaus lienee oikeudenmukaista. Tosin sen korvauksen määrä ei minunkaan oikeustajun mukaan voi olla lataukset * alkuperäisen (CD:n / yms) maximi brutto hinta. Ja esim. tässä tapauksessa ilman vastustelua korvauksen kuuluisi mielestäni lähentyä nollaa, jos konkrettista tappiota ei voida näyttää.

Hyödyn vähentäminen korvauksesta on myös vaikeaa. Esim. Jos raiskauksen urilta löytyy raiskauksesta johtuvien tutkimusten johdosta kohdun syöpä ja uhrin henki pelastuu tutkimuksen ansiosta. Ei mielestäni raiskausesta silti pitäisi tuomita pienempää rangaistusta.

Itsekkin rikon lakia joskus ajamalla esim. ylinopeutta ja siitä kuuluu kiinnijäätäessä rangaista, tosin satojentuhansien eurojen ylinopeus sakotkaan ei mene mun oikeustajuuun (vaikka mun tuloilla sellasia ei voi saadakkaan). Ylinopeudestakin kuuluu rangaista, vaikka en olisikaan hitaan nopeusrajoituksen oikellisuudesta ko tiellä samaa mieltä.

Nymanille kuitenkin pisteet omien mielipiteidensä takana seisomisesta, vaikka tuossa on merkittävä riski saada lopulta ikäväkin tuomio ja pilata elämä, jos sellaista on ollut.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.2.2007 @ 09:10

3223.2.2007 9:27

Lainaus:

- Ja huomenna olisi kiltisti pyydetty samaa nimimerkiltä TeenN00b91
- Ylihuomenna wareEntertainer78:lta
- Sitten pitäisi kysyä nimimerkiltä RoBinH0uster87
- Jne Jne Jne
--> Kierre olisi loputun ilman tuomioita
Maailma hallitaan pelolla ja kulutuksella.

Kun näitä järjettömiä tempauksia on tapahtunut meillä ja maailmalla, kun otetaan vielä huomioon "ostettu" ja järjenvastainen Suomen TO-laki niin eikö ne seikat syö uskottavuuta noilta uhkailuilta? Jos ihmiset eivät pidä tapausta moraalisesti rangaistavana, niin eikö siitä epäsuorasti jatkuva "uhkailun kierre" ole ihan yhtä loputon kuin "pyytämisen kierre"?

Laki on laki, Laki ei ole sama kuin moraali.

kohtalaisen uusi uutinen, http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/8749.cfm jossa saatiin kunnon piraatti kiinni. Tapa millä mies otettiin kiinni on vähän kyseenalainen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.2.2007 @ 13:04

It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away.

3323.2.2007 9:30

Moraalikysymys, niinpä, mutta voimassa olevan lain mukaan tuo on selvästi rikollista touhua. Se, onko levy-yhtiöiden tai artistien etu puuttua tuollaiseen jakamiseen, on ihan eri asia, mutta oikeus heillä siihen lain mukaan varmastikin on.

Jos kaveri muuten oikeasti haluaa auttaa artisteja, niin luulisi pyytävän heiltä luvan (jota ei varmastikaan useimmilta saisi) jakamiseen.
Harva meistä taas haluaa sellaista apua, jota ei mielestään kaipaa, vaan joka saattaa jopa haitata.

3423.2.2007 10:30

Ehkäpä tässä onkin vain yksi keino nostaa Lex Karpela, ja sen toimimattomuus/älyttömyys uutisotsikoihin.

3524.2.2007 6:02

En ota kantaa tekijäinoikeuksiin, mutta mulle P2P on puskaradio. Jos kaveri suosittelee jotain bändiä, niin lataan siltä pari biisiä ja jos kolahtaa, niin käyn ostamassa levyn.

Artisti tietysti tässä menettää, ainakin ne joita kukaan ei jaksa kuunnella ; -)

3625.2.2007 6:39

Lainaus:
Nyman lupaa kuitenkin poistaa videot sivuiltaan, jos artistit pyytävät sitä.
eli ymmärsinkö oiken että artistit ei nää haittaa mutta TTVK vaati sen pois hä

eihän toi Kenneth Nymania videot ole yhtään sen kummempaa kuin esim VOICE tai Musa tv (MTV nordic)

3725.2.2007 7:06

Lainaus:
En ota kantaa tekijäinoikeuksiin, mutta mulle P2P on puskaradio. Jos kaveri suosittelee jotain bändiä, niin lataan siltä pari biisiä ja jos kolahtaa, niin käyn ostamassa levyn.
Vähän offtopic kommentti, kun tuo itse uutinen ei nyt tällä kertaa koske millään tavalla p2p verkkoja, vaan youtube palvelua. :)

Lainaus:
eli ymmärsinkö oiken että artistit ei nää haittaa mutta TTVK vaati sen pois hä
Artistit eivät välttämättä ole millään tavalla edes tietoisia ko. herrasta, tai sen tekemisistä. TTVK toimii ns. artistien asialla ja puuttuu tekijänoikeusasioihin artistin puolesta. Sehän nyt on sanomattakin selvää, että ei artistilla itsellä ole aikaa jatkuvalla syötöllä tutkia josko joku kappale olisi livahtanut internettiin vääriä reittejä pitkin.

Hyvää mainostahan tuo varmasti artisteille on, mutta niin kuin tuossa jo edellä mainittiin

Lainaus:
Jos kaveri muuten oikeasti haluaa auttaa artisteja, niin luulisi pyytävän heiltä luvan (jota ei varmastikaan useimmilta saisi) jakamiseen.
Ei se tietysti ota jos ei se annakkaan. Tuskin on tässä tapauksessa edes luvan kysyminen käynyt mielessä.

Toki pakko nostaa hattua miehelle jos uskaltaa olla mielipiteidensä takana isoa pahaa TTVK:ta vastaan.

3825.2.2007 13:10

ite en ole musiikin suurkuluttaja mut kaveri pisti tän linkin mun sähkö postiin eli tossa scooter on lyötänyt oman musiiki videonsa YouTubesta mutta pitivät siitä no eihän se video ole aito musavideo mutta musa on aitoo eli eipä artistit aina käräjille haasta no saksalainen mopo mies olekkaan usan \ suomen kansalainen heh he :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto