AfterDawn: IT-alan uutiset

Google on tienannut rahaa mainostamalla laittomia latauksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.2.2007 08:04 Kommentteja (8)

Google on tienannut rahaa mainostamalla laittomia latauksia Hakujätti Google on joutunut ikävään valoon Yhdysvalloissa, kun EasyDownloadCenter.com ja TheDownloadPlace.com sivustoja koskeneessa oikeudenkäynnissä on käynyt ilmi että Google auttoi näitä sivustoja tienaamaan enemmän rahaa Google AdSense -ohjelman avulla. EasyDownloadCenter.com ja TheDownloadPlace.com sivustot haastettiin oikeuteen vuoden 2005 lokakuussa epäiltyinä tekijänoikeusrikkomuksista, mutta ennen sitä sivustot ehtivät kerätä yhteensä yli miljoonan dollarin mainostulot ja Google itse tienasi näiden mainosten avulla yli 800 000 dollaria. Google huomasi itsekin kuinka hyvin nämä sivustot keräsivät mainostuloja ja Googlen työntekijä auttoi sivustoja keräämään vielä enemmän liikennettä. Työntekijä suositteli sivustoille että he ostavat mm. "pirated" ja "bootleg movie download" hakusanoihin sponsorilinkit, jolloin näillä hakusanoilla Googlesta hakiessa tulee hakutulosten oikeaan reunaan linkit sivustoille.
Google julkaisi heti asian tultua ilmi lausunnon, jossa kerrotaan että Google ei salli mainosohjelmansa avulla rahan tienaamista, jos sivuston tarkoitus on tekijänoikeudella suojatun materiaalin myyminen ilman lupaa. Google koettaa myös jatkossa parantaa toimintaansa ettei vastaavaa tapahtuisi. Google myös kertoi että heidän mainosohjelmallaan on satoja tuhansia asiakkaita, jotka noudattavat Googlen antamia määräyksiä ja Google aikoo jatkossakin pitää huolta siitä että sääntöjä rikkovat asiakkaat eivät saa osaansa mainostuloista.

Wall Street Journalin saamien tietojen mukaan mm. News Corp, Viacom International, Sony, NBC Universal, Time Warner ja The Walt Disney Co. ottivat välittömästi yhteyttä Googleen kun asia selvisi ja tämän seurauksena Google poisti tiettyjä mainoksia AdSense-ohjelmasta. Tämän lisäksi Google tekee listan luotetuista mainostajista, lopettaa tiettyjen AdSense-mainossanojen myynnin kokonaan ja kouluttaa henkilökuntaansa huomaamaan väärinkäytökset aikaisemmin.

Lähteet:
silicon.com
PC Advisor
Wall Street Journal

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

113.2.2007 8:28

Niin, elikkäs kärjistettynä:

Varastin karkkia kaapista vanhempieni tietämättä.
Jäin kiinni.
Pyydän anteeksi, en tee sitä enää koskaan.
Toivon että minua ei tällä kertaa rangaista, en tiennyt sen olevan väärin. Lupaan sitä ja tätä, että asiat toimisivat keskenämme paremmin.

Pistää risomaan, kun nämä tekijänoikeudelliset keissit joissa on jokin iso firma mukana, katoavat tapausten tultua julki miltei kokonaan julkisuudesta.
Sitten näitä sovitaan suljettujen ovien takana tyyliin selkääntaputtelulla (poikkeuksiakin on, ennenkuin joku kerkeää sanomaan).

Mutta annappa olla,jos tuossa olisi yksityinen henkilö kerännyt rahaa tuon verran tuollaisella "mainostamisen avustuksella".

213.2.2007 8:44

dreamC,

ihan asiaa.. mielestäni ny vois mähäyttää googlelle kunnon laskun niskaan kiinni, eihän se voi olla että aina isot firmat selviävät helpolla. Googlen pojat kuitenkin aika varmasti tiesivät mitä tekivät (rahaa) -.-

313.2.2007 9:02

Lainaus:
...Google aikoo jatkossakin pitää huolta siitä että sääntöjä rikkovat asiakkaat eivät saa osaansa mainostuloista.
Niiltäkin karsitnaa mainostulos pois ketkä toimii sääntöjen mukaisesti.
Olen lukenut sivuilta jotak kertovat että Google on ottanut mainostulot sivulta pois "sääntöjen rikkomisen takia", vaikka niitä ei ole rikottu. Yksi esimerkki on arkku.net, niiltä vedettiin noin/yli 300 e tuloista.

413.2.2007 11:45

niin tässähän joku iaka sitten jöi warner bross. omistajan poika kiinni waresta..... eipä siinä mitään sano että voi voi ja se siitä.

513.2.2007 13:32

Miksi Googlen pitäisi olla korvausvelvollinen. Saa torrent trackereitä mainostaa, kun ne sattuvat olemaan useimmissa maissa laillisia -limewirekin on tekijänoikeuslakien suojaamattomiin tiedostoihin nähden laillinen.

Suurille sensuuria vaativille yhtiöille voisi puolestaan pistää sakkolapun vapaakaupan rajoitusyrityksistä. On monopolimaista pakottaa Google poistamaan "kilpailevien" yhtiöiden mainokset sillä uhalla, että vetää pois omansa.

613.2.2007 16:03

no ompa taas vakavaa.. pakkohan sen googlenkin jostain on tuloja saada :D

713.2.2007 16:57

Lainaus:
...lopettaa tiettyjen AdSense-mainossanojen myynnin kokonaan...
Googlettamalla "puukotus", "puukottaa", "puukottaja" tai "veitsenisku" hakusanoilla ei tullut AdSense mainoksia ollenkaan. Eli näemmä Google noudattaa samaa sääntöä vaarallisemman oikean rikollisuuden suhteen.

Mutta hakutuloksista löytyi mm. linkkejä kommentteihin/sivuihin joissa todettiin Suomessa piratismista syytettyjen henkilöiden saaneen kovempia tuomioita kuin puukottajat yms. väkivaltarikolliset!

Koskahan tekijänoikeusmafia vaatii Googlea sensuroimaan hakutuloksista kritiikkiä pois, vedoten senkin aiheuttavan myynnin laskua!

813.2.2007 19:01

omasta mielestä todella naurettavaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto