AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple vaihtamassa kaikkiin iPodeihin flash-kiintolevyt?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.2.2007 09:43 Kommentteja (15)

Apple vaihtamassa kaikkiin iPodeihin flash-kiintolevyt? AppleInsiderin saamien tietojen mukaan Apple olisi vaihtamassa kaikkiin iPod-mediasoittimiin flash-muistitekniikkaan perustuvat kiintolevyt vielä tämän vuoden loppuun mennessä. Prudential Equity Groupin analyytikko Jesse Tortora mukaan tämä muutos toisi markkinoille pienempiä soittimia, joiden akun kesto ja soittimen yleinen elinikä olisi pidempi. Markkinoille saattaa myös tulla uusia malleja iPodista, joissa olisi GPS, kosketusnäyttö tai langattomat Wi-Fi-ominaisuudet. GPS:llä varustettu malli sisältäisi myös Applen oman karttaohjelman.
"Me uskomme että video iPodin valmistuksessa siirrytään tavallisesta 1,8 tuuman kiintolevystä NAND flash-muisteihin mahdollisesti jo tämän vuoden lopulla" sanoo Tortora. "Saamiemme tietojen mukaan Apple harkitsee parhaillaan lopettavansa uusien kiintolevyn sisältävien iPodien suunnittelun ja aikoo keskittyä ainoastaan flash-muisteilla varustettujen mallien suunnitteluun" Tortora jatkaa.

Ensimmäiseksi versioksi on arvioitu 32 gigatavun muistimäärällä varustettua versiota iPodista. Flash-muisti on kuitenkin hintavampaa kuin samalla tallennuskapasiteetilla varustettu kiintolevy, joten uusi soitin olisi todennäköisesti kalliimpi kuin nykyinen 30 gigatavun kiintolevyllä varustettu vastaava malli. Myös suuremmalla tallennuskapasiteetilla varustettuja flash-muistillisia versioita saisi odottaa ainakin ensi vuoden puolelle, sillä nykyisellään 64 gigatavun flash-muistin hinta on liian korkealla, jotta niitä voisi käyttää tavallisen kuluttajan hintaluokkaan tarkoitetuissa laitteissa.

Akun kesto paranee flash-muistien pienemmän virrankulutuksen myötä noin 60 prosenttia, jolloin iPodilla voisi katsoa yli viisi tuntia videota yhdellä akun latauksella. Flash-muisti parantaisi myös iPodin käyttömahdollisuuksia, sillä toisin kuin tavallisessa kiintolevyssä flash-muistissa ei ole liikkuvia osia jotka voisivat vahingoittua esimerkiksi soittimen pudotessa maahan.

Lähteet:
AppleInsiderin
iTWire

Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

110.2.2007 9:49

kallista...ipod on.

210.2.2007 9:58

Taas tätä iPoDi pelleilyä, hinta vaan kallistuu !

310.2.2007 10:54

Onhan ne kalliita. Mutta eiköhän nuo ole ihan laadukkaitakin? Ainakin soittimen koko pienenisi. Eikä tuossa flashmuistissa menisi ainakaan laakereita kuten kovalevyissä tuppaa käymään.

410.2.2007 11:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Attin:
Taas tätä iPoDi pelleilyä, hinta vaan kallistuu !
iPodit eivät kallistu, vaan hinnat ovatt pysyneet aina likimain samoina hintaluokittain. Ja iPodien hinnathan halpenivat/Giga kun Nanon toinen sukupolvi tuli.

En usko, että hinnat kallistuvat laitteissa, mutta ominaisuudet vain paranevat.

En myöskään näe mitään huonoa siinä, että siirrytään parempaan teknologiaan, joka parantaa akkukestoa ja pienentää kokoa yms.

510.2.2007 11:54

kyllähän tuo hinta kallistuu aluksi, ainakin isommissa malleissa. Saattaisi olla parempi, jos odottaisi vielä, edes ensi vuoden loppuun. Toisaalta täytyyhän jonkun flahssiakin alata käyttämään, tai sen hinta ei voi laskea :D

610.2.2007 12:00

Epäilen tuon GPS:n tuomista iPodiin ainakaan lähiaikoina. Erilliset gps mötikät kun on jo ipodin kokoisia, niin niistä saisi aika paljon koko karsia. Tosin onhan niissä paljon tavaraa mitä ei ipodiin tarvita, kuten liitännät. Erillinen lisälaita, jolla gps:n saa ipodiin kiinni ei olisi ollenkaan huono ratkaisu. Siitä maksaisivat ne ketkä haluisivat ja sen voisi ottaa mukaaan silloin kun sitä tarvitsee.

Fläshmuistiin siityminen pikkuhiljaa alkaa olemaan järkevää, kun hinnat on jo nyt tippunut suht siedettävälle tasolle. 6 gigan CompactFläsh maksaa 70 euroa vähittäismyyjällä, joten apple saa jo varmaan aika edullisesti niitä.

710.2.2007 15:30

Itsellä on tuo "vanha-uusi" 30gb videomötikkä ja kyllä silleesä vähän joskus ärsyttää kun ei pysty videoita katsomaan kun pari tuntia ennen kun akku on taas tyhjänä. Mutta mutta.. Itse IPåd toiminut siis täysin ilman vikoja ja enemmän käytän kylläkin musiikin kuunteluun kuin videoiden katseluun.

"Flash-muisti on kuitenkin hintavampaa kuin samalla tallennuskapasiteetilla varustettu kiintolevy, joten uusi soitin olisi todennäköisesti kalliimpi kuin nykyinen 30 gigatavun kiintolevyllä varustettu vastaava malli."
-Kyllä sitä laadusta nyt voi maksaa hieman enemmän jos se sen arvoista on :)

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

"Akun kesto paranee flash-muistien pienemmän virrankulutuksen myötä noin 60 prosenttia, jolloin iPådilla voisi katsoa yli viisi tuntia videota yhdellä akun latauksella. Flash-muisti parantaisi myös iPådin käyttömahdollisuuksia, sillä toisin kuin tavallisessa kiintolevyssä flash-muistissa ei ole liikkuvia osia jotka voisivat vahingoittua esimerkiksi soittimen pudotessa maahan."
-Pidemmästä akunkestosta kyllä kiistämätöntä hyötyä ja parempi kolhujen kestävyys on myös hyvä juttu.

=======================================================================
Voisin maksaa ihan hyvin tuosta uudella akulla varustetusta IPådista!

810.2.2007 15:39

Jos Apple siirtyy käyttämään flashiä niin sen hinta laskee radikaalisti ja flashiä tullaan näkemään muissakin tuotteissa. Vaikken iPodia ostakaan niin hyvähän se on että Apple ottaa flashin laajempaan käyttöön.

910.2.2007 17:56
S-T-P
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ahx1:
Epäilen tuon GPS:n tuomista iPodiin ainakaan lähiaikoina. Erilliset gps mötikät kun on jo ipodin kokoisia, niin niistä saisi aika paljon koko karsia. Tosin onhan niissä paljon tavaraa mitä ei ipodiin tarvita, kuten liitännät. Erillinen lisälaita, jolla gps:n saa ipodiin kiinni ei olisi ollenkaan huono ratkaisu. Siitä maksaisivat ne ketkä haluisivat ja sen voisi ottaa mukaaan silloin kun sitä tarvitsee.
Tuskin tuo koko on mikään ongelma. Sopiihan GPS tähän nokialaiseenkin, eikä kokoa ole paljon nykyisiä ipodeja enempää.
http://www.nokia.fi/puhelimet/puhelinmallit/n95/

1010.2.2007 18:59

Tässä vaiheessa voidaan taas kysyä, että mikä on sitten nykyään eri mobiililaitteiden ero? Mitä ihminen loppujen lopuksi tekee 3 eri gps laitteella(kännykkä, soitin ja pelikonsoli ym)ja 5 eri wifi surffailuun tarkoitetulla laitteella(kännykkä, ipod, kannettava, taskupelikonsoli, kämmenmikro ym ym ym). Kuinkakohan kauan vielä menee että sanaa matkapuhelin tai mp3 soitin tai taskukonsoli ei enää käytetä vaan puhutaan vain multimedia laitteista. Tietysti tällä hetkellä jokainen laite hoitaa yleesä sen oman alueen parhaiten(mp3 soitin toistaa musiikkia ainakin hyvin) ja muut ominaisuudet ovatkin sitten päälle liimattuja. Saa nähdä käykö sillä tavalla että esim kännykkä kamerat ottavat pokkarit kiinni hinnassa ja laadussa joskus hamassa tulevaisuudessa jota ei tosin ole mahdollista ellei esim juuri kamerateollisuudessa tule pysähtymis vaihe, jolloin kännykköillä on aikaa kuroa erot umpeen.

1111.2.2007 5:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Tässä vaiheessa voidaan taas kysyä, että mikä on sitten nykyään eri mobiililaitteiden ero? Mitä ihminen loppujen lopuksi tekee 3 eri gps laitteella(kännykkä, soitin ja pelikonsoli ym)ja 5 eri wifi surffailuun tarkoitetulla laitteella(kännykkä, ipod, kannettava, taskupelikonsoli, kämmenmikro ym ym ym). Kuinkakohan kauan vielä menee että sanaa matkapuhelin tai mp3 soitin tai taskukonsoli ei enää käytetä vaan puhutaan vain multimedia laitteista. Tietysti tällä hetkellä jokainen laite hoitaa yleesä sen oman alueen parhaiten(mp3 soitin toistaa musiikkia ainakin hyvin) ja muut ominaisuudet ovatkin sitten päälle liimattuja. Saa nähdä käykö sillä tavalla että esim kännykkä kamerat ottavat pokkarit kiinni hinnassa ja laadussa joskus hamassa tulevaisuudessa jota ei tosin ole mahdollista ellei esim juuri kamerateollisuudessa tule pysähtymis vaihe, jolloin kännykköillä on aikaa kuroa erot umpeen.
hyvä pointti.

1212.2.2007 5:12

Olisikohan tällä flashmuistiin vaihdolla mitään tekemistä Iphonen kanssa? Iphonea kun tunnuttiin paljon kritisoitavan liian lyhyestä akun kestosta. Flashmuisti toisi siihen ainakin jonkin verran lisää akkutehoa, vaikka luulisin tuossa puhelimessa suurimman akun kuluttajan olevan luuriin suunniteltu kosketusnäyttö.

1312.2.2007 5:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mahteri:
Olisikohan tällä flashmuistiin vaihdolla mitään tekemistä Iphonen kanssa? Iphonea kun tunnuttiin paljon kritisoitavan liian lyhyestä akun kestosta. Flashmuisti toisi siihen ainakin jonkin verran lisää akkutehoa, vaikka luulisin tuossa puhelimessa suurimman akun kuluttajan olevan luuriin suunniteltu kosketusnäyttö.
-Voi olla, voi olla.. Ja olisihan tuo hyvä juttu. Voisivat joskus yrittää tehdä jonkun laitteen kunnolla niin että akku kestäisi tarpeeksi pitkään =)

1412.2.2007 8:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti h1r2ls:
Kuinkakohan kauan vielä menee että sanaa matkapuhelin tai mp3 soitin tai taskukonsoli ei enää käytetä vaan puhutaan vain multimedia laitteista.
Multimedia sana on mielestäni 90 luvun hype sana huonolle sisällölle (tuntemattomalle hype sisällölle). Mutta muuten olen itsekkin odotellut jo pitkään kunnollista käsilaitetta. Rautaa pitäisi saada jostain halvalla, mutta koska valmistajat tietävät softan olevan tuottoisa osa pakettia, niin halpaa ja avointa rautaa ei löydy helpolla. Kohtuu hintaista suljettua rautaa on markkinoilla.

Käyttiksiä ja softaa löytyisi kyllä ainakin omiin tarpeisiini. Tosin suurelle osalle maksavista asiakkaista se multimedia osa taitaa laitteessa olla tärkeämpi ja siksi taidamme saada multimediaa jatkossakin. Rajatun alueen suljetut multimedia laitteet ovat yksinkertaisempia käyttää, kun tekevät vain ennalta toisten päättämiä asioita ja siksi ovat varmasti massalle mieleisiä.

Valmistajilla, jotka ovat saaneet vallattua oman siivun käsilaitteiden kakusta on myös suuret valta asema riskit siirryttäessä uudentyyppisiin laitteisiin ja siksi tarve pyrkiä pysymään nykyisessä muotissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.2.2007 @ 09:26

1512.2.2007 10:51

Lainaus:
Erilliset gps mötikät kun on jo ipodin kokoisia, niin niistä saisi aika paljon koko karsia.

Tuohon sen verran kommenttia, kun sattuu olemaan melko tuttu aihe:
Täydellinen GPS-vastaanotin ilman "käyttöliittymää" (so. näyttö + näppis, joita ei tässä tarvitaankaan) ja antennia vie tilaa perinteisellä tekniikalla enää n. 12x12x3 mm^3, vähän erikoisemmilla pakkaustekniikoilla se voidaan pienentää reilusti alle sentti x senttiin, eikä hintakaan paljoa nouse. Hyvälaatuinen antenni vie piirilevytilaa vielä n. 15x15x5 mm^3, tyypillisesti vähän enemmänkin.

Massavalmistajalle GPS-moduli aasiassa maksaa alle 20 euroa, eli kyllähän siitä joku 50 euroa laitteen myyntihinta nousee. Karttojen lisensseistäkin voi tulla jotain lisähintaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto