AfterDawn: IT-alan uutiset

Viacomin videot pois YouTubesta

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.2.2007 10:19 Kommentteja (5)

Viacomin videot pois YouTubesta Mediajätti Viacom ja Googlen omistama YouTube-videopalvelu eivät päässeet sopimukseen Viacomin sisällön esittämisestä YouTubessa. Koska kuukausia kestäneissä neuvotteluissa ei päästy yhteisymmärrykseen vaati Viacom perjantaina YouTubea poistamaan palvelusta lähes 100 000 videota, joiden tekijänoikeudet kuuluvat Viacomille.
Viacomin teettämien tutkimusten mukaan kyseisiä videoita on katsottu YouTuben kautta noin 1,2 miljardia kertaa. Viacomin omistamiin videoihin kuuluvat mm. MusicTV:n, Comedy Centralin ja Paramount Picturesin ohjelmat.

"Olemme olleet hyvin myötämielisiä tähän saakka... me emme voi kuitenkaan antaa Googlen tai YouTuben jatkaa voitollista liiketoimintaa meidän tuottamalla sisällöllä ellemme saa kohtuudenmukaisia korvauksia" totesi Viacomin toimitusjohtaja Philippe Dauman.

Google kuitenkin toivoo ettei kyseessä olisi lopullinen "välirikko" vaan neuvotteluita jatkettaisiin vielä. UBS:n analyytikko Ben Schachter pitää Viacomin päätöstä vain neuvottelutaktiikkana ja uskoo siihen että Viacom ja YouTube pääsevät vielä jakelusopimukseen. Schachter ei ole yksin mielipiteensä kanssa ja monet analyytikot ovat hänen kanssaan samaa mieltä ja uskovat Viacomin "tempauksen" olevan vain tapa parantaa neuvotteluasetelmia YouTuben kanssa. Vaikka YouTube ei olisikaan mediajäteille mikään rahasampo on sen kautta tapahtunut TV-sarjojen promotointi nostanut Yhdysvalloissa monen sarjan katsojalukuja.

Yhtiöiden välisestä kiistasta huolimatta Google jatkaa edelleen Viacomin sarjojen kuten Laguna Beach ja SpongeBob Squarepants (Paavo Pesusieni) myyntiä Google Video -palvelun kautta.

Lähteet:
Digitoday
MediaPost
Digit Online

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

15.2.2007 10:33

eipä tainnu olla kovinkaan hyvä kauppa loppujen lopuksi googlelle youtuben osto....

25.2.2007 12:58

Sinällään hupaisaa, että nimenomaan paljon on jo esitetty tutkimuksia tuosta kuinka youtube tuottaa positiivista promoa mm. sarjoille. Tästä huolimatta kuitenkaan se etu ei tunnu riittävän kuten ei ilmeiseen myöskään googlen tarjoamat rahamäärät. Leikitään sitten tätä "prinsessa" taistelua, jotta saataisiin enemmän kupattua vastapuolta.

Noh, p2p-verkkojen ripit kiittää ja kumartaa kun toiset tunaroivat :)

35.2.2007 15:39

google teki paskan sioituksen ostaessaan youtuben..

45.2.2007 16:17

Ymmärtäisin Viacomin vaateet poistattaa videot youtubesta, jos heillä itsellään olisi toimiva nettiputiikki, missä myyvät "tuotteitaan". Mutta että he pimittävät mahdollisilta asiakkailta 100 000 haluttua videota ja sitten vaativat korvauksia kun joku hyvää hyvyyttään laittaa LQ-clippejä jakoon lievittämään yleisön tuskaa, on mielestäni törkeää!!

56.2.2007 11:37

onse kumma että aina pitää kitistä jostain pikku jutuista, vieläpä hyödyttää molempia firmoja, mutta kun ei niin ei..kertoo jotain yhtiön ahneudesta jos ei voi toiselle tuon vertaa antaa, ymmärtäisi jos kyseessä olisi kilpailija. viacommikin kuitenkin lopulta jäisi tuostakin voitolle huimasti enemmän kuin youtube, sieltä kai ne itse ohjelmat tulevat!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon Amazon aikoo tuoda ääniavustajansa mikroaaltouuniin ja autoon (18.9.2018 20:15)
Amazonia ei tunneta teknologiayhtiönä, mutta se silti toimi ääniavustajien ja älykaiuttimien pioneerina. Nyt biljoonan dollarin verkkokauppajätti työstää ainakin kahdeksaa Alexalla varustettua laitetta. ....
Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin Googlen Family Link antaa vanhemmille avaimet teinien puhelimiin (18.9.2018 19:50)
Google julkisti perheiden välisiä älypuhelinkuvioita helpottavan Family Link -hubin viime vuoden puolella. Erityisen käytännöllinen ominaisuus on EU:n tietosuojadirektiivin eli GGDPR:n jälkimainingeissa. ....
Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle Samsungin älypuhelimiin lisää mullistuksia: J-sarja saa kirveestä, Galaxy M tilalle (18.9.2018 18:55)
Samsung on vuosien saatossa ollut yhdessä Applen kanssa älypuhelinmarkkinoiden stabilointiaines. Korealaisyhtiöltä on voinut vuosi toisensa jälkeen odottaa samaa kaavaa, jolla menestystä onkin ....
Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon Nokian ennen omistama Withings julkaisi uuden Steel HR Sport -älykellon (18.9.2018 17:56)
Älyvaa'astaan tuttu Withings siirtyi 2016 yrityskaupassa osaksi Nokiaa. Nokian alaisena Withings julkaisi uudelleen Steel HR -älykellonsa. Sittemmin ranskalaisyhtiö on myyty Nokian toimesta ....
iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää iPhone XS -arvostelut julki – Tämä on huonoa ja hyvää (18.9.2018 15:53)
Applen uuden sukupolven iPhone XS- ja iPhone XS Max -puhelimien ensiesittelystä on kulunut alle viikko aikaa, mutta teknologiasivustot ovat jo julkaisseet laitearvostelut puhelimista. Salassapitosopimus ....

Uutisarkisto