AfterDawn: IT-alan uutiset

AACS LA myöntää että AACS-suojaus on kierretty

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.1.2007 08:06 Kommentteja (4)

AACS LA myöntää että AACS-suojaus on kierretty AACS-kopiointisuojauksen kehityksestä vastaava AACS LA (Advanced Access Content System Licensing Authority) on myöntänyt että Blu-ray ja HD DVD -elokuvissa käytettäviä AACS Title Key -salausavaimia on ilmaantunut luvatta internettiin. AACS LA kuitenkin korostaa ettei AACS-suojausta ole murrettu ja että avaimien vuotaminen johtuu väärin toteutetuista mediasoittimista, joista käytettävän salausavaimen saa selville liian helposti. AACS LA myös huomauttaa kaikille yhteistyökumppaneille kuinka tärkeää on seurata AACS LA:n asettamia määräyksiä ettei vastaava tule toistumaan tulevaisuudessa.
Ars Technican havaintojen mukaan AACS LA ei kuitenkaan ole ottanut huomioon tälläista hyökkäystä AACS-suojausta vastaan eikä AACS LA:n mainitsemasta kohdasta löydy mainintaa miten tietokoneella toimivat mediasoittimet pitäisi suojata etteivät avaimet eksyisi väärille poluille. Ars Technican toimittajan kysymykset koskien AACS-suojausta eivät myöskään ole saaneet vastausta AACS LA:lta vaikka toimittaja on esittänyt kysymyksiä useaan otteeseen viimeisen puolen vuoden aikana.

"Suuret tiedostot ja tallentavien HD DVD ja Blu-ray -asemien ja -levyjen korkeat hinnat tekevät kopioinnin suuressa mittakaavassa kannattamattomaksi, mutta samoin oli aluksi myös DVD-levyjen ja MP3-tiedostojen kanssa" sanoi AACS LA:N edustaja Michael Ayers. "Meidän täytyy ratkaista tämä ongelma välittömästi. Nyt se ei näytä vielä kovin suurelta ongelmalta, mutta myöhemmin sillä voi olla vakavampia seuraamuksia" jatkoi Ayers.

AACS LA ei ole vielä päättänyt tarkalleen mitä se aikoo tehdä asian suhteen, mutta ainakin teknisiä ratkaisuja ja oikeustoimia on mietitty AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi. "Emme ole vielä poissulkeneet mitään vaihtoehtoja ja toimimme sen mukaan mikä näyttää parhaalta ratkaisulta" sanoi Ayers. AACS LA:n perustajiin kuuluu mm. IBM, Intel, Microsoft, Sony, Toshiba, Panasonic, Walt Disney ja Warner Bros, joten on enemmän kuin todennäköisestä ettei asia jää tähän vaan AACS LA tulee todella taistelemaan AACS-suojauksen tulevaisuuden puolesta.

Lähteet:
BBC News
Reuters
Ars Technica

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

127.1.2007 8:50

Lainaus:
AACS LA kuitenkin korostaa ettei AACS-suojausta ole murrettu ja että avaimien vuotaminen johtuu väärin toteutetuista mediasoittimista.

Taitais olla lyhyt elokuva tuokio, jos mediasoitin ei saisi salausavaimia kalasteltua ollenkaan...

227.1.2007 9:05

Niinno, tuo luultavasti tarkoitti sitä, että ohjelmat on tehty varsin suojaamattomiksi jolloin salausavainten onkiminen esiin "helppoa".
Turhaanhan näitä on lähteä uudistamaan, aina kuitenkin löytyy jokin keino purkaa/kiertää suojaus ja saada materiaali talteen.

328.1.2007 5:19

Tästäkään suojauksesta tule olemaan mitään hyötyä.. Haittaa vaan laillisille käyttäjille :D On se sitten mukava alkaa leikkimään mediasoittimen kanssa kun ostat laillisen leffan ja se ei sitten suostukaan toimimaan.

428.1.2007 10:14

Itse tuota salausta/suojausta ihmettelen miksi tehdä/koodata selaista jonka kiertää/purkaa? Turhaa aikaa ja rahan menoa. Palomuurin tehtävänähän on suojata, ja tietysti selaimen ja käyttöjärjestelmän. Kun nuo on kunnossa niin silloin ei tarvita levyllä omia suojauksia (tarkoitan virus yms tehtailua). Ymmärrän kyllä että pitää suojata piratismin takia, mutta miksi sitä tehdä kun se kuiten puretaan? Ja dvd/cd suojaukset aihettavat vain tavalliselle kuluttajalle harmia kun cd/dvd pöyri joka laitteessa jonka on hommannut. Johtopäätös tästä on se että firmat haluavat estää kopioinnin kaikella mahdollisella tavalla toimi se tai ei. Paras esto on tuollaiselle, hinnan lasku ja laadun reilu parantaminen, niin kunaan ei viitsi enää warettaa tai kopioida kaverilta. Ja lapsiperheessä on tuo backup-järjestelmä on kullan arvoinen koska lempi elokuvasta voi ottaa vaikka 3 kopiota ja lapset saavat itse katsella eikä tarvitsisi miettiä jos vaikka hajoaa, kun on kopio ja alkuperäinen tallessa vaikka hyllyssä, ei ole rikki mennessä rahallista tappioo kuin muutama eke.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto