AfterDawn: IT-alan uutiset

Myös Blu-rayn AACS-kopiosuojaus kierretty

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 21.1.2007 06:56 Kommentteja (11)

Myös Blu-rayn AACS-kopiosuojaus kierretty Jo aikaisemmasta HD DVD -elokuvien AACS-suojauksen kiertänyt muslix64 on nyt kiertänyt saman AACS-suojauksen myös Blu-ray-elokuvissa. Asia ei tullut varsinaisesti yllätyksenä sillä AACS-suojausta käytetään molemmissa uuden sukupolven levyformaateissa samalla tavalla. muslix64 ei itse omista Blu-ray-asemaa, joten Doom9-foorumin Janvitos auttoi asiaa eteenpäin lähettämällä muslix64:lle muutaman levyn tiedoston ja 24 tuntia myöhemmin muslix64 laittoi Lord of war -elokuvasta löytyvän pienen videopätkän jakoon RapidShareen.
Blu-rayn kohdalla tilanne ei ole kuitenkaan aivan niin selvä kuin HD DVD:n kohdalla, sillä Blu-ray-elokuvat voi AACS:n lisäksi suojata myös BD+:lla, joka mahdollistaa salausalgoritmin vaihtamisen tarpeen mukaan. Tällöin jos BD+ salaus murretaan voidaan elokuvasta tehdä uusi versio, jossa käytetään toista salausalgoritmia BD+:n kanssa. BD+:n käyttö tulee kuitenkin vaatimaan ainakin muutamaan Blu-ray-soittimeen firmwaren päivittämistä, joka ei ole kuluttajan kannalta kovin mukava asia. BD+:n ei toistaiseksi ole kovin laajassa käytössä, joten tämän jälkeen sen suosio tulee todennäköisesti nousemaan Blu-ray-elokuvia valmistavien elokuvastudioiden keskuudessa.

muslix64 ei kuitenkaan ole vielä lopettanut ja luvassa on ainakin hiukan parannettu versio juuri tulleesta BackupBluRay-ohjelmasta ja mahdollisesti BackupBluRay:n ja BackupHDDVD:n yhdistäminen yhdeksi ohjelmaksi. Tavallisen kuluttajan iloksi on myös tullut HD-DVD volume key finder niminen ohjelma AACS-salausavaimien etsimiseen WinDVD:n muistista. Myös HD DVD ja Blu-ray elokuvien toistaminen avoimen lähdekoodin mediasoittimilla on pian todennäköistä sillä FFMPEG on saanut jo ainakin alustavan tuen HD DVD:n toistamiseen ja muslix64:n jakoon laittama Blu-ray video toistuu esim. VLC:llä.

Lähteet:
Doom9
Doom9
Doom9

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

121.1.2007 7:05
Alterdu
Inactive

Tuskin oli kovin yllätys tämäkin, windowsin avulla voidaan tehdä siis vaikka mitä..

221.1.2007 7:22

Kopiosuojausten kehittäminen on varmasti hyvä bisnes, aina löytyy hommia. Ehkä mediajätit voisi miettiä onko tuo kuitenkaan sellainen asia mihin kanattaa tunkea isoja rahoja.

Mahdollisesti suojauksiin mennyt raha voitaisiin siirtää näkymään kuluttajahinnoissa, jolla olisi epäilemättä paremmat vaikutukset taistelussa merkkareita vastaan.

321.1.2007 9:37

Lainaus:

Mahdollisesti suojauksiin mennyt raha voitaisiin siirtää näkymään kuluttajahinnoissa, jolla olisi epäilemättä paremmat vaikutukset taistelussa merkkareita vastaan.


Sitä päivää saadaan odottaa pitkään, kun markkinoille ilmaantuu edullinen, kopiosuojaton elokuva.

Todennäköistä on, että henkilöt, jotka päättävät kopiosuojauksien hankinnoista levyihin, omistavat ainakin osan noista suojia kehittelevistä yrityksistä. Ja jolleivat omista, niin saavat ainakin hyvät "voitelut" asian tiimoilta.

Itseäni ei pahemmiten nämä HD-DVDeet, saatikka niiden varmuuskopiot kiinnosta. DVD riittää vallan mainiosta elokuvien katsomiseen. Mutta onhan se hatun noston arvoinen suoritus, että joku jaksaa taistella näitä jätti-firmojen oikkuja vastaan....

421.1.2007 9:48

Eipä tuo yllätys ollut, mutta kesti kuitenkin pitempään kuin hd:n kohdalla, tosin oliko itse aika niin pitkä..haa backup here i`m come..

521.1.2007 10:31

Loistava uutinen. Se, että tässä kesti pidempään johtui lienee nimenomaan tuosta, että muslix64:llä ei ollut itsellää blu-ray asemaa :)

Parasta koko jutussa on se, että ainakaan murrot eivät suoraan vaikuta formaattisotaan. Saapa nähdä kauanko mediamafia jaksaa tämän kanssa tapella, sillä puolella tunnetuski kun järki kasvaa hitaasti. Hintaa pelleilylle ainakin jälleen tulee :) Ongelma tosin on se, että kuluttajathan sen taas maksaavat. Riippumatta siitä, murtaisiko joku suojauksia vai ei.

621.1.2007 10:32

Eipä ollu toikaan mikään yllätys.

721.1.2007 13:46

Oli jo aikakin... :)

821.1.2007 14:02
Delarent
Inactive

Tulihan se sieltä :)

921.1.2007 14:26

Ompas melkoinen uutinen. Eipä kauaa kestänyt että Blu-ray sai saman käsittelyn kuin HD-DVD

1021.1.2007 16:34

hyvä hyvä tää on oikeesti hyvä...
toivottavasti homma jatkuu samaa rataa tai vielä paremmin :)

1121.1.2007 19:04

Millainen mahtaa olla tuo muslix64? Saa olla ihan saatanan Nero tai sitten siinä on joku tiimi takana. Minuun tekee vaikutuksen nämä kaiken maailman krakkerit.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto