AfterDawn: IT-alan uutiset

SVT:n digikanava vaatii ohjelmakortin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2007 07:15 Kommentteja (7)

SVT:n digikanava vaatii ohjelmakortin Ruotsin television (SVT) Suomessa lähettämät digilähetykset tulevat vaatimaan erillisen ohjelmakortin. Kanavasta ei kuitenkaan ole tulossa maksullista vaan kortin avulla on tarkoitus selvittää kuinka moni katsoo SVT:n lähetyksiä ja tämän myötä selvittää tekijänoikeuskorvauksien tarkka summa. Itse ohjelmakortista saattaa kuitenkin joutua maksamaan jopa 40 euroa vuodessa.
Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli eilen sitä kuka saa toimiluvat välittää SVT:n ohjelmistoa Suomessa. Yleisradio saanee huomenna myönnettävän toimiluvan itselleen ilman varsinaista kilpailua. Vaasan seudulla verkkotoimilupa ja toimiluvat ohjelmistojen lähettämiseen myönnetään todennäköisesti Vaasan läänin puhelimelle. Pohjanmaalle rakennetaan oma lähetysverkko, jossa tulee näkymään SVT 1 ja SVT 2 kanavat. Muualla Suomessa on tyytyminen SVT Europan tarjontaan, joka näyttää vain kanavan omaa ohjelmaa eli Ruotsin ulkopuolella tuotettuja ohjelmia kuten Veronica Mars ja Sopranos ei näytetä tekijänoikeudellisista syistä.

Valtakunnallista toimilupaa SVT:n ohjelmiston jakeluun haki kuusi yritystä ja verkko- ja ohjelmistolupia Vaasan seudulle haki kolme yritystä. SVT:n ohjelmien lähettäminen Suomessa rahoitetaan valtion televisio- ja radiorahastosta. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös samalla, että valtion talousarvioon otetaan jatkossa noin kahden miljoonan euron määräraha suomalaisten televisio- ja radio-ohjelmien lähettämiseen ulkomaille. Ruotsissa on myös vastaava käytäntö ja Ruotsin digitaalisessa televisioverkossa tullaan näkemään TV Finlandin ohjelmistoa. TV Finland on näkynyt Ruotsissa aikaisemmin digitaalisesti satelliitin kautta ja kaapeli-TV-verkoissa tietyillä alueilla.

Lähteet:
ITviikko
Liikenne- ja viestintäministeriö
Markkinointi&Mainonta

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

117.1.2007 12:22

No eipä tuu muutenkaan SVT:tä katottuu, ku ei oo Ruotsi mikään lempi kieli.

217.1.2007 13:09
Delarent
Inactive

Saa noi uutiset kuitenki muualtaki vaikka svenskaks...

317.1.2007 13:53

No niin justiinsa, tervetula Digi-TV, kaikki menee vaan huonompaan suuntaan.
Ruotsin kanavia tulee katsottua aika useastikin. Niistä kun tulee yöllä jopa ohjelmaa! Toista se on Suomessa, jossa saa katsoa vain Chattiä. En ole valmis tuota 40€ vuodessa kuitenkaan maksamaan, mutta kismittää silti tämmönen.

417.1.2007 14:26

Joo kuulostaa ihan svenskojen puuhilta noi 40e maksut-
ihan sieltä...

Ja digi tvn myötä saa maksaa enemmän kuitenkin:

-kaapeli-tv maksu
-tv-lupa maksu
-kaapeli kortti maksu (että näkee digi-tvstä kaapelin,
josta on maksanut jo) :D

517.1.2007 21:36

Sen takia analogiset lähetykset lopetetaan niin nopeasti, että kohta voidaan periä tavallinenkin lupamaksu maksukortilla. Ihmettelin ensin miksi esim. sairaalat eivät saisi lähettää sisäisesti lähetyksiä analogisesti. Hotellit tekisivät kohta samoin ja kortilla rahastus olisi vaikeaa. Elokuun jälkeen alkaa sitten kai seuraava vaihtorumba kun kaikki vanhemmat tai halvemmat boxit on vaihdettava kortillisiin. Belsepuupin keksintöjä.

618.1.2007 6:41

No aluksi ainakin pitäisi nämä maksuttomat kanavat pysyä maksuttomina (Ei kai kukaan muuten enää tv-lupaa maksa).

Mutta ei ole vaikeaa arvata että kaikki eniten katsojia keräävät ohjelmat (lost,prison break yms.) siirtyvät jossain vaiheessa maksullisille kanaville ja ilmaisille kanaville jää sitten pyörimään kaikki tietovisat ja voittopotit.

718.1.2007 9:52

No nyt sai hurrit oman omat kanavat. Nyt voitaskin sitten lopettaa yleltä svenska lähetykset ja siirtää kustannussäästöt suoraan tv-luvan hintaan...tai no jos sit änyt joku sitten enää maksaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....
Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa Firefox päivittyi – Parantaa suorituskykyä ja välilehtien hallintaa (12.12.2018 09:08)
Mozilla on julkaissut Firefox-selaimestaan uuden version, v64.0:n. Mitään erityisen suurta uusi versio ei sisällä, vaan kyseessä on lähinnä pieniin parannuksiin keskittyvä julkaisu. Selaimen ....

Uutisarkisto