AfterDawn: IT-alan uutiset

SVT:n digikanava vaatii ohjelmakortin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2007 07:15 Kommentteja (7)

SVT:n digikanava vaatii ohjelmakortin Ruotsin television (SVT) Suomessa lähettämät digilähetykset tulevat vaatimaan erillisen ohjelmakortin. Kanavasta ei kuitenkaan ole tulossa maksullista vaan kortin avulla on tarkoitus selvittää kuinka moni katsoo SVT:n lähetyksiä ja tämän myötä selvittää tekijänoikeuskorvauksien tarkka summa. Itse ohjelmakortista saattaa kuitenkin joutua maksamaan jopa 40 euroa vuodessa.
Talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli eilen sitä kuka saa toimiluvat välittää SVT:n ohjelmistoa Suomessa. Yleisradio saanee huomenna myönnettävän toimiluvan itselleen ilman varsinaista kilpailua. Vaasan seudulla verkkotoimilupa ja toimiluvat ohjelmistojen lähettämiseen myönnetään todennäköisesti Vaasan läänin puhelimelle. Pohjanmaalle rakennetaan oma lähetysverkko, jossa tulee näkymään SVT 1 ja SVT 2 kanavat. Muualla Suomessa on tyytyminen SVT Europan tarjontaan, joka näyttää vain kanavan omaa ohjelmaa eli Ruotsin ulkopuolella tuotettuja ohjelmia kuten Veronica Mars ja Sopranos ei näytetä tekijänoikeudellisista syistä.

Valtakunnallista toimilupaa SVT:n ohjelmiston jakeluun haki kuusi yritystä ja verkko- ja ohjelmistolupia Vaasan seudulle haki kolme yritystä. SVT:n ohjelmien lähettäminen Suomessa rahoitetaan valtion televisio- ja radiorahastosta. Talouspoliittinen ministerivaliokunta päätti myös samalla, että valtion talousarvioon otetaan jatkossa noin kahden miljoonan euron määräraha suomalaisten televisio- ja radio-ohjelmien lähettämiseen ulkomaille. Ruotsissa on myös vastaava käytäntö ja Ruotsin digitaalisessa televisioverkossa tullaan näkemään TV Finlandin ohjelmistoa. TV Finland on näkynyt Ruotsissa aikaisemmin digitaalisesti satelliitin kautta ja kaapeli-TV-verkoissa tietyillä alueilla.

Lähteet:
ITviikko
Liikenne- ja viestintäministeriö
Markkinointi&Mainonta

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

117.1.2007 12:22

No eipä tuu muutenkaan SVT:tä katottuu, ku ei oo Ruotsi mikään lempi kieli.

217.1.2007 13:09
Delarent
Inactive

Saa noi uutiset kuitenki muualtaki vaikka svenskaks...

317.1.2007 13:53

No niin justiinsa, tervetula Digi-TV, kaikki menee vaan huonompaan suuntaan.
Ruotsin kanavia tulee katsottua aika useastikin. Niistä kun tulee yöllä jopa ohjelmaa! Toista se on Suomessa, jossa saa katsoa vain Chattiä. En ole valmis tuota 40€ vuodessa kuitenkaan maksamaan, mutta kismittää silti tämmönen.

417.1.2007 14:26

Joo kuulostaa ihan svenskojen puuhilta noi 40e maksut-
ihan sieltä...

Ja digi tvn myötä saa maksaa enemmän kuitenkin:

-kaapeli-tv maksu
-tv-lupa maksu
-kaapeli kortti maksu (että näkee digi-tvstä kaapelin,
josta on maksanut jo) :D

517.1.2007 21:36
vaino666
Inactive

Sen takia analogiset lähetykset lopetetaan niin nopeasti, että kohta voidaan periä tavallinenkin lupamaksu maksukortilla. Ihmettelin ensin miksi esim. sairaalat eivät saisi lähettää sisäisesti lähetyksiä analogisesti. Hotellit tekisivät kohta samoin ja kortilla rahastus olisi vaikeaa. Elokuun jälkeen alkaa sitten kai seuraava vaihtorumba kun kaikki vanhemmat tai halvemmat boxit on vaihdettava kortillisiin. Belsepuupin keksintöjä.

618.1.2007 6:41

No aluksi ainakin pitäisi nämä maksuttomat kanavat pysyä maksuttomina (Ei kai kukaan muuten enää tv-lupaa maksa).

Mutta ei ole vaikeaa arvata että kaikki eniten katsojia keräävät ohjelmat (lost,prison break yms.) siirtyvät jossain vaiheessa maksullisille kanaville ja ilmaisille kanaville jää sitten pyörimään kaikki tietovisat ja voittopotit.

718.1.2007 9:52

No nyt sai hurrit oman omat kanavat. Nyt voitaskin sitten lopettaa yleltä svenska lähetykset ja siirtää kustannussäästöt suoraan tv-luvan hintaan...tai no jos sit änyt joku sitten enää maksaa...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto