AfterDawn: IT-alan uutiset

DVD-tasoista videota mobiililaitteisiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 17.1.2007 06:08 Kommentteja (3)

DVD-tasoista videota mobiililaitteisiin Monien mielestä videoiden ja televisiolähetysten tuominen matkapuhelimiin on ajanhukkaa, mutta mobiili-TV:n tukijat ovat asiasta toista mieltä ja yhä parempitasoinen videokuva on nousemassa keskeiseen asemaan kännykkätekniikan 3GSM World -messuilla ensi kuussa Barcelonassa. Ranskalainen Actimagine lupaa esitellä messuilla ohjelmistopohjaista ratkaisua, minkä avulla mobiililaitteilla on mahdollista toistaa DVD-tasoista videota. Matkapuhelimissa hyvän kuvanlaadun kohdalla on kaksi ongelmaa, tehottomat suorittimet ja akun kestävyys. Actimaginen ratkaisu tähän ongelmaan on uudet algoritmit, joilla videota saadaan purettua vähäisellä suorittimen käytöllä, jolloin myös laitteen akku kestää käyttöä ja videoiden katselua pidempään.
Actimagine kehuu ratkaisunsa kuvanlaatua paremmaksi kuin mihin nykyisten iPodien videontoisto kykenee. Mobilclip-nimellä kulkevaa pakettia on tarkoitus myydä erityisesti multimediapuhelinten valmistajille. Myynti voikin onnistua helposti jos Actimaginen antamat tiedot pitävät paikkaansa. Esimerkkinä annettu Nokian N73-matkapuhelin jaksaa nykyisillä ratkaisulla purkaa MPEG4-videota noin puolitoista tuntia, ennen kuin akku loppuu. Mobilclipin avulla toistoaika pitenee noin seitsemään tuntiin. Ero on erittäin suuri ja Actimagine sanoo myös että H.264-videoon verrattaessa ero on vielä suurempi ja Mobilclip-videon toistaminen vie vain kahdeksasosan tehoa verrattuna H.264-videoon. Actimaginen on tarkoitus toistaa messuilla elokuvia Nokian N73-kännykässä. Itse messut ovat ensi kuun 12.-15. päivä.

Mobiili-TV:n suosio on yllättänyt erityisesti Ruotsissa. Viime vuonna noin 1 200 000 ruotsalaista seurasi televisiolähetyksiä mobiilisti. Edelliseen vuoteen verrattuna kasvua oli noin 250 prosenttia. Noin kymmenesosa käyttäjistä on aktiivisia mobiili-TV:n käyttäjiä sillä noin 120 000 ruotsalaista ilmoitti katsovansa mobiili-TV:tä päivittäin. Suosituimmat mobiilikanavat Ruotsissa ovat SVT, Aftonbladet, TV4 ja YouTube. Suomessa vastaaviin lukuihin tuskin päästään vielä tämän tai seuraavan vuoden puolella sillä täällä mobiili-TV:n käyttö on vasta aluillaan.

Lähteet:
Prosessori
ITviikko

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

117.1.2007 6:26

Oikeastaan tuohon tarvittaisiin aika hyvä ohjain + softa puhelimeen että se toimisi moitteetta, tai toinen vaihtoehto olisi sellainen että itse koodaaminen ja bittisyys tapahtuu palvelimella, eli vähän samalla tavalla kuin pc-pääte. Jos ajattelevat vaikka että muistikortilla/kiintikselle voisi tallentaa ellun dvd-formaatissa niin nämä nykyiset puhelimet eivä siihen pysty kun ne jo nyt nykivät vaikka juuri tv-kuvaa katsellessa, joko softa tai rauta on vielä tuollaiseen riittämätön ja ei sovi unohtaa myös sitä kännykän näyttöä senkin rajat tulevat vastaan. Turhaa touhua vain teknofriikit voivat asiasta innostua.

217.1.2007 13:10
Delarent
Inactive

Mie venaan et tulee känny mis on kameran sijast vaik integroitu videotykki :D sit täys HDTV respa :P

318.1.2007 10:36

Lainaus:
Delarent (Newbie) 17.1.2007 11:10 _
Mie venaan et tulee känny mis on kameran sijast vaik integroitu videotykki :D sit täys HDTV respa :P
no mitäs sil tekee? :D ripustat kattoon ton aina q tekee mieli kattoo telkkaria? ja maksat siitä about neljän videotykin hinnan. :D evo?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....
Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron (21.9.2018 10:47)
Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin ....
Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin (21.9.2018 10:23)
Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ....
iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia (21.9.2018 09:59)
Applen uudet iPhone XS- ja iPhone XS Max -älypuhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa. Puhelimia on saatavilla kaikkien suurimpien myyntikanavien kautta, muun muassa operaattorit, elektroniikan ....
Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa (20.9.2018 16:23)
Presidenttikautensa alussa Donald Trump haali ympärilleen ystäviä ja lupasi teollisuudelle hyvää verohelpotusten muodossa, mutta viimeisen vuoden aikana hänen politiikkansa on perustunut uhittelulle. ....

Uutisarkisto