AfterDawn: IT-alan uutiset

Neron CES-messujen antia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 9.1.2007 13:47 Kommentteja (2)

Neron CES-messujen antia Aikaisemmin lähinnä poltto-ohjelmista tuttu Nero AG on panostanut viime aikoina erityisen paljon digitaaliseen videoon ja audioon, joten ei ole suuri yllätys että suurin osa Neron CES-messuilla antamista tiedotteista ja tuotejulkaisuista koski multimediaa.
Ensimmäinen uutuus on SecurDisc-tekniikka, josta myös LG kertoi CES-messuilla, koskien sen uutta Blu-ray ja HD DVD hybridi-asemaa PC:lle. SecurDisc siis mahdollistaa monia käytännöllisiä ominaisuuksia CD-R, CD-RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, ja DVD-RAM -levyillä. Ensimmäinen tärkeä ominaisuus on levylle tallennetun datan suojaaminen salauksella. Salauksena on 128-bittinen AES, joten tiedostot ovat ainakin toistaiseksi erittäin hyvässä turvassa. Toinen ominaisuus on levyllä olevan datan varmistus tarkistussummien ja digitaalisen allekirjoituksen avulla, joiden avulla voidaan tarkistaa että levyn sisältö on kunnossa ja ettei kukaan luvaton taho ole lisännyt tai muokannut levyn sisältöä. Kolmas ominaisuus on ylimääräisen varmistusdatan lisääminen levylle, jolloin levyn vahingoittuessa levyltä tietojen palauttamisen onnistumisen mahdollisuus paranee huomattavasti.

Kokoa levyä ei tarvitse käyttää SecurDiscin kanssa, vaan osalle levyä tietoa voi tallentaa normaalisti, eli esimerkiksi vain tietyt tärkeät tiedostot levyllä voi salata. SecurDiscin polttoon tarvitaan Nero Express ohjelma, mutta levyjen lukeminen onnistuu myös Nero InCD Reader ohjelmalla, joka tulee saataville ilmaiseksi. Toistaiseksi käyttöjärjestelmistä on tuettuina Windows 2000, XP ja Vista. SecurDisc poltto-ominaisuudet voidaan lisätä olemassa oleviin asemiin firmware-päivityksellä.

Ensimmäinen videoihin liittyvä julkistus oli Neron Digital AVC High Profile -sertifiointi, jonka avulla kuluttaja tietää että kyseinen mediasoitin tukee uusia Nero Digital AVC High Profilen mukaisia mediatiedostoja. Kuluttajille DivX-logo DVD-soittimessa on ainakin toistaiseksi ollut tutumpi kuin vastaava Nero Digital, mutta tulevaisuudessa asia saattaa muuttua sillä uutukaista ei ole sidottu mihinkään tiettyyn mediaan, joten sisältöä voi tallentaa mm. Blu-ray ja HD DVD -levyille sekä matkapuhelimiin. H.264/AVC video codecin sekä Dolby Digital 5.1 että HE AAC 5.1 audio codecien avulla voidaan taata kuluttajalle korkealaatuinen katseluelämys. Neron omien ohjelmien lisäksi videoiden katselu onnistuu siis pian LSI Logic Corporation, Magnum Semiconductor, MediaTek Inc., Sigma Designs ja Zoran
Corporation
yritysten piireihin perustuvilla mediasoittimilla.

Sigma Designsin SMP8630-piiri on ensimmäinen Neron Digital AVC High Profile -sertifioinnin läpäissyt piiri. SMP8630-piiri osaa myös toistaa VC-1, WMV9, MPEG-4 ja MPEG-2 videoita, joten se kelpaa Blu-ray ja HD DVD -soittimien ohella myös digibokseihin. Sigman ohella myös Zoran Vaddis 966-piiri pääsi Neron tuotejulkaisuksi vaikka piiri ei varsinaisesti mitään uutta sisälläkään verrattuna muihin Nero Digital -sertifioinnin saaneisiin piireihin verrattuna. DVD-soittimiin tarkoitettu Vaddis 966 -piiri toistaa DVD-elokuvien lisäksi myös Nero Digital materiaalia MPEG-4 muodossa. Nero esitteli myös yhteistyössä Marvellin kanssa kannettavia laitteita, joilla onnistui sekä Nero Digital materiaalin katselu suoraan että sisällön jakaminen muille kannettaville laitteille tai tietokoneelle.

Nero myös muistutti kilpailijoitaan kuinka sen Nero Digital Audio codec voitti viime vuoden lopulla Hydrogenaudion järjestämän 48 kbps sokkotestin. Kaupalliselta puolelta ei tosin ollut vastuksena kuin Microsoft omilla WMA Professional ja WMA Standard codeceillaan ja avoimelta puolelta mukana oli vain Vorbis, joten mistään erityisen isosta erävoitosta ei voi puhua. Halukkaat voivat kuitenkin tehdä omat testinsä sillä Nero Digital Audio codec on saatavilla ilmaiseksi.

Lähteet:
Business Wire
Business Wire
Business Wire
Broadcast Newswire

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

19.1.2007 15:38

Onko tästä Nero 7:ta olemasas mitään lite pakettia, missä ei tulisi 40:tä "turhaa" ohjelmaa mukana?

29.1.2007 16:19
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto