AfterDawn: IT-alan uutiset

Sekä Xbox 360 että PlayStation 3 murrettu?

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 1.1.2007 15:51 Kommentteja (17)

Sekä Xbox 360 että PlayStation 3 murrettu? Kun yritysten työntekijät viettävät ansaittuja lomiaan, eivät hakkerit lepää edes juhlapyhinä. PSP:n ja AACS:n koettua pientä tönimistä jatkoivat hakkerit seuraavaksi Sonyn PlayStation 3:n ja Microsoftin Xbox 360:n kimpussa.
Xbox 360:n kohdalla kuohuntaa on aiheuttanut 23rd Chaos Communication Congress (23C3) -tapahtumassa pidetty esitys, jossa naamioitunut henkilö käynnistää Peter Jackson's King Kong -pelin, jonka jälkeen ruudulla liikkuu kuvassa, jossa luvataan Linuxin ja Mac OS X:n toimivan pian Xbox 360:lla. Kaikki eivät kuitenkaan ole pitäneet esitystä uskottavana sillä pelkän kuvan liikuttaminen ruudulla on onnistunut jo pidemmän aikaa sekä King Kongin demossa että lopullisessa versiossa sillä pelin käyttämät varjostinohjelmat (shaderit) eivät ole digitaalisesti allekirjoitettuja, joten niiden muokkaaminen tai korvaaminen omilla onnistuu kohtuullisen vaivattomasti.

Alla itse video


23C3:ssä lauantaina pidetty esitys löytyy myös 560 megatavun kokoisena WMV tiedostona täältä.

PlayStation 3:n kohdalla ei ole kyse videosta vaan sen kohdalla on kyse PARADOX-ryhmän julkaisemasta NFO-tiedostosta, joka oli MotorStorm_JAP_PS3-PARADOX-julkaisun mukana. PS3-pelien kopiointi on kyllä onnistunut jo aikaisemmin, mutta varmuuskopioiden pelaaminen ei ole. NFO:ssa mainitaan kuitenkin että tämä peli olisi pelattavissa ja lopussa mainitaan että varmuuskopion pelaamisen mahdollistava bugi olisi PlayStation 3:n omassa ohjelmistossa. Tarkempaa tietoa varmuuskopion toimivuudesta tai siitä millainen tietoturva-aukko on kyseessä ei toistaiseksi ole.

Lähteet:
Xbox-Scene
PS3News

Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

11.1.2007 15:57

Juttua ollut noista jo jonkin verran ja voin vain todeta että oli jo aikakin :)

Odotellaan noista versiota joilla tavallinen säätäjä voi pelailla backup pelejä...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.1.2007 @ 16:05

21.1.2007 17:37

Jotenkin tuo video oli säälittävä tämän hiipparin osalta. Hän ei todistanut saaneensa yhtään mitään aikaan.

31.1.2007 21:21

Joo ja tuo xbox 360 "hack" todettiin jo feikiksi, sillä tuossa CCC tapahtumassa ei ollut ohjelmistossa tuollaista. Niin ja onhan tuo mahdollista tehdä sen kioskilevyn avulla, tai XNA-ohjelmana. Eli bullshittiä koko homma.

42.1.2007 5:03

Mielenkiintoisia juttuja, mutta vähän konkreettisempia vahvistuksia varmaan odottelee yksi jos toinenkin :)

52.1.2007 6:53

Ei juma mikä pelle toi huppupäinen äijä xD

62.1.2007 11:32

feikki clippi.

72.1.2007 14:22

Just joo "coming soon". WTF Ajattelin että tuossa olisi näytetty kun esim. linux käynnistettäisiin boksilla. Siis ihan oikeasti...

Eikö tuo pöydällä oleva 360 ole ihan core versio, ei kiintolevyä, vai valehtelevatko silmäni?

82.1.2007 14:23

touohan on vanha juttu itellä ollu kohta 5kk jo firmfaretettux x360loota

92.1.2007 16:15

Lainaus:

touohan on vanha juttu itellä ollu kohta 5kk jo firmfaretettux x360loota
Firmis haketettu boxi peleille ja totaalisti haketettu boxi esim. linukalle on himppasen eri homma :)
Tosin tässä tapauksessahan kyseessä mitä ilmeisimminkin on feikki, mutta JOS olisi aito homma niin silloin ei todellaaan olisi vanha juttu :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.1.2007 @ 16:18

home cooking is killing the restaurant industry

102.1.2007 17:30

Lainaus:
tapahtumassa pidetty esitys, jossa naamioitunut henkilö käynnistää Peter Jackson's King Kong -pelin, jonka jälkeen ruudulla liikkuu kuvassa, jossa luvataan Linuxin ja Mac OS X:n toimivan pian Xbox 360:lla. Kaikki eivät kuitenkaan ole pitäneet esitystä uskottavana sillä pelkän kuvan liikuttaminen ruudulla on onnistunut jo pidemmän aikaa sekä King Kongin demossa että lopullisessa versiossa sillä pelin käyttämät varjostinohjelmat (shaderit) eivät ole digitaalisesti allekirjoitettuja, joten niiden muokkaaminen tai korvaaminen omilla onnistuu kohtuullisen vaivattomasti.
Tuo on jotein aivan kamalaa suomea.. Kapulakieltä. Selittäiskö joku mitä tuolla uutisella edes tarkoitettiin?

112.1.2007 17:31

EDIT: JOTAIN

122.1.2007 17:46

Lainaamassasi kohdassa oli yksi typo joka ei vaikuta mitenkään asian ymmärretävyyteen. Samoten sinunkin postauksessasi on typo, jos uutisten kirjoitusasujen valittaminen kiinnostaa niin tee meille kaikille palvelus ja mene peeloilemaan tänne: http://plaza.fi/muropaketti/

132.1.2007 19:05

Älä sä teppo aina valita! Voisit oikeasti joskus selittää asian valittamisen sijaan. Jos on jotain sanottavaa avaudu privassa. Voisitko selittää asian pätemisen sijaan?

Mitä tuossa XBox uusitessa edes oli uutisoimisen arvoista?

142.1.2007 19:07

Edit: uutisessa. Kuten huomasit varmasti niin editoin edellisenkin typponi kun täällä ei voi muokata kommenttejaan.

Ja en huomattanut mistää typoista niinkään vaan kapulakielestä. Taitaa itsellesi olla tuttua tuo murobbs'ssä päteminen tuttua. Valitin uutisen selkeäkielisyydestä, en typoista. Ota rennosti lapsukainen

152.1.2007 19:14

Joo tota.... saisinko sen 3min 47sec takaisin minkä tuhlasin tohon paskaan?

163.1.2007 4:57

Lainaus:

Kuten huomasit varmasti niin editoin edellisenkin typponi kun täällä ei voi muokata kommenttejaan.
Olisi mielenkiintoista saada perustelu tuolle. Ainakaan henk.koht. ei tuota minkäänlaisia ongelmia editoida niin uutis kuin normaalien threadien kommentteja.

*EDIT: Kas näin*
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.1.2007 @ 04:57

home cooking is killing the restaurant industry

173.1.2007 6:11

Mielestäni en ole kovinkaan paljoa täällä valittanut, olen kirjoittanut noin 3800, joista arviosin että 100 postausta voidaan luokitella valitatmiseksi.

Suoraan sanottuna minua on alkanut vituttamaan kun Agent_007 ja Ankle vääntävät meille uutisia ja sitten tänne saapuu prinssi Urhea alkaa valittamaan kapulakielisyyksistä ja typoista vaikkei se mitenkään vaikuta asian ymmärtämiseen.

Jos ei mielestäsi asiassa ole mitään mikä sinua kiinnostaa, niin sitä voi olla kirjoittamatta ja purra hammasta. Ja sitä paitsi jos sinua ei kiinnosta koko aihe, miksi edes kysyit mitä Agent oli kirjoittanut, eihän se sinua kiinnosta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto