AfterDawn: IT-alan uutiset

CANAL+ julkaisi nettitelevision

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.12.2006 22:12 Kommentteja (10)

CANAL+ julkaisi nettitelevision CANAL+ on julkaissut netti-TV -palvelun, jonka kautta onnistuu SM-liigan, Elitserienin ja Allsvenskan otteluiden seuraaminen suorana sekä elokuvien ja TV-sarjojen vuokraaminen. Suoria otteluita on luvassa yli 200 kappaletta vuodessa, ottelut ovat samoja mitä CANAL+ näyttää televisiossa. Yksittäisten elokuvien vuokraamisen lisäksi on mahdollista ostaa kuukausittain vaihtuvia teemapaketteja, joiden tarkempaa sisältöä ei ole vielä tiedossa. Elokuvien ohella saatavaksi tulee lisäksi valikoima CANAL+:n kautta näkyviä tv-sarjoja, kuten tammikuussa alkava Dexter.
"CANAL+ on markkinajohtaja urheilun ja elokuvien televisioinnissa, joten on luonnollista, että tuo sisältö on tarjolla myös internetissä. Nyt jokaisella on mahdollisuus ostaa osia urheilutarjonnastamme sekä valikoituja elokuvia ja sarjoja. Sivustolla vierailevat tulevat kohtaamaan uudenlaisen käyttöliittymän, joka tekee ohjelmien valinnasta hauskaa ja helppoa" totesi CANAL+:n toimitusjohtaja Manfred Aronsson.

Elokuvien ja TV-sarjojen katselu onnistuu kaikissa Pohjoismaissa. SM-liigan ja Allsvenskanin otteluita voi seurata kaikkialta maailmasta ja Elitserienin otteluita kaikkialta Euroopasta. Suorien ottelulähetysten lisäksi tarjolle tulee ilmaista kuvamateriaalia, kuten parhaita paloja Elitserienin ja Allsvenskanin otteluista. Myös pelaajahaastatteluita on luvattu myöhemmin.

Suorien otteluiden seuraamiseen vaaditaan 1.5 Mb/s laajakaistayhteys. Elokuvilla ja TV-sarjoilla puolestaan 1 Mb/s laajakaistayhteys. Käyttöjärjestelmänä täytyy olla Windows 2000, XP tai Vista ja selaimena Internet Explorer 6.0 tai uudempi. Urheilulähetysten katselu onnistuu myös Firefoxilla. Muita vaatimuksia ovat Flash Player 7 tai uudempi ja Windows Media Player 9.0 tai uudempi.

Kuluttajien kohdalla suureksi esteeksi voi nousta palvelun hinnoittelu, sillä yksi suora ottelu maksaa normaalisti 8 - 8.5 euroa, mutta uuden palvelun lanseerauskampanjan ajan 6 - 6.5 euroa per suora ottelu. Elokuvat maksavat 3.75 - 4.25 euroa per kappale ja niiden katselu onnistuu vuorokauden ajan elokuvan vuokrauksen aloittamisesta. Lanseerauskampanjan ajan palvelusta löytyy myös muutama 2 euron elokuva. Maksaminen onnistuu toistaiseksi vain luottokortilla tai erillisellä lahjakortilla.

Tulevaisuudessa voi olla mahdollista seurata teräväpiirtoelokuvia ja -otteluita palvelun kautta. Ensi vuonna CANAL+:n tilaajat pääsevät rekisteröitymään CANAL+ SELECT -palveluun, jossa he pääsevät seuraamaan suoria otteluita edullisemmin ja pääsevät käsiksi suurempaan valikoimaan elokuvia.

Lähteet:
CANAL+
Markkinointi & Mainonta

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

114.12.2006 23:40

on tätä kauan odotettukin..jos kuvanlaatu on hyvä niin saitte ainakin yhden asiakkaan!

215.12.2006 2:36

Ottaen huomioon hinnoittelun suhteessa katsomiseen taidan pysyä edelleen lautanen+boxi+kortti linjalla, saapi enemmän rahoille vastinetta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.12.2006 @ 02:37

home cooking is killing the restaurant industry

315.12.2006 3:02

Jop tuo hinta on pikkuisen hirvittävä lautaseen verrattuna..mutta kunkahan monella on tuo 2 mb/s linja? Minulla on 1/1 mb/s joten taitaa tuo kuva sitten pätkiä.

415.12.2006 4:25

No Taitavat saada minusta ainakin yhden asiakkaan. =)

515.12.2006 5:00

Mitä täh, saisko linkin?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.12.2006 @ 05:01

CM 690 II Advanced, i5 2500K, MSI P67A-C43, Scythe Mugen-2 Revision B, XFX Pro550 80+ pronze, CORSAIR DDR3-1600 2*2G CL9 VENGEANCE, Asus r9 290x directCU II ,Samsung 830 SSD 128Gb+ 4.5 teraa, Win 7.

615.12.2006 11:12

Mukavampi kyllä sohvanpohjalla katsella..

715.12.2006 11:14

Kyllähän noit Sm-liiga matsei vois kattella.

815.12.2006 12:33

Miten toi maksujuttu menee, kon mä ainakin olisin ehkä päässyt kattoon elokuvia mutta ongelmana oli vain että lataa WMP 9 tai uudempi (vaikka mulla kyllä on v.11).
Niin että millonkas / mitenkäs se maksu onnistuu.

916.12.2006 9:04

hifk-jokerit.. olen mukana =) canal onnistui..

leffatarjonta on todella laaja, ehkä laajin mitä suomessa on nyt aikasemmin näkynyt..

vielä kun tulee sarjoja ja musaa.. sitten ollaankin siinä mitä on odotettu.. homma toimii flashilla ja se haluaa silti internet explorer selaimen.. se toimii kyllä ihan ok firefoxilla mutta lähetykset avautuvat windows meida playeriin suoraan omana ikkunanaan kun sen kai ehkä pitäisi aueta selaimeen johonkin upotettuun soittimeen?

striimaus voisi olla myös täysin flash pohjaista niin silloin palvelua ei jouduttaisi rajoittamaan vain windows käyttöjärjestelmälle vaan muidenkin järjestelmien käyttäjät pääsisivät mukaan.

1017.12.2006 9:47

Lainaus:
Käyttöjärjestelmänä täytyy olla Windows 2000, XP tai Vista ja selaimena Internet Explorer 6.0 tai uudempi. Urheilulähetysten katselu onnistuu myös Firefoxilla. Muita vaatimuksia ovat Flash Player 7 tai uudempi ja Windows Media Player 9.0 tai uudempi.
No tästä ette kyllä asiakasta saa noilla vaatimuksilla... windowsia en pahemmein käytä ja vaikka käyttäisinkin, niin en kovin mielelläni käyttäisi siltikään windows media playeria.

Lainaus:
Kuluttajien kohdalla suureksi esteeksi voi nousta palvelun hinnoittelu, ...
No todellakin. Vaikka nuo softavaatimukset olisivatkin hieman toisenlaiset, niin en minä tuollaisia hintoja maksaisi. 8€? Muutaman matsin jos kattoo, niin samalla hinnalla (kai? en jaksa tarkistaa..) saa jo canal+ kortin digi-laatikkoonkin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto