AfterDawn: IT-alan uutiset

BitTorrent ja µTorrent yhdistyvät, Kazaa oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 8.12.2006 05:15 Kommentteja (27)

BitTorrent ja µTorrent yhdistyvät, Kazaa oikeuteen Suositut P2P-ohjelmat BitTorrent ja µTorrent siirtyvät samaan leiriin kun BitTorrent Inc ilmoitti hankkineensa µTorrent AB:n omistukseensa. Bram Cohen ja Ludvig (Ludde) Strigeus julkaisivat yhteisen tiedotteen asiasta ja ainakaan µTorrentin käyttäjät eivät ole olleet kovin mielissään yhdistymisestä.
"BitTorrent on hankkinut µTorrentin omistukseensa sen loistavan toiminnallisuuden ja yhteisönsä takia. Yhdistämällä µTorrentin tehokkaan toteutuksen ja käyttöliittymän sekä BitTorrentin asiantuntemukseen verkkoprotokollista voimme tarjota käyttäjille parhaan mahdollisen BitTorrent-ohjelman." Uuden BitTorrent-ohjelman lisäksi µTorrentin pohjalta tehdään BitTorrent-ohjelmat myös sulautetuille järjestelmille, kuten TV:eille ja matkapuhelimille. Hankinnan kauppasummaa ei ole mainittu julkisesti.

Kazaan oikeusrumba ei ota päättyäkseen. Yhdysvaltalainen Catherine Lewan on haastanut Kazaan oikeuteen, koska ohjelman käytön takia RIAA haastoi Lewan oikeuteen ja Lewan joutui maksamaan RIAA:lle korvauksia. Lewan syyttää Kazaata mm. harhaanjohtavasta markkinoinnista (Kazaa mainosti täysin ilmaisia latauksia), ohjelman puutteellisista ilmoituksista (Kazaa-ohjelma ei kerro käyttäjälle että jaetun kansion sisältö on kaikkien Kazaata käyttävien saatavilla) sekä Spywaren asentamisesta käyttäjän tietokoneelle. Jos Lewan voittaa oikeusjutun saattaa se aiheuttaa suuren määrän ongelmia P2P-ohjelmien valmistajille Yhdysvalloissa, sillä suurin osa RIAA:n ja MPAA:n oikeuteen haastamista kuluttajista on ladannut mediatiedostonsa P2P-ohjelmilla ja näin ollen myös he olisivat oikeutettuja korvauksiin.

Lähteet:
Slyck
Recording Industry vs The People

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

18.12.2006 5:26

Voihan...

28.12.2006 5:32

nonni...taas yksi hyvä ohjelma vähemmän :(
Pitääpä vaihtaa sitten johonki muuhun torrent ohjelmaat jottaa saa linux distrot imutettua ;D

38.12.2006 5:34

Toivottavasti nyt eivät lisää tuohon nyt jo milteinpä täydelliseen µTorrenttiin turhia ominaisuuksia ja tee siitä samalla samanlaista tehosyöppyä kuin muut torrent-clinut :/ Eipä tuosta muuten mitään haittaa ole :)

48.12.2006 6:02

Onneksi tuo 1.6 on vakaa ja toimiva versio, niin ei tarvitse toiseen vaihtaa.

58.12.2006 6:50

Ei voi olla totta! =(

68.12.2006 7:06

mielesstäni tuo yhdysvaltojen oikeuslaitos ei oo oikeen toimiva....

78.12.2006 7:14
jartsi12
Inactive

Noh, jos nuo uudet versiot ovat huonoja ni voihan sitä aina pysyä 1.6 :)

88.12.2006 7:46

No mutta tästähän seuraa hauska piirileikki. Ensin RIAA ja MPAA haastavat käyttäjät oikeuteen, sitten käyttäjät haastavat p2p-ohjelmat oikeuteen, minkä jälkeen luonnollinen jatko olisi, että p2p-ohjelmat haastaisivat RIAA:n ja MPAA:n oikeuteen. Ja oikeuden ruuhkautumisen estämiseksi kaikki tapaukset voitaisiin käsitellä samoissa istunnoissa! Ainoastaan syytettyjen ja asianomistajien tulisi välillä vaihtaa paikkaa.

98.12.2006 8:08

uTorrenttia tulee ikävä mutta Kazaa pois jo äkkiä.
Eihän sitä kukaan enään käytä.

108.12.2006 8:31

Olen kyllä tossa Kazaa jutussa ihan samaa mieltä, että ei ole tarpeeksi infottu. Kyllä kaikki pitäisi selkeesti sanoa, mikä on laitonta yms.

118.12.2006 8:33

Utorrent on hyvä ohjelma, luultavasti he tulevat tekemään
erillisiä ohjelmia tarkoittaen että utorrent pysyy niinkuin pysyy iha samanlaisena kun nyt.

en ymmärrä yhtää kazaata, sehä on melkee viime vuosituhannen juttu:)
Eikä sitä kukaan oikea "warettaja" käytä enää tai viimeiseen 3vuoteen.

128.12.2006 8:40

Oijoi... Tämä ei ole tippaakaan hyväksi uTorrentille. Ohjelman kehittäjä tykkää selvästikin tehdä ristiriitaisia päätöksiä, jotka ovat _erittäin_ negatiivisia sen käyttäjäyhteisön mielestä.

Ennen ei ainakaan minua haitannut, että ohjelma ei ole open sourcee, luotin että se ei tee mitään negatiivista/luvatonta selän takana, mutta tästä eteenpäin mietin kyllä kahdesti ennen kuin rupean päivittämään ohjelmaa. Kuitenkin tulee jotain laiton/laillinen -filttereitä tai suora RIAAlle/MPAAlle vasikointiominaisuus...

138.12.2006 9:09

R.I.P. µtorrent :( Onneksi tuo 1.6 on toimiva versio, ettei tarvitse vaihtaa mihinkään.

148.12.2006 9:15

Jaahas taas meni yksi hyvä ohjelma vaihtoon :(

158.12.2006 9:38

Ei hätäillä ennen kun nähdään mitä tästä tulee. Tuolla luki jossain aikaisemmin että täydelliseen utorrenttiin ei tarvitse lisätä mitään joka pitää täysin paikkansa.Mutta tuosta voi seurata myös hyvää. Tämä minun mielipide

168.12.2006 9:50

Lainaus:
Lewan syyttää Kazaata mm. harhaanjohtavasta markkinoinnista (Kazaa mainosti täysin ilmaisia latauksia), ohjelman puutteellisista ilmoituksista (Kazaa-ohjelma ei kerro käyttäjälle että jaetun kansion sisältö on kaikkien Kazaata käyttävien saatavilla)
Aika naurettavaa jos toi menee läpi oikeudes. Kyllähä sen jokainen tietää niinku myös tuomarit ja viranomaiset USA:ssa, ettei se niin tyhmä voinu olla.

178.12.2006 9:51

No jaahas. Tuo nainenhan haastettiin oikeuteen Kazaan käytöstä. Hän siis harrasti piratismia? Miten hän sitten voi vetää Kazaan oikeuteen siitä, että jäi kiinni ja keksii muutaman jutun voidakseen vetää Kazaan oikeuteen. Tuo voi kyllä todella tarkoittaa kovia aikoja P2P-ohjelmille tuolla USA:ssa. Saa nähdä miten tilanne kehittyy.

188.12.2006 9:56

Voi jumalauta, jos tämä oikeasti menee läpi oikeudessa, en usko että edes Yhdesvaltojen oikeuslaitos olisi noin mätä ainakaan ilman lahjuksia.

198.12.2006 10:29

Amerikkaa parhaimmilaan kaikki haastaa kaikki oikeuteen ;)

208.12.2006 10:36

Heh heh.. :D pitäs varmaan itekki näköjään muuttaa USA:aan ja alkaa haastaan porukkaa oikeuteen.. :D Jesjes..tämähän vaikuttaa oikeastaan aika noidankehältä jos kaikki korvauksia maksaneet p2p-käyttäjät alkavat haastella yrityksiä oikeuteen.. Voe voe Amerikka, ei voi muuta sanoo..

''Jos Lewan voittaa oikeusjutun saattaa se aiheuttaa suuren määrän ongelmia P2P-ohjelmien valmistajille Yhdysvalloissa, sillä suurin osa RIAA:n ja MPAA:n oikeuteen haastamista kuluttajista on ladannut mediatiedostonsa P2P-ohjelmilla ja näin ollen myös he olisivat oikeutettuja korvauksiin.''

218.12.2006 12:57

En näe mitään syytä dissata µTorrenttia vielä tässä vaiheessa. Osto saattaa osoittautua vain hyväksi softan kehityksen kannalta, ja sitäpaitsi ohjelma ei ole saamassa mitään valvontaosia eikä protokollan kryptausta olla ottamassa pois.

FAQ aiheesta, Bram Cohen ja ludde vastailemassa:
http://forum.utorrent.com/viewtopic.php?id=17280

Huomaa mm.
"Q: Will any DRM related technology be implemented in the uTorrent or mainline BitTorrent clients?

A: DRM is function by content and media players, and doesn't involve content distribution tools directly."
"-will content be monitored?
(Bram) absolutly not"
"-will encryption be removed?
no (answered by Bram)"

Ja jos µTorrent saisikin jotain käyttäjälle epämiellyttäviä huonouksia, aina voi käyttää versiota 1.6, joka toimii hyvin nyt ja jatkossakin :)

Hassuinta tässä minusta on ollut villit heitot tyyliin "tulevaisuudessa µTorrent varmasti lisää automaattisesti DRM:t kaikkiin latauksiin!"
Olisi aika kehittynyt softa jos tuollaiset osaisi lisätä kaikkiin ladattaviin materiaaleihin... Toisaalta jos µTorrentilla pystyisi lataamaan vain DRM-suojattua materiaalia, silloin koko softa olisi jo käyttökelvoton, mutta koska tätä ei tule tapahtumaan, en näe ongelmaa tässä yhdistymisessä.

228.12.2006 13:42

Noh, toivotaan ettei BT Inc tee µTorrentista ihan susipaskaa. 1.6 on näin täydellinen.

238.12.2006 17:57

Olekohan ainoa, jota häiritsee tuo uutisten niputtaminen yhteen. Agent_007:lla on ihan asiallisia uutisia, mutta miksi kaksi eri uutista tarvitsee kirjoittaa samaan? Itse uutista lukiessa se menee vielä, tosin hieman hämmennystä aiheuttaen, mutta sitten kommentteja lukiessa onkin aivan sekaisin, kun kaikki kommentoivat eriaiheesta. Siihen soppaan kun listätään vielä minut, joka kommentoi aiheen vierestä.

248.12.2006 18:05

Joo onhan toi Yhdysvaltojen homma vähän korruptoitunutta, mutta turha meiän suomalaisten sanoa, kun täälläkin ollaan menossa samaanpäin ja TODELLA kovaa vauhtia.. harmi.

hieman aiheen sivusta: Muistetaanhan myös se, että Amerikka tarkoittaa niitä kahta suurta mannerta Atlantin toissa puolen, eikä Amerikan Yhdysvaltoja tai edes Ranskan Gayanaa. On se Jenkkien presidenttikin aika idiootti, kun kerta sanoo aina että "God bless america" vaikka kuitenkin veikkaisin että se ei haluaisi esimerkiksi siunausta Kuuballe tai vaikkapa Mexicolle.. Sanoisi erikseen kaikki valtiot kuten: Kanada, Amerikan Yhdysvallat ja Columbia (mistä valtio saa erittäin paljon rahaa huummeista)

259.12.2006 7:23

Kuole KaZaa!! Kituuttanut jo aivan liian kauan. uTorrent 1.6 ftw!

269.12.2006 14:52

en ymmärrä tätä yleistä rukutusta että "voi ei,nyt loppui utorrentin käyttö". ei ne vanhat/nykyiset versiot siitä mihinkään muuutu ja tulevaisuudessa tulee 150% varmasti jotain "utorrent lite" versioita jos ne rupee lisäilemään utorrenttiin jotain "ylimääräisyyksiä" ..
eihän ludde nyt voinut kieltäytyä miljoonien arvoisesta diilistä..

279.12.2006 16:07

utorrent pysyy koneella niin kauan kun se vain toimii...
kazaa alas! (viruksia täynnä oleva pa***!)


Broken leg maybe makes me slow, but it doesnt mean that I couldnt kill you

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto