AfterDawn: IT-alan uutiset

GameCuben homebrew-ohjelmat toimivat Wiissä, PSP:n firmware päivitetty

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 23.11.2006 09:36 Kommentteja (9)

GameCuben homebrew-ohjelmat toimivat Wiissä, PSP:n firmware päivitetty Nintendon uuden Wii-pelikonsolin taaksepäin yhteensopivuus Nintendon aikaisemman GameCube-pelikonsolin kanssa näyttää toimivan myös "kotikutoisten" ohjelmien ja pelin ohella. Netissä löytyvässä videossa Wiillä käynnistetään GameCube-emulaattori Action Replay -levyllä, jonka jälkeen SDload-ohjelmalla ladataan Super Nintendo -emulaattori, jolla pelataan Super Punch Out -peliä. Emulaattorien ohella, SDloadilla pystyy pelaamaan GameCube pelien varmuuskopioita tai käyttämään Gamecubelle tehtyä Linux-jakelua. Vielä ei ole tarkempaa tietoa pääsevätkö kotikoodaajat SDloadin avulla käsiksi myös Wiin uuteen rautaan vai rajoittuuko konsolin käyttö vain GameCube yhteensopivaan tilaan. Nintendo ei ole toistaiseksi kommentoinut tilannetta, mahdolliset ilmaiset emulaattorit saattavat kuitenkin syödä merkittävästi Nintendon oman Virtual Console -palvelun suosiota.
Sonyn PSP -käsinkonsoli on saanut jälleen uuden firmwaren. 3.01 versio sisältää uutuutena yhteensopivuuden kalliimman (jossa on Wi-fi, eli langattomien verkkojen tuki) PS3-pelikonsolin kanssa, jonka avulla PSP:llä voi katsella videoita suoraan PS3:n kiintolevyltä langattoman verkon yli. Myös loppuvuoteen lupaillut PSone pelit PSP:lle näyttävät toistaiseksi vaativan PS3-konsolin kaverikseen, koska PlayStation Storeen ei toistaiseksi pääse kuin PS3:n avulla. Pienempinä uutuuksina mukana on mm. graafinen visualisointi musiikkia toistettaessa ja mahdollisuus valita haluaako käyttäjä käynnistää PSP:n suoraan peliin vai menuun, kun peli on konsolissa.

Homebrew-ohjelmat eivät ainakaan toistaiseksi toimi 3.01 versiossa. Sony itse ilmoitti että laitteen tietoturvaa on parannettu, mutta alkuperäinen 3.00 korvattiin pian julkaisun jälkeen 3.01 versiolla, koska Sony oli löytänyt firmwaresta mahdollisuuden ajaa homebrew-ohjelmia.

Lähteet:
IGN
PSP 3D

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

123.11.2006 11:12

onko homebrew ohjelmat yhtä kuin "varmuuskopiot" tai niihin mahdollistavia ohjelmia?

223.11.2006 11:19

ei ainoastaan niitä vaan kaikenmaailman divx videot ja muut semmoset saa niillä homebreweillä näkymään tosin kyllähän siihen kuuluu myös noita backuppejen pelaamisen mahdollistavia ohjelmiakin löytyy ja eräällä ohjelmalla niitä pystyy jopa pakkaamaan...

no kait sinä sen itekkin tiiät kun member lukee tos nimimerkin perässä ;)

323.11.2006 12:40

Tuo uutinen takaa sen että Nintendo on vahvoilla seur... anteeksi tämän sukupolven konsoli"sodassa". Pelivalikoima on kuitenkin suht valtaisa. Toivottavasti eivät lähde pahemmin paikkailemaan noita aukkoja. Saavat vaan yhtä *askan maineen kuin Sony. Tietysti nyt tuo virtualconsole ajatus vähän lässähtää, mutta Wiitä myydään kuin leipää.

423.11.2006 14:11

^^Ai siitä saa paskan maineen kun yrittää ehkäistä oman laitteen piratismia.....OK

523.11.2006 14:16

Onneksi olen ennakkotilannut wiin. Ja tuo on todellakin wiille lottovoitto, sehän pyyhkii lattioita ps3:lla kun siellä on ollut toimivuus ongelmia ps, ps2:n kohdalla ja jopa x360 toimii vanhojen pelien kanssa paremmin..sony sucks !
Hyvä nitukka se ajattelee selvästi kuluttajia.
Ja varmaan nintendon myyntikäyrät menevät reippaasti ylemmäspäin kuin kaalliiden ps3:n...

623.11.2006 14:46

Lainaus:

Onneksi olen ennakkotilannut wiin. Ja tuo on todellakin wiille lottovoitto, sehän pyyhkii lattioita ps3:lla kun siellä on ollut toimivuus ongelmia ps, ps2:n kohdalla ja jopa x360 toimii vanhojen pelien kanssa paremmin..sony sucks !
Hyvä nitukka se ajattelee selvästi kuluttajia.
Ja varmaan nintendon myyntikäyrät menevät reippaasti ylemmäspäin kuin kaalliiden ps3:n...

Ps3:a on myyty n. 300000 ja wiitä on 800000 tähän mennessä. Wiin tarjonta on huomattavasti parempaa, koska teknologia on vanhaa. Itselläkin oli wii alunperin ostoslistalla, mutta ei kauheasti vakuuta nuo pelit, kaikki tuntuvat olevan pelkkiä tech-demoja. Ainoa hyvä peli on Zelda, eikä minua ole zeldat koskaan kiinnostanut -> ostankin ps3:n. Alla gamespotin arvostelut tähän mennessä ilmestyneistä peleistä. Ainakin vielä näyttää siltä, että laatu on korvattu määrällä :/


723.11.2006 17:25

Eikö syy PS3:mosten myyntilukuihin ole juuri tuo blue-ray asemien vaikeat toimitukset. Tai siis osittain?

En itse rupea väittelemään mikä konsoli on paras. Itse en ole koskaan sellaista omistanut mutta täyty myöntää että Wii sinäänsä kiinnostaa, en juuri välitä grafiikkojen laadusta ja hintakin tuntuu olevan sopivampi.

824.11.2006 4:59

Itse en oikein ymmärrä, miksi joku edes haluaa pelata uudella konsolilla vanhemman sukupolven pelejä. Eikö silloin ole aivan sama tyytyä jo omistamaansa konsoliin. Eihän se mario tunnu miltään, jos ei vanhalla romulla sitä pelaa:D Itse en omista minkäänlaista konsolia, mutta ps3 voisi olla jo harkitsemisen arvoinen. Tosin kun sen hintalappua katsoo, niin saanpa silläkin rahalla päivitettyä pc-raudan melko kovalle tasolle. Ja pelivalikoima on varmasti laaja:D

930.11.2006 13:57

olen sitä mieltä että konsolit ovat yleensä se paras viriteltävä mutta jos estetään se virittely niin kiinnostuskin katoaa minulta aineski ihan kokonaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto