AfterDawn: IT-alan uutiset

Universal Music haastaa MySpacen oikeuteen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 18.11.2006 11:06 Kommentteja (12)

Universal Music haastaa MySpacen oikeuteen Musiikkijätti Universal Music haastaa suositun MySpace-sivuston oikeuteen luvattomasta musiikin ja musiikkivideoiden levittämisestä. Universalin haasteessa sanotaan että MySpace on virtuaalinen varastohalli luvattomille kopioille. Universalin mukaan ainakin The Killers, Jay-Z, Gwen Stefani, U2 ja Mariah Carey ovat olleet luvattoman kopioinnin kohteena ja korvauksia se koittaa saada 150 000 dollaria per luvattomasti saatavilla oleva musiikkikappale tai -video. Kyse ei ole kuitenkaan pelkästään luvattomasta levittämisestä vaan myös mainostuloista joita MySpace ansaitsee näiden mediatiedostojen pitämisestä sivuillaan. "Liiketoiminta joka perustuu meidän artistien ja muusikoiden tuotoksiin ilman meidän lupaa tai että emme saa korvauksia siitä on laitonta" totesi Universalin edustaja.
MySpacen edustaja ilmoitti että syytökset ovat täysin perättömiä. Heidän mielestään käyttäjät ovat vastuussa sisällöstä mitä he palveluun laittavat ja mahdolliset väärinkäytökset on helppo ilmoittaa ja niihin reagoidaan välittömästi poistamalla tekijänoikeuksia rikkova sisältö. "Me tarjoamme käyttäjille työkalut heidän omien teostensa jakamiseksi muille käyttäjille. Me emme kannusta käyttäjiä rikkomaan tekijänoikeuksia." sanoi MySpacen edustaja. "MySpace antaa erittäin hyvän mahdollisuuden markkinoida artisteja kuuntelijoille samalla noudattaen tekijänoikeuksia. On valitettavaa että Universal on päätynyt tällaiseen ratkaisuun." jatkaa MySpacen edustaja.

MySpace otti viime kuussa käyttöön videoiden ja musiikin tarkistamisen, jolla koitetaan estää se että kertaalleen palvelusta poistetut videot ja musiikkikappaleet eivät tulisi enää takaisin nähtäväksi tai kuultavaksi MySpace-sivustolle. Tämän lisäksi MySpace julkaisee pian uuden työkalun, jonka avulla tekijänoikeuden haltijat voivat välittömästi ilmoittaa tekijänoikeutta rikkovasta materiaalista palvelun ylläpidolle, joka sitten poistaa materiaalin mahdollisimman pian. FOX ja MLB Advanced Media ovat testanneet työkalua hyvällä menestyksellä ja sen pitäisi tulla pian kaikkien isojen mediayhtiöiden saataville.

Lähteet:
BBC News
Monsters and Critics
CdrInfo

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

118.11.2006 11:31

vähän lueskeli tuosta enemmän niin yllättäen taustalla oli vähän muutakin..

MySpace on tuumaillut EMIn kanssa että voisiko MySpace myydä musiikkia sivuston kautta. Universal on laukaisemassa omaa SpiralFrog -palveluaan joka on MySpacen tapainen ja siellä on ilmaista musiikkia ja myös ostettavissa olevaa musaa..

Joten tässä oikeusjutussa on puhtaasti kyse kilpailun eliminoimisesta :-D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2006 @ 11:32

218.11.2006 11:59
jartsi12
Inactive

Hohhoijjjaa...

Niin ja jos sitä jotain sanois ni, ahneiden levy-yhtiöiden pomot: palakaa helvetissä.

318.11.2006 12:11

Lainaus:
Liiketoiminta joka perustuu meidän artistien ja muusikoiden tuotoksiin ilman meidän lupaa tai että emme saa korvauksia siitä on laitonta
Meidän artistit ja meidän korvaukset. Voiko itsekkäämmin itseään ilmaista. He työskentelevät artisteille, ei toisinpäin ja korvaukset kuuluvat teoksien tekijöille, ei niiden nimellisten oikeuksien haltijoille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.11.2006 @ 12:12

418.11.2006 12:17

Niimpä niin, yritetään taas listiä yksi pois...hitto että rupeaa korpeen tuollainen touhu..

518.11.2006 13:05

Näitten levy-yhtiöiden ja tekijänoikeusjärjestöjen loputtomien oikeusjuttujen keskellä tulee mieleen, että olisi kyllä South Parkin "Don't Sue People" -Pandalle käyttöä.

618.11.2006 14:00

Lainaus:
Liiketoiminta joka perustuu meidän artistien ja muusikoiden tuotoksiin ilman meidän lupaa tai että emme saa korvauksia siitä on laitonta

Ei näin!

Kaakatus puhui aivan asiaa. Jos joillekkin pitäisi maksaa korvauksia niin artisteille, eikä levy-yhtiöille. Sillä niiden menestyshän on artistien ansiota.

718.11.2006 15:23

On se aika anaalista kun levy-yhtiöt heittelee noita haasteita sinne tänne...
Varsinkin kun MySpace on valmis poistamaan tekijänoikeuksia rikkovat tiedostot heti kun pyydetään.
On ilmeisesti helpompaa haastaa oikeuteen kuin pyytää kiltisti.

818.11.2006 16:13

Lainaus:
On ilmeisesti helpompaa haastaa oikeuteen kuin pyytää kiltisti.

No mutta siitähän ei universali saisi yhtään chäässii..

Mielestäni tämä on kuitenkin selkeäsit eri juttu, kun torrent-sivujen pitäjien haastaminen, koska myspace yrittää ainakin poistella sieltä löytyvää tekijänoikeuksien alaista materiaalia.

Lukekaapa tästä mielenkiintoinen juttu. Tämän jutun lukeminen kyllä hieman muutti käsitystäni kyseisen stooriin kirjoittaneesta artistista. Juttu ei kylläkään ole mikään aivan bränd new ja ehkä olettekin sen jo lukeneet.

http://dir.salon.com/story/tech/feature/...index.html?pn=1

918.11.2006 16:15

Lisäys: eli siis tuo juttu käsittelee piratismia ja maailmanlaajuisia levy-yhtiöjättejä..

1019.11.2006 7:45

Noniin.. Hermot tässä alkaa pikkuhiljaa loppua.

Täytyisi alkaa järjestään wanhan kunnon ajan mukaisia lynkkäysjoukkoja ja mennä vetämään tyhmiä ihmisiä turpaan!

Kuka lähtee mukaan?

[insert excessive cursing here]

1119.11.2006 8:17

Tuo artikkeli yllä olevassa linkissä oli erittäin mielenkiintoinen ja herätti ajatuksia. Kannattaa lukea, jos englanti taittuu. Ja se on vielä niin totta suurilta osin se artikkeli.

Pointti minusta artikkelissa oli, että suuret levy-yhtiöt eivät palvele artisteja. Artistit ovat erittäin pahassa välikädessä, koska he kuitenkin tarvitsevat levy-yhtiöitä, jotta saavat naamansa esille ja myytyä levyä. Nyt internet aikakaudella onkin mahdollista saada nimensä esille ilman levy-yhtiöiden apua. Siksi isot levy-yhtiöt ovat paniikissa. Tulevaisuudessa ei heitä ehkä enää tarvitakkaan ja he menettävät ison osan vallastaan, mitä heillä on tällä hetkellä. Siksi nyt yritetään pistää keppiä rattaisiin(internet kehitykselle) niin paljon kuin mahdollista, jotta se valta säilyy.

1219.11.2006 8:39

seuraavaksi joku taho varmaankin haastaa oikeuteen World Wide Webin? Tuo mitä sanottiin levy-yhtiöiden vallan kuihtumisesta pitää paikkaansa, ja kaikki oikeusjutut ovat jonkinlaisia paniikkiratkaisuja. Toivottavasti kuluttajalle koittavat joskus yhtä leveät ajat kuin mitä mediayhtiöillä on ollut viimeiset 50 vuotta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto