AfterDawn: IT-alan uutiset

Channel 4 laittaa ohjelmansa nettiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 16.11.2006 16:21 Kommentteja (14)

Channel 4 laittaa ohjelmansa nettiin Iso-Britannialainen televisioyhtiö Channel 4 laittaa kaikki omat ohjelmansa vuokrattavaksi ja ostettavaksi internetin kautta. Uusi "catch-up" -palvelu mahdollistaa viimeisen 30 vuorokauden aikana esitettyjen ohjelmien lataamisen internetin kautta. Tarjolla on myös vanhempia ohjelmia koko televisioyhtiön 24-vuotisen historian ajalta. TV-sarjojen ohella tarjontaan tulee myös elokuvia.
Palvelun hinnoitteluun tulee useita eri vaihtoehtoja. Alusta alkaen mukana on mahdollisuus ostaa ja vuokrata yksittäisiä ohjelmia ja vuokrata elokuvia. 0,99 punnan summalla saa vuokrattua yhden ohjelman, jonka voi katselun aloitettua katsoa 48 tunnin sisällä niin monta kertaa kuin haluaa. Itselleen yksittäisen ohjelman saa ostettua 1,99 punnalla. Elokuvien vuokrauksen hinta on samainen 1,99 puntaa. Helmikuussa mukaan tulee kuukausimaksullinen malli, jossa ohjelmia voi katsella 3,99 punnan, elokuvia 4,99 punnan tai molempia yhdessä 5,99 punnan kuukausimaksulla ilman rajoituksia. Huhtikuussa mukaan tulee myös mainosrahoitteinen malli, jossa ohjelmia voi seurata mainosten kera ilmaiseksi.

Palvelun toiminta alkaa joulukuun 6. päivä, jolloin saatavilla on 500 tuntia ohjelmia ja elokuvia. Palvelusta löytyviä TV-sarjoja ovat mm. paikallinen Big Brother, Ramsay's Kitchen Nightmares (Kurjat Kuppilat) ja Father Ted (Isä Ted). Channel 4:n omien ohjelmien lisäksi tarjolle on tulossa myös muiden yhtiöiden ohjelmia, kuten The Daily Show, Lost ja Desperate Housewives (Täydelliset naiset). Todennäköisesti palvelu ei kuitenkaan toimi kuin Iso-Britanniassa, joten suomalaiset saavat odotella vastaavaa kotimaista palvelua vielä muutaman tovin.

Lähteet:
bit-tech
BBC News
Guardian

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

116.11.2006 16:23

britti proxyt laulaa :P

216.11.2006 16:36

Todennäköisesti palvelu ei kuitenkaan toimi kuin Iso-Britanniassa, joten suomalaiset saavat odotella vastaavaa kotimaista palvelua vielä muutaman tovin.

Tuota lausetta lukiessa ajattelin tasan samaa kuin SuomiP, eikun brittiproxyt laulamaan. :D

316.11.2006 17:16

Tosin odottelen mainosrahoitteista :P

416.11.2006 17:21

Kuulostaa loistavalta. Hinta melkeen kohdillaan ja jos vielä mainosrahoitteisesti saa niin ei paha ollenkaan. Oiskohan Suomesta Nelonen ensimmäinen valtakunnallisista joka tajuaa ottaa tällaisen järjestelmän käyttöön.

516.11.2006 17:29

Lainaus:
vuokrattavaksi ja ostettavaksi

Tuohon kohtaan se innostus sitten tysähti...

616.11.2006 17:40

Mutta ota huomioon, että se tulee mainosrahoitteiseksi.

716.11.2006 19:45

minkähänlaista kuvanlaatua olisi tarjolla?

816.11.2006 21:31

Mainosrahoitteinen = selaimella katsottava .. Eli luultavasti Windows XP/Vista, IE ja Media Player 10 löytyy vaatimuksista

Mutta onhan tossa sentään todellista yritystä verrattuna johonkin Ylen kuolleena syntyneeseen elävään arkistoon...

917.11.2006 1:23

Todella hienoa. Hintaakaan ei ole hirveästi.
Suomeenkin pitäs saada joku tollanen systeemi.

1017.11.2006 3:07

Hinta ei ole paha, ja jos se vain toimii hienosti ja suojaukset jorpakossa niin hyvältä näyttää..

1117.11.2006 3:36

Ajatelkaapas tälläistä mahdotonta tilannetta:

Internetissä on jonkin/kaikkien vaikkapa suomen TV-kanavien KAIKKI lähetetyt ohjelmat, kuten uutiset, elokuvat ja dokumentit. Näitä saa sitten LADATA valitsemallaan laadulla ja eri tiedostotyyppeinä, kuten ogm-muodossa, jolloin ne näkyvät linuxillakin. Toki sitten myös striimaus selaimeen onnistuu. Ja palvelu on kuukausirahoitteinen, 2-10e/kk, tai sitten jotenkin vahvistamalla, että TV-lupamaksu on maksettu. Ja tietysti tätä ladattua materiaalia saa käyttää kuten haluaa, kunhan sitä ei myy eteenpäin tai rahasta sillä. Julkisesta käytöstä pitää maksaa/sopia pieni summa tapauskohtaisesti, mutta esim esitelmämateriaalina tätä saa käyttää. Ja tietenkään tässä ei ole suojauksia, saat muuttaa tiedostomuotoa ja polttaa CD-levylle.

Yllä mainittu tilanne tuntuu mielestäni mahdottomalta. Nykyiset tekijänoikeusjutut ovat niin tiukkoja ja kaikki haluavat rahaa. Palataan asiaan 15 vuoden päästä, jos ihmiset siihen mennessä viisastuisivat taas edes hieman. Taitaa kuitenkin olla vain toiveajattelua ;)

1217.11.2006 6:11

Todella hyvä juttu briteille.
Tuosta voisi joku ottaa oppia ja bykkaa suomeen samanlaisen palvelun =)
Itse ainakin olisin erittäin kiinnostunut :P

1317.11.2006 8:43

Minäkin olisin kyllä kiinnostunut tuollaisesta palvelusta. Unohtaa vaikka jonkun ohjelman laittaa nauhotukseen, nii sitten tollasesta vaa imuttamaan...

1417.11.2006 12:09

Pitänee tuota pyrkiä testaamaan, koska henk.koht. pidän kyseisen kanavan tuotannosta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto