AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsung keskittyy vain Blu-ray -soittimiin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.11.2006 11:11 Kommentteja (11)

Samsung keskittyy vain Blu-ray -soittimiin Elektroniikkavalmistaja Samsung aikoo tulevaisuudessa panostaa ainoastaan Blu-ray -soittimiin. Samalla Samsung ilmoitti etteivät he ole tekemässä HD DVD -soittimia tai combo-soittimia, joilla voisi toistaa sekä HD DVD- että Blu-ray -elokuvia. "Aiomme panostaa täysillä Blu-rayn tulevaisuuteen. Olimme myös ensimmäisiä jotka myivät Blu-ray -soittimia" sanoi David Steel, joka toimii Samsungin digitaalisten kuluttajatuotteiden toimitusjohtajana.
Päätös ei ole iso yllätys, sillä Samsung on yksi iso nimi Blu-rayn takana, yhdessä Sonyn, Applen, Hitachin, Sharpin ja Philipsin kanssa. Aikaisemmin Samsungin suunnitelmiin tosin kuuluivat combo-soittimet, mutta silloinkin Samsung painotti Blu-rayn vievän voiton formaattien välisessä sodassa. Tällä hetkellä uutisia mahdollisesta combo-soittimesta ei juuri ole. Ongelmia aiheuttavat puuttuvan laitteiston ohella myös mahdolliset lisenssiongelmat, jotka toisivat kuluja valmistajalle, jos tämä toisi markkinoille molempia levyjä tukevan soittimen.

Toistaiseksi molempien formaattien menekki on ollut heikkoa, johtuen soittimien korkeasta hintatasosta ja HDTV-televisioiden puutteesta. HD DVD on kuitenkin saattanut saada todella edullisen HD DVD -aseman, kun Xbox 360:lle tarkoitettu asema on saatu toimimaan PC:llä. Mikään suuri operaatio ei ollut kyseessä. Oikeilla ajureilla asema toimii välittömästi Windowsissa ja myös Mac OS X tunnisti aseman välittömästi.

Lähteet:
The Korea Times
UNEASYsilence

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

114.11.2006 11:25

Saa nähdä kääntyykö Samsungin pää, jos DH-DVD voittaa formaatti sodan. Tuo X360 asema koneeseen viritys olisi itselleni täysin turha, sillä tarvitsen polttavan, jos olen semmoista ostamassa. Ei niillä levyillä toistaiseksi mitään kiinnostavaa materiaalia ole, jota availisi koneella.

214.11.2006 11:38

Veikkaampa, että Samsung tulee tuota compojen tekemättä jättämis päätöstä katumaan. Nimittäin ainakin tähän talouteen ei tule X360 HD-asemaa lukuunottamatta mitään soitinta, ennenkuin niissä on tuki molemmille.

*EDIT: ei sillä, että minun päätökselläni olisi mitään merkitystä, mutta se jos meitä onkin miljoonia niin tekee jo näkyvää jälkeä myyntiluvuissa.*

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.11.2006 @ 11:40

home cooking is killing the restaurant industry

314.11.2006 12:22
pisberg
Inactive

eiköhä noita formaatti sotia oo jo käyty tarpeeks niin että ymmärtäisivät tehdä suoraan komboja..

414.11.2006 13:52

Ajjai, aika paha isku hd-dvd:lle.

514.11.2006 14:22

Samsungilta paha moka, voi voi...

614.11.2006 14:47

http://www.thedvdwars.com/index.cfm

Tällä hetkellä hd-dvd näyttäisi olevan suhteellisen selkässä johdossa ainakin amazonin myynneissä. Google hauissa bluray johtaa, mutta sekin varmaan johtuu siitä, että kuluttaja ei voi heti nimestä päätellä että mistä tuotteesta on kyse. No saa nähdä tässä parin vuoden sisään, että kenenkä naamalle tämä räjähtää. Ainakin japanissa myytiin tässä joku päivä sitten 88400 potentiaalista bluray-soitinta, ja tämän viikon perjantaina niitä myydään jenkeissä n. 400000 lisää. Eli luulisi pikkuhiljaa tilanteen kääntyvän päälaelleen.

714.11.2006 15:03

Itse odottelen rauhassa, ja ostan sitten sellaisen combon joka tukee molempia. Nyt vielä riittää tuo
Philipsin dvd jossa hdmi:llä kytkettynä samsung 32" taulutelvivioon joka hdready..kokeilin x360 ja hienosti hd 1080i toimii...joten eiköhän tuolla hetken pärjää, tosin se digiboxi on ostamatta ja taitaa jäädäkkin jos ne ei parannu merkittävästi..

815.11.2006 6:50

Itse uskon että Blu-Ray menee selvään johtoon kunhan PS3:nen on julkaistu ja tuotanto linjat saatu kuntoon.

915.11.2006 9:53

Jep. Kyllähän se blu-ray varmaan tulee voiton viemään.

1015.11.2006 11:47

Itse en mene tässä vaiheessa vielä sanomaan yhtään mitään. Sen verran vaiheessa kummatkin formaatit.

Samsungilta vähän kummallinen julistus tässä vaiheessa. Se on fifty-fifty-mahdollisuus, että joutuvat kääntämään kelkkansa.

Kummassakin leirissä on kovia nimiä, sen vuoksi voittaja on mielestäni vielä aivan auki.

1117.11.2006 6:21

Vähän epäilyttää voittaako kumpikaan formaatti. Kumpaakaan levyä tukevaa asemaa en ole vielä hetkeen ostamassa, eikä ole kovin moni muukaan. Komboa en osta, mieluummin odotan että jompikumpi tai molemmat kuolee pois.

Jos lopulta joidenkin vuosien päästä jommankumman osto saattaisi vaikuttaa järkevämmältä, markkinoilla saattaa olla uudempia ja parempia tallennusmedioita. Itse jään ainakin vielä odottamaan sitä mokkulaa jonka rinnalla cd-levy näyttäisi samalta miltä korppu näyttää cd:n rinnalla, eli joku puolen teratavun lätty tai usb-tikku.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto