AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire filtteröi Adoben tuotteet pois

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 12.11.2006 14:14 Kommentteja (8)

LimeWire filtteröi Adoben tuotteet pois LimeWire P2P-ohjelmaa tekevä Lime Wire LLC aloittaa sensuroimaan Adoben ohjelmia koskevia hakuja ohjelmassaan. Acrobat, Photoshop ja After Effects hakusanat tuottavat tulevaisuudessa vähemmän hakutuloksia luvattomiin kopioihin Adoben ohjelmista. Toimenpiteen tarkoitus on parantaa ohjelman laillisuutta ja suojata käyttäjiä haittaohjelmilta, viruksilta ja oikeusjutuilta.
Toimenpide ei kuitenkaan ole toistaiseksi automaattinen vaan käyttäjän pitää itse LimeWireä asentaessa valita että hän haluaa käyttää sisällönsuodatusta. Tulevaisuudessa asia voi muuttua ja ohjelmistoyhtiöt saattavat maksaa siitä ettei heidän ohjelmiensa luvattomia kopioita löydy P2P-verkoista kovin helposti.

Tämä ei ole ainoa asia LimeWiressä joka kertoo tulevista muutoksista. Aikaisemmin ohjelmaan lisättiin popup-ikkuna, joka huomautti käyttäjälle ettei tällä ole lisenssiä ladata kyseistä tiedostoa tai musiikkikappaletta ja kysyi haluaako käyttäjä varmasti ladata tiedoston.

Muutokset saattavat kieliä siitä ettei Lime Wire LLC:n usko voittoihin käynnissä olevissa oikeusjutuissa ole kovin suuri ja muutoksilla koitetaan parantaa palvelun laillisuutta ja näin mahdollisesti sopia oikeusjutut oikeuden ulkopuolella tai ainakin laskea mahdollisia korvaussummia.

Lähteet:
Torrentfreak
LimeWire

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

112.11.2006 14:19

Ketähän tuo varoitus mahtaa liikuttaa?

212.11.2006 14:19

mitähän limeWirellä voi ladata sen jälkeen jos pystyy pelkkää laillistä kamaa ladattu?

312.11.2006 14:44

Kuulostaa vähän samanlaiselta hommalta kuin se, että röökiaskien kylkeen lätkäistiin laput:"Rökning kan döda!!!". En usko kenenkään oikeasti lopettaneen tupakointiaan niiden takia. Varmaan näillä varoituksilla on yhtä tehokkaat vaikutukset.

Tietysti voi olla, että eri tekijänoikeuksien haltijat pakottavat vahingonkorvauksilla uhaten Limen pistämään nuo filtterit pakollisiksi. Sellaisiksi ettei käyttäjä voi niitä kiertää. Sen jälkeen Limen ei tietysti olisi enää mitään järkeä ohjelmaansa tehdä, kun ei sitä kukaan käyttäisi. Ja siitäkös RIAA ja kumppanit vasta innoissaan olisivat.

412.11.2006 15:53

On tämä kuitenkin selkeästi parempi suunta, kuin, että yritetään oikeusteitse kaataa ohjelmistot ja niiden käyttäjät.

512.11.2006 19:17

Tämä ei nyt ihan suoraan liity asiaan, mutta en ymmärrä, että miten joku voi sulkea p2p-ohjelman toimintaa? Siis miten voi estää sen toiminnan?

612.11.2006 20:01

Lainaus:
Tulevaisuudessa asia voi muuttua ja ohjelmistoyhtiöt saattavat maksaa siitä ettei heidän ohjelmiensa luvattomia kopioita löydy P2P-verkoista kovin helposti.

Näinkö se menee? Jos ei pahalla, niin sitten hyvällä.. Jaa..

Sebu92:Käsittääkseni ohjelman kehitys vaan loppuu, jolloin pikkuhiljaa ohjelmaa kuihtuu pois.

713.11.2006 10:47

Hyvää kehitystä! Kunhan vain alkaisi toimimaan kunnolla ja pistäisi piraatin miettimään, milloin lataa laillista ja milloin vähemmän laillista tavaraa. Tällaisilla filttereille tulee helposti ongelmaksi suodatuksen laajuus: laillinenkin tavara suodatetaan joissain tilanteissa ja tämähän on todella haitallista avoimelle tiedonkululle.

Ideaalisesti toimiessaan clientti ilmoittaisi, milloin tiedosto on laillinen ja milloin ei, mutta toiminto tuskin tulee koskaan teknisesti mahdolliseksi. Ja kyllä laillistakin tavaraa p2p-verkoista haetaan!

823.12.2006 14:37
henkettu
Inactive

-

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.11.2007 @ 17:55

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto