AfterDawn: IT-alan uutiset

Elokuvat ja TV-sarjat tulevat Xbox 360:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 7.11.2006 08:49 Kommentteja (10)

Elokuvat ja TV-sarjat tulevat Xbox 360:lle Xbox 360 on päässyt melkein vuoden ikään, mutta itse pelikonsolin käyttömahdollisuudet paranevat jatkuvasti. Uusin ominaisuus on mahdollisuus ostaa ja vuokrata elokuvia ja TV-sarjoja Xbox Livestä. Microsoft on saanut mukaan TV-yhtiöitä ja elokuvastudioita kuten CBS, MTV, Paramount Pictures, Warner Bros. ja Ultimate Fighting Championship (UFC). 22. marraskuuta alkaen on Yhdysvalloissa saatavissa yli 1 000 tuntia elokuvia ja TV-sarjoja kuten CSI, Survivor (Selviytyjät), Star Trek, South Park, The Ultimate Fighter, The Matrix ja Mission Impossible III (Vaarallinen tehtävä 3). Noin 200 tuntia on HDTV-materiaalia, jonka resoluutio 720p ja video pakattu VC-1 codecilla ja audio on 5.1 surround muodossa. Loput 800 tuntia on SDTV-materiaalia 480p resoluutiolla.
Koska palvelussa materiaalia ei streamata vaan tallennetaan konsolin kovalevylle voi aktiivisille käyttäjille olla luvassa uuden kiintolevyn osto, sillä yksi HD resoluution elokuva vie tilaa 4-6 gigatavua ja sarjat noin 2 gigatavun verran. Xbox 360:n kiintolevyä saa toistaiseksi vain 20 gigatavun kokoisena. Microsoft julkaiseekin suurella todennäköisyydellä pian uuden suuremmalla tallennuskapasiteetilla varustetun kiintolevyn konsolille. Toistaiseksi elokuvat tulevat vain vuokralle ja vuokra-aika on 24 tuntia. TV-sarjoja voi ostaa itselleen ja katseluoikeus on sidottu Xbox Liven -tiliin, eli katselu pitäisi onnistua myös useammalla konsolilla. Palvelun hinnoittelu on vielä julkaisematta. Palvelun julkaisusta muualla maailmassa ei ole tietoa, eikä siitä toimiiko palvelu muualla maailmassa, jos Xbox Liven -tili itsessään on rekisteröity Yhdysvaltoihin.

Microsoft panostaa kunnolla Xbox 360:n tarjontaa, sillä Sonyn Playstation 3 julkaistaan Yhdysvalloissa marraskuun 17. päivä ja Nintendon Wii vastaavasti 19. päivä marraskuuta. Elokuvien ja TV-sarjojen ohella huomiota herättävät HD DVD -asema, Gears of War -peli ja Live Arcade, jonka pelitarjontaan liittyvät myös Atarin klassikot Centipede, Battlezone, Asteroids, Missile Command, Tempest ja Warlords.

Lähteet:
Xbox.com
BetaNews
Gameinfowire

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

17.11.2006 10:25

hohhoijaa..eikös konsolien pitäisi pysyä konsoleina..

27.11.2006 11:06

Tämähän on aivan mainiota. Saa laitalla hd laatusia tv sarjoja, luultavasti tulee nopeempaa ku vertaisverkoista ja helppo katsoa lcd töllöstä :) Mahtava juttu. Tulis vaan Suomeenkin toi.

37.11.2006 11:09

Uusista laitteista X360 on ainoa jota on mainostettu konsolina, kun taas PS3 on jonkin sortin viihdekeskus. On tuossa hyvätkin puolet, jos verrataan esim. iTunes:iin. Viimein saa leffoja ja sarjoja HD-kuvana. Kopiosuojauksesta on huomattavasti pienempi haittaa, koska konsoli on valmiiksi tv:ssä, eikä leffaa täten tarvitse polttaa dvd:lle. Konsolit pysyy konsoleina, kun niitä niin käyttää. Tuokaan ei ole pakollinen palvelu. Jos Microsoft käyttää hinnoittelussa päätään, voisi se sisällyttää sarjojen latauksen Live Gold tilin kuukausimaksuun ja leffat voisi saada myös halvemmalla kuin Silver tilin omaavat. Tämä varmasti nostaisi Gold tilien määrää.

47.11.2006 11:19

Ihan hyvältä uudistukselta vaikuttaa. Toivottavasti leffojen hinnat pysyy kurissa.

57.11.2006 12:54

Lainaus:
hohhoijaa..eikös konsolien pitäisi pysyä konsoleina
Nii no ehkä,mut onha se kuitenkin hyvä et jotain muutaki o.

67.11.2006 14:36

Minäkin luulin konsoleita pelaamista varten ja satunnaista leffa/musan kuutelua ihmetellessä.

77.11.2006 14:49

Ja hinnastoa:
HD-leffat: 480 MS points (US$ 6 ~4,7€)
SD-leffat: 320 MS points (US$ 4 ~3,15€)
Sarjat (HD&SD): 240 MS points (US$ 3 ~2,35€)

Makuunissa ainakin revitään ensi-illoista 5€ per dvd. Eli siihen nähden kyllä mielekkäämpää, kun saa samaan hintaan hd-version leffasta, ja ehkä vielä aikaisemmin kuin ne täällä tulevat teattereihin (jos tuo jenkki live-tili jippo tulee toimimaan). Ei paha yhtään, varsinkin 720p hd-leffat kiinnostaa, kun lcd-telkkarin natiiviresokin on 720p.

87.11.2006 14:51

Lainaus:

Jos Microsoft käyttää hinnoittelussa päätään, voisi se sisällyttää sarjojen latauksen Live Gold tilin kuukausimaksuun

Niin ja tuo ei ole kovinkaan realistinen näkymä. Siitä tulisi aivan järkyttävä liikenne päivittäin.

98.11.2006 2:25

Jos tuo hinnoittelu tosiaan pysyy järjellisenä ja pystyy tosiaan kiertämään tuon "U.S. ONLY" touhun niin voisi povata, ettei aivan täysi floppi ole.

109.11.2006 3:42

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Gok:
luultavasti tulee nopeempaa ku vertaisverkoista ja helppo katsoa lcd töllöstä :)
Enpä usko, kyllä p2p:llä saa helposti kaistan täydeltä vaikka 100/100 netillä kun vaan on oikeissa paikoissa. :P

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto