AfterDawn: IT-alan uutiset

MPAA hyödyntää opiskelijoita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.11.2006 13:45 Kommentteja (25)

MPAA hyödyntää opiskelijoita MPAA (Motion Picture Association of America) on julkaissut kilpailun, jossa opiskelijoiden on tarkoitus suunnitella 60 sekunnin mainos piratismia vastaan. MPAA tekee kilpailussa yhteistyötä SIFE:n (Students In Free Enterprise) kanssa. SIFE:n tarkoitus on tehdä vapaaehtoistyötä ja auttaa paikallisia yhteisöjä saavuttamaan paremmat elinolosuhteet mm. opettamalla ihmisiä käyttämään tietokoneita. SIFE:llä on ohjelmia käynnissä tällä hetkellä 47 maassa ja yli 1800 yliopistossa ja korkeakoulussa.
"SIFE:llä on todella hyvä maine ihmisten ja yhteisöjen auttamisessa taloudellisesti ympäri maailmaa" sanoi MPAA:n johtaja Dan Glickman. "On todella hienoa että voimme tehdä yhteistyötä SIFE:n kanssa ja samalla voimme opettaa ihmisiä kunnioittamaan tekijänoikeuksia ja näyttää heille kuinka tekijänoikeuksilla on positiivinen vaikutus talouteen" jatkaa Glickman.

Kilpailu järjestetään nyt toisen kerran ja Glickman odottaa myös tänä vuonna paljon opiskelijoiden luovuudelta. "Viime vuoden kilpailu oli valtava menetys, jopa yli 14 miljoonaa ihmistä näki näitä piratisminvastaisia mainoksia" sanoi Glickman.

MPAA:n teettämän tutkimuksen mukaan elokuvapiratismi on aiheuttanut pelkästään Yhdysvalloissa yli 20 miljardin dollarin menetykset ja tämän takia on menetetty yli 140 000 työpaikkaa. Toisen tutkimuksen mukaan viime vuonna elokuvapiratismi aiheutti Yhdysvalloissa yli 6 miljardin dollarin menetykset, puolet tästä summasta on piraattielokuvien myynnistä ja noin kaksi miljardia luvattomasta internetlataamisesta.

MPAA aikoo jatkossakin kertoa kuluttajille piratismin luomista ongelmista taloudelle. Erityisesti MPAA keskittyy opiskelijoihin, joiden keskuudessa piratismia harrastetaan eniten. Tutkimuksen mukaan opiskelijoiden ostamat piraattielokuvat ja luvaton internetlataus aiheuttavat Yhdysvalloissa vuosittain yli 500 miljoonan dollarin menetykset.

Tutkimusten tuloksia on kuitenkin epäilty ja vaikka nuoret ja opiskelijat aiheuttavat eniten tappiota, on heillä myös suurin ostovoima kaikista ikäryhmistä.

Lähteet:
Slyck
MPAA (PDF)

Edellinen Seuraava  

25 kommenttia

15.11.2006 13:55

Viime vuoden kilpailu oli valtava menetys, jopa yli 14 miljoonaa ihmistä näki näitä piratisminvastaisia mainoksia" sanoi Glickman.

Pitäisiköhän olla "menestys"? :D

25.11.2006 13:57

Taitaa tulla "joulun hitti".

35.11.2006 13:59

Ja minähän sitten teen videon jossa "laillisia" elokuvia ja musiikkeja mainostetaan ja kerrotaan kuinka helpolla ihmiset pääsevät :D
Vois laittaa viel mpaa:lle oma kopio..Hehheh, jos vaan olisi aikaa =)

45.11.2006 14:34

"MPAA:n teettämän tutkimuksen mukaan elokuvapiratismi on aiheuttanut pelkästään Yhdysvalloissa yli 20 miljardin dollarin menetykset ja tämän takia on menetetty yli 140 000 työpaikkaa." No just joo. En kyllä taida uskoa. Ainakaan tuota työpaikka hommaa. Varmaan jokaisen firman kenkää saaneen työntekijän potkut laittaneet varetuksen syyks.

55.11.2006 15:04

no on kyllä aika tökeröä syyttä piratismia siitä että ihmiset jää työttömiks. jotenkin en kyllä usko edes tuohon 20 miljardin dollarin menetyksiinkään. on tainnu mpaan pr osasto suurennella "hieman" asioita

65.11.2006 15:43

Varmasti hieno idea ja kaikkea, mutta tuo kirotusvirhe tekee siitä vieläkin hulvattomamman.

75.11.2006 16:09
jmpk
Inactive

Lainaus:
MPAA:n teettämän tutkimuksen mukaan elokuvapiratismi on aiheuttanut pelkästään Yhdysvalloissa yli 20 miljardin dollarin menetykset ja tämän takia on menetetty yli 140 000 työpaikkaa. Toisen tutkimuksen mukaan viime vuonna elokuvapiratismi aiheutti Yhdysvalloissa yli 6 miljardin dollarin menetykset, puolet tästä summasta on piraattielokuvien myynnistä ja noin kaksi miljardia luvattomasta internetlataamisesta.

Ja kun vielä joku joskus esittäisi perustelut noille luvuille. Toiseksi miltähän ajalta tuo 20miljardia on? 3 vai neljän vuoden ajalta....

Kivahan se toki on kehuskella että meillä _pitäisi_ olla näin paljon rahaa, mutta ei ole koska se on noiden(?) syytä.

85.11.2006 16:10

MPAA kyllä liioittelee noilla '140 000 työpaikan menetys' -jutuillaan. En jaksa uskoa että elokuvateollisuuden kassaan olisi kilahtanut 20 miljardia dollaria enemmän ilman piratismia.

Uskon, että kilpailun kiristymisen (mm. verkkokauppojen yleistyminen) seurauksena työpaikkoja on varmasti kadonnut ja MPAA:n pitäisikin ottaa tämä huomioon ennen kuin alkaa tehdä kaiken maailman analyysejaan.

Sen jälkeen kun olen löytänyt netistä luotettavia verkkokauppoja niin kyllähän asioiminen perinteisissä elokuva- ja levykaupoissa on romahtanut käytännössä nollaan.

95.11.2006 16:16

Itse en vieläkään usko sitä, että internetistä lataaminen laskee myyntiä, jossain tapauksissa se jopa nostaa sitä, ainakin omalla kohdalla. Ymmärrän toki että kaikki eivät ajattele kuten minä.
Se kun kopioituja elokuvia myydään venäjällä ja pimeillä kujilla taas laskee mielestäni myyntia, koska silloin ihmiset saattavat ajatella että "nyt kun olen tämän ostanut niin miksi maksaisin myös aidosta"

105.11.2006 16:22

Ensin partiolaisvalistus ja nyt tämän. Kuvitteleekohan MPAA:n tyypit todella, että opiskelijat warettaa siksi, etteivät ole tietoisia kuinka tuhmaa hommaa piratismi on? Ja että varttuneempi väki ostaa laillisesti elokuvat, koska he tietävät tämän asian? Kyllä se syy opiskelijoiden piratismiin löytyy opintotuen suuruudesta. En minäkään warettaisi, jos olisi jo opinnot ohi ja olisin edes kohtuu palkkaisessa työssä. Turha sitä on mitään kamppanjoida piratismia vastaan, jos nuorilla ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa laillisia elokuvia. Käyttäisivät mielummin kampanjarahat tuotehintojen laskuun.

Mutta tuosta voittaja mainoksesta saattaa tulla ihan viihdyttävää katsottavaa. Täytynee ladata se heti jahka se ilmestyy. :D

115.11.2006 16:22

Muutaman työpaikan saattaa tuoda, se vain lihottaa niitä mpaa:n plösöjä ukkeleita..

125.11.2006 16:35

En sanoisi että piratismi ottaa pois siitä mitä muuten ne saisi rahana kun elokuva ostetaan, siis jos sitä ei lataa piraattina niin ei sitä varmaan jaksa käydä kaupassa ostamassakaan. Eli oli piratismia tai ei niin saman verran niitä(tai ylipäänsä kaikkea) ostetaan kaupoista samoin kuten ennekin.
Ne jotka lataa laittomasti niin ajattelee vaihtoehtona varmaankin: Ilamiseksi netistä tai ei sitten ollenkaan.
... luulen näin, mutta onhan useimmilla (tai vähemmistöllä) varaa ostaa se elokuva vaihtoehtoisesti kaupasta, kuin ladata netistä...
Jos ymmärrätte mitä tarkoitan :)

135.11.2006 17:06

Menettänyt 14k työntekijää? Ok voin uskoa, mutta siinä tapauksessa ovat hankkineet 20k jahtaamaan näitä piraatteja :)

145.11.2006 17:36

Ei se USA niitä rahoja internet latauksesta menetä, vaan opiskelijoiden rahat menevät nyt johonkin hyödyllisempään ku tekijänoikeutettujen musiikkikappaleiden osteluun.

Eikä varmaan ku neljäsosa noistakaan lataajista lataa ku kokeiluun/turhaan sitä musiikkia homehtumaan kovalevyille. Sitä paitsi kovalevyteollisuushan kärsisi, jos wareaminen lopetettaisiin.

156.11.2006 2:07

Noista opiskelijoistakin varmaan osa warettaa, ja nyt ne joutuu tekemään mainoksen sitä vastaan. ;)

166.11.2006 5:43

Kutkuttaisi piruuttaankin tehdä muuten siisti video, mutta liittää loppuun pieni teksti "Tämänkin videon tekeminen laillista softaa käytttäen olisi ollut mahdotonta opiskelijabudjetillla."

176.11.2006 8:42

Juuri tästähän on kysymys mistä Xanadu kirjoitti, nykyään viideteollisuus on jäänyt tekniikasta jälkeen, koko ajan tulee uusia tapoja levittää tuotteita ja viihdettä. Viihdeteollisuuden tulisi olla mukana uusien tekniikoiden kehitystyössä, eikä taistella kynsin ja hampain vastaan kuten nyt. Aikoinaan Mp3-formaatti yritettiin kaikin tavoin estää, mutta siitä tuli suosituin. Ja mikäli verkkokauppoja kehittäisiin niin et sieltä ostettu tuote olisi puhdas, ilman mitään suojaus paskaa, ni moni warettajakin alkaisi pikku hiljaa vaihtaa leiriä. On tullut huomattua että vuosi vuodelta vähemmän warettaa. Kun tulee palveluita jotka kilpailevat helppokäyttöisyydellä.

186.11.2006 11:41

minä kuuntelen musiikkia joka on hyvää enkä semmoista että tos on kuuluisa bändi taijan ostaa sen levyn vaan ostan sitä mitä haluan en sitä mitä tarjotaan tyrkyttämällä tvssä ja radiossa sekä tietenkin levykaupassa.

196.11.2006 11:42

ja elokuvissa tavallaan sama eli haluan maksaa vain hyvistä elokuvista.

206.11.2006 12:24

Lainaus:
Menettänyt 14k työntekijää? Ok voin uskoa, mutta siinä tapauksessa ovat hankkineet 20k jahtaamaan näitä piraatteja :)

Varmaan huomasitkin, että kyseessä oli 140k työntekijää. Ja kai se piratismi on hyvä syy suorittaa "laillisia" irtisanomisia. Kauheaa jauhamista. Olisiko mahdollista, että irtisanomiset johtuisivat palvelujen siirtämistä digitaalisiksi? hmm, eipä kyllä. Silloinhan se ei johtuisi siitä että opiskelijat/tms. ryöväävät meidän miljardeista muutamia miljoonia.

216.11.2006 13:53
miika000
Inactive

isoa LOLLIA tälläsille.....:D

226.11.2006 15:31

Kohta on laitonta nauhottaa telkkarista mitään kun pelätään että sitä aletaan levittää

236.11.2006 18:16

luulevatko mpaa että tekijänoikeuksilla on vain hyviä puolia?
Tekijänoikeuslaki vois olla voimassa 2v, sen jälkeen se poistetaan. Sen takia että tuotteet kehittyis nopeammin ja paremmin.
Eiks jenkeis menny läpi se laki että tekijänoikeus olisi voimassa ainakin 100v?

Aika huvittavaa toi 140 000 työpaikka, ehkä hyvällä onnella 1000 ja loput menis pomoille,osakkeenomistajille ja artisteille millä on sitä mammonaa iha tarpeeksi.

Itse ainakin olen kiinnostunut enemmän jenkkikulttuurist kuin ennen(vaikka vihaan osittain sitä). Olen 100 varma että amerikka on hyötynyt eurooppalaisten internetlataamisesta. Eurooppailaisista on tullut enemmän jenkkei? (sitähä voi spekuloida)

248.11.2006 13:25

"Tutkimusten tuloksia on kuitenkin epäilty ja vaikka nuoret ja opiskelijat aiheuttavat eniten tappiota, on heillä myös suurin ostovoima kaikista ikäryhmistä."

Siis mitä helvettiä? Opiskelijoilla suurin ostovoima? No ei ainakaan Suomessa se on yks mikä on täysin varma! Hyvä ku safkaa saa ja vuokran maksettua, yhen tai kaks oppikirjaa vuodessa ja mutsille joululahjan ja siltikin saa koko kesän painaa jotain paskaduunia.

USA:ssa ehkä eri asia, ku köyhät kyykkyyn ja kadulle tai duuniin ja vaan rikkaat isin masseilla opiskeleen ja hilloo voi heitellä ympäriinsä, mut laiskat läskit jenkkijuntit ei silti jaksa kävellä levykauppaan, vaan imee musat netistä.

259.11.2006 11:00

Mitenkähän nuo on ton 20 miljardin menetyksen laskenu?
jos ne on laskenu sen että kuinka monta levyä ollaan ladattu niin samanverran ois myös ostettu ilman warettamista. en usko että monikaan 1min mielijohteesta ostaa 10cd:tä ja maksaa siitä ~200e,mutta kyllä sitä helposti sen verran musiikkia tulee waretettua päivässä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto