AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen merkitys mainonnassa kasvaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.11.2006 21:22 Kommentteja (8)

Googlen merkitys mainonnassa kasvaa Hakujätti Google menestyy erittäin hyvin ja uusin huomio sen menestyksestä tulee Iso-Britanniasta, jossa Googlen saaman mainostulot ohittavat tv-kanava Channel 4:n mainostulot. Channel 4 kerää tänä vuonna yli 800 miljoonan punnan mainostulot ja Googlen seuraavaksi haastajaksi saarivaltakunnassa jää ITV1 noin 1,63 miljardin punnan mainostuloilla, jonka Google ohittaa nykyisellä vauhdilla noin puolentoista vuoden kuluttua.
Tarkempaa tutkimus ei ole vielä tehty siitä syökö internet-mainonta suoraan tuloja tv-mainonnasta vai onko kyseessä erilliset mainonnan alueet. Monissa mainoskampanjoissa hyödynnetään ainakin toistaiseksi ahkeraan molempia medioita.

Enemmän huolta on aiheuttanut ajatus tv-mainoksien budjettien pienentämisestä, joka näkyisi suoraan mainoksien laadussa. Vaikka tv-mainokset ovat monien mielestä todella huonoja, niin mukaan mahtuu kuitenkin monia onnistuneita mainoksia, jotka jäävät ihmisten mieliin vielä mainostauon jälkeenkin. Tätä ilmiötä ei ole havaittu toistaiseksi internet-mainonnassa, joka on tyypillisesti lähinnä ärsyttänyt ihmisiä.

Googlen talous on ainakin toistaiseksi kunnossa ja kolmannen vuosineljänneksen tulos kasvoi viime vuoden 381 miljoonasta dollarista tämän vuotiseen 733 miljoonan dollariin. Kasvua oli siis 92 %. Näiden tulosten valossa Googlen YouTubesta maksama 1,65 miljardin dollarin kauppasumma ei tunnu enää niin isolta.

Lähteet:
BBC News
CNET.co.uk

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

12.11.2006 22:02

Toisaalta mukavaa nähdä että nettiäkin osataan käyttää jo mainonnan välineenä, mutta ikävää kun rahat menevät suurimmaksi osaksi vain yhdelle yhtiölle.

Jotta pienetkin löydettäisiin niin kannattaa käydä lisäämässä sivuston tiedot http://www.mainosverkko.fi sivustolle.

22.11.2006 22:11

Lainaus:
Google ohittaa nykyiselle vauhdilla noin puolentoista vuoden kuluttua.

Tarkempaa tutkimus ei ole vielä tehty siitä syökö internet-mainonta suoraan tuloja tv-mainonnasta vai onko kyseessä erilliset mainonnan alueet.
aijai, tullu 2 virhettä uutiseen..;) sorry oli pakko viilata vähän pilkkuu..:D
ihan kivat rahat on googeli saannu..:O

33.11.2006 3:02

Luonnollistahan tuo on, käyttäjämäärät kasvavat, mainostajat innostuvat enemmän ja mainostulot kasvavat.

Saapa nähdä milloinkahan nähdään oikeusviritelmiä näiden tiimoilta, paha internetti kun syö leivät kanavajohtajien pöydästä ja ajaa lesket pimeään syys-yöhön.

43.11.2006 4:49

Juu, isot firmat ovat todellakin kääntäneet katseet netti-tv, ja tietysti itse netissä oleville sivuille. Tavallinen tv-ja lehti mainonta varmaan pienenee samalla vauhdilla..

53.11.2006 5:33

Joo kyllähän netti lopulta lyö kokonaan tv:n

63.11.2006 8:29

Lainaus:
Joo kyllähän netti lopulta lyö kokonaan tv:n

Ihan totta.

73.11.2006 9:28

Mutta siihenhän on viellä aikaa :P

83.11.2006 12:18

Toivoa sopii, että nettimainontaan panostaminen alkaisi näkyä myös mainosten tasossa. Muistuu mieleen ehkä pari nettimainosta, joissa on ollut jo jotain yritystä, mutta pääosin ne nykyisellään ovat ärsyttäviä. Toisaalta suuri osa tv-mainoksistakin on täyttä paskaa, joten tuo lienee melko turha toivo.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto