AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube poistaa lisää videoita

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.10.2006 20:58 Kommentteja (27)

YouTube poistaa lisää videoita YouTuben suosio on noussut varsinkin kaupallisten tahojen keskuudessa sen jälkeen kun Google osti sen. Suurin osa yrityksistä on koittanut joko neuvotella rahakasta sopimusta YouTuben kanssa tai sitten saada yrityksen omat videot poistettua YouTubesta. Jälkimmäistä taktiikkaa seuraa nyt Comedy Central, joka on pyytänyt YouTubea poistamaan Daily Show, Colbert Report ja South Park videoita palvelusta ja YouTube toimi näin. Comedy Centralin päätös on hieman ristiriitainen sillä Jon Stewart ja Daily Shown tuottajat sanoivat aiemmin Wiredin haastattelussa että heille on sama lataavatko käyttäjät nämä videot netistä vai katsovatko TV:stä.
Toinen poistamista vaativa taho on NetResult, joka on vaatinut yli 1 000 urheiluvideon poistamista YouTubesta. NetResult edustaa monia eri urheiluun liittyviä tahoja, mm. Formulat, UEFA jalkapalloilu ja kriketin MM-kisat kuuluvat asiakkaiden materiaaliin. YouTuben lisäksi NetResult on lähettänyt videoiden poistamista koskevan pyynnön myös kymmenelle muulle sivustolle. NetResultin johtaja Christopher Stokes epäilee että nämä videot ovat vain jäävuoren huippu. Ongelmana on kaikkien videoiden etsiminen palveluista ja niiden ilmoittaminen palvelun ylläpitäjille. Toistaiseksi tämä ei onnistu kuin manuaalisesti videoita katsomalla ja tämä vaatii paljon aikaa ja vaivaa.

Tähän mennessä YouTube on poistanut palvelustaan kymmeniä tuhansia videoita, joiden tekijänoikeuksien haltijat ovat tätä vaatineet. Vastaavat toimenpiteet tulevat jatkumaan myös tulevaisuudessa ja tämä saattaa karkottaa osan käyttäjistä muihin videopalveluihin, joissa ei ole yhtä tarkkaa sensuuria. YouTube tulee kuitenkin säilyttämään asemansa ja mahdolliset yhteistyösopimukset tuovat toivottavasti jo poistetut videot pian takaisin.

Lähteet:
NewsCloud
p2pnet
Bloggers Blog

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

128.10.2006 21:23

Alkaa kohta näyttää siltä että Google osti kasan p.......

228.10.2006 21:38

Mitä mä nyt katon, kun kaikki Daily Shown pätkät poistetaan?

328.10.2006 22:08

No hei.. miks helvetissä YouTubessa ei saisi olla pätkää siitä ku schumi ajaa varikkomiestä päin tai ku joku saamarin palloilija tekee maalin. Ei ne niistä kuitenkaan enää mitään rahaa saa.

429.10.2006 0:44

Mistä noita Daily Shown pätkiä sitten pitäs katsoa?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.10.2006 @ 00:50

529.10.2006 1:08

ja mikähän idea on vaatia esim. south park jaksoja vetämään sieltä pois kun niitä on kuitenkin laillista verkosta ladata. kuten sanottua, SP:n tekijät eivät välitä mistä tai miten sarjaa katsotaan niin kauan kuin fanit sitä katsovat. Mikä on kun ei muut voi ottaa mallia?

Niin, ja toinen ongelma on että sinne lisätään videoita kokoajan lisää. Yhtä poistettua jaksoa kohti tulee kymmenen lisää

629.10.2006 3:24

Tama nayttaa silta etta kohta Tekijanoikeuslaista on enemman haitta / hyotya. Mutta jos ne poistavat tekijanoikeuslain niin kyllahan moni CD yhtio laittaa bandinsa / artistinsa CD:seen kopio eston. Ja eihan noita voi valvoo koska nehan otetaan suoraan televisiosta ne sarjat ja yms. Eikko ois parempi antaa banaaani ip:n kautta ku poistaa kayttaja.

729.10.2006 3:31

Katsokaaas kun raha jyllää, kukaan ei ollut kiinnostunut asiasta kun ei ollut ns "isoyritys" omistajana, mutta kun sellainen osti niin johan ruvettiin kakemaan korvauksia yms paskaa, kyllä ovat idiootteja kun eivät tajua mainosarvoa.

829.10.2006 4:12

Nyt ongelmat vasta alkavat! Ne tulee harvoin yksittäin. Good luck, Google!

929.10.2006 4:51

YouTuben nousu ja tuho...

1029.10.2006 6:34

Lainaus:

ei saisi olla pätkää siitä ku schumi ajaa varikkomiestä päin tai ku joku saamarin palloilija tekee maalin


Ihme homma tosiaan... mistäs noita muuten näkisit. Tietty jos firmalla olisi palvelu, missä voisi vaikka kk/hintaa vastaan käydä selailemassa vanhoja kuvamateriaaleja, niin tietenkin samaisten pätkien poistaminen YouTuben kaltaisista palveluista olisi ymmärrettävää. Mitä väliä kuka jonkun minuutin pätkän on kuvannut jos se vaan näytetään telkussa ja sitten haudataan jonkin arkiston syövereihin.
On huutava vääryys että kansalta kielletään merkittävien ja keskustelua herättävien asioiden uudelleen näkeminen jonkun TO-pykälän takia =(

1129.10.2006 6:38
mlinuxko
Inactive

Jos minä olisin päätöksiä tekemässä googlessa yrittäisin neuvotella "vanhojen" sarjojen esitysoikeuksista mainosten kera esim. resoluutiolla 640x480 tai sitten isommalla resoluutiolla ja enemmän mainoksia. Näin olisi olemassa paikka, josta voisi katsoa vanhaa suosikkisarjaansa kohtuullisen helposti. Eri asia sitten on suostuvatko tekijänoikeuksien haltijat tähän. Vastaavasti google voisi esitellä oman googletv:nsä ja alkaa ostamaan sarjoja yksinoikeudella tuonne.

1229.10.2006 6:59

"ja mikähän idea on vaatia esim. south park jaksoja vetämään sieltä pois kun niitä on kuitenkin laillista verkosta ladata. kuten sanottua, SP:n tekijät eivät välitä mistä tai miten sarjaa katsotaan niin kauan kuin fanit sitä katsovat. Mikä on kun ei muut voi ottaa mallia?"

Tuota en tiennytkään, mistä sivulta noita sp:itä saa laillisesti ladata?

1329.10.2006 7:41

Eihän Google hyödy tuosta YouTubesta yhtään mitään kun sieltä pitää poistaa puolet videoista pois :/

1429.10.2006 8:25

Lainaus:

Tuota en tiennytkään, mistä sivulta noita sp:itä saa laillisesti ladata?

jep, totta se on, lueppas tämä vaikka ihan huviksesi
http://www.southparkstudios.com/show/dis...3232&search_faq

ja sivuja löytyy mm. mrtwig.net ja southparkx.net joista ensin mainittu on huomattavasti parempi.
Huom: Southparkstudios.com on virallinen SP sivusto, ei mikään huijausyritys, ihan vain tiedoksi niille tekijänoikeusintoilijoillekkin

1529.10.2006 9:29

Lainaus:
Eihän Google hyödy tuosta YouTubesta yhtään mitään kun sieltä pitää poistaa puolet videoista pois :/
Tuo on totta, mutta vain osa totuudesta. Muistetaan kuitenkin, että YouTubella on erittäin vahva käyttäjä kunta, jotka mm. pitävät siellä videoblogia tai muuten vain jakavat omia kotivideoitaan. Itse pianistina/synitinä katselen monesti esim. muiden lajin harrastajien taidon näytteitä. Kertaakaan en ole mitään TO alaista materiaalia katsonut, koska nehän saa muualta parempi laatuisina. ;D

1629.10.2006 10:17
Alterdu
Inactive

no jos jossain youtubessa tahi google videossa on TO suojattua materiaalia niin onkos se sitten rikos katsoa niitä??ja mistä osaat sanoa onko ne To suojatttuja


INTEL CD E6300|ASUS NVIDIA EN9600GT 512MB|4GB A-DATA VITESTA 800MHZ|ACER 22WIDE|SB-EXTREME MUSIC|MSI NEO P965|WINXP|BMW323i|PS2|PIONEER 12"/60L

1729.10.2006 10:42

Eipä se nyt vissiin rikollista ole. Tarkoitin tuolla TO materiaalilla, lähinnä kaikkea ei kotivideo materiaalia, kuten tv-ohjelmat, musiikki videot ja vastaavat.


Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

1829.10.2006 10:54
Daziron
Inactive

Toivottavasti tapahtuu niin että YouTuben nettivideot on niin monessa tekijänoikeusrikkomuksessa ja yrityksessä kiinni, että koko sivusto joudutaan laittamaan kiinni. Siinä menisi Googlen 1.2 miljardia dollaria. USA:n yritysten Osta ja Hallitse -talous on perseestä!

1929.10.2006 17:24
mlinuxko
Inactive

Lainaus:
Darizon
Toivottavasti tapahtuu niin että YouTuben nettivideot on niin monessa tekijänoikeusrikkomuksessa ja yrityksessä kiinni, että koko sivusto joudutaan laittamaan kiinni. Siinä menisi Googlen 1.2 miljardia dollaria. USA:n yritysten Osta ja Hallitse -talous on perseestä!
Ei asia noin ole. Google maksoi kaupan omilla osakkeillaan, eli raha ei vaihtanut omistajaa tässä kaupassa. Kauppa oli siten Googlelle lähes ilmainen, sillä Googlen kurssinousu tuon kaupan ansiosta oli 1-2% joka teki läheskin tuon kauppasumman verran.

2030.10.2006 4:45
Gagadu
Inactive

Tuolla systeemillä Google kusee omaan pesään
ei mene kuin korkeintaan 6-8,kk niin sivut suljetaan koska ei niitä kukaan käy lukemassa.

Siis ahneella on paskanen loppu:DDDDD'

2130.10.2006 6:29

Lainaus:
kuten sanottua, SP:n tekijät eivät välitä mistä tai miten sarjaa katsotaan niin kauan kuin fanit sitä katsovat.
Tosiaan Parker ja Stone eivät välitä, mutta on sitten toinen juttu mitenkä Comedy Central suhtautuu asiaan, kun sarjalla sen kanssa on sopimus vielä toistaiseksi.

2230.10.2006 11:23

eikös se niin ole että tekijänoikeudet ovat nimenomaan tavaran ja tekijän väliset? eli silloin ei comedy centralilla pitäisi olla mitään sanottavaa siihen jos tekijät antavat virallisesti luvan ladata jaksoja.

Ja silti sarjan jaksoja ostetaan DVD boxeissa ja jo 10 tuotantokaudella kun esim. family guy on vasta 5. kaudella. Ottaisivat muutkin mallia SP:n tekijöistä, hyvää julkisuutta saisivat ainakin. Ja kyllä ne tosifanit ostaisivat sen dvd:n vaikka näkisivät samat jaksot netistä. Loppujen lopuksihan ne voi tallentaa tv:stä suoraan ja siten katsoa uudelleen ja uudelleen. Mutta nyt mentiin hieman sivuraiteille.

Noh, poistakoon ihan rauhassa. Ei niitä TO suojattuja saa sieltä kaikkia pois ellei koko sivustoa suljeta tai kaikkia videoita poisteta ja lisättäisi suodatin että admininen täytyy hyväksyä video. Se tosin olisi uuvuttavaa ja saattaisi pahimmillaan joutua kuukauden pari venaan että saa sen näkyviin jos sittenkään

2330.10.2006 13:08

Tää on vähä tällanen että kun google ei pärjää jossain asiassa niin ne haluu heti ostaa sen ja mukamas pistää paremmaks, kunnon paskafirma joka ei tajua häviöö.. muuten, onhan tuo video.google.com aika surkea?

2430.10.2006 14:22

Lainaus:
eikös se niin ole että tekijänoikeudet ovat nimenomaan tavaran ja tekijän väliset? eli silloin ei comedy centralilla pitäisi olla mitään sanottavaa siihen jos tekijät antavat virallisesti luvan ladata jaksoja.
En nyt ole asiaan sen tarkemmin perehtynyt, mutta uskoisin että jos Comedy Central on ostanut yksinoikeuden lähettää South Parkia, on pykälissä varmasti kohta joka kieltää tekijöitä antamasta sarjaa muualle sopimusaikana. Ja varsinkaan ilmaiseksi.

edit: SP taitaakin olla CCn tuottama eikä muualta ostama, mutta sitä suuremmalla syyllä sillä on oikeus päättää julkaisuista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.10.2006 @ 14:27

2531.10.2006 22:56

Dailymotionissa.comissa näyttäis Daily Showtakin edelleen olevan...

2612.11.2006 6:27
Zenshinto
Inactive

" muuten, onhan tuo video.google.com aika surkea?"
On.... =p

274.2.2007 12:20

youtubessa on kyllä niin paljon niitä surkeita ja turhiakin videoita.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto