AfterDawn: IT-alan uutiset

AllofMP3 jälleen vaikeuksissa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 26.10.2006 22:03 Kommentteja (11)

AllofMP3 jälleen vaikeuksissa Viimeaikaiset negatiiviset uutiset AllofMP3:n osalta eivät näytä loppuvan. Uusin piikki AllofMP3:n lihassa on Tanskan oikeuslaitos, joka on määrännyt Tele2 internetoperaattorin estämään kansalaisen pääsyn AllofMP3.com -sivustolle. IFPI:n Tanskan osasto haastoi Tele2:sen oikeuteen heinäkuussa, koska se salli käyttäjien pääsyn AllofMP3.com -sivustolle. "Tämä päätös on taas yksi askel lähemmäksi kyseisen sivuston sulkemisessa. Allofmp3.com jakaa laittomasti materiaalia, jota sillä ei ole oikeutta myydä tai levittää. Samalle se vaikeuttaa yli neljänsadan laillisen online-musiikkikaupan toimintaa, jotka oikeasti kunnioittavat säveltäjiä, artisteja ja tuottajia" totesi IFPI:n toimitusjohtaja John Kennedy.
Ib Tolstrup, joka edustaa Tanskan telekommunikaatioalan yrityksiä, ei ollut päätöksestä mielissään. "Olemme vähintäänkin pöyristyneitä tästä päätöksestä. Tämä päätöksen takia meidän on nyt vahdittava asiakkaiden toimintaa ja tottumuksia. Se että käyttäjien pääsy estetään tietyille sivuille ei ole hyvä ratkaisu" sanoo Tolstrup. "Lain leviämiselle ei ole rajoja. Seuraavan kerran voisimme joutua estämään pääsy sivulle, josta voi ladata laittomia ohjelmakopioita tai jotain muuta. Tulemme jatkossakin vaatimaan oikeuden päätöksen, ennen kuin estämme pääsyä millekkään sivulle" jatkaa Tolstrup.

Tele2 onkin valittanut päätöksestään, sillä edessä on suurella todennäköisyydellä muuten iso kasa oikeusjuttuja eri tahoilta. Toinen tapa olisi estää pääsy kaikille sivuille, joiden estämistä on pyydetty, mutta ongelmaksi tulee kuka valvoo mitä sensuroidaan ja miksi.

Toinen negatiivinen uutinen liittyy AllofMP3:n viime viikolla julkaisemaan Music for Masses -palveluun. Palvelun käyttämä DRM-suojaus onnistuttiin kiertämään lähes välittömästi ja MusicForMe niminen ohjelma osaa suorittaa tämän operaation. Käytännössä tämä mahdollistaa musiikin lataamisen ilmaiseksi MP3 muodossa, ilman DRM-suojauksia. MusicForMe ei ainakaan paranna AllofMP3:n asemaa laillisena musiikkikauppana.

Lähteet:
digitoday
Ars Technica
PC Pro

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

127.10.2006 2:19

Juu tanskalaiset ne varmaan olikin allofmp3:n suurin asiakasryhmä.

227.10.2006 2:29

""Olemme vähintäänkin pöyristyneitä tästä päätöksestä. Tämä päätöksen takia meidän on nyt vahdittava asiakkaiden toimintaa ja tottumuksia. Se että käyttäjien pääsy estetään tietyille sivuille ei ole hyvä ratkaisu" sanoo Tolstrup. "Lain leviämiselle ei ole rajoja. Seuraavan kerran voisimme joutua estämään pääsy sivulle, josta voi ladata laittomia ohjelmakopioita tai jotain muuta. Tulemme jatkossakin vaatimaan oikeuden päätöksen, ennen kuin estämme pääsyä millekkään sivulle" jatkaa Tolstrup. "

Joku sentään järjissään vielä.

327.10.2006 4:06

Näkyy täällä scandinaviassa olevan muitakin typeriksiä kuin vain suomalaiset oikeus-oppinet, voisikohan saada korvauksia maahantuokalta kun Goodyear-merkkinen posahti (meni naula läpi) mutta sitähän ei maahan tuojan tarvitse tietää.

Jotenkin tuntuu että tuo käyttäjien(lataajien) jahdista on tullut muoti-ilmiö, kohta ei enää uskalla ladata edes ajureita kun operaattori huomaa hei tavaraa liikkuu tonne koneelle, ja oikeuteen latauksesta väliäakö sillä mitä olet ottanut ladannu kuitenkin olet..ja jos linkit ovat laittomia niin voi helvetti mihinkähän tää touhu on oikein menossa..

427.10.2006 4:31

AllofMp3 menee mielestäni liian pitkälle piratismin puolelle, mutta ihmisten nettisurffailun operaattorin kautta rajoittamista vastustan vähintään yhtä paljon.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.10.2006 @ 04:33

527.10.2006 5:03

Pitää toivoa, että Tele2 saa kumotuksi tuon päätöksen. Muuten siitä tulee ikävä ennakkotapaus jonka perusteella muutkin tahot voivat vetää operaattoreita Tanskassa oikeuteen.
Tanska on kuitenkin EU jäsen ja pohjoismaa joten ei se varmaan kauan kestäis, että samanlaisia tapauksia vietäisiin oikeuteen täälläkin.
Onko se sitten kiva nettailla kun vähän väliä tulee "joo tää sivu on blokattu " tekstejä.

627.10.2006 8:20

lyhyesti sanottuna tämä homma alkaa jo mennä yli!

727.10.2006 9:23

Vois tulla herra Kennedy imeen meikäläisen sykkivää...

827.10.2006 10:50

Mielenkiintoinen ja erittäin pelottava ennakkotapaus. Seuraavaksi Tanskassa varmaan määrätään postilaitosta estämään esimerkiksi Kiinasta saapuvien lähetysten toimitus, koska ne voivat sisältää piraattikenkiä, -vaatteita, -ohjelmia, -leffoja jne.

927.10.2006 11:36

Seuraavaksi tanskan poijat vaan ottamaan lisää mallia Iranista. Siellähän hallitus estää ihmisiä pääsemästä kaikille sopimattomille sivuille, kuten sellaisille, joilla on viittauksia homoseksuaalisuuteen. Ehkä tämä on tanskalaisten yritys oppia paremmin tuntemaan muslimimaailmaa, jottei pilakuvakiistoja enää putkahtelisi.

1027.10.2006 14:02

Kissa hiiri leikki jatkuu aina vaan. Music for Masses ohjelmaan tuli päivitys, eikä MusicForMe enää toimi.

1127.10.2006 21:52

Tanskalaiset ovat rohkeita sananvapauden puolustajia. Hiusaavat muslimeja tahallaan kaikenlaisilla pilakuvilla. Toisaalta sitten rupeavat jonkinlaisiksi maailman sensoreiksi yrittämllä estää pääsyn joten ei-toivotulle sivustolle. Erittäin loogista ja johdonmukaista.

Mielestäni musiikki- ja elokuvanalojen lakimiehet ovat saaneet suhteettoman sananvallan monissa länsimaissa. Itse tekijät useimmiten vain pienet rippeet tuloista. Muutamat huippunimet ovat tietysti poikkeus, jolla houkutellaan ihmisiä taiteilijoiksi. Olen itse ollut erään tällaisen tekijänoikeusjärjestön jäsen, olen edelleenkin, joten tiedän pelin hengen.

Kuvitelkaapa joku "Network Nanny" ohjelma rajoittamassa kaikkea Internetin käyttöä. Joillain hölmöillä yrityksillä on jo käytössään tulevan postinkin suhteen kirosanasuotimia. Sellaisen läpi on hauska käydä kirjeenvaihtoa, kun tuotenimistä ja vieraskielisistä sanoista johtuen kirje palaa takaisi "Please rephrase your letter" kommentin kanssa. Kohta kaikissa valokuvissakin pitää naisilla olla huivi päässään, kuten yksi hiippari Sydneyssä vaatii.

Systeemi varmasti muuttuu, alkaa tulla yhä enemmän ja parempaa GPL-tyyppisillä lisensseillä varustettua vapaata musiikia ja elokuvaa. Olen nähnyt saman "syytetään kaikkia" ilmiön muilla henkitoreissaan olevilla aloilla. Yritetään selittää rahoittajille, että tilanne paranee, kunhan tämä oikeudenkäynti voitetaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto