AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn painostus sulki Lik-Sang.comin

Kirjoittaja Jari Ketola @ 24.10.2006 20:39 Kommentteja (23)

Sonyn painostus sulki Lik-Sang.comin Konsolilaitteita, -pelejä ja -tarvikkeita Aasiasta ympäri maailmaa välittänyt Lik-Sang.com ilmoitti tänään lopettavansa toimintansa. Lopettamispäätöksen takana on Sony Computer Entertainment Europen (SCEE:n) Lik-Sangia vastaan nostamat lukuisat oikeusjutut, joiden myötä Lik-Sangin toimittamien PSP-konsoleiden myynti on tuomittu laittomaksi Britanniassa.
Sony perustelee harmaatuonnin kitkemistä mm. turvallisuusseikoilla, mutta Lik-Sangin mukaan esimerkiksi PSP-konsoleiden mukana toimitettiin Sonyn alkuperäinen universaali verkkolaite, joka toimii 110-240V jännitteellä ja on varustettu mm. CE-merkinnällä. Todennäköisin syy Lik-Sangin ja muiden harmaatuojien (tai -viejien) painostamiseen on PlayStation 3 -konsolin lähestyvä julkistus. Sony pyrkii kaikin keinoin estämään konsolien pääsyn Euroopan markkinoille ennen konsolin virallista, maaliskuista Euroopan-julkaisua.

Tiedotteessaan Lik-Sang mainitsee nimeltä useita SCEE:n johtohenkilöitä, jotka ovat tilanneet PSP-konsolin heidän kauttaan. GamesIndustry.biz-verkkojulkaisulle antamassaan lausunnossa Sony ihmettelee nimien julkistamista ja pohtii voiko yritykseen, joka julkistaa asiakastietojaan verkossa, ylipäänsä luottaa. Sony myös kiistää Lik-Sangin väitteet siitä, että Sony olisi ajanut yrityksen nurin. Sonyn mukaan Lik-Sang ei ilmaantunut lainkaan jutun käsittelyyn, eikä esittänyt oikeudelle vastinetta Sonyn esittämiin syytöksiin.

Lik-Sangin kautta useat eurooppalaiset saivat hankittua PSP-konsolin etuajassa Sonyn pantatessa eurolanseerausta. PlayStation 3:n hankkiminen voi osoittautua haastavammaksi tehtäväksi. Euroopassa ja Australiassa PS3-konsolia saadaan odotella noin neljä kuukautta (tai 1/3 vuotta) Japania ja Yhdysvaltoja kauemmin.

Lähteet:
Lik-Sang.com:n tiedote
GamesIndustry.biz

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

124.10.2006 20:54

Voi luoja mitä toimintaa. Ja tälläinen julkisuuskuva vaan entisestään parantaa Sonyn muutenkin loistavaa mainetta konsolimarkkinoila ;) Saavat Sonyn osakkaat taas kerättyä lisää fyffeä. Joka kuitenkin voi jäädä haaveksi ainakin euroopassa kovan hinnan ja myöhästelyjen vuoksi. Luulisi että olisi Sonyllekkin ollut suotavaa että muutama kappale olisi päässyt europpaan etukäteen jotta maksukykyisten natiaisten iskät ja äiskät olisi jo valmiiksi aivopesty " MÄÄ HALUUN TON KONSOLIN KUN NAAPURIN SAMI- PETTERILLÄKIN ON!!!" Loisto homma Sony, samaan malliin vielä niin ei tartte kohta julkaista mitään :DD

224.10.2006 21:28

Nonni, tulihan sieltä ensimmäinen "teemme kaikkemme"-isku. Kyllä mahtaa tehdä gudajaa Sonyn maineelle nämä tempaukset. Voin kuvitella kuinka kovimmat fanipojat menettävät hermonsa, kun eivätkään saa tilattua Sonyn takia konsolia ulkomailta. Sitten suututaan itketään ja loppuen lopuksi ostetaan joku muu konsoli lohdukkeeksi.

324.10.2006 21:37

Surin kyllä todella kun kuulin tästä.
Jos jatkuu tällä menolla niin kohta on pelitkin bannissa, vaikka regionvapaa konsoli olisikin. Voin kuvitella selittelyn: "Suojelemme vain asiakkaitamme. Muualta ostetut pelit eivät välttämättä ole enlanninkielisiä ja voivat teemoiltaan erota alueen normaalista tarjonnasta."

425.10.2006 3:04

Sony on kyllä tehnyt taas yhden ylilyönnin ja saa nähän millonka alkaa tapahtua lisää...

Käytännössä mulle ihan sama kun konsoleita en muutenkaan osta ennenkuin a)konsolin ja pelien hinnat ovat kohdallaan tai niitä saa suht helposti käytettynä b)niihin on jokin hieno modi (sitämyöten jotain kivoja ominaisuuksia enkä nyt tarkoita mitään piraattipelit toimimaan ominaisuutta vaikka onhan sekin ominaisuus)

525.10.2006 3:13

Mä en tajua tota kuvaa... minkä takia siinä on tollanen ohjain kun tuo ei ole konsolin ikea ohjain.

Ja itse uutiseen itse olen vain iloinen tästä asiasta.

625.10.2006 3:53

Ei hyvää päivää... Sonylle komentti, todella tyylitöntä ja hävettävää toimintaa.

725.10.2006 6:30

Sony rajoittaa selvästi kaupankäyntiä tuo on ihan selvä juttu, meneekö sony:lla todella noin huonosti? No johan aamulehdessä oli juttu sonyn akkujupakasta, syö reilusti sonyn uskottavuutta, no en onneksi ostanut sonyn-puhelinta eipä tule kyllä sonyn ps3:stakaan...sony sucks.

825.10.2006 7:11

Täytyy vain ihmetellä että miksi Sony on niin kovasti Eurooppaa vastaan ja mitä ihmettä Sony on oikein tekemässä. Eihän Sony ole saanut kuin negatiivisti julkisuutta. Piratismia vastaan ovat kämmänneet niin pahasti joka osa-alueella (mm. musiikki puolella), ja lisää vaan tulee. Tässä on hyvä esimerkki kuinka asioita ei todellakaan pidä hoitaa.

925.10.2006 7:42

Huonompi homma lik-sangin kannalta :/ Sieltä minäkin psp:ni hommasin etukäteen. Mutta eipä tuo taida auttaa, ebay on edelleen olemassa. Tosin siellä on ihan järkyttävät ryöstöhinnat heti julkaisun jälkeen.


1025.10.2006 7:47

Yep, abey:stä minäkin olen noita ntsc-versioisia pelejä ostellut...

1125.10.2006 7:51

huono veto sonylta, mutta onhan siinä toisaalta se kun eivät voi tehdä niitä konsoleita kun ei ole komponentteja, mikä taas osoittaa huonoa valmistautumista, itse kyllä ostan wiin enkä muita :p

1225.10.2006 7:57

en ymmärrä sitä, että miks jälleenmyyjät ei sais myydä tavaroitaan sinne mihin haluavat, jos on kysyntää. Ei kai se voi olla valmistajan päätettävissä, tai no näyttää kyl olevan, mut ei oo mitään järkee?
Ja toi nyt o ihan naurettavaa toi asiakkaitten suojelu puhe, eiks ne sitten amerikassa suojele asiakkaita ku sinne julkastaan enne ja eurooppaan vasta myöhemmin jotka täyttää eu standardit? jos tuotteis o universaalit verkkolaitteetki? :D ihme pelleilyy

1325.10.2006 9:33

ville777,

Hyvä huomio. Lipsahti vanha kuva uutiseen. Vaihdoin oikean kuvan tilalle.

arcanix,

Mainio sarjakuva. =)

1425.10.2006 11:10

Sonylta kun löytyisi joku bisnesmies, niin avaisivat itse eurooppalaisille suunnatun postimyynnin Aasiaan tai Jenkkeihin. Vaikka PS3 kohdalla hinnat voisivat olla hieman korkeammat, mutta jos sieltä konsolin saisi monta kuukautta aiemmin, moni eurooppalainen olisi sen valmis maksamaan. Ihmiset olisivat tyytyväisiä ja Sony saisi enemmän sitä niin rakastamaansa kahisevaa.

Ja nuo etukäteistuotteet siellä täällä kuluttajien keskuudessahan olisivat tosiaan (kuten Foxyli sanoi) jumalattoman hyvää mainosta.

1525.10.2006 12:00

No kyse on rahasta, sillä Sonylla ei ole varaa menettää eurooppalaisten korkeampia pelikone ja pelimaksuja.Ihme että eurooppaa kohdellaan edelleen näin vaikka se onkin niin suuri markkina-alue.


On moraalisesti väärin antaa tyhmien ihmisten pitää rahansa.

1625.10.2006 13:00

Lainaus:
Ihme että eurooppaa kohdellaan edelleen näin vaikka se onkin niin suuri markkina-alue.
Eurooppalaiset kuluttajat ovat varakkaampia niin siksi meiltä kiskontaan enenmän hintaakin laitteista

Edit: uutiseen lisää http://www.gamesindustry.biz/content_page.php?aid=20564

1725.10.2006 13:02

^^perkele olisi pitänyt lukea uutinen loppuun...

1825.10.2006 13:19

Kyllä jotenkin tuntuu siltä, että Sonylta meni nyt tämä PS3-touhu vähän penkin alle.
Ensinnä tuo, että kilpaileva tuote (Xbox 360) on ollut markkinoilla ja hyvän aikaa.
Toisekseen, eikös tuo PS3 tule kalliimmaksi kuin Xbox360+ulkoinen HD-DVD-asema?
Ja nyt sitten tämä kolmanneksi.
Ei näin, Sony.

1925.10.2006 13:28

Huoh. Kun PS3 menee ensin muualle markkinoille, ne varmaan korjaa mahdolliset ongelmat ja virheet mitä konsolissa voi olla joten Euroopassa saamme vähän paremman ps3:n julkaisussa kun usa:ssa.

Ei luulis maata kaatavan, jos ei voi pelata koko ajan.

2025.10.2006 13:57

"Ei luulis maata kaatavan, jos ei voi pelata koko ajan."

Nyt ei ollut kysymys pelaamisesta vaan konsolista ja siihen olevista lisälaitteista ja myynnistä..

2125.10.2006 17:53

Lainaus:
Huoh. Kun PS3 menee ensin muualle markkinoille, ne varmaan korjaa mahdolliset ongelmat ja virheet mitä konsolissa voi olla joten Euroopassa saamme vähän paremman ps3:n julkaisussa kun usa:ssa.

Eh, toi nyt on aika utopistista ja vaikka näin ehkä voisi jossain sadussa ollakkin niin silti me maksaisimme siitä enemmän kuin muut. Jos siinä jotain vikaa on ( ja veikkaan että on) niin menee tovi ennen kuin ne korjataan. En jaksa uskoa että Sony:ä kiinnostaa tuleeko eurooppaan sama buginen paska kun muualle. Jos ne sen korjaa niin kyllä ne versiot menee ensin Jaappaniin ja tuonne ah niin suureen sivistyksen kehtoon, ameriikan yhdysvaltoihin ;))

2226.10.2006 13:51

Sony on ja pysyy BOIKOTISSA edelleenkin!

2327.10.2006 10:25
Gagadu
Inactive

Laittakaa Verbatiimia enemmän,!!!!!!!!!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto