AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft julkaisi Zunen ominaisuudet

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 15.9.2006 10:30 Kommentteja (27)

Microsoft julkaisi Zunen ominaisuudet Microsoft on julkaissut uuden kannettavan Zune -mediasoittimen tiedot. Soitin sisältää 30 gigatavun kiintolevyn, 802.11b/g standardeja tukevan WLAN-yhteyden, FM-radion, USB 2.0 -liitännän ja 3-tuumaisen LCD-näytön, jonka resoluutio on 320x240 pikseliä. Zunella voi toistaa AAC, MP3 ja WMA musiikkitiedostoja, JPEG kuvatiedostoja ja H.264, MPEG-4 ja WMV videotiedostoja. WLAN:in avulla käyttäjät voivat jakaa musiikkiaan helposti toisille Zunen käyttäjille. Jaetun kappaleen voi kuunnella kolme kertaa kolmen päivän sisällä, jonka jälkeen käyttäjä voi kuunnella kappaleen uudelleen ostamalla sen itselleen. Rajoitus koskee todennäköisesti vain kopiosuojattua musiikkia, kuvien ja kopiosuojaamattomien kappaleiden jakaminen onnistuu ilman rajoituksia.
Värivaihtoehtoina ovat toistaiseksi musta, valkoinen ja ruskea. Soittimen käyttöliittymän ulkoasua voi muokata haluamakseen kuvien avulla ja laitteen kovalevyllä on valmista sisältöä, kuten musiikkia ja musiikkivideoita ainakin DTS, EMI Music, Astralwerks Records, Virgin Records, Ninja Tune ja Playlouderecordings levy-yhtiöiltä. Zune Marketplace tulee tarjoamaan soittimelle ilmaista ja maksullista sisältöä. Todennäköisesti myös kaikki musiikkaupat, jotka myyvät DRM suojattuja WMA audiotiedostoja ovat 100 % yhteensopivia Zunen kanssa.

Soittimen ohella Microsoft tuo markkinoille myös oheislaitteita, jotka ovat yhteensopivia Zunen kanssa. Zune Car Pack helpottaa soittimen käyttämistä autossa, sisältäen mm. FM-virittimen ja autolaturin. Zune Home A/V Pack mahdollistaa Zunen liittämisen kotiteatteriin, sisältäen mm. AV-johdot ja langattoman kaukosäätimen. Zune Travel Pack on tarkoitettu auttamaan soittimen kanssa paljon liikkuvia, sisältää mm. toiset korvakuulokkeet ja kantolaukun. Oheislaitteita ja -tuotteita on tulossa myös muilta valmistajilta kuten Harman Kardon ja Logitech.

Laitteen on tarkoitus tulla Yhdysvaltojen markkinoille jouluksi. Tarkkaa hintaa tai julkaisupäivää ei ole annettu, mutta hintaa soittimella on arvioitu noin 250 dollaria ja julkaisuajankohdaksi marraskuun puolta väliä. Zunen ominaisuudet voivat tulevaisuudessa vielä monipuolistua, sillä Zune ei ainakaan vielä tue Live Anywhere -palvelua, mutta Microsoft on jo luvannut lisätä Zuneen mahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat jakaa toisilleen elämyksiä musiikista.Lähteet:
Microsoft
Engadget

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

115.9.2006 10:42

microsoft != laatu

viimeaikoina nähnyt paljon voimakkaamin jo kuinka mikkisofta laajentaa toimintaansa syövän tavoin. Ensin laajennetaan ja sitten tukahdutetaan kaikki kilpailu.

215.9.2006 11:02

ei tuo nyt mikään ruma ole ulkopuolleltaan ainakaan mutta
mahtaakohan edes pystyä kilpaileen iPodin suosion kanssa?

315.9.2006 11:13

eikös uuden ipod soittimen näytössä näkynyt 640x480 verran pixseleitä eli tuplat tähän zuneen.ihan kivan näköinen.

415.9.2006 11:14

Paljon ominaisuuksia mutta melko halpa, eli ei voi olla yhtö hyvä kuin ipodit tai zenit

515.9.2006 11:17

ja mukana tuleva musiikki on jotain teini poppia mitä ei kukaan täys järkinen kuuntele

615.9.2006 11:24

ei tiedä sitten kuinka paljon hinta nousee suomeen keritessään... voi olla että ylittää ipodin hinnan...

715.9.2006 11:35

Ilmestyypä hyvään saumaan, oma soittimeni on hajoamispisteessä ja Zune näyttää tarjoavan koko joukon kiinnostavia ominaisuuksia. Täytyy laittaa kirjettä Joulupukille... :D

815.9.2006 11:40

Eiköhän uudessa ipodissakin ole vain qvga-näyttä kuten tässä, paitsi tässä on suurempi näyttö. Zunesta on tulossa ipodille todella paha kilpailija, ja sehän on kuluttajille hyvä asia sillä hinnat laskee.

915.9.2006 11:50
AfterDawn Addict

Jos onnistuvat tuossa kehitystyössään niin voisin harkita ipodini vaihtamista tähän. Nätti, hyvät ominaisuudet, iso näyttö yms. Nähtäväksi jää.

1015.9.2006 12:11

Käyköhän tässä nyt samallalailla, kun xboxin tulemisessa. Microsoft tulee ensimmäisellä konsolillaan ja myy enemmän kuin Gamecube. Tässä tilanteessa saattaisi Creative kuitenkin kuihtua (koskien multimedia laitteita) ja iPodienkin osuus pienentyä. Voisi tuollaisen laitteen harkita ostaakkin. Muovi kuoret?

E: Tämäkin laite paranisi huomattavasti, jos sitä käytettäisiin poikittain. Vaaka näyttö on paljon pysty versiota mukavempi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.9.2006 @ 12:15

1115.9.2006 12:19

no hyi. tosi ruma ja toi fm radio tuskin toimii. salee tohon tulee helposti jtn viruksia, kuten melkeen kaikkiin muihin microsoftin laitteisiinkin. toivottavasti käy niinkun dell:in mp3:selle.

1215.9.2006 12:33

Siistin näköinen, aikalailla ipodin näköinen ja toden näköisesti tuntuinenkin, ja mitä siien fm-radioon tulee taitaapi rähistä-kähistä kuten muillakin valmistajilla samalla tavalla se tekee kännyissäkin, laatu on pers...jos satut löytään kanavan niin kun menet toiseen huoneeseen yllätys kanava katosi...mutta ihan kelpo esitys ms:ltä edellyttäen että on hyvä tulisi varteenotettava kilpailija ipodille.

1315.9.2006 13:10

@ Kaakatus

Katsoppa ylhäällä olevat kuvat uudestaan..

Siellä on kolme Zunea, ja oikean puolisin niistä on vaaka asennossa ja näytössä on kuva "oikeinpäin" Zunen asentoon nähden..

1415.9.2006 14:41

Ja kun kerran akunkestoa ei mainittu, ei se ole hyvä myyntivaltti -> huono akunkesto.

1515.9.2006 14:47

Lainaus:
no hyi. tosi ruma ja toi fm radio tuskin toimii. salee tohon tulee helposti jtn viruksia, kuten melkeen kaikkiin muihin microsoftin laitteisiinkin. toivottavasti käy niinkun dell:in mp3:selle.

Hmm.. eipä tuo kauheen ruma ole ja miksei tuossa toimis radio? :/ Ja mitä viiruksiin tulee niin eipä taida viruksia mp3-soittimissa pahemmin olla :D

EDIT: Olis mukava tietää kuinka pitkä toistoaika tuossa on.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.9.2006 @ 14:50

1615.9.2006 15:16

Lainaus:
salee tohon tulee helposti jtn viruksia, kuten melkeen kaikkiin muihin microsoftin laitteisiinkin. toivottavasti käy niinkun dell:in mp3:selle.
Niimpä niin. Tästä voitaisiin jauhaa ikuisuuksiin, mutta jollet ole huomannut niin Mac tai Linux ei ole täydellinen käyttis. Jollet tätä tiennyt niin nyt tiedät. Ja omaan näppäimistöön/hiiren ei ole vielä tullut viruksia, johtunee hyvästä palomuurista?

Kuten todettua niin se kuva ruudussa kääntyy myös: http://images.dailytech.com/nimage/2495_large_image005.jpg

Ihan mielenkiintoinen laite, mutta kun tarvetta ei ole niin tuskin tulee ostettua :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.9.2006 @ 15:40

1715.9.2006 15:17

Jouko: kaikessa missä on windows ja microsoft on viruksia ja tietoturva-aukkoja.

No jaa... Ihan pätevän kuuloinen laite... ainakin hintaan nähden. Wlan tuskin toimii ihan 100% veikkaisin. Kyllähän toi kelpais jos ilmaiseksi sais.

Uskollinen Nanoni kuitenkin palvelee tiensä päähän tai kunnes musiikkiominaisuuksilla tuleva Hyper hypetetty iPhone tulee. :)

1815.9.2006 15:30

Tuolla vielä videoita Zune toiminnassa:
http://hardware.teamxbox.com/articles/xb...-First-Look/p1/

1915.9.2006 15:34

Lainaus:
Jouko: kaikessa missä on windows ja microsoft on viruksia ja tietoturva-aukkoja.

Suosittelen lukemaan TeppoI:n postauksen alun. Ja ensinnäkään Windowsilla ei ole tietääkseni mitään tekemistä tämän soittimen kanssa, vai onko?

EDIT: Soitin näyttä kyllä mukavalle mitä noita videoita oon katellu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.9.2006 @ 15:35

2015.9.2006 19:57

" Zunesta on tulossa ipodille todella paha kilpailija, ja sehän on kuluttajille hyvä asia sillä hinnat laskee."

Jaa... tuota Zunea oli alunperin tarkoitus myydä 299 dollariin. Kun Apple julkaisi uuden 12.9 uuden iPodin ja iPod nanon, Microsoft joutui itse laskemaan hinnan samalle tasolle 14.9 kun he julkaisivat Zunen.

Koska Applella oli jo aiemmin tarkoitus tiputtaa Applen hintaa, ei tämä ainakaan tässä vaiheessa ole vaikuttanut muiden kilpailijoiden hintaan kuten iPodin hintaan mitenkään.

Täältä löytyy artikkeli jossa todetaan että uuden iPodin kilpailukykyinen hinta tuli yllätyksenä Microsoftille
http://www.appleinsider.com/article.php?id=2054

Tuon 250 dollarin hintaan kukaan muu valmistaja ei pysty valmistamaan 30GB kunnollisilla katteilla koska kaikki muut kilpailijat ovat niin pieniä pelureita alallaan. iPodeja on myyty vajaassa viidessä vuodessa yli 60 miljoonaa kappaletta eli yli 10 miljoonaa per vuosi. Pitää muistaa sen lisäksi että iPodien myyntikäyrä on noussut vuosi vuodelta isommaksi jolloin tuo 10 miljoonaa per vuosi keskiarvo ei kerro sitä mitä nykyvauhdilla noita iPodeja myydään.

Tämän takia Apple pystyy kilpailuttamaan tarvitsemansa osansa naurettavan halvaksi verrattuna vain muutamia miljoonia MP3 soittimia myyviin pikkutekijöiden (esim. Creative & iRiver).

Koska uutisessa sanottiin että sitä Zunea ei voi myydä millään tavalla kannattavasti noilla hinnoilla, niin taitaa Zune seurata Xboxin tietä pelimarkkinoilla eli myy kohtuullisesti mutta tekee perhanan isot tappiot kun taas se iso peluri myy enemmän ja samalla se myy tuotteitaan hyvällä katteella.

Microsoft käyttää Xboxissa ja Zunessa perin merkillistä myyntitapaa verrattuna kilpailijoihin nähden eli yrittää pistää enemmän ominaisuuksia huonosti suunniteltuihin laitteisiinsa ja myymään tappiolla välittämättä niitä laitteita vaikka Microsoft huomaa ettei se murenna kilpailijoita mitenkään (Apple iPod & Sony Playstation).

No saa nähdä miten nuo uudet aluevaltaukset (Xbox & Zune) sujuvat pidemmällä aikavälillä. Ainakin tällä menolla Microsoft käytännössä heittää firman kassan rahoja hukkaan sellaista vauhtia ettei se ole kenenkään mielestä järkevää rahankäyttöä.

Onneksi softapuolella Microsoftilla menee sentään hyvin vaikka tuleva käyttöjärjestelmä tuo oikeastaan vain vanhoja ominaisuuksia PC:n käyttäjille markkinoiden niitä uusina ( viittaan tässä Apple Mac OS X käyttöjärjestelmään jossa on ollut aikoja jo samat ominaisuudet mitä tuohon Vistassa tulee olemaan).

Ei tarvitse olla mikään ruudinkeksijä kun mietitään miltä se uusi Zune Marketplace/Windows Media Player musaohjelmisto tulee näyttämään. Tulee taatusti muistuttamaan Apple iTunes ohjelmaa höystettynä Microsoft Vistan väreillä. Eipä sekään kovin innovatiivista ole kuten ei ole tuon Zunen design (joka muistuttaa Apple iPodia).

2115.9.2006 22:49

Lainaus:
Koska uutisessa sanottiin että sitä Zunea ei voi myydä millään tavalla kannattavasti noilla hinnoilla, niin taitaa Zune seurata Xboxin tietä pelimarkkinoilla eli myy kohtuullisesti mutta tekee perhanan isot tappiot kun taas se iso peluri myy enemmän ja samalla se myy tuotteitaan hyvällä katteella.
Oletko yhtään seurannut miten uutta Xbox360 laitetta myydään ja miten asiakkaita valuu MS:lle konsolimarkkinoilla?
Aivan totta, aika paljon ja ensimmäinen boxi olikin markkinointikikka, ei yhtään enempää eikä vähempää.

Aivan turhahan jonkun kuvitellakkaan tälläisillä markkinoilla pelatessaan pystyvänsä ensimmäisellä laitteella täydelliseen voittoon jo olemassa olevien valmistajien kanssa.

2218.9.2006 18:55

Juuh, ainakin videoita voi siis katsoa poikittain.

Ja mitä tuohon vastuksien nujertamiseen tulee. Täytyy muistaa että tämä "markkinointi kikka" (jota xboxiksi kutsutaan) myi enemmän kuin niinkin pienen tekijän kuten Nintendon Gamecube. Ei ekassa boxissa mitään suurempia vikoja ollut. Ihmiset eivät vain olleen valmiita kääntymään uuden laitteen puoleen, vaan luottivat vanhaan tuttuun pleikkariin.

Creativesta ja iRiveristä ei voi puhua samassa lauseessa, kun on kyse pikkutekijöistä. Creative on kuitenkin aivan eri kokoluokassa. Muistakaa myös, että Creative on Suomessa markkina johtaja pienissä flash soittimissa.

2320.9.2006 5:04

jatkan mikkisoftan boikotointia niin kauan kun DRM on olemassa!

2420.9.2006 12:11

Onko Applen iTunes verkkokaupassa käyttämä suojaus sitten yhtään reilumpi? Joku sen suojauksen olisi kuitenkin kehittänyt. Boikotoi ennemmin palveluita jotka sitä käyttävät. Heillä on valta ja he ovat siitä tuollaisen shitin halunneet.

2521.9.2006 17:27

Tuon Zunen eräs ominaisuus on se, että ei soita välttämättä kaikkia DRM-suojattuja vma-tiedostoja. Mikkisofta kehottaa rikkomaan lakia. Hieno saavatus mikkisoftalta.

Tuo kertoo paljon ko lafkan laatu asioista.

2631.10.2006 15:27

Njaa, tämmönen palikka...

Saattaapi tosiaan olla, että firma tuottaa tappiota tuolla hintalapulla myydessään. $250 moisesta vempulasta on suhteellisen pieni hinta verraten yleiseen hintatasoon. Tosin, ei se vielä ole edes järkevä hinta omaa kukkaroa katsoessa :P

No, kaitpa MS:llä on sitä rahaa, mitä laittaa tällaisiin markkinointitempauksiin. Minun ostoslistalle ei tämä mötykkä kuitenkaan päädy. Jos tarvetta tulee, niin luultavasti se sinne Creativen puolelle kallistuu, saapi puhtaasti yksinkertaisen soittimen ilman mitään mp3-kauppa-härpäkkeitä :)

(...eikös ne mp3:set olekaan ilmaisia? :P)

2731.10.2006 17:19

minä kyllä sandiskin soittimessa tarjoaa saman mitä creative. maksaa saman verran kuin muistiltaan puolta pienempi creative.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto