AfterDawn: IT-alan uutiset

Taulutelevisiot mukaan laitevertailuun

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 14.9.2006 10:36 Kommentteja (27)

Taulutelevisiot mukaan laitevertailuun Laitevertailu -palveluumme on tänään lisätty uusi ryhmä taulutelevisioille. Kanta sisältää nyt vain kourallisen myynnissä olevista taulutelevisioista, mutta toivomme käyttäjiltämme aktiivisuutta uusien ehdotusten lähettämiseen, jolloin palvelusta saadaan mahdollisimman kattava.
Taulutelevisio -laiteryhmä sisältää sekä LCD että plasma -tekniikalla toteutetut televisiot. Listaan ei ole tarkoitus lisätä etupäässä tietokoneiden näytöiksi tarkoitettuja laitteita, vaan näitä varten voidaan tulevaisuudessa -- mikäli käyttäjät niin toivovat -- lisätä oma laiteryhmänsä.

Uusimme samalla hieman laitevertailumme ilmettä ja korjasimme nipun pienehköjä bugeja palvelusta. Olemme myös jatkokehittämässä palvelua parhaillaan ja tulemme lisäämään syksyn aikana palveluun mm. mahdollisuuden lisätä kuvia listatuista laitteista sekä mahdollisuuden lisätä linkkejä laitteisiin liittyen (mm. laitteiden maahantuojien sivuille, jne).

Kuten tavallista, kaikki palaute palvelun suhteen on enemmän kuin tervetullutta.

Edellinen Seuraava  

27 kommenttia

114.9.2006 10:40

tuo tietokoneiden näyttö aluekkin olisi hyvä sinne

214.9.2006 10:54

Juu olis aika kätevä tuo mitä kiiveri sanoi. Tämäkin kyllä todella hyvä uudistus :)

314.9.2006 11:14

Erittäin hyvä uudistus!

414.9.2006 11:16

Hyvä uudistus :) ei aina jaksa surffailla netanttilan tai verkkokauppa comin sivuilla :D

514.9.2006 11:20

Hyvä uudistus, kävimpä tuolla jo tekemässä yhden laitteen lisää tarkastettavien/lisättävien listalle.

614.9.2006 11:50

Yesh, sitten kun tuo alue hieman laajenee niin saa hyvää infoa kun mennään mummon kanssa ostamaan hänelle uutta tv:tä :)

714.9.2006 11:56
FINLANDj
Inactive

Mahtavaa

814.9.2006 11:59

hyvä hyvä viellä kun tulisi tosiaan ne tietokoneen näytöt kanssa

914.9.2006 12:08

joo muuten hyvä muuta ei ole juurikaa pienempä teeveitä (kuten ei yhtään 32" ja yksi 26")

1014.9.2006 13:14

thejammy: Pointti onkin siinä, että homma tehdään vähän wiki-periaatteella, eli sieltä löytyy se "Ehdota"-nappi ja sieltä vaan speksejä kertomaan. Samaten, jos laitteen tiedoissa on puutteita tai jotain muuta sekoiluja, sivuilta löytyy "korjaa/täydennä" -linkki.

Taulutelevisioita on Suomessakin varmasti useampi sata erilaista myynnissä, joten sellainen yhdistetty effort vaaditaan että kaikista saadaan tiedot kohdalleen.

Mutta hyvä, että muuten tuntuu kelpaavan. Yritämme itsekin lisätä tuonne noita televisioita sellaisen isomman nipun, että systeemin hyötysuhde paranee.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2006 @ 13:16

1114.9.2006 13:26
AfterDawn Addict

Erittäin hienoa jätkät.

1214.9.2006 13:42

kyllä kelpaa kiitos vaan, kohta moinen tulee hankintaan..jos vaikka joulupukki toisi??

1314.9.2006 14:14

Lainaus:
Erittäin hienoa jätkät.

Hyvin sanottu siellä perällä!

Tosi hieno juttu, nämä taulutelevisiot kaipaa todellakin vertailua. Itse olen todennäköisesti hankkimassa myös HDTV:tä joten tälläiset aina kiinnostaa, oon tottakai jo ite tehny vertailuja...

1414.9.2006 14:43

Vielä kun saisi selitykset noille kaikille termeille(OLED, LCD..) niin olis varmasti paljon hyötyä tavalliselle tallaajallekin.
En nimittäin usko, että kun tavallinen kuluttaja menee ostamaan uutta taulutelevisiota, niin hänellä olisi tietoa mitä tarkoittaa OLED tai PiP. Ei ole kivaa maksaa ylimääräista semmoisesta millä ei tee yhtään mitään.

Ja taulutelevisioiden kohdalla monia varmaankin kiinnostaa komponettiliitäntää enemmän esimerkiksi hdmi ja dvi-liitäntä.
komponentti kohdan tilalla omasta mielestäni voisikin olla lista näytön video liitännöistä, tai ainakin hae/suodata tuloksia kohtaan mahdollisuus valita liitännät.

1514.9.2006 14:46

Sakke88: Nuo selitykset ovat tulossa kyllä, tulevat sinne sivun alareunaan listauksessa ja itse laitteiden tarkempia tietoja katsellessa. HDMI- ja DVI-liitäntätiedothan löytyvät laitteiden varsinaisilta tietosivuilta, mutta tuon HDMI-liitäntöjen määrän voisi kyllä lisätä suodatusvaihtoehdoksi, teen sen tuossa samantien.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1614.9.2006 14:55

Nopeaa toimintaa =)

HDMI-liitännän kohdalla on varmaankin kyllä oleellisempaa, että onko siinä semmoinen vai ei, eikä että onko niitä 1 vai 2.

tai sitten vaihtoehdoiksi 1 (vähintään) ja 2(vähintään)

1714.9.2006 15:35

Sakke88: Systeemi ei taivu tuollaiseen valintaan vielä, eli kokonaislukuina annettavien tietojen osalta tuohon valintaan voidaan nyt antaa vain täsmällinen luku. Etenkin näytön koossa tuo on nyt vähän ongelmallinen, kun yleensä haetaan esim. 40-45 tuumaista televisiota, eikä täsmälleen esim. 41 tai 43 tuumaista. Mutta jatkamme virittelyä, kaikkea pikkukivaa koko laitevertailu-systeemiin on tulossa taas lähiviikkoina.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1814.9.2006 17:15

Todella tervetullut osio. Kiitokset

1914.9.2006 17:18

Yhtä tuossa mietin eli tuota plasmoissa olevaa vasteaikaa. Onkohan se ihan tarpeellinen? Kuitenkin monet valmistajatkaan eivät ilmoita mitään vasteaikoja plasmoilleen, koska plasma on "automaattisesti riittävän nopea". Tästä syystä mielestäni sitä ei ehkä tarvitsisi plasmojen speckseissä olla.

2014.9.2006 17:53

Lainaus:
dupe!

Niin...no niin! Tuollaisin ilmoituksen saan kun yritän lisätä LCD television. Pääsen kirjoittamaan merkin ja mallin, sen jälkeen tulee vain tuo lainattu...

Yhden kerran pääsin kyllä tekemään uutta laitetta tuonne listaan, mutta se jäi sitten äkillisesti kesken ja lopetin vain sammuttamalla selaimen. Voisiko vika johtua tästä, muistiin jäänyt jokin cookie tms?

2114.9.2006 18:36

jehu80: Jos olet sen ensimmäisen sivun jo lähettänyt, eli sen jossa kysytään laitteen valmistajaa ja mallia, se laite on jo lisätty tietokantaan, eli toinen yritys lähettää sen ensimmäisen sivun tietoja herjaa "dupe":sta, kertoen että laite on jo lisätty. Eli laite on syötetty ilman muita tietoja systeemiin, voit mennä listaan kun se pienen viiveen jälkeen sinne ilmestyy ja ehdottaa nuo speksit kuntoon "korjaa laitteen tietoja" -linkin avulla.

Yritän muistaa fiksata tuota niin, että jatkossa jos dupea yrittää syöttää, käyttäjä ohjattaisiin suoraan tuolle korjausehdotussivulle.

2214.9.2006 18:37

-Rex-: Totta. Vaihdan tuon varmaan huomenissa toimimaan kuten tuo ATSC / PAL -valinta, eli kun valitsee paneelityypiksi LCD, napsahtaa näkyviin javascriptin takaa tuo vasteaika -kysely, muuten se pidetään piilossa.

2315.9.2006 4:50

Varsin hyvä lisäys tuo taulutelevisiot osio. Kävinkin jo arvostelemassa :).

2415.9.2006 10:26

Kyllä tämä on hyvä lisäys, sitten kun toivottavasti joskus on rahaa niin tietää mitä ostaa.

2515.9.2006 16:12

Lainaus:

jehu80: Jos olet sen ensimmäisen sivun jo lähettänyt, eli sen jossa kysytään laitteen valmistajaa ja mallia, se laite on jo lisätty tietokantaan, eli toinen yritys lähettää sen ensimmäisen sivun tietoja herjaa "dupe":sta, kertoen että laite on jo lisätty. Eli laite on syötetty ilman muita tietoja systeemiin, voit mennä listaan kun se pienen viiveen jälkeen sinne ilmestyy ja ehdottaa nuo speksit kuntoon "korjaa laitteen tietoja" -linkin avulla.


Ei ole vielä ainakaan listalle ko. televisio tullut, vaikka tosiaan jo eilen sen lisäsin. Tai siis kerkesin sen ekan sivun täyttää ja sit jäi kesken kuten jo mainitsin. Kyseessä oli 32" LCD, Sony KDL-32V2000...

2615.9.2006 16:35

jehu: Hm, kyllä tuo tuolla listalla näkyy? Tietosivukin löytyy:

http://fin.afterdawn.com/laitteet/laitte...ony_kdl-32v2000

Tuota listaa cachetetaan aika rankasti, johtuen siitä, että se on aika raskas rakentaa, joten lisäykset tulevat aika pitkällä viiveellä näkyviin.

2717.9.2006 9:58

dRD: Kyllähän se siellä olikin, kun aiemmin etsin niin katsoin vain LCD osaston. Sieltähän se ei tietenkään löytynyt kun osastoa ei oltu vielä laitettu. Lisäsin siihen jotain tietoja, aika paljon oli kyllä sellaista mistä en osannut sanoa mitään...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto