AfterDawn: IT-alan uutiset

eDonkeyn tekijät maksavat RIAA:lle 30 miljoonan dollarin korvaukset

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 13.9.2006 09:48 Kommentteja (41)

eDonkeyn tekijät maksavat RIAA:lle 30 miljoonan dollarin korvaukset eDonkey, eDonkey 2000 ja Overnet ohjelmista tuttu MetaMachine lopettaa P2P-ohjelmiensa jakelun ja sopii oikeusjutun RIIA:ta vastaan maksamalla 30 miljoonan dollarin korvaukset. "Tämän uuden sopimuksen avulla olemme kaataneet jälleen yhden esteen ja vahvistamme laillisia musiikkimarkkinoita" sanoi RIAA johtaja Mitch Bainwol. RIAA on oikeusjuttujensa avulla onnistunut lopettamaan monen P2P-ohjelmia tehneen yrityksen toiminnan tai ajanut yritykset vaihtamaan toimintamallia. Näihin kuuluvat mm. BearShare, i2Hub, WinMX ja Grokster P2P-ohjelmia tehneet yritykset.
eDonkeyn web-sivuilla kerrotaan että eDonkey2000 P2P-verkkoa ei ole enää olemassa. Sivulla kerrotaan myös että elokuvien ja musiikin varastaminen on laitonta ja että eri maiden oikeudet voivat tuomita käyttäjiä kyseisestä toiminnasta. Kävijälle huomautetaan myöskin ettei käyttäjä ole turvassa ladatessaan tekijänoikeudella suojattua materiaalia ja näyttää käyttäjälle tämän IP-osoitteen.

eDonkey2000 P2P-verkko ei kuitenkaan katoa mihinkään, koska sillä ei ole yksittäistä keskuspalvelinta, jonka sulkeminen lopettaisi koko verkon toiminnan. Suurin osa verkon käyttäjistä käyttää avoimen lähdekoodin eMule ohjelmaa, joten verkon käyttäjämäärät tuskin putoavat mitenkään erityisesti, vaikka eDonkey2000 ohjelmat poistavat itsensä automaattisesti tietokoneelta, jos niiden automaattipäivitys onnistuu.

Lähteet:
Slyck
Betanews

Edellinen Seuraava  

41 kommenttia

113.9.2006 10:00

Tuskin enää kovin kauaa menee kun alkaa taas oikein hillitön vollotus ja todellinen raivohulluutta muistuttava käyttäjien haastaminen. Nimittäin tätä menoahan ei ole enää yrityksien tekemiä p2p-softia (ei tosin tarvitsekkaan), joten Riaa:n ja kumppaneiden suojelurahojen kiristäminen voi tapahtua ainoastaan tavan kuluttajilta.

213.9.2006 10:34

Voi voi, sitten kun ei enää ole yrityksiä keitä voisi syyttää niin käyvät tavallisen pulliaisen päälle vaikka ei olisi koko nettiyhteyttäkään...tuota RIAA toden näköisesti haluaa..siksi en OSTA YHTÄÄN CD-levyä koska en halua lihottaa tuollaisten pask...lompakkoja.

313.9.2006 10:49

Lainaus:

If you steal music or movies, you are breaking the law.


Monikohan Edonkeyn käyttäjista on elämänsä aikana varastanut elokuvia/musiikkia?? En minä ainakaan =/

413.9.2006 11:46

Jaaha ja taas yksi p2p "yritys" lopettaa...
Koska tulee dc ja torrent?
Lopettaisivat ton turhan haastamisen, pyrkisivät laskemaan tuotteen hintaa ja hankkisivat KUNNON duunin! (roskakuskeina varmaan pärjäisivät vallan mainiosti).

513.9.2006 12:21

lähtevät väärältä kantilta lopettamaan laitonta musiikin lataamista....cd:den hinnat kohtuu lukemiin niin vähentyisi lataaminen.

613.9.2006 12:30

"Koska tulee dc ja torrent? "
Kyllä ne noita torrent saitteja koittaa kaataa hyvänä esimerkkinä piratebay :P
Se homma on aivan turhaa jokaisen suljetun tilalle tulee 3 uutta :D

713.9.2006 13:04

Jaa, kait se täytyy meikäläisenkin sitte vaihtaa emuleen. Tähän saakka edonkeytä käytellyt.

813.9.2006 13:47

30miljoonaa vain? Olisivat sentään kuolemantuomion antaneet mokomille pakanoille..

Lainaus:
Lopettaisivat ton turhan haastamisen, pyrkisivät laskemaan tuotteen hintaa ja
hankkisivat KUNNON duunin!
Niin...ehkä.. hei, jos.. TAI: Kaikki musiikin, leffojen, ohjelmien ja pelien lataajat hankkisivat
KUNNON duunin ja ostaisivat musat, leffat, ohjelmat ja pelit KAUPASTA! Tsädäm!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2006 @ 13:51

913.9.2006 14:26

Lainaus:

TAI: Kaikki musiikin, leffojen, ohjelmien ja pelien lataajat hankkisivat
KUNNON duunin ja ostaisivat musat, leffat, ohjelmat ja pelit KAUPASTA! Tsädäm!


Jep Jep... jos kaikki tienaisivat vähintään 2000e kuussa, niin varmasti porukat ostaisi mediansa kaupoista. Tosin, jos palkka olisi noin hyvä kaikilla, ei kaupasta saisi mitään alle 40euron =/

Piti ihan testata eDonkeyta tämän hässäkän jälkeen... ja ihan samalla lailla data virtasi kuin ennenkin. Joten se siitä RIAA:N riemuvoitosta.

1013.9.2006 14:42

timonsteri, minä olen töissä mutta siltikään en osta niitä ylihinnoiteltuja cd/dvd-levyjä joista suurin osa on pask..

1113.9.2006 14:52

Lainaus:
Jep Jep... jos kaikki tienaisivat vähintään 2000e kuussa, niin varmasti porukat ostaisi
mediansa kaupoista.
Ei köyhyys anna oikeutta ladata toisten tekemää duunia. Kohtele muita niin kuin haluaisit
itseäsikin kohdeltavan
, ja mä veikkaan, ettet haluaisi sitä, että joku ottais osan
tekemästäsi duunista/saamastasi palkasta.

Lainaus:
timonsteri, minä olen töissä mutta siltikään en osta niitä ylihinnoiteltuja cd/dvd-levyjä
joista suurin osa on pask..
Niin, mutta ei se, että suurin osa on koiran kakkaa, edelleenkään anna oikeutta ladata sitä
koiran kakkaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2006 @ 14:54

1213.9.2006 15:13

Lainaus:
Ei köyhyys anna oikeutta ladata toisten tekemää duunia. Kohtele muita niin kuin haluaisit
itseäsikin kohdeltavan, ja mä veikkaan, ettet haluaisi sitä, että joku ottais osan
tekemästäsi duunista/saamastasi palkasta.

Yhtälailla ei ahneus(=kuolemansynti) anna oikeutta myydä kuluttajille huonoja/huonolaatuisia tuotteja ja kusettaa niiden oikeita tekijöitä ja vetää suurin osa myyntituloista välistä... Kyllä mua ainaki vituttais jos 90% tuloista menis jonku ahneen k*sipään kukkaroon, enkä sellasta kauheen kauan kattelis, vaikka sitte joutus vaihtaa ammattia...

1313.9.2006 16:20

Lainaus:

ja mä veikkaan, ettet haluaisi sitä, että joku ottais osan
tekemästäsi duunista/saamastasi palkasta.
Ottaahan siitä valtio melkoisen siivun joka kuukausi ;)

Ja tämä oli sitten vain kuitti, ei herneitä, ostakaa ne kaupasta :)

1413.9.2006 16:33

DC:stä en tiedä, mutta .torrent:in luoja Bram Cohen myi sielunsa mediayhtiöille jo ajat sitten:
http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/7055.cfm

1513.9.2006 16:42

Lainaus:
Ottaahan siitä valtio melkoisen siivun joka kuukausi ;)
:)

No eihän se viulun soitto siitä laske, sehän vain tuplaantuu. ;)

EDIT: kielenkäyttöni. :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.9.2006 @ 16:46

1613.9.2006 17:21

Huvittavaa tämä toiminta molemminpuolin. RIIA yli liioittelee kaiken ja jakamisen puolesta puhujat itkee kun laitonta toimintaa suljetaan. Ho hee.

Olen kyllä sitä mieltä, että kaiken median hinta pitäisi tipauttaa nyt jollekin hieman kohtuullisemmalle tasolle.

Esim. CD max. 10e, DVD max. 20e...
Ja toi kakskybääkin on aika paljon...

1713.9.2006 17:50

Eikös jenkeissä uudet levyt maksa 10 - 13 taalaa? Jos levyjen hinnat olisivat täällä kympissa, ihmiset ostaisivat ehkä pari kolme levyä enemmän vuodessa. Mutta en usko, että se vähentäisi piratismia.

Jengi warettaa, because they can. Se on helppoa ja vaivatonta - painaa vain nappia ja odottaa, ei tartte nousta jakkaralta ylös, ulos ja kauppaan.

1813.9.2006 17:59
Sarion
Inactive

" Your IP address is **.***.***.** and has been logged. "

Hmm..Kiva kun loggaa ip:n ylös. :P

1913.9.2006 18:13

timonsteri on ihan oikeassa ton helppouden ja hinnan suhteen.
minä ostan omat kamani alesta koska ei oo varaa sen ihmeellisempään...
en tietenkää lataa mitään laittomasti koska sehän on tietenkin laitonta... varsinkin RIAAn mielestä.
mutta kyllähän minäkin työtä teen joskus jopa ilmaiseksi...
joten voisi microsoftkin pyöräyttää jonkin windowssin ilmaiseksi tai joku käyttää vähän järkeä ennenkuin päättää että hei pistetäämpä ohjelman hinnaksi vaikka 300e ja jos ihmisillä ei ole siihen varaa ja he hankkivat sen laittomasti ni saamme kynittyä lisää rahaa hupsis kupsis ja siinähän sitä päätyy ojan pohjalle...siis se kynittävä...
jos pelit maksaisivat 20e kappale ja eivät sisältäisi mitään suojaus roskaa niin aivan varmasti maksaisin niistä... hyvä yritys oli Flatout 2 mutta koska siinä oli suojaus jätin sen kaupan hyllylle. (terveisiä suojausten kehitteliöille ja kerron suoraan että ne eivät ikinä toimi muuten kuin pilaavat tuotteen ja ihmisten ostohalut!)
musiikista en maksaisi kuin 5e levy koska yleensä on vain max 3-5 hyvää biisiä ja loput on joutavaa levyntäytettä ja silkkaa pask...
nettikaupat tietysti on olemassa mutta koska nekin biisit on suojattu niillä ei tee mitään koska en tuhlaa aikaani siihen että saan biisin soimaan jossain mp3 soittimessa joka ei ole mikään laatumerki by apple tai jotain.
elokuvat ovat edelleen liian kalliita joten ne tulee joko lainattua,vuokrattua(harvemmin tätä), tai jätettyä katsomatta... tai sitten katsottua ja mietittyä että olisiko tästä todellakin pitänyt maksaa...

toivon että laki muuttuu järkevämpään suuntaan sillä minä en kohta pysty sitä noudattamaan edes osittain.

2013.9.2006 19:50

Raha pyörittää maailmaa.
niin se on ollut aina ja niin se tulee aina olemaan.

ja en jaksa usko että vaikka levyt maksaisikin 5 € kpl, niin tuskin kukaan warettaja silti menee kauppaan ja ostaa tuiskun uusimman levyn...

2113.9.2006 20:29

Lainaus:
timonsteri
Niin...ehkä.. hei, jos.. TAI: Kaikki musiikin, leffojen, ohjelmien ja pelien lataajat hankkisivat
KUNNON duunin ja ostaisivat musat, leffat, ohjelmat ja pelit KAUPASTA! Tsädäm!
Tsädääm vaan itsellesi herra isorikas. Kaikilla ei ole varaa valita työpaikkaansa saati sitten palkkaansa. Täytyy tyytymään siihen, että saa edes ruokaa pöytään ja ehkä ostettua jonkun pelin/cd:n/leffan jos rahaa jää. Voitko sitten väittää, että sinulla on rahaa ostaa pari peliä, muutamia uusia cd-levyjä ja vaikka 10 uutta leffaa kuukaudessa?(pelit 120€, 5cd-levyä 100€, 10 leffaa, 200€ = 420€) Tuo alkaa lähestymään jo monen ihmisen netto palkkaa. Tuolla rahamäärällä ihminen elää jo 2 kuukautta aivan helposti (420€/2 = 210€ per kuukausi, piti ihan piruuttain pistää tähän laskukin ettei yhden idiootin tarvitse kysyä äidiltää laskun tulosta samalla kun pummii bensa rahaa hummeriinsa)

2213.9.2006 21:31

Joo meikkis ainaki ostais enemmän uutuusleffoja jos vähän laskisivat hintoja. reilu 20 euroa DVD --> 1,5 tuntia iloa (tai tuskaa jos olikin susi leffa) ja hyllyyn pölynkerääjäksi. Ehkä vuoden päästä katotaan se flunssassa uudelleen kun on sairaslomaa ja tylsää.
Näillä hinnoilla ei todellakaan kannata paljo alelaarilta muualle kuikuilla.. Hirvittää ajatella mitä ne HD-leffat tulee maksamaan, aika tyyriitä levyjäkin ainakin näin aluksi.

2314.9.2006 4:17

timonsteri:lta lainaus:

"Niin, mutta ei se, että suurin osa on koiran kakkaa, edelleenkään anna oikeutta ladata sitä
koiran kakkaa. "

Itse en lataile ja en kyllä osta niitä ylihinnoiteltuja cd:itäkään, koska se artisti jos sen tekee ei saa paljoakaan itselleen se on murto osa siitä mitä se 20€ levy maksaa, oli joskus puhetta että tuon hintaisesta levystä saisi 1.20€/levy, ja jos ottaa palkka, levitys, aihiot ymsm niin levyn hinnaksi tulisi n 4-5€ joten ylihintaa on reippaasti.

2414.9.2006 6:17

hahahhhaha haastavat noita kaupallisia p2p yhtiöitä,,kun eivät muuta voi

mutta DC++ eikä torrent ohjelmia kukaan voi haastaa

eikä noita ohjelmia voi mitenkään hävittää

2514.9.2006 7:46

Lainaus:
Voitko sitten väittää, että sinulla on rahaa ostaa pari peliä, muutamia uusia cd-levyjä ja vaikka 10 uutta leffaa kuukaudessa?
Onko kukaan koskaan miettinyt sitä, että onko se edes tarpeellista saada haalittua kaikki mahdollinen nurkkiinsa pölyttymään? Elokuvia tulee harvemmin katsottua toista kertaa ja hyviä elokuvia tulee nykyään harvoin muutenkin. Hyvä musiikki lienee vieläkin harvemmassa, varsinkin suomalaisissa kaupoissa. Onneksi tilauspalvelut toimivat, mutta niiden hinnat ovat toisinaan turhan korkeita. Pelit ovat nykyään kaikkein huonoimmassa asemassa, sillä ne ovat lähes poikkeuksetta roskaa ja vanhan toistoa, joten tyydyn pelaamaan vanhoja ja hyviä pelejä.

Mitä tulee tuotteiden hintoihin sanoisin, että turhan korkeita ovat mutta kuka pystyy määrittelemään sopivan ja "oikean" hinnan?

Tietysti nämähän ovat vain henkilökohtaisia mielipiteitä, mutta en usko, että kenelläkään tosissaan voi olla tarvetta tuhansille elokuville, cd-levyille ja peleille. Eihän siinä riitä edes aika keskittyä tuotteisiin.

Tuntuu enemmän siltä, että mainostajat ovat onnistuneet täydellisesti huijaamaan ihmisiä ja luomaan pysyviä mielikuvia siitä, kuinka kaikki mahdollinen materiaali on tarpeellista ja pakko hankkia.

2614.9.2006 9:03

Minkä ihmeen takia pitää eDonkey200:n kärsiä siitä, mitä käyttäjät tekevät? Sitäpaitsi eDonkey2000-ohjelmaa käynnistettäessä on aina tullut ilmoitus, että ohjelman käyttäminen väärään tarkoitukseen voi johtaa käyttäjät mm sakkoihin. eDonkey ei ole koskaan kehoittanut käyttäjiä laittomuuksiin. Minusta oli väärin lopettaa se ohjelma!

2714.9.2006 15:01

Lainaus:
Ei köyhyys anna oikeutta ladata toisten tekemää duunia. Kohtele muita niin kuin haluaisit
itseäsikin kohdeltavan

Selvä. Itse ainakin haluaisin että tekemiäni elokuvia (jos niitä olisi) ladattaisiin netistä :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.9.2006 @ 15:06

2814.9.2006 16:16

Lainaus:
Voitko sitten väittää, että sinulla on rahaa ostaa pari peliä, muutamia uusia cd-levyjä ja vaikka 10 uutta leffaa kuukaudessa?
Rikkivety sanoikin tästä tarpeeksi. Olen minäkin warettanut, sen voin tunnustaa käsi sydämellä. Ja jos nyt ihan pitää ripittäytyä, olen varmasti ollut siitä pahimmasta päästä. Dataa on valunut kovolle 24/7.. biisejä, leffoja, pelejä. No avaudutaanpas.. :)

Aloitetaan vaikka peleistä, homma alkoi jossain vaiheessa mennä sille tasolle, että pelin latas, instas, pelas 5 minuuttia ja unsinstall. Pelejä oikeasti ei tule kovin montaa ostamisen arvoista hittiä vuodessa, että siitä köyhtyisi. Paskaa ei jaksa pelata, senkin ajan voi hyödyntää vaikka happihoidolla jossain polulla keskellä metsää.

Leffat. Ei näitäkään kovin montaa ostamisen arvoista (leffakokoelmaan lisäämisen arvoista) tule vuodessa. Ihan hyvin voi käydä makuunista vuokraa, tai... olla katsomatta. :) Taaskin voi sohvalla/koneen äärellä jumittamisen sijaan käydä vaikka ulkona potkii palloo. Varmasti tulee hyvä mieli.

Hyvää musaa saa etsiä paljon. En tarkoita sitä, että yleX:n yhden hitin ihmeet olisivat pyllystä, kyllä niitä kuuntelee vaikka klubeissa, autossa jne. Mutta en mä himassa sellasta musaa kuuntele, joka menee korvaan ja tulee toisesta ulos. En tule köyhäksi tästäkään viihteestä.

Eli liika on liika, vähän niinkuin ala-asteen ruokalassakin sanottiin: "ota vain sen verran kuin jaksat!" Liiallisuus ei toki ole ainoa syy, miksi warettamisen lopetin - kaikkien ladattavan viihteen takana on joku tekijä, jota pitää kunnioittaa. Toinen syy on varmaan laatukysymys, mp3:t meinaan on aika kakkalaatusia. Jos koneella musaa kuuntelee, niin sen pitää tulla cd:ltä tai sen pitää olla jossain lossless-muodossa. Leffojen imutus loppui, kun niitä on kiva keräillä ja kansia on kiva räplätä (pätee myös musaan ja peleihin). ^^ PC-pelien lataaminen loppui, kun pelien laatu laski. Ja semmosta.

Eli ei waretusta enää. En mä kyllä välita, jos joku warettaa - ihan jokaisen oma asia. Joskus pitää vain avautua, kun jengi winee tällaisista asioista. Mitä nyt RIAA teki on ihan normaali käytäntö nykyään. Eihän Suomeenkaan näitä piratismilakeja tehty siksi, että waretus loppuisi, vaan siksi että siitä hyötyisi jotain. Isot herrat vain hiffas hyvän tavan ryöstää törkeitä summia pätäkkää ja päätti tehdä ryöstämisestä laillisen. ;)

Ja sitten mitä tohon

Lainaus:
Tsädääm vaan itsellesi herra isorikas.
ihan tavan opiskelija pulliainen, joka hernari poskessa odottaa kelan tukia ja pyyhkii perseensä mainoslehdillä. Kyllä sitä rahaa aina jostain löytyy tähän leffamusapeli-viihteeseen, pitää vain tehdä valintoja. Pitää vaikka tipattoman puolivuotisen. ^^

2914.9.2006 16:52

"eDonkey2000 ohjelmat poistavat itsensä automaattisesti tietokoneelta, jos niiden automaattipäivitys onnistuu." Tuhoo ohjelman kysymättä? Seuraava vaihe on, että kun päivität Windo$$ia, niin mp3:set "häviää".....

3015.9.2006 5:22

Ei se eDonkey itsestään mihinkään häviä. Ohjelma ottaa yhteyden pääserverille josta tulee käsky sulkea ohjelma ja aloittaa uninstall-toiminto, joka kysyy haluatko poistaa ohjelman.

Ongelma ratkeaa kun sulkee nettiyhteyden eDonkeyn käynnistyksen ajaksi.

3115.9.2006 13:06

Seuraavan esteen, jonka ne sais poistaa olisi tämä drm ja hintauudistus levyihin ja tiedostoihin vielä niin mie lähtisin levykauppaan.

3215.9.2006 15:47

IHAN turhaa duunia toi kyllä on. Ainakin 80% eDonkeyn ja eMulen käyttäjistä siirtyy muuhun ohjelmaan.

3316.9.2006 6:56

Tuskimpa sentään... he jotka vielä käyttivät aasia/muulia viime viikolla, käyttävät sitä vielä ensi viikollakin.

3417.9.2006 8:51

RIAA-mafia ja muut tekijänoikeusfasistit ovat taas kiristäneet ja uhkailleet kansalaisten sähköistä sananvapautta laajentaneita yrittäjiä!

eMule:lla on ollut jaossa paljon mm. USA:n "ulkopolitiikkaa" ja päättäjiä kritisoivaa materiaalia. Kuten myös lähi-idän (mm. Israel) idiotismiin puuttuvaa asiaa. WTC-iskulle löytyy myös paljon kiinnostavia taustatietoja ja julkisuudessa vaiettuja seikkoja.

YouTube:akin on uhkailtu ja kiristetty, jotta toiminta joko loppuisi tai jotta palvelu alistuisi tekijänoikeusmafian kätyriksi jakelemaan viihdekorporaatioiden sisältöjä.

3517.9.2006 18:16
Silppuri
Inactive

Tämä warettajien itku, kuinka elokuvayhtiöiden pomot ovat riistäjiä ja rahanahneita paskiaisia, ehkä pitää paikkansa, mutta warettajien joiden on saatava kaikki mahdollinen uusi musiikki, pelit ja leffat itselleen kuvastaa myös ahneutta, eikö vain? Että te jotka valitatte noiden pomojen ahneudesta kannattaisi itse vähän miettiä omalla kohdallanne kuinka ahneina olette, kun on pakko saada kaikki heti.

3618.9.2006 10:35

Silppuri:

Lainaus:
...mutta warettajien joiden on saatava kaikki mahdollinen uusi musiikki, pelit ja leffat itselleen kuvastaa myös ahneutta...

Jos ei halua ostaa toimimatonta DRM-/rootkit-/vakoilu-sontaa tai sikaa säkissä, niin se ei ole ahneutta vaan viisautta. Toisekseen, onkos työkalujen lainaaminenkin sitten ahneutta jos ei halua ostaa omia? Ei, sekin kun on järkevää säästämistä.

http://hietanen.typepad.com/copyfraud/fi...linarvoitus.pdf

Tietysti on mahdollista että joku warettaa ihan ilkeyttään, mutta sellaisia spekulaatioita on turha laukoa ilman tutkimista.

Ja missähän on kunnolliset perusteelliset tutkimukset waretuksesta ja sen todellisista syistä? Viihdekorporaatioiden riistomafia pelkää kunnollisten tutkimusten paljastavan waretuksen todelliset syyt (jotka ovat jotain ihan muuta kuin käyttäjien ahneutta). Eräät tutkimuksethan ovatkin jo paljastaneet ettei waretus olekaan pääsyy myynnin laskuun...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.9.2006 @ 10:40

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

3718.9.2006 17:13
Silppuri
Inactive

Lainaus:
Jos ei halua ostaa toimimatonta DRM-/rootkit-/vakoilu-sontaa tai sikaa säkissä, niin se ei ole ahneutta vaan viisautta. Toisekseen, onkos työkalujen lainaaminenkin sitten ahneutta jos ei halua ostaa omia? Ei, sekin kun on järkevää säästämistä.
Tuoko on argumenttisi? Eikös ahneus ole sitä että on pakko saada kaikki heti, kyllä tässä tapauksessa warettajat ovat myös ahneita, kun on pakko saada kaikki heti, sinun on turha tätä kiistää.

Lainaus:
Ja missähän on kunnolliset perusteelliset tutkimukset waretuksesta ja sen todellisista syistä? Viihdekorporaatioiden riistomafia pelkää kunnollisten tutkimusten paljastavan waretuksen todelliset syyt (jotka ovat jotain ihan muuta kuin käyttäjien ahneutta). Eräät tutkimuksethan ovatkin jo paljastaneet ettei waretus olekaan pääsyy myynnin laskuun...
Totta, waretus ei ole syy siihen, mutta olenko väittänyt niin? Minä vain otin kantaa tähän ahneus hommaan, kun alkoi pistämään silmään tämä viihdekorporaatioiden johtajien ahneus, eli sinun perusteellasi kyseiset johtajat eivät ole ahneita.

3818.9.2006 18:49

Lainaus:

Eikös ahneus ole sitä että on pakko saada kaikki heti, kyllä tässä tapauksessa warettajat ovat myös ahneita, kun on pakko saada kaikki heti, sinun on turha tätä kiistää.


Ei pidä paikkaansa. En väitä etteikö ahneita warettajia, jotka lataavat/jakavat kaiken netistä löytyvän, olisi ympäri maailmaa. Mutta se, että haluan nähdä/ostaa elokuvat samoihin aikoihin kuin maapallon toisella puolella olijat, ei tee minusta ahnetta. Se tekee minusta asiakkaan, jolle haistateen pitkät....

391.10.2006 11:55

Silppuri:

Lainaus:
...warettajat ovat myös ahneita, kun on pakko saada kaikki heti...
Mitä tekemistä waretuksen nopeudella tai tarjonnan laajuudella on ahneuden kanssa? Luuletko tosissasi että esim. köyhä kalliin CAD-ohjelmiston netistä imuroinut opiskelija on ahne? Etenkin jos käyttö on ko tuotteeseen tutustumista ja tikku-ukkojen piirtelyä.

Macho-warettajat ovatkin sitten laji sinänsä. Se onkin enempi keräilyharrastamista, eli ware menee "keräilyhyllyyn", ei käyttöön. Eikä sitäkään voi sinällään kutsua ahneudeksi, elvistelyksi korkeintaan ;)

Waretetun tavaran myynti onkin sitten jo ahneutta.

Tuotteisiin tutustuminen ei ole ahneutta. Tuskin radion soittolistasontaa kuuntelevakaan on ahne jos "haluaa" kuunnella kaikki läpi löytääkseen mahdollisesti jotain hyvääkin. Netistä imuroidustakin materiaalista menee iso osa bittiroskikseen. Eikä kiintolevytilakaan ole ilmaista. Siitäkin kun menee vielä suojelusrahakin "hyvitysmaksu" tekijänoikeusmafialle.

Lainaus:
...eli sinun perusteellasi kyseiset johtajat eivät ole ahneita.

Lisätarkennusta: Typeryyskin näkyy olevan erittäin yleistä levy-yhtiöissä. Eli esim. DRM-idiotismilla on saatu karkoitettua maksavia asiakkaita. Ahne idiootti voi saada voittonsakin vähenemään.

4028.11.2006 16:46

Onkohan tuosta IP-loggaugsesta mitään ongelmia tulevaisuuteen?

4129.11.2006 21:15

Sensuuriakin voi kiertää:
http://www.digitoday.fi/page.php?page_id...200622072&rss=6

Kyllä sama pätee myös muuhunkin. Salaaminenkin on keksitty ja liikennettä voi kierrättää monen mutkan kautta, niin ettei lähettäjä ja vastaanottaja voi pakallistaa toisiaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto