AfterDawn: IT-alan uutiset

Brittitutkimus: iPod-puhelin parempi kuin puhelin-iPod

Kirjoittaja Ilkka Ketola @ 4.9.2006 15:14 Kommentteja (8)

Brittitutkimus: iPod-puhelin parempi kuin puhelin-iPod Tutkimusyhtiö Entertainment Media Resarch on julkaissut vuotuisen raporttinsa digitaalisen musiikin tilasta Britanniassa. Tutkimuksen mukaan 46 prosenttia briteistä käyttäisi mieluummin puhelinta jossa on iPod tai mp3-soitin kuin iPodia jossa on puhelin. Reilu kolmannes taas pitäisi puhelimen ja iPodin jatkossakin erossa toisistaan. Halu pitää laitteet erillään on korkeimmillaan yli 45-vuotiaiden keskuudessa (58 %), kun taas musiikin suurkuluttajat, teinit, ovat innokkaita yhdistämään laitteet samoihin kuoriin.
Teineille on myös aivan sama, onko laite iPodilla varustettu puhelin vai toisinpäin, sillä kannatus jakautuu lähes tasan molemmille vaihtoehdoille. Teinit ehkä ymmärtävät muita paremmin, että käytännössä on lähes yhdentekevää miten laitetta nimitetään, jos molemmat toiminnot vain löytyvät samojen kuorien alta -- kyse on lähinnä Joka tapauksessa puhelinvalmistajilla on pieni imagoetu siirryttäessä kohti laitteita, joissa ominaisuudet yhdistyvät.

MP3-soittimet ovat vuodessa löytäneet tiensä yhä useamman britin taskuun. Vuonna 2005 soitin oli 37 prosentilla, kun tänä vuonna soitin on jo 57 prosentilla musiikinkuuntelijoista. Etenkin naiset ovat entistä paremmin löytäneet mp3-soittimet. Soitinten myynnin odotetaan myös jatkuvan vahvana.

Raportti myös enteilee hyvää Sonylle, jonka laitteita pidetään hieman luotettavimpina kuin markkinajohtaja Applen iPodeja. Sonylla ja kumppaneilla on kuitenkin kova työ vakuutella kuluttajat siitä, että puhelimeen todella kannattaa ladata musiikkia -- vain 25 % (vuonna 2005 21 %) kuluttajista kertoi olevansa siitä kiinnostuneita, noin 2/3 vastaajista ei ole kiinnostunut koko asiasta.

Mukavasti käyntiin pyllähtänyt mobiilimusiikin myynti uhkaa siis raportin mukaan jämähtää niche-markkinaksi. Ongelman vakavuutta (tarjoajien kannalta) lisää se, että kuluttajilla on nimenomaan puute kiinnostuksesta, ei tiedosta.

Digitaalisen musiikin myynti on kasvanut ilahduttavasti sekä latauskertojen että ladattujen kappaleiden määrän osalta. Vastaajista 14 prosenttia omisti yli 200 ladatun kappaleen kokoelman, kun vuonna 2005 heitä oli 8 prosenttia. Musiikkia ladataan, jotta siihen päästäisiin käsiksi heti. Latauksia taas vähentää eniten CD-levy, joka on edelleen ykkösvaihtoehto monille. Toinen myyntiä rajoittava syy on hinnoittelu. sillä latauksia pidetään liian kalliina.

Raporttia varten haastateltiin peräti 3 000 brittiä, kun yleensä gallupeissa otanta on noin tuhannen henkilön luokkaa. Kysely toteutettiin netin kautta. Raportti on luettavissa kokonaisuudessaan täältä (PDF).

Lähteet:
The 2006 Digital Music Survey (PDF)
Guardian
The Register

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

14.9.2006 16:43

Miks niitä ees pitäis tunkee yhtee pakkauksee? Maksat 500€ sellasesta kämmenen kokosesta laitteesta, joka kuitenkin jossain vaiheessa joutuu pesukoneeseen housujen taskussa, pöllitään, menee rikki tai häviää, ellei omista elämää (harrasta jotain/käy ulkona, eli joille laite on tarkoitettu?). Takuut nyt ehkä saattaa rikkimenneen laitteen korjata/korvata, mutta takuutkaan eivät kestä ikuisuutta (paitsi, että kun takuut loppuvat laite on jo "wanha" ja sen saa ehkä myytyä 20% alku hinnasta). Eikä tollassiin porvareiden laitteisii oo varaa kellään ja jos on niin siihen menee puolet tuloista..

24.9.2006 16:43

avauduin

34.9.2006 16:59

Eh. Porvareiden laitteisiin? Itse ainakin mieluummin ostan kerralla laatua ja kulutan osan kuun palkasta kerralla siihen kuin että ostan halpaa ja huonoa, joka ei sitten loppupeleissä kestä tai on muuten huono.

Odotan kyllä innolla noita kunnollisia puhelimen ja mp3-soittimen risteytyksiä. Nuo nykyisten puhelinvalmistajien lelut eivät oikein innosta.


- Intel Core i5 2500 3,3 GHz :: Asus P8H67 :: 2x4096MB DDR3 :: Gigabyte Radeon HD7970 OC :: OCZ Vertex 3 120 GB SSD + Samsung 1.5TB :: LG W2452TX 24" + DELL U2412M 24" -
- Samsung Galaxy S4 -
- Samsung Galaxy Tab 10.1 -

44.9.2006 19:38

tais eduard0:lta mennä imukupin pointti ohi :) ..

55.9.2006 10:23

Tai sitten omat kokemukseni laadukkaista laitteista ovat toista luokkaa kuin imukupilla. Nokian ja muiden valmistajien än-keits lelut sun muut eivät ole omasta mielestäni laatua. Mm. Applen tuotteista suurin osa on omien kokemuksieni pohjalta kunnon tavaraa, joten iPod-puhelimenkin toivon (ja odotan) sitä olevan.

Omassa käytössäni ovat nuo kannettavat laitteet kestäneet suht hyvin. Vakuutus korvaa varkaudet, ja on ihan oma vika jos hävittää tai laittaa pesukoneeseen jotain elektroniikkaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.9.2006 @ 10:25

- Intel Core i5 2500 3,3 GHz :: Asus P8H67 :: 2x4096MB DDR3 :: Gigabyte Radeon HD7970 OC :: OCZ Vertex 3 120 GB SSD + Samsung 1.5TB :: LG W2452TX 24" + DELL U2412M 24" -
- Samsung Galaxy S4 -
- Samsung Galaxy Tab 10.1 -

65.9.2006 14:37
nokandu
Inactive

Itse en haluaisi iPodia puhelimella tai ilman, ylipäätään mitään Applen tuotetta niin kaun kun kyseenalaisesta laadusta joutuu maksamaan ylihintaa. Applelle kyllä täytyy nostaa hattua erinomaisen brandin luomisesta kun pelottavan moni ihminen vielä ilomielin maksaa sikahintoja osakkeenomistajien nauraessa.

75.9.2006 15:45

Voi voi nokandu. Applen tietokoneet ei ole olleet suht pitkiin aikoihin pc-koneita kalliimpia, itse asiassa päinvastoin. Laatu maksaa ja rihkamaa saa jatkuvaan ale-hintaan.

86.9.2006 17:27

Kyllä itse ostaisin ennemmin tuon i-pod:in missä on kännykkä. Puhelinvalmistajien purkka viritykset on mitä on, niin ne on hyvä kiertää kaukaa vielä ainakin vuodenpäivät. Kuitenkin olettasin, että jopa apple osaisi tehdä perus kännykkä piirin paremmin kun kännykkä valmistajat soittimen. Itselleni voisi tosin olla ennemmän hyötyä digikamerasta johon olisi ympätty puhelin. Olisi paljon hyödyllisempi monessakin tilanteessa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto