AfterDawn: IT-alan uutiset

Kerro meille miten AfterDawnia tulisi kehittää -- voita 1500 euroa!

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 22.8.2006 12:05 Kommentteja (38)

Kerro meille miten AfterDawnia tulisi kehittää -- voita 1500 euroa! Suurin osa kehitystiimistämme on työskennellyt sivustomme parissa jo lähes kahdeksan vuoden ajan ja kuten kaikissa vastaavissa projekteissa käy, olemme tulleet hyvin pitkälti "sokeiksi" sivuston mahdollisille ongelmille, puutteille ja toisinaan myös uusien ideoiden kehittäminenkin tuntuu olevan työn ja tuskan takana.
On lähes mahdotonta enää päästä siihen tilanteeseen, että pystyisimme näkemään sivustomme sellaisena kuin ne aukeavat Matti Meikäläiselle, kun hän ensimmäistä kertaa eläissään sivuillemme eksyy. Ja täten on myös vaikea tietää miten helppoa -- tai vaikeaa -- sivujen käyttö ja sieltä tiedon löytäminen on ensimmäisellä käyttökerralla.

Nyt, halusimme saada hieman tuoreemman näkemyksen sivuston kehittämiseen ja päätimme avata kaikille avoimen kilpailun, jossa pyydämme teitä yksinkertaisesti kertomaan meille mitä AfterDawnista tulisi muuttaa, että sen käyttö olisi helpompaa ja mitä AfterDawniin pitäisi lisätä, että se palvelisi käyttäjiään paremmin.

Pyydämme teitä ehdottamaan kaikkea maan ja taivaan väliltä -- oli kyse sitten pikkuasiasta, kuten vaikkapa jonkin tietyn värin ärsyttävyydestä, tai isosta muutoksesta, kuten koko sivuston navigoinnin ja rakenteen täydellistä muuttamista täysin erilaiseksi. Ehdotus voi olla idea täysin uudesta sivustosta tai mistä tahansa AfterDawnin osa-alueesta, oli sitten kyse keskustelualueistamme, uutisistamme, laitetietokannastamme tai vaikkapa ohjelmistoalueestamme.

Ehdotuksen ei tarvitse olla mitenkään "verkko-ohjelmointiin" tai ulkoasuun liittyvä, vaan voi olla myös ehdotus tietyntyyppisen sisällön lisäämisestä sivuillemme. Eli periaate on hyvinkin pitkälti "kaikki kelpaa, kunhan kerrot sen meille".

Jotta homma olisi mielenkiintoista, jaamme parhaiden ehdotusten lähettäjille yhteensä 10kpl ns. AfterDawnin "ylläripakettia", jotka sisältävät mm. AfterDawnin T-paidan, kahvikupin, jne.

Tämän lisäksi lyömme parhaan ehdotuksen tehneelle käyttäjällemme 1500 euroa rahaa käteen (tai no, tarkemmin ottaen pankkitilille).

Voit osallistua kilpailuun täällä:

http://fin.afterdawn.com/general/innovoi.cfm

Kyseiseltä sivulta löytyvät myös kilpailun tarkemmat säännöt. Kilpailu päättyy 31.12.2006 klo 23:59.

Edellinen Seuraava  

38 kommenttia

122.8.2006 12:10

taas kilpailu.kivaa.taisin olla muuten eka

222.8.2006 12:11

No esimerkiksi erillinen Oheislaite-keskustelu. Sisältäen näytöt ja muut tarpeelliset & tarpeettomat.

322.8.2006 12:12

Ei auta muu kuin alkaa katselemaan kriittisesti (joka hyvällä sivustolla on vaikeaa :)) ja aivot sauhuamaan.

422.8.2006 12:17

Jokin systeemi millä käyttäjä voi esimerkiksi laittaa ns omat stickyt. Lisää kilpailuja. Esim käyttäjien kesken artikkelien kirjoituskilpailu tms. Tai sitten Raudan arvosteluja. Joko käyttäjiltä tai joiltain tietyiltä kirjoittajilta. PS: Muokkausnappi uutisiin. :)

522.8.2006 12:19

Ne ehdotukset osallistuvat kilpailuun vain jos ne ilmoitetaan tuon kilpailulomakkeen kautta.

622.8.2006 12:43

Niimpä niin, hyvästä kun on vaikea löytää vikoja, mutta tuo digi-juttu oli loistava lisäys, ja sitten miksei voisi vaikka ajatella sitten juuri lcd-näyttöjen ja telvisioiden keskustelua, koska varmaan jo moni miettii kuvaputki tv:n/näytön vaihtamista niin siihen voisi saada joillekkin apua, tai nykyisiltä käyttäjiltä apua/vinkkejä tuleville että palautekeskustelua vaikka juuri pieniä vikoja vaikka tyyliin samsungin värit heittelee missä vika vai onko ominaisuus johon ne vastaisivat joilla on vaikka kyseinen samsung...niinkuin edellä sanottiin hyvästä on vaikea löytää vikoja ja tämä sinivalkoinen väri on mielestäni erittäin selkeä ja hyvä.

722.8.2006 13:46

ehdotan afterdawn-wikiä(TM), jos voittajan ehdotus on samnsuuntainen ja lähetetty tämän jälkeen niin rahat voi antaa minulle kun idea on kopioitu kuitenkin :P

822.8.2006 13:47

tämähän loistavaa, mutta harmittaa kun aina kun pitäisi keksiä jotain, niin ei tule mitään mieleen, mutta varma olen että jollain tavalla osallistun, afterdawnin kahvimuki olisi kiva saada ;DDD

922.8.2006 14:01

Pitääpä jotakin ehdottaa ja toivoa voittoa ja sitä että parannusehdotukset myös toteutettaisiin.Ensiksi voisi vaikka foorumilla näkyvän kellonajan laittaa näyttämään oikeaa aikaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.8.2006 @ 14:06

1022.8.2006 14:38

Quote:
Pitääpä jotakin ehdottaa ja toivoa voittoa ja sitä että parannusehdotukset myös toteutettaisiin.
:) jep vaikka mitään mukia tulisikaan niin hyvä olis jos moni ehdotus toteutettaisiin. Se olis myös hyvä juttu jos käyttäjät voisi äänestää noitasta ehdotuksista ne jotka pitäisi ehdottomasti tehdä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.8.2006 @ 14:39

ABIT KN8-SLI, AMD ATHLON 64 X2 3800+@2.4Ghz,2xM-TEC 1GB DDR400
CLUB 3D GF 7900 GTX 700Mhz/1.8Ghz, ANTEC P150, SAMSUNG SP120 250GB,
LG DVD+-RW DL, LaCie Hard Drive 250GB,Samsung SyncMaster 226BW 22", Samsung SyncMaster 900SL+ 19"

1122.8.2006 14:39

ei oo mitään kehitettävää.. tosi hyvät sivut.

1222.8.2006 14:42

taino noi kellon ajat on iha pillullee noissa kommenteissa mut pikkuvikoja :d

1322.8.2006 15:35

Tulipahan osallistuttua tuohon kisaan. "Ja voittoni on jo varma" Ei teidän kuulkaa enää toverit ees kannata osallitua tuohon kisaan:D Vitsi oli.

1422.8.2006 15:37
pes123123
Inactive

ohjelmien listasivulle selkeät ilmoitukset onko ohjelma freeware, shareware, paypall, demo, vai mikä ettei tarvitse asentaa ohjelmaa koneelle ja vasta sitten huomata että kysessä on rajoitettu demo.

1522.8.2006 16:09

Ehdotukset edelleen tuonne: http://fin.afterdawn.com/general/innovoi.cfm Eli tähän vain keskustelua ja kommentteja aiheesta.

1623.8.2006 12:34

offtopic. @HHenkka toverit ? , jos kuitenkin nyt kaverit ennenkuin ddr paiskaa ketjun kiinni.


Sitä saa mitä tilaa, joskus enemmänkin.

1723.8.2006 14:39

Onko ylläpidolla mitään listaa että mitä on mahdollisesti tulossa lähiaikoina? Tein pienen listan eilen johon kuuluyi juuri tuo että ketjun alle linkit eri sivuille. Mutta nyt joudun ottamaan sen pois koska se on jo toteutettu. Eli onko jotakin listaa ettei tarvitse turhaan ehdotella.

1823.8.2006 19:24

teppoI: To-do -listamme oli jo ennen kilpailua noin tulevat 18kk täyteen bookattu (kolmelle developerille) ja iso osa nyt ehdotuksina tulleista ideoista on jo listattu aiemmin, esim. forumeissa tai omasta toimestamme. Emme kuitenkaan julkista listaa siitä, mitä on tulossa, syynä siihen useitakin, muutamina: 1) On mielenkiintoisempaa nähdä montako kertaa tiettyä ideaa ehdotetaan -- jos sama idea toistuu ja toistuu useissa ehdotuksissa, voidaan olettaa, että sille on suunnattoman suuri tilaus 2) Emme elä kuplassa, vaan kilpailemme Internetissä -- Suomessa "oman alamme" kilpailijoita ei isossa mittakaavassa ole, mutta kansainvälisesti on. Tiettyjen korttien pitäminen rintaa vasten on yksinkertaisesti järkevää sivuston kilpailuaseman kannalta.

1924.8.2006 12:27

Jos niitä on jo niin paljon (18 kuukaudeksi) niin ehkä parempi ettei pistetäkkään :) Ja nuo nyt julkaistut uudistukset taitavat olla juurikin sellaisia joita ehdotettiin ja ne on melko helppo tehdä?

2024.8.2006 12:58

teppoI: Miksei pistettäisi? Ehdotuksista toivomme löytävämme esim. ongelmakohtia, joita emme itse näe sivuilla, täysin uusia konsepteja, jotka voivat vaikuttaa nyt jo tulevien listalla olevien juttujen aikatauluihin tai muotoon, jne. Ja elämää on puolentoista vuoden päästäkin, vajaa 8v tätä sivua on hierottu eteenpäin, eikä valmista tule. Eräs yhdysvaltalainen webmaster-tuttuni vertasi joskus saitin vakavissaan rakentamista auton tuunaukseen -- se vie kaiken vapaa-ajan, kaikki rahat, tuhoaa aika usein perhesuhteet ja projekti ei tule koskaan valmiiksi :-)

2124.8.2006 13:10

Quote:
Eräs yhdysvaltalainen webmaster-tuttuni vertasi joskus saitin vakavissaan rakentamista auton tuunaukseen -- se vie kaiken vapaa-ajan, kaikki rahat, tuhoaa aika usein perhesuhteet ja projekti ei tule koskaan valmiiksi :-)
tuo oli hyvä :D pitää kyllä katsella jos täältä löytyisi nyt jotain "vikaa" tai paranneltavaa, kyllä tuo voitto maistuisi edit. typo
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2006 @ 13:25

2224.8.2006 16:10

@ dRD Joko sinä ymmärsit postaukseni väärin tai sitten minä ymmärsin sinun viimeisimmän postauksen väärin. Tarkoitin siis että parempi ettei pistetä mitään listaa näkyviin (niin kuin jo esitit pari syytä). En suinkaan tarkoittanut etteikö kannattaisi ilomoittautua kisaan, päinvastoin.

2324.8.2006 16:24

http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/11/31715#2309435 eivätkö nuo ehdotukset ole riittäviä ? ja luullakseni suurimmat parannukset tulevat lopulta englannipuoleiselle foorumille. onhan se nyt jo monipuolisempi. on safety valve ja my.afterdawn jne. tämä sama kilpailu on myös englanninpuoleisella foorumilla, ja jos vain yksi voi voittaa, niin volyymia löytyy sieltä luultavasti enemmän (1500 euron voittoon) EDIT: vai onko voittajia kaksi ? toinen englanninpuoleisella ja toinen suomenpuoleisella ?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.8.2006 @ 16:37

2424.8.2006 16:46

Ehdotuksia ei varmasti koskaan ole tarpeeksi, eli niinkuin on jo moneen otteeseen todettu, että forumi ei ole koskaan "valmis". Aina löytyy jotain kehitettävää tai parannettavaa. Yleensä eng-puolen ja suomipuolen kilpailut ovat olleet ihan omansa, eli eiköhän se ole tälläkin kertaa niin, että parhaimmat ehdotukset palkitaan molemmilta puolilta. En tästä nyt takuuseen mene, mutta näin olettaisin.

2524.8.2006 17:19

xXx: Jos nyt ajatellaan vain ja ainoastaan forumeita (joka jostain syystä on aika monen korvien välissä se ainoa asia mitä aD tarjoaa, on tullut ehdotuksia esim. "voisitteko alkaa esim. listaamaan ohjelmia sivuillanne" tai "olisi kiva sellainen alue jossa listaisitte laitteita, joita voisi käyttäjät arvostella"...), niin suomenkielinen ja englanninkielinen forumi ovat itse asiassa pilkulleen, jokaiselta koodiriviltään, kaikilta napeiltaan täsmälleen samanlaiset. Systeemi tunnistaa vain domainin ja näyttää viestit ja forumalueet sen mukaan, engine on täsmälleen sama, eli kaikki ohjelmalliset parannukset mitä forumeille tulee, tulevat kaikkiin aD:n forumeihin näkyviin samantien (poislukien DXC-forum, joka on wanhalla enginellä..). Ja palkinto on globaali, eli ei erillistä palkintoa eng eikä fin -puolelle. Ja nimenomaan toivoisin ajattelua forumeiden ulkopuolella, ne eivät kuitenkaan edusta kuin 40% sivustomme liikenteestä ja me vähän toivoimme pienten ideoiden lisäksi sellaisia "megaideoita", eli esim. miten kaikkea sivuilta löytyvää noin 700,000 sivun laajuista sisältöä voisi navigoida paremmin, miten voisi tuoda esille forumeissa paremmin sitä, että on turha kysyä asioita, joista voi olla guide-alueellamme (ei siis forumeissa) jo 5 valmista opasta kuvineen. Tai jos joku tulee ensimmäistä kertaa eläissään sivuillemme ja saapuu esim. linkin kautta uutiseen, miten tuoda esiin se, mitä kaikkea sivuiltamme löytyy, miten sen löytää jne. Sellaista "boksin ulkopuolella" tapahtuvaa ajattelua -- unohtaa hetkeksi sen, että sivusto on jaettu niinkuin se nyt on jaettu -- forumeihin, softiin, oppaisiin, laitteisiin, jne. Jos nuo "muurit" revitään alas, miten sen sisällön voisi jakaa. Ei ole sanottua, että forumin pitää olla niin kuin se nyt meillä ja kaikilla muilla on, että on etusivu, sitten forum room, sitten thread. Voisiko se olla jotain ongelmalähtöistä, jossa koottaisiin jotenkin valmiita ratkaisuja, niiden apuvälineitä, jne yhteen, eikä omiin lokeroihinsa niiden tyypin mukaan.

2624.8.2006 17:21

teppoI: Ymmärsin väärin, sori. Toki listaamme tuollaiset asiat jotka ovat "kilpailutilanteen" kannalta epäoleellisia, kuten jonkin napin parannus, jne. Mutta jos ehdotuksissa tai todo -listoillamme on jotain sellaista "raja-aitoja kaatavaa" ja mullistavaa ajattelumallia, niin niistä pidämme suumme kiinni kunnes sellaiset toteutetaan.

2724.8.2006 17:35

jeba, sieltähän se tarkennus tulikin. btw. xXx Ei kannata ajatella että vaikka eng-puolella onkin käyttäjiä huomattavasti enemmän niin se voittokin lohkeaisi jollekkin sinne. Itse juuri bongasin t-paidan edellisestä kilpailusta yhdellä ainoalla ehdotuksella, joten mahdollisuudet ovat kaikille täsmälleen samat. :)

2825.8.2006 8:21

Modeille liksaa, sivusto paranisi huomattavasti <3

2925.8.2006 16:30

Quote:
Modeille liksaa, sivusto paranisi huomattavasti <3
Kannatetaan! =)

3026.8.2006 11:44

Quote:
Modeille liksaa, sivusto paranisi huomattavasti.
Chopper, tuo tuskin onnistuu :)

3126.8.2006 13:12

Quote:
Chopper, tuo tuskin onnistuu :)
Kannattaa kuitenkin ehdottaa :) Olisi hieman nurinkurista jos moderaattori ehdottaa haluavansa palkkaa ja saa siitä hyvästä 1500€ :) Onko ylläpidolla jotakin toiveita osallistumisien määrän suhteen? Eli haluatteko mielummin niin että yksi idea per viesti vai haluatteko mielummin samalla kerralla parikin kappaletta ehdotuksia?

3226.8.2006 13:54

Quote:
Onko ylläpidolla jotakin toiveita osallistumisien määrän suhteen? Eli haluatteko mielummin niin että yksi idea per viesti vai haluatteko mielummin samalla kerralla parikin kappaletta ehdotuksia?
Ei oikeastaan väliä, kaikki luetaan ja jaetaan ideoittain spreadsheettiin ja katsotaan mitä sieltä priorisoidaan ylös ja mihin väliin olemassaolevaa to-do -listaa jutut lisätään vai yhdistyvätkö ne nätisti johonkin jo suunniteltuun projektiin. Ja tosiaan, kaikki feedback luetaan ja saittia kehitetään aikalailla sen pohjalta mitä sieltä tulee. Pistämme hieman promoa tuon kilpailun suhteen kehiin lähipäivinä, että asia ei unohtuisi.
Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

331.9.2006 4:24

En huomannu että täälä on kisa niin laitoin tonne palaute lootaa eka tämän mutta laitanpa nyt tännekki :D

Ajattelin että olisi ehkä helpompi selailla keskusteluja jos ne olisi vielä vähän pienempii laitettu esim.

PC: PELIT
|
->Ammuskelupelit
|
->Yksinpeli
->Moninpeli
|
->F.E.A.R Combat
->Counter- Strike Trilogia
-> Ja jne.

Ymmärsitte kait :) se olisi minun mielestä ainakin paljon selkeämpi ja silleen olisi helpompi auttaa kysymyksissä joista tietäis ku ne on sielä paikallaan :) ei kait tässä sitten tällä kertaa mitään kummempaa :)

341.9.2006 8:18

tänne ne sitten pitäisi laittaa Innovaatiokilpailu

351.9.2006 12:01

joo huomasin jälkeenpäin että se oli sielä :) noh nyt se on tossakin :)

3631.12.2006 23:24

ei oo mitään kehitettävää.. tosi hyvät sivut.

3712.2.2007 11:22

Hmm , kilpailu on käsittääkseni päättynyt. Ilmoitetaanko voittajat myös yleisesti ja onko voittajille jo ilmoitettu olisi kiva nähdä voittaneet viestit ja mitä ne piti sisällään.+-----------------+----------------+
| kubuntu-fi.org |Minimize Risk''s |
+-----------------+----------------+
| No more bluescreens , for me! |
+----------------------------------+

3812.2.2007 12:35
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto