AfterDawn: IT-alan uutiset

The Yankee Groupin mielestä PS3 voittaa

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.8.2006 19:34 Kommentteja (23)

The Yankee Groupin mielestä PS3 voittaa Tutkimusyhtiö The Yankee Group on päätynyt uusimmassa tutkimuksessaan siihen lopputulokseen, että Sonyn Playstation 3 pelikonsoli päihittää Microsoftin Xbox 360 ja Nintendon Wii pelikonsolit vuonna 2011. Tänä aikana PS3 on myynyt Pohjois-Amerikan markkinoilla noin 30 miljoonaa kappaletta ja sen hallussa olisi noin 44% uuden sukupolven markkinoista. Xbox 360:n vastaavat luvut olisivat 27 miljoonaa pelikonsolia ja 40% markkinoista ja Wiin osuus jäisi 11 miljoonaan konsoliin ja 16% markkinoista.
The Yankee Groupin tutkimus kertoo myös että uuden sukupolven konsolien korkea hinta vaikeuttaa konsolien myyntiä ja myynti jäisikin PS2, Xbox ja GameCube-sukupolvea heikommaksi. Uudeksi rahanlähteeksi tuleekin mainonta, joka tulee kasvattamaan rooliaan merkittävästi sekä itse peleissä että peleihin liittyvässä oheistoiminnassa. Myös muun sisällön jakelu internetin kautta suoraan uusille konsoleille kasvattaa osuuttaan tulevaisuudessa.

Kuten olettaa saattaa, eivät kaikki ole pitäneet tutkimusta kovin luotettavana. The Yankee Group ei ole paljastanut menetelmiä millä tai miten tutkimus on tehty ja tutkimus näyttää painottuvan vain Pohjois-Amerikan markkinoille. Sonyn tilannetta ei paranna tieto, jonka mukaan PS3 konsolin valmistusta ei olisi vielä edes aloitettu. Marraskuussa tapahtuvalle julkaisulle odotettiin alunperin noin kahta miljoonaa konsolia. Tämä tavoite ei kuitenkaan välttämättä täyty, joten on todennäköistä etteivät kaikki halukkaat saa omaa PS3 konsolia heti julkaisun yhteydessä, sama tapahtui myös Xbox 360 julkaisun kanssa.


Lähteet:
Yankee Group
Guardian Unlimited: Gamesblog
Next Generation

Edellinen Seuraava  

23 kommenttia

119.8.2006 19:49

Noniin! Lisää rahaa porukoille että saadaan nuokin pelit ja vehkeet!

219.8.2006 20:15
jartsi12
Inactive

Minulle on ainakin ihan sama kuka voittaa, pelit kummiskin ovat ne mitkä ratkaisevat. Voisin pelata vaikka kiinalaisella puu hirvellä jos kaikki parhaat pelit olisivat sillä, ei sen tarvii olla super teräksinen, ultra kevyt laite jossa on ainakin miljoona jotain yksikköä tehoa :P

319.8.2006 20:43

Vähän tuntuu siltä, että Nintendoa ei ole kovin erikoisesti noteerattu tässä tutkimuksessa. Ainakin tämä kohta: "The Yankee Groupin tutkimus kertoo myös että uuden sukupolven konsolien korkea hinta vaikeuttaa konsolien myyntiä ja myynti jäisikin PS2, Xbox ja GameCube-sukupolvea." Eikös Wii ole hinnoiteltu max. 250€, ei se nyt niin suunnattomasti ole.

420.8.2006 5:43

Turha tuotakaan asiaa minusta on alkaa lottoamaan. Odottaa sinne 2011 ja katsoo kumpiko on "voittanut".

520.8.2006 6:02

Wii on omasta mielestäni noteerattu turhan alas. Nintendon "markkinointi" on ollut Wiin osalta loistava :) Kun mitään faktaa Wiistä ei ole olemassa.

620.8.2006 6:48

Itse en noihin yankee groubin tutkimuksiin luota oikein.. tässä toinen uusi tutkimus ko. lafkalta. http://www.tietokone.fi/uutta/uutinen.asp?news_id=27279

720.8.2006 7:53

heh no ei tarvii kauheen fiksu olla jotta tajuu et noinhan se on=)

820.8.2006 8:14

Ainoa mikä tuossa tutkimuksessa pitää paikkaansa taitaapi olla se että hinta vaikeuttaa konsolien myyntiä ja tuolloin wii saattaisi olla se voittaja, tosin itse kyllä veikkailen järjestystä x360, ps3 (jos blueray ei floppaa) ja sitten wii..muuten blue ray:n kanssa käy miten käy niin todennäköisesti wii tulee kasvattamaan osuuttaan, koska se on tehty oikeastaan pelaajille kun taas nuo kaksi on seka-laitteita.

920.8.2006 8:20

Wiille näyttäisi tulevan aikas kova pelivalioima heti starttiin: http://plaza.fi/edome/uutiset/wiille-tiedossa-pelirikas-startti Runsas pelivalikoima tuskin hidastaa konsolien myyntiä

1020.8.2006 11:06

Ketä kiinnostaa kumpi konsoleista voittaa vuonna 2011....sillon on jo ihan uudet vehkeet

1120.8.2006 16:39

Tuskimpa neljässä vuodessa kovin montaa uutta laitetta tulee

1220.8.2006 16:50

[quore]Tuskimpa neljässä vuodessa kovin montaa uutta laitetta tulee


Itse sain tunnin toimituksen jälkeen tulokseksi 5 vuotta. Ja kauanko xbox on ollut markkinoilla? Se tuli markkinoille vuonna 2001 ja Suomessa myyntiin 14. maaliskuuta 2002. Tuosta voimme päätellä että jotakuinkin silloin tulee jo uutta laitteistoa myyntiin. Nykyinen tekniikan kehitystahti ei salli monta vuotta vanhaa olevan raudan käyttöä. Valitettavasti näin on. Eli kun jompikumpi "voittaa", alkaa uusi erä. Hmm. Kuinka kiinnostavaa.

1320.8.2006 17:18

Minuakin ihmetyttää tuo konsoli-sota kun ajatellaan että sen pitäisi "periaatteessa" olla yhtähyvä kuin pc/mac, mutta yrityksesksi se aina jää koska pc päivittyy useammin se taas vaikuttaa noiden konsolien kehitykseen kun ne piirustukset, testaukset ja softat tehdään tietokoneella joten pc on itsessään ainaparempi kuin konsoli. Itse pidän Nindendon SNES ja Segan dreamcastia parhaimpina konsoleina. Ne ovat simppeleitä ja toimivia ja graffatkin ovat kohtuullisia. Joten tuota silmällä pitäen, firmat tekevät tuotetta ja toivoen että "media" myllyttää/hekuttaa uutta konsolisotaa jolla saataisiin olla taas "kingejä" vaikka koko sodalla ei loppujenlopuksi ole mitään merkitystä, ne pelit ratkaisevat.

1420.8.2006 17:54

Quote:
Itse sain tunnin toimituksen jälkeen tulokseksi 5 vuotta. Ja kauanko xbox on ollut markkinoilla?
Mutta eihän ps3:kaan ole vielä tullut markkinoille. Taisteluhan alkaa vasta kun kaikki koneet ovat markkinoilla

1520.8.2006 18:20

Konsolien hyvä puoli on kyllä se että rautaa ei tarvitse uusia. Pelit toimivat aina yhtä hyvin. Ja ovat reilusti halvempiakin vielä. PS3:senkaan hinta ei ole kuin murto-osa siitä minkä hintainen olisi samantehoinen PC.

1620.8.2006 18:22

mjoooh mut mikkisofta pukkaa neljän viiden vuoden päästä uuttalaitetta ps3 hintaan;) on se sen verran ylihinnoteltu. no ei ehkä iha mut eiköhä se seuraava eksboksi tule ennen sonyn seuraavaa mallia joka toivottavasti ei ole niinkin tylsä kuin "ps4". Noita lukemia ku miettii nii ne jotka ostaa xboxin niii useat heistä hankkivat varmasti myös wiin. Menee vielä hemmetin kauan ennenku sonyn hinta on sillä mallilla että isommat massat sen KYKENEE ostaan. Fiksummat miettii sitäki että jos bluray floppaa nii.. mitäpä sillä kalliilla asemalla sitte. Tässäki microsoft teki fiksusti.. ulkoinen asema ja katsovat kysyntää. Mikäli hd-dvd voittaa nii x360:n asema on vahva. Siinä vaiheessa tulee varmasti myös boksi jossa asema on valmiina.

1720.8.2006 18:23

pleikka kolomonen ei tule kyllä koskaan voittamaan :D Boxi jo sen verran edellä ja wii kohta ulkona niin saa kyllä sony jäädä nuolemaan näppejään (eihän niiden tuotteissa ole kuin vuoden takuu ja laite hajoo heti seuraavana päivänä kun takuu loppuu) =D

1820.8.2006 21:23

Vuonna 2011 on jo uusi Sonyn Playstation "4" olemassa ja niin on muutkin konsoli valmistajat uusineet kalustonsa.. Joten sanoisin tämän olevan ihan "huuhaata"..

1921.8.2006 0:23

2011? Mutta siihen mennässä ollaan jo julkaistu pari parempaa konsolia...

2021.8.2006 9:39

Tuskin 2011 on vielä julkaistu yhtään uutta konsolia, jollei konsolimarkkinoille ilmesty uutta pelaajaa.

2121.8.2006 12:02
Denson
Inactive

No vuonna 2011 PS3 on kumminkin jo niin vanhentunut, että tuskin ketään kiinnostaa silloin kumpi voitti.

2221.8.2006 15:27

Quote:
tutkimus kertoo myös että uuden sukupolven konsolien korkea hinta vaikeuttaa konsolien myyntiä ja myynti jäisikin PS2, Xbox ja GameCube-sukupolvea heikommaksi
Paitsi uuden sukupolven konsolien korkea hinta ei ole periaatteessa yhtään korkeampi kuin edellisessä sukupolvessa. Xbox muistaakseni maksoi julkaisussa ~500e, X360 taas julkaisussa ~400e. PS3 on toki kalliimpi kuin edeltäjänsä. No anyway, jos tälläinen laskelma toteutuisi, niin Microsoftilla voitaisiin hymyillä. Käytännössä sama osuus kuin PS3:lla olisi aika suuri voitto, toisaalta voisihan sen Sonyn ohikin joskus taas joku mennä. 2011 alkaa tulemaan kyllä varmasti taas uutta konsolia, viitisen vuotta on ihan hyvä elinkaari tai jos suuremmalla mennään (kuten PS2) niin konsoli on jo alitehoinen paska ja multiplatform pelit kärsii yhden koneen puutteiden takia kaikilla laitteilla.

2321.8.2006 16:23

kyllä wii tämän voittaa ei tarvitse kättä vääntää

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto